What's up Mama 1 - Hannah og Frede | TO THE MOON HONEY
 • en

Blog

What’s up Mama 1 – Hannah og Frede

Meet n greet

Hannah Løffler, 35 år er udannet  cand. soc fra Copenhagen Business School. Hun er founder og managing director af  Social Zoo og mor til Walde på 3 år og Veneda på 4 måneder.

Hannah Løffler Instagram.

Frederikke Toftsø, 30 år, udannet Cand. It. Lige nu er hun på barsel med sin søn JJ på 4 mrd. Ellers er hun indkøber og content udvikler hos Rezet Store og blogger på Fredesblog.dk 

Fredes Blog Instagram.

 

Vi har bedt de to seje mødre, Hannah Løffler og Frederikke Toftsø, om at startet en snak på sms. De kendte ikke hinanden på forhånd, det er der kommet en ærlig og sjov dialog ud af. De fødte begge to i august 2018, under Danmarks længste sommer. For hvor stor forskel er der egentlig på at få sit første eller andet barn. Og hvad betyder det, når man som selvstændig skal tilbage og arbejde, blot 2 uger efter man har født.

 

Hannah Løffler:

Hej Frederikke. Hannah her. Sjovt set-up, føler lidt jeg er på en mama-blinddate. Er du frisk i dag? ☕️🤪Hvor gammel er det nu din lille JJ er?

KH træt type

 

Frederikke Toftsø:

Mornings skulle jeg til at skrive, men så så jeg at klokken er 17:30 🤯 Jeg er ok frisk og det skal jeg love for at JJ også er. Han lavede den klassiske ‘skid dig selv helt op i nakken og fald i dødlignende søvn’, imens jeg var på fancy frokost date på H15. i Kødbyen. De har et MEGET vel-ekviperet puslebord FYI.  Jeg havde selvfølgelig ikke ekstra tøj med til JJ, så det var jo bare super duper. Vi kørte ’bar dunk med strikvest og strømpebukser’ looket. Han er præcis 3 måneder i morgen. Hvor bliver tiden af?! Hvordan er det med 2 børn? Og får du sovet?

 

Hannah: 

Godnat herfra. Ja, den er god nok. Jeg går i seng 19.30. Ikke hver dag, men tit. 💯 A menneske. Ellers komme jeg seriøst ikke helskindet gennem dagen med to små børn og et “lillebitte” arbejde ved siden af. Veneda, vores lille nye mousy på 3 måneder, sover ikke mega godt. Hverken om natten eller dagen. Så jeg er nødt til at gå tidligt i seng. Godt tip med H15 i øvrigt! Det har Hotel Sanders også. Opdagede det forleden, da jeg var til møde derinde og Veneda sked igennem alt sig tøj. Jeg havde også glemt ekstra tøj. #dårligmor. Godt jeg havde en tyk Isabel Marant strik på, som jeg kunne lave en “sovepose” ud af. Hun så så sød ud, en rigtig fashion baby HA HA HA. Hun går ellers kun i sin brors aflagte blåstribede tøj. Men i hvert fald – skifteforholdende på Sanders er optur. Ja 2 børn 😳😳. Der er vildt nok. Jeg har, seriøst ikke rigtig nået at reflektere over det. Jeg synes helt ærligt ikke det var den store omvæltning at få Walde, som min dreng på 3 år hedder. Men 2 børn. Holy moly det er en helt anden historie. Tror det er deres forskellige rytmer der fucker med mig. Den ene skal sove, den anden vil lege soldater. Samtidig. Jeg er alene med dem om morgenen, fordi min mand Anders møder på arbejde kl. 7. Det er hat og briller og lange forhandlinger med Walde. Udover Venedas lidt tilfældige søvnrytme, er hun meget nem. Og vildt glad og sindssygt sød. Så det er alt i alt meget godt, med de to banditter. Og ja, så er jeg jo selvstændig og var semi tilbage på arbejde 2 uger efter jeg havde født. Det fucker også lidt med min dagsrytme. Hahaha. Men jeg elsker mit job og det er nu meget rart at have noget andet end bleer og gylp at gå op i. Men hvis jeg skal have et tredje barn en dag (hvis!), gad jeg godt prøve en ægte barsel.

Hvad med dig? Er du på fuld barsel og er du faldet til i dit nye liv som nogens mor?

 

Læs også artiklen HVORFOR DEN FØRSTE NAT PÅ HOSPITALET BETYDER NOGET 

 

Hannah:

Hej igen. Har du haft en god weekend? Jeg var ude på Halvandet i går og se Emilie Lilja (model, dj & influencer i stand hos Social Zoo) bokse sin første kamp. Det var første gang jeg var ude i mange måneder. Jeg puttede lille vips. Blev hentet kl. 20 af min veninde, vi parkerede, købte en øl, jeg heppede og hoppede (knibeøvelser må vi lige vende senere), skreg af glæde da hun vandt, krammede den lille kriger, vi kørte og jeg lå i min seng igen kl. 22. Bedste aften! Har du været ude uden JJ endnu? Synes det er en ret vild ting, at forlade sin lille baby. Første gang kunne jeg stort set ikke. Walde ville aldrig tage en sut eller flaske. Altså aldrig. Hvilket gjorde mig ret uundværlig. Veneda vil heldigvis gerne. Men synes stadig det er en stor ting at gå, føler mig altid lidt amputeret. Men det var godt i går. Succes!

 

Frederikke:

Hej! Jeg har haft en weekend fyldt med juleevents, på trods af at jeg slet ikke er juletypen. I dag afholdte vi familiens årlige julefrokost. 16 voksne og 11 børn mellem 0 og 11 år. 😵🤯😭💆🏼‍♀Ren mayhem, men ret sjovt. Det var JJ’s første julefrokost. Han sov og spiste sig igennem den. Mit iskolde julehjerte er godt nok blødt lidt op efter at jeg er blevet mor. Det er sgu meget hyggeligt. Jeg havde egentlig også tænkt mig at jeg skulle se Emilie (Lilja) bokse, men jeg er stadig alt for følsom. I stedet så jeg 3 afsnit af Narcos Mexico og fik mareridt. Ellers en god serie!, Jeg fulgte lidt med i boksekampen fra min sofa, bad til hendes kønne ansigt ville forblev intakt. Men så sejt hun vandt! Og sejt at du var ude. Jeg har ikke være væk fra JJ i mere end 45 minutter og det er faktisk kommet bag på mig, hvor lidt udelængsel jeg har haft. Jeg troede at jeg ville være sådan en cool type der lige ammede ud og tog til julefrokost, men jeg har ikke behov for det. Jeg vil bare være sammen med min dreng. Eller have ham med mig. Havde du det sådan med Walde? Men når det er sagt glæder jeg mig da til en middag på Pastis. Uden baby og dårlig mor samvittighed!

Jeg fik aldrig svaret på det der med hvordan det føles at være nogens mor. Det er jo fucking vildt. De første par uger var jeg virkelig på skideren over det. Altså han spiste og det hele gik fint, men jeg var så træt, min krop havde det underligt, jeg havde det underligt i hovedet og samtidig skulle jeg sørge for denne her lille klump menneske. Jeg kan huske min kæreste tog et billede af mig, en dag eller sådan noget, efter JJ blev født. Jeg sidder ved vores spisebord og JJ sover i slyngevuggen i baggrunden. Jeg drikker en kop kaffe og siger ‘det føles som den første kop kaffe i flere år’. Hahaha, men sådan havde jeg det. Efter to vanvids uger hvor jeg bare ventede på ‘de voksne ville komme’ så begyndte det at gå lidt bedre. Efter 3 uger havde jeg den overvældende følelse af, at jeg elsker det lille menneske højere end noget andet.

Men det tog lidt tid. Gjorde det også det for dig? Heldigvis havde min mega seje jordemoder forberedt mig på at den følelse godt kunne lade vente på sig, for ellers var jeg nok blevet lidt panisk. Alle snakker om det der moment hvor de får deres baby på brystet og alt står stille. Det oplevede jeg ikke.

Hvis jeg lige skal visualisere de første uger:

1-2: 🤯😴💩🤷🏼‍♀️😵😳😭

3-4: 🧐🤪😍😭

4-6: ☺️😊😁😍😭

6-16: ❤️❤️😭❤️😴🤫

 

Hannah:

Er du gal en tosset uge. Kom (igen) til at ligge for mange møder i min kalender 🤦🏻‍♀. Men Veneda er så nem at have med, så jeg kommer hurtigt til bare at køre derudaf. Men ærlig talt … er lidt træt om aftenen. Det er så optur at være sin egen chef, men det har altså også nogle omkostninger. Forleden gik jeg i seng før Walde, kl. 18.30. Jeg lyver ikke. Hun sover verdens korteste lurer, så der er virkelig meget dikke dikke og øve sjove lyde i løbet af dagen, dog prøver jeg at minimere det under selve møderne. 😂😂😂

 

Frederikke: 

JJ vågner ved 6-7 tiden når min kæreste står op. Han kommer dog bare under dynen og får et bryst i munden, så vi kan sove et par timer mere. Vi vågner ved 8.30-9 tiden for det meste. Lige nu nyder jeg at jeg kan sove længe med ham. Ved godt det nok ikke varer ved. Vi bor til leje hos nogle venner, som er læger og derfor har de mørklægningsgardiner i soveværelset. Ret genialt når man skal forlænge natten lidt. Siden min kæreste begyndte at arbejde, vågner jeg op til en bakke på sengen med morgenmad, vitaminpiller, d-dråber til JJ, noget skåret frugt og varm kaffe på en lille termokande. Altså jeg har aldrig bedt ham om det, men det er så optur at jeg kunne tude.

 

Læs også artiklen ET BREV TIL MIT NYBAGTE SELV

 

 

Hannah:

Det lyder som et fantastisk set up. Der er virkelig de små ting der tæller. Der var også helt andre boller på suppen herhjemme første gang. Nu er det ligesom om vi begge to har nok at se til med to børn. Så ingen morgenbakke til mig. Til gengæld får Walde morgenbakke. Ja, hvad spiser en dreng på 3 tænker du måske. Længe spiste han havregrød med youghurt og kanel på. Men det blev han træt af. Nu spiser han kun grøntsager.😳. Han vil bare have “en tallerken med alt muligt”. Det betyder gulerødder, tomater, agurk, sukkerærter og peberfrugt. Så er han selvfølgelig mega sulten på vej til børnehaven og har total sat sig ind i konceptet børnebolle fra Lagkagehuset. Så går vi gennem Kongens Have på vej til børnehaven og ser hvad soldaterne laver foran Rosenborg og eller om der er nogle fisk i søen. Det er nu meget idylisk at være city barn.

 

 

Frederikke:

Hvor er det optur at han bare lige kalder en veggie morgenmad. Blev lige inspireret til at drikke en grøntsagsdrik om morgenen igen. Det er sådan en der er opfundet af en professor på KU. Det skulle være den helt optimale måde at starte kroppen på. Den er helt hellig, men sygt nice!

 

Læs med i afsnit 2, hvor Hannah og Frederikke deler deres fødselsberetninger.

LeaveCOMMENT

 • Caroline
  REPLY

  Elsker det her!

  januar 7, 2019
 • Emilie
  REPLY

  Hvad er det for en juice Frederikke snakker om? Den vi jeg gerne hav opskriften på 🙂

  januar 7, 2019

Your email address will not be published. Required fields are marked *