To_The_Moon_Honey_Sharing_is_caring_Amning_Anika_lori_Liv_Winther_Bea_fagerholt_Gravid_fertilitet_amning_-1

To The Moon Honey’s!

Kære To The Moon læsere

 

I dag har regeringen meldt ud, at de vil garantere førstegangsfødende at kunne blive på hospitalet i 48 timer efter fødslen, så de kan sunde sig og få hjælp med amningen. Regeringen tilslutter sig dermed SF og Socialdemokratiets tilsvarende udspil for førstegangsfødende. Dette sker ovenpå den debat, vi har været med til at sætte på dagsordenen, siden Rigshospitalet lukkede deres barselsafsnit på Patienthotellet den17. december 2018 og dermed sender kvinder hjem få timer efter de har født.

Vi vil gerne sende Stephanie Gundelach en tanke og takke hende for at være den første, der tog bladet fra munden i et interview til To The Moon, Honey. I interviewet giver Stephanie udtryk for sin frustration over, at Riget fremover sender førstegangsfødende hjem efter blot 4 timer. Hendes udtalelser blev bragt af Se & Hør og ryddede herefter digitale avisforsider hos både B.T. og Ekstra Bladet. Og så rullede debatten. Vi har stor respekt for, at Stephanie valgte at bruge sin stemme til at belyse problematikken.

Socialdemokratiets Niels Bjerrum skrev på sin Facebook: ’TAK til de gode folk på To The Moon Honey, for at starte debatten ved at bryde tabuet om den ‘perfekte fødsel’ uden ammeudfordringer m.v., og dermed sætte fokus på dette vigtige emne’. Senere samme dag kom Socialdemokratiet med et forslag om at give alle fødende ret til at blive på hospitalet to døgn efter fødslen.

Det har ligget os på sinde at belyse vigtigheden af den gode start med et spædbarn, og vi har derfor delt flere kvinders beretninger, om den første tid efter fødslen. Særligt tak til Julie Cordes, Sara Rostrup og Johanne Schwensen, der ærligt beretter om den første tid efter fødslen. Det har været overvældende at se, hvor mange der har taget del i debatten og stået frem med deres personlige historier både på vores Instagram og her på sitet. At mærke kvinder rykke tættere sammen og turde dele, også de ting som er svære, har bekræftet os i, at vi blot manglede et fælles forum at gøre det i.

Vi er utroligt stolte over at være talerør for kvinders tanker og erfaringer, og vores håb og udgangspunkt er, at vi forhåbentligt med vores historier, er med til at hjælpe andre kvinder i samme situation. Vi er flere gange blevet kontaktet af TV2 og DR, da de ønsker at komme i dialog med nogle af de kvinder, der har delt deres historier på To The Moon, Honey. At vi også kan være med til at tegne et mere nuanceret billede af situationen i medierne, gør det endnu mere meningsfuldt!

Regeringen, SF og Socialdemokraterne vil sikre førstegangsfødende retten til at blive på hospitalet de første 48 timer, fremfor 4 timer, efter fødslen. Det er et stort skridt i den rigtige retning. Vi glæder os til at følge med i debatten og høre nærmere om, hvordan og hvornår forslaget skal eksekveres.

Indtil da sender vi tanker og energi til alle de kvinder der dog stadig står med den virkelighed, at blive sendt hjem få timer efter fødslen.

 

Kærligste hilsner,

Liv & Bea

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Ja lad os nu se hvad de politikere ender med at gøre. Men tak for en fantastisk 🤰🏽🤱🏻 blog i hvert fald.