o_the_moon_honey_træn_i_din_ferie_Sofie_blom_

Træning i ferien: Med Sofie Blom

Tre kvinder inspirerer til, hvordan du kan tage din træning med på ferien, og hvordan de hver især med en enkelt øvelse skaber større mentalt overskud til gavn for dem selv og resten af familien.

 

Personlige træner Sofie Blom bliver både en sjovere og mere tilstedeværende mor, når træningen prioriteres – også i ferien.

 Hvad er dit forhold til træning – hvor ofte træner du og hvad træner du?

“Træning er mit arbejde, og jeg underviser 2-4 timer om dagen, hvor jeg selv får rørt mig en hel del, med undtagelse af søndag som er min hviledag. Jeg er helt sikkert afhængig af træning og hvis jeg ikke får trænet, svedt og brugt mine muskler, opfører jeg mig som et menneske midt i et rygestop. Jeg underviser for tiden i HIIT, styrke, stram op og fitness trampolin – så det er også den træning, jeg selv får. I ferien kommer jeg nok til at lave en del pilates og styrketræning. Det kræver ikke så meget plads.”

 Hvad er dit bedste tip til at holde sig i form i sommerferien?

“Det er, at man allerede inden ferien starter, gør op med sig selv og eventuelt også sin partner hvornår, hvordan og hvor meget træning skal fylde i ferien. Vi kører til Sydfrankrig, og jeg tager vægte, pilatesringe og forskellige elastikker med. Hvis jeg skulle flyve, ville jeg nok bare pakke elastikker og så bruge vandflasker som vægte. Jeg har samlet en masse sindssygt gode træningsvideoer og kan virkelig anbefale GYMRA. Min mand og jeg har aftalt, at vi træner 20-40 minutter de fleste morgener, inden dagen rigtig går i gang. Enten træner jeg os, eller også snupper vi en træningsvideo fra samlingen, og ungerne kan enten være med – hvilket de elsker – eller se lidt morgentegnefilm. Men der er ingen undskyldninger, bare gør det!”

Læs også

Træning i ferien: Med Joanna Jørgensen

Ændrer dine madvaner sig i sommerferien?

“Mine madvaner ændrer sig ikke betydeligt, når jeg har ferie.  Jeg giver den til gas med frisk fisk og alverdens grøntsager på grillen, og alt kan dyppes i creme fraiche med friske sommerurter i. Men jeg kommer nok en del over mine 7 genstande rosé om ugen. Og jeg prøver at være opmærksom på ikke at snacke for mange hyggeting som chips, slik og is. Jeg forsøger også at holde mit indtag af fransk baguette på et minimum. Det er ikke for at være fanatisk, jeg gider bare ikke føle mig oppustet i de 3 uger af året, hvor jeg har mindst tøj på.” 

Hvad er din yndlingsøvelse, som er nem at lave når som helst? 

“Det er svært at begrænse det til en enkelt øvelse, da jeg altid træner lidt af det hele. Men hvis jeg skal vælge én øvelse, bliver det squats. De kan laves i mange forskellige versioner, hvor ryg, arme, mave, lægge, baller og lår kan få sig en lille tur.”

Hvornår ved man om man er klar til at træne efter en fødsel?

“Som udgangspunkt er man klar til at træne 8 uger efter fødslen, og man har været til tjek hos lægen. Men der er vist en del læger, der ikke tager det der med delte mavemuskler så tungt. Men dem skal man være OBS på! Jeg har set nogle slemme eksempler gennem tiden, hvor træningen er blevet taget op for tidligt. Det er vigtigt, at man træner maven op indefra og har fokus på de skrå maveøvelser – lige maveøvelser er no go! Og så skal man selvfølgelig være opmærksom på bækkenet, når man starter op igen. Masser af bækkenøvelser, og så må det selvfølgelig ikke gøre ondt dernede. Jeg tror også man skal være mentalt klar. Når man er på barsel gør man så meget for andre og meget lidt for sig selv, træning kan være ens lille treat eller en pause. Det er ihverfald det jeg forsøger at skabe, når jeg træner kvinder på barsel.”

Hvornår gik du i gang med at træne efter fødsel?

“Da jeg havde født min første søn, Walther, var han omkring 4 måneder, da jeg startede med udendørstræning på barselshold. Så snart jeg havde mulighed for at få ham afsat et par gange om ugen, begyndte jeg til reformer. Med min anden søn, Lauritz, startede jeg med at træne stille op, da han var 2-3 måneder gammel. Lauritz havde kolik de første 4 mdr, så overskuddet til at komme ud, var ikke så stort. Jeg trænede derfor hjemmefra til efterfødselsvideoer, og da jeg havde energien og muligheden for det, startede jeg igen til reformer og barretræning.”

DETALJER FOR VEDHÆFTNING To_the_moon_honey_træning_Laila_Thorsheim_yogakompagniet_
Læs også

Træning i ferien: Med Laila Torsheim

Hvad motiverer dig til at træne?

“Velvære – 100%. Træning giver mig mere energi, et bedre humør og en bedre relation til min krop. Træningen giver energi, fordi den er med til at stabilisere blodsukkeret. Et stabilt blodsukker giver et mere stabilt energiniveau. Hvilket er rimelig rart med to små energibomber, som til tider kræver en dyb indånding eller to.”

MEET’N’GREET

Sofie Bom, 35, personlig træner, kostvejleder og ansvarlig for Fitmom hos Little-House på Østerbro.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *