Julie Teglhus og Rillo Schwartz om at være gravide for tredje gang

Julie Teglhus og Rillo Schwartz løber ind i hinanden til en julefrokost. De er begge gravide – den ene ved det endnu ikke og den anden skjuler sin mave. Læs de to kvinders SMS-korrespondance fra det sidste halve år, mens de vender alt fra kønsforventninger til fødeplaner og deres musikermænds travle tourplaner midt i terminsperioden

 

Rillo

Baby nr. 3?! Tillykkeeee. Hvor er det dejligt. Hvordan har du det?

Julie

Tak Rillo! Jeg har det godt, synes jeg – bortset fra jeg altid er ret nervøs, når jeg er gravid.

Rillo

Åh nej. Altså nervøs for om alt er ok? Hvor langt er du?

Julie

Ja, nervøs for om det går galt. Jeg er i 18. uge. Så stadig langt igen!

Rillo

Sorry, jeg bare spurgte så direkte sidst vi så hinanden. Det røg bare ud af mig. 

Julie

Tænker også at det jo var ret tydeligt. Hahah. Følte også du forstod, at jeg var det

Rillo

Ja ja fuldstændig – særligt også, fordi jeg så lige har fundet ud af at, jeg åbenbart også (!!) er gravid. Hahah

To_the_moon_honey_mama_profile_Rillo_Schwartz-_lukas_graham_-Forchhammer_Wife_Gravid_Covid-19_
Læs også

Rillo Schwartz – om at bevare roen, uanset hvad

Julie

What what what

Rillo

😂. Uge 9

Julie

Eeeeeej shit Rillo. Hvor er det optur! Fedt vi skal følges ad. Hvordan har du det?

Rillo

Fint. Glemmer det faktisk nærmest nogle dage. Men mine bryster vil til gengæld gerne ud i verden! Haha.

Julie

Elsker brysterne

Rillo

Men fedt du lige er lidt foran mig. Så du kan forberede mig på ting!

Julie

Nå, men du får også en varm og højgravid sommer så… Havde du det også fint i dine to andre graviditeter?

Rillo

Ja. Graviditeten med Viola var så nem. Med Billie havde jeg lidt besvær hist og pist, men overordnet set også meget easy. Denne her gang er jeg mest spændt på, hvor stor maven ender med at blive. Har hørt det er crazy 3. gang

Julie

Jeg har den sygeste appetit. Så det kræver virkelig selvkontrol!

Rillo

Haha. Ej, det er godt nok hyggeligt (Såfremt min har tænkt sig at blive)

Julie

Og min ❤️ Vi må ikke jinxe det. Men jeg tror på det – for os begge to.

Rillo

Puh. Jeg har det så skod om eftermiddagen

Julie

Kvalme?

Rillo

Altså, bare træt og sådan svagelig. Og jeg har minus overskud, men er jo også alene med pigerne halvdelen af tiden i øjeblikket fordi Lukas hele tiden er ude og rejse eller indspiller, så der er ikke tid til træthed. Hvordan har du det?

Julie

Jeg har det egentlig fint – men jeg pletbløder indimellem, og det driller virkelig min psyke. Bliver så nervøs.

Rillo

Ej!!! Dét forstår jeg godt. Selvom man jo ved, at det er “normalt”. Har I været til 20 ugersscanning endnu?

Julie

Nej, først på mandag. Men har fået lavet en tidlig misdannelsesscanning privat for 2 uger siden, så krydser for, de ikke har overset noget❤️ Hader de der scanninger… Hvad med dig? Hvordan går det?

Rillo

Vi skal til nakkefold næste mandag. Men vi har booket en lille privat scanning i morgen – kan ikke vente længere. Haha

Jeg er 10+5. Og har haft det strålende – indtil for 3 dage siden, hvor mine eftermiddage begyndte at drille mig 

Julie

Det sku’ jo næsten ske! Håber du slipper med en uge eller to, der driller

Tænk, vi skal have en 3’er ❤️

Rillo

Det er så vildt

DEL II

Rillo

Jeg hører, I skal have en pige ❤️ Tillykke altså.

Julie

Tak, jeg føler mig lidt heldig! Haha

Rillo

Haha. Jeg forstår!! Men jeg er jo på den anden side. Altså, jeg håber dreng. Det har jeg gjort alle tre gange. Blev lidt skuffet første gang, da vi fandt ud af at Viola var en pige – var så sikker på at jeg skulle være drengemor. 😅 Jeg er jo lykkelig for dem nu. Men troede også det ville være kedeligere/roligt med piger. Dét er det ikke, kan jeg afsløre. Hahah

Julie

Dét er jo det, jeg håber, at det er! Bare hun ikke bli’r mere crazy end mine to drenge.

Rillo

Der er no rest herhjemme, kan jeg bare sige

Julie

Det der med roligt og kedeligt – det kan man vist godt vinke farvel til med 3 børn. Uanset køn. Haha.

Har du nogen fornemmelse af, hvad der gemmer sig inde i din mave? Så cute hvis I får 3 piger! Men man kommer nok til at kunne se det på nakkefoldsbilledet

To_the_moon_honey_gravid_med_julie_teglhus_ rasmus_seebachs_kæreste_baby_bump_
Læs også

Julie Teglhus – ”Jeg blev ægte besat af tanken om at blive gravid”

Rillo

Det håber jeg, man kan. De andre gange har jeg tvunget jordemødrene til at gætte❤️ Det har jeg også tænkt mig nu her

Julie

Kan du overhovedet forestille dig en dreng? Jeg har så svært ved at forstå, at der kan ligge en pige derinde, fordi jeg har fået to drenge.

Rillo

Nej, har også svært ved at tænke andet end “hun”.

Jeg håber bare, der er en lille tingeling til nakkefolden 😂 Hvad forestiller du dig ved at få en pige? Altså som er anderledes/sjovere end ved at få en dreng mere?

Julie

At få mig selv som datter. What a dream 🤣🤣🤣

Rillo

😂

Julie

Nu generaliserer jeg groft, men jeg synes bare, at det, jeg ser og oplever i andre familier, bekræfter mig i, at drenge hurtigere flyver fra reden, og piger (særligt, når de bliver voksne) har et større behov for at dele deres liv og følelser med deres forældre. Jeg håber selvfølgelig, jeg tager fejl ❤️

Rillo

Du fatter ikke, hvor snakkesalige, de er. Jeg har 0 sekunders ro. Og det var 0. Viola vågner i en sætning. No joke

Julie

Hahah, men er det ikke rart? Og det bliver sikkert kun værre.

Rillo

Det er skønt. Mine børn er generelt bare meget expressive. Gad vide, hvor de har det fra…

Julie

Det er mine også. Der er lyd på. Og man mærker dem. 🤣 Mer’ af det

Rillo

“Livsbekræftende”

Julie

Jeg er så umenneskeligt træt for tiden. Altså det er helt sygt

Rillo

Også mig. Og dehydreret. Er så tørstig. Og tør!

Julie

Også mig – wtf – hvor kommer det fra???!

Rillo

Min hud venter i spænding på “The glow”

Julie

Den springer jeg over denne gang…

Rillo

😂Hvornår er det nu din termin er?

Julie

12. juli. Oveni alle festivalerne

Rillo

Feeeedt. Godt planlagt! Hahah.

Alle fødselsdage: “Far kunne desværre ikke være der igen i år”

Julie

“Nej, og han var der heller ikke til din fødsel, fordi han var i Nibe 😂”

Det bli’r helt skørt! I har været bedre til planlægningen. Hvornår er din termin? Har Lukas ikke noget udenlands i efteråret?

Shop

HONEY Face & Body Kit

720 kr

Rillo

Min termin er 8. september. Argh, bob/bob, vil jeg sige.. Lukas fortalte lige, at han højt sandsynligt er væk i november og december.

Julie

Skønt – hvad gør vi?

Rillo

Overlever

Julie

Kan vi lave et kollektiv?

Rillo

Ja ja. I har en kælder jo

Julie

… Hvor de fire store må passe hinanden, og så tager vi os af babyerne

Rillo

Plan 🤝 

Julie

Skriv lige, når du har været til scanning ❤️

 

DEL III

Julie

Hvordan gik det?? ♥️

Rillo

Det gik godt! Fine tal

Julie

Åh hvor dejligt. Tillykke!!

Rillo

Tak! Og jordemoderen gætter på pige

Julie

Gør jeg også. 50% chance for jeg har ret. Hahah. 

Gud hvor crazy med 3 piger. Så badass jo

Rillo

Puha. Held og lykke til alle. Haha. Særligt Lukas

Julie

Haha. Det er jo seriøst drømmen for ham!

Rillo 

Jeg har til gengæld lige set Rasmus’ sommer tour. Skønt program! Alle spilledagene i juli! Haha. Friskt, oveni termin og det hele

Julie

Så absurd!

Rillo

Hvad gør vi? Tager du med og føder backstage?

Julie

Hele august er faktisk også forholdsvist pakket. Det bliver en lidt hardcore start på livet med tre børn. Men vi har heldigvis vores mødre, som kommer til at hjælpe os.

Jamen, jeg går og indstiller mig på, at han ikke når med til fødslen 🤣😳 Ej, faktisk tænker vi nok begge to, at det løser sig, og at der ikke er grund til at stresse over noget, som formentlig ikke sker. Måske lettere naivt, men jeg skal jo bare føde på en hverdag og undgå weekenderne. Hvor svært kan det være? Hahah. Ellers må han skynde sig hjem, og så er begge vores mødre klar på at træde til. 

Lukas er hjemme i din terminsperiode, ik?

Rillo

Jeg har sagt, at han ikke må have nogen flyrejser 4 uger før terminen. Så derfor tager han selvfølgelig til USA midt i vores sommerferie på Bornholm, så jeg er højgravid og alene med pigerne. Det var jeg også sidste år – uden at være højgravid selvfølgelig. Det er da lidt intenst, men jo præmissen for vores liv! Og så kommer han hjem sådan en dag inden de 4 uger før termin starter. Sødt

Julie

Hahaha samme. Men hvad med når du HAR født?

Rillo

September er i udgangspunktet lukket for flyrejser

Julie

Herhjemme er flyrejser jo ikke aktuelt – men Nibe er også langt væk. Det er faktisk lidt ligemeget, hvor han er. Så længe han ikke er hjemme, er det sgu lidt bøvlet med en baby og 2 drenge, der har sommerferie.

Rillo

Ej. Hvad er planen? Helt alvorligt?

Julie

Jamen…. make it work. Sammen med min egen mor og Ralles mor. Og så ved jeg, at han kommer til at være 100% på, når han så er hjemme. Man må håbe, at alt går efter planen, og man ikke skal være indlagt og/eller meget medtaget. 7-9-13.

Kender du ikke det, når tingene er så langt ude, at man seriøst nærmest ikke engang kan tage det ind? Og så bli’r det bare komisk

Rillo

Jo. Mit liv❤️

Julie

Sådan har jeg det også lidt med mit eget liv pt.

Rillo

Hvor skal du føde. På Herlev?

Julie

Ja! Hvad med dig? Føder du derhjemme?

Rillo

Nej. Magter ikke vores rod. Hahah. Jeg startede til fødselforberedelse lidt tidligt, men jeg havde brug for at tune in på denne graviditet. Og fordi partneren skal deltage på tredje modul, så har måtte planlægge ud fra den eneste torsdag Lukas er hjemme inden termin.  

Shop

Gravid jeans i sort denim • Tomorrow x To The Moon, Honey

1.300 kr

Julie

Det har du gjort før, ikk? Altså født hjemme.

Rillo 

Jo, med Viola

Julie

Men var du ligeså glad for at føde på hospitalet, som derhjemme?

Rillo

Ja. Faktisk. Og på en måde efter dét med Billie, hvor vi efterfølgende blev indlagt på neonatal, så er det meget rart at være på hospitalet ☺️

Men jeg er fortaler for begge dele, og stemningen på hospitalet kan sagtens gøres hjemlig. 

Viola fødte jeg hjemme med en privat jordemoder, som bor her på Christianshavn. Jeg havde overhovedet ingen latent fase. En aften gik vandet, så kom veerne og tjuhej 7 timer efter var Viola født. 

Med Billie, havde jeg lidt veer om natten og vækkede Lukas tidligt om morgnen, da de var regelmæssige. En lille ostemad og en kaffe og så afsted til Hvidovre, hvor hun blev født i vand. Der står ‘4” timer i min journal, men jeg har aldrig helt forstået, hvor de tæller fra. 

Så vidt jeg er informeret er fødslen af nr. 3 en “joker”, hvor man ikke kan regne med noget. Hvilke forventinger har du til fødslen?  

Julie

Ja, det kan jeg godt forstå. Sådan har jeg det nemlig også. Hvis man har fået sig et chok, er der noget tryghed i at være på hospitalet❤️ Da jeg fødte Holger, havde han mange blodsprægninger i ansigtet, fordi det gik meget hurtigt, og han var blevet trykket. Det havde den tilkaldte vagtlæge dog aldrig set før, og hun fik dér – midt om natten og 10 minutter efter fødslen – fortalt os, at vi ikke havde fået et raskt barn, og at han skulle undersøges for en masse farlige ting med det samme. Dagen efter kom overlægen og fortalte os, at det var helt ufarligt, og at det svarede til, når fødende kvinder også nemt får blodsprængninger i øjnene og i ansigtet, fordi de har presset meget. Jeg ville ønske, det var ham, der havde haft nattevagten, for sikke et chok vi fik med den første udmelding. Det har i hvert fald forstærket vores begges ønske om at være på et hospital, hvis vi – mod forventning – skulle få brug for lægehjælp hurtigt.

Ser man bort fra den oplevelse, er selve mine fødsler forløbet ret udramatisk, og jeg er også blevet opfordret til at føde hjemme. Men jeg har det fint med Herlev, og jeg har det RIGTIGT fint med lattergas 😀

To_the_moon_honey_gravid_med_julie_teglhus_ rasmus_seebachs_kæreste_baby_bump_
Læs også

Julie Teglhus – ”Jeg blev ægte besat af tanken om at blive gravid”

Foto Sissel Abel

Meet’n’greet

Rillo Schwartz er mor til Viola og Billie og gift med Lukas Forchhammer, som er forsanger i bandet Lukas Graham. Rillo arbejder som freelance podcastvært for To The Moon, Honey, og bor på Christianshavn. Sammen venter parret en lillesøster med termin i september.

Julie Teglhus, jurist og skribent for To The Moon, Honey, er gift med musiker Rasmus Seebach. Sammen har parret Helmut og Holger og er netop blevet forældre til en lille pige. Familien bor i Hellerup, nord for København.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *