Dea mad: Ammebar med nøddesmør

Her deler madmor Line Bak en opskrift, som altid hitter hos nybagte mødre: En lækker snack, der kan spises døgnet rundt og kun kræver én hånd. 

 

Madmor Line Bak deler i vores podcast Ego om ‘De første 40 dage’ sine bedste tips til, hvordan man kan nære og pleje kroppen efter fødslen med varm mad, urter og vitaminer. Udover at være madmor i en Steinerinstitution, laver Line Bak også nogle virkelig fine og forkælende efterfødselskurve med lækre ting til den nybagte mor. 

Lines ammebarer er altid i høj kurs, og her deler hun opskriften, så du selv inden fødslen kan lave en stor portion til fryseren eller forære dem til en nybagt mor – hun fortjener det. 

Læs også

De første 40 dage efter fødslen: Fem kvinder deler deres bedste råd

Du skal bruge: 

120 g grov og fast peanutbutter – du kan også vælge 80 g peanutbutter og 40 g af en anden fast nødde/frøsmør som tahin- eller græskarkernesmør

80 g rå, fast honning

50 g græskarkerner

10 g mandler

20 g chiafrø

20 g gojibær

10 g rå kakaonips

Topping:

Chiafrø eller sort sesam

Sådan gør du: 

Varm smør og peanutbutter op i en gryde. Når det er smeltet, tilsættes honningen og der røres godt. Tilsæt resten af ingredienserne og hæld det i en passende form. Jeg plejer at beklæde en aflang lille condiboks med bagepapir. Drys med sort sesam eller chiafrø på toppen – det giver dels et flot look, men hjælper også til at gøre det hele mere fast, når den skal skæres. Kom i køleskabet eller i fryseren til dagen efter. Tag ’kagen’ op og skær i aflange stave. Opbevares på køl og kan holde sig i en uge på køl og 2 måneder på frys.

Efterfødselskurven til den nybagte mor

Når du bestiller en efterfødselskurv hos Line Bak får du to kurve, som bliver leveret hver anden tirsdag. Indholdet er udelukkende økologisk og biodynamisk og kan eksempelvis være: Urteteer, kyllinge- og oksefond, granola, kokosmakroner, ammesnacks, sort sesam, ghee, gærflager, himalayasalt og gojibær. Alt sammen enten hjemmelavet eller særligt udvalgt. Der medfølger beskrivelser af alt indholdet og dets egenskaber for dig som nybagt mor. De to leveringer koster 1495 kr.

To_the_moon_podcast_alt_du_skal_vide_om_amning
Podcast

Alt du skal vide om amning

Se mere på dea-mad.dk eller via instagram @dea_mad_

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Emilie Bering Pedersen

Det ser ud til at være en perfekt gave at medbringe til barselsbesøg. Hvor stor er portionen?

Jeg vil virkelig gerne finde den podcast der bliver omtalt i starten af indlægget, jeg kan godt finde et “sommerhit” om 40 dage efter, men jeg ser ikke at Line Bak er en del af panelet der, når jeg læser beskrivelsen. Er det et forkert afsnit? 🙂

Hvor ser det lækkert ud.
Hvor meget smør skal der i? Det kan jeg ikke læse af opskriften.

Josephine Wolters

De ser så gode ud! Vil også gerne vide hvor meget smør der skal i opskriften så jeg kan lave dem når mine tvillinger kommer om lidt 🙂

Hej Josephine, det er peanutbutter eller nødde/frøsmør som thain, der skal varmes – så 120 g

💛