Træning i ferien: Med Joanna Jørgensen

Tre kvinder inspirerer til, hvordan du kan tage din træning med på ferien, og hvordan de hver især med en enkelt øvelse skaber større mentalt overskud til gavn for dem selv og resten af familien.

 

Joanna Jørgensen har været vant til at træne dagligt, men som nybagt mor er hun stadig i gang med genoptræningen efter fødslen ved kejsersnit.

Hvad er dit forhold til træning – hvor ofte træner du og hvad træner du?

“Træning har altid været en stor del af min identitet, og jeg har også arbejdet som personlig træner. Men jeg nåede til et punkt, hvor jeg ikke nød min egen træning, fordi jeg brugte al min tid med mine klienter i et træningslokale. Jeg stoppede med personlig træning og har siden været glad for at løbe. Jeg har løbet 6 maratonløb i løbet af 4 år. Det giver mig en enorm følelse af frihed og er min måde at tømme mit hoved fra hverdagens trummerum. Jeg mødte min datters far i løbeklubben NBRO. Før min graviditet trænede jeg hver dag, men under graviditeten udfasede jeg øvelser og nedtrappede intensiteten, men trænede stadig 4-5 gange om ugen. Ærlig talt så havde jeg en forventning om et hurtigt come back, men da Aio blev født, ændrede min prioritering sig til, at alt har en tid. Det vigtigste er hende. I dag træner jeg 2-3 gange om ugen. Jeg træner maksimalt 30-40 minutter, og det består af basale øvelser som squat, lunges og armbøjninger, roning med TRX (ophængstræning, red.) og løb.”

DETALJER FOR VEDHÆFTNING To_the_moon_honey_træning_Laila_Thorsheim_yogakompagniet_
Læs også

Træning i ferien: Med Laila Torsheim

Hvad er dit bedste tip til at holde sig i form i sommerferien?

“Først og fremmest skal motion og det at holde sig i form være noget, man godt kan lide, det skal ikke føles som en pligt. Når det er sagt, er mit bedste råd i så vid udstrækning at tage din sport med dig. Hvis du dyrker yoga, så lav det på græsset eller på hotelværelset. Løb på ferien eller find den lokale tennisklub, hvis du plejer at gå til tennis. Jeg er personlig glad for aktive ferier – det kan være alt fra surferferie, hiking eller sejlerferie. Hvis man ikke er til motion på den måde, så kan det også være en daglig gåtur på 10.000 skridt om dagen.”

Ændrer dine madvaner sig i sommerferien?

“Jeg plejer at sige alt med måde. Jeg afholder mig som udgangspunkt ikke fra noget, men jeg nøjes med én dessert om dagen. Spiser jeg en is om eftermiddagen, spiser jeg ikke kage om aftenen. Og hvis jeg gør, så holder jeg lige en pause på den front dagen efter. Men i det store hele ændrer mine madvaner sig ikke. Jeg er ret vild med salat, så jeg køber gerne det, der er i sæson – lige nu er der ærter og radiser, som er lækkert at blande i salaten.”

Hvornår begyndte du at træne efter din fødsel?

“Min datter Aio var kun 3 uger. Ugen forinden havde jeg gået ret meget med barnevognen – 2-3 timer i træk, fordi Aio vågnede hver gang barnevognen stod stille. Så jeg følte mig klar til at prøve. Jeg var taget op til mine forældre, og min mor tog sig af Aio, når hun sov, og så ‘trænede’ jeg. Det var ikke noget vildt – primært vejrtrækningsøvelser, at rulle ryggen og nogle koordinationsøvelser. Alt blev gennemgået i det træningsprogram, jeg havde købt hos Kejserinderne. Deres programmer varer 15 minutter, og der er 8 moduler. At få et kejsersnit er en vild omgang. Det er en operation, hvor de er 7 lag inde, så der er meget, der skal bygges op bagefter.”

o_the_moon_honey_træn_i_din_ferie_Sofie_blom_
Læs også

Træning i ferien: Med Sofie Blom

Hvad er din yndlingsøvelse, som er nem at lave hvor som helst?

“Squat er en øvelse, der arbejder med hele kroppen, og som er nem at lave alle steder. Og så giver den pæne baller – de bliver virkelig flade efter fødsel. Det er forskelligt, hvor mange jeg laver. Den ene dag laver jeg dem indenfor, hvor jeg bruger Aio som vægt, og andre gange udenfor. Typisk laver jeg en serie med øvelser: Squat – lunges – armbøjninger – row med trx og noget cardio som for eksempel sprællemand eller englehop. Serien laver jeg med frekvensen 45 sekunder på og 15 sekunders pause mellem hver øvelse. Og så laver jeg 3-5 sæt af så mange gentagelser, jeg kan.”

Hvad motiverer dig til træne?

“Det holder mig klar i hovedet, og jeg bliver helt klart mere irritabel og smådeprimeret, hvis jeg ikke får trænet. Jeg er en meget bedre version af mig selv, når jeg træner – og så får jeg en pænere krop og kan spise en müslibolle med smør og ost fra Emmeryes uden at få dårlig samvittighed.”

MEET’N’GREET
Joanna Jørgensen, 40,  en bachelor i International Business & Marketing Management og har tidligere arbejdet som selvstændig personlig træner. Joanna er på barsel med datteren Aio.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *