Hannah Løffler og Frederikke Toftsø: What’s up, mama?

To seje mødre, Hannah Løffler og Frederikke Toftsø, har begge født i august 2018. Her deler de deres sms-korrespondance om barselsliv, om forskellen på at få sit første og andet barn. Og hvad det betyder, når man som selvstændig skal tilbage og arbejde, blot 2 uger efter man har født.

 

Hannah:

Hej Frederikke. Hannah her. Sjovt set-up, føler lidt jeg er på en mama-blinddate. Er du frisk i dag? ☕️🤪Hvor gammel er det nu din lille JJ er?

KH træt type

Frederikke:

Mornings skulle jeg til at skrive, men så så jeg at klokken er 17:30 🤯 Jeg er ok frisk og det skal jeg love for at JJ også er. Han lavede den klassiske ‘skid dig selv helt op i nakken og fald i dødlignende søvn’, imens jeg var på fancy frokost date på H15. i Kødbyen. De har et MEGET vel-ekviperet puslebord FYI.  Jeg havde selvfølgelig ikke ekstra tøj med til JJ, så det var jo bare super duper. Vi kørte ’bar dunk med strikvest og strømpebukser’ looket. Han er præcis 3 måneder i morgen. Hvor bliver tiden af?! Hvordan er det med 2 børn? Og får du sovet?

Hannah:

Godnat herfra. Ja, den er god nok. Jeg går i seng 19.30. Ikke hver dag, men tit. 💯 A menneske. Ellers komme jeg seriøst ikke helskindet gennem dagen med to små børn og et “lillebitte” arbejde ved siden af. Veneda, vores lille nye mousy på 3 måneder, sover ikke mega godt. Hverken om natten eller dagen. Så jeg er nødt til at gå tidligt i seng. Godt tip med H15 i øvrigt! Det har Hotel Sanders også. Opdagede det forleden, da jeg var til møde derinde og Veneda sked igennem alt sig tøj. Jeg havde også glemt ekstra tøj. #dårligmor. Godt jeg havde en tyk Isabel Marant strik på, som jeg kunne lave en “sovepose” ud af. Hun så så sød ud, en rigtig fashion baby HA HA HA. Hun går ellers kun i sin brors aflagte blåstribede tøj. Men i hvert fald – skifteforholdende på Sanders er optur. Ja 2 børn 😳😳. Der er vildt nok. Jeg har, seriøst ikke rigtig nået at reflektere over det. Jeg synes helt ærligt ikke det var den store omvæltning at få Walde, som min dreng på 3 år hedder. Men 2 børn. Holy moly det er en helt anden historie. Tror det er deres forskellige rytmer der fucker med mig. Den ene skal sove, den anden vil lege soldater. Samtidig. Jeg er alene med dem om morgenen, fordi min mand Anders møder på arbejde kl. 7. Det er hat og briller og lange forhandlinger med Walde. Udover Venedas lidt tilfældige søvnrytme, er hun meget nem. Og vildt glad og sindssygt sød. Så det er alt i alt meget godt, med de to banditter. Og ja, så er jeg jo selvstændig og var semi tilbage på arbejde 2 uger efter jeg havde født. Det fucker også lidt med min dagsrytme. Hahaha. Men jeg elsker mit job og det er nu meget rart at have noget andet end bleer og gylp at gå op i. Men hvis jeg skal have et tredje barn en dag (hvis!), gad jeg godt prøve en ægte barsel.

Hvad med dig? Er du på fuld barsel og er du faldet til i dit nye liv som nogens mor?

Hannah:

Hej igen. Har du haft en god weekend? Jeg var ude på Halvandet i går og se Emilie Lilja (model, dj & influencer i stand hos Social Zoo) bokse sin første kamp. Det var første gang jeg var ude i mange måneder. Jeg puttede lille vips. Blev hentet kl. 20 af min veninde, vi parkerede, købte en øl, jeg heppede og hoppede (knibeøvelser må vi lige vende senere), skreg af glæde da hun vandt, krammede den lille kriger, vi kørte og jeg lå i min seng igen kl. 22. Bedste aften! Har du været ude uden JJ endnu? Synes det er en ret vild ting, at forlade sin lille baby. Første gang kunne jeg stort set ikke. Walde ville aldrig tage en sut eller flaske. Altså aldrig. Hvilket gjorde mig ret uundværlig. Veneda vil heldigvis gerne. Men synes stadig det er en stor ting at gå, føler mig altid lidt amputeret. Men det var godt i går. Succes!

To_the_moon_lwhats_up_mama_Lærke_Bagger_sidsel_Alling_2
Læs også

Lærke Bagger og Sidsel Alling om at være i barselsboble

Frederikke:

Hej! Jeg har haft en weekend fyldt med juleevents, på trods af at jeg slet ikke er juletypen. I dag afholdte vi familiens årlige julefrokost. 16 voksne og 11 børn mellem 0 og 11 år. 😵🤯😭💆🏼‍♀Ren mayhem, men ret sjovt. Det var JJ’s første julefrokost. Han sov og spiste sig igennem den. Mit iskolde julehjerte er godt nok blødt lidt op efter at jeg er blevet mor. Det er sgu meget hyggeligt. Jeg havde egentlig også tænkt mig at jeg skulle se Emilie (Lilja) bokse, men jeg er stadig alt for følsom. I stedet så jeg 3 afsnit af Narcos Mexico og fik mareridt. Ellers en god serie!, Jeg fulgte lidt med i boksekampen fra min sofa, bad til hendes kønne ansigt ville forblev intakt. Men så sejt hun vandt! Og sejt at du var ude. Jeg har ikke være væk fra JJ i mere end 45 minutter og det er faktisk kommet bag på mig, hvor lidt udelængsel jeg har haft. Jeg troede at jeg ville være sådan en cool type der lige ammede ud og tog til julefrokost, men jeg har ikke behov for det. Jeg vil bare være sammen med min dreng. Eller have ham med mig. Havde du det sådan med Walde? Men når det er sagt glæder jeg mig da til en middag på Pastis. Uden baby og dårlig mor samvittighed!

Jeg fik aldrig svaret på det der med hvordan det føles at være nogens mor. Det er jo fucking vildt. De første par uger var jeg virkelig på skideren over det. Altså han spiste og det hele gik fint, men jeg var så træt, min krop havde det underligt, jeg havde det underligt i hovedet og samtidig skulle jeg sørge for denne her lille klump menneske. Jeg kan huske min kæreste tog et billede af mig, en dag eller sådan noget, efter JJ blev født. Jeg sidder ved vores spisebord og JJ sover i slyngevuggen i baggrunden. Jeg drikker en kop kaffe og siger ‘det føles som den første kop kaffe i flere år’. Hahaha, men sådan havde jeg det. Efter to vanvids uger hvor jeg bare ventede på ‘de voksne ville komme’ så begyndte det at gå lidt bedre. Efter 3 uger havde jeg den overvældende følelse af, at jeg elsker det lille menneske højere end noget andet.

Men det tog lidt tid. Gjorde det også det for dig? Heldigvis havde min mega seje jordemoder forberedt mig på at den følelse godt kunne lade vente på sig, for ellers var jeg nok blevet lidt panisk. Alle snakker om det der moment hvor de får deres baby på brystet og alt står stille. Det oplevede jeg ikke.

Hvis jeg lige skal visualisere de første uger:

1-2: 🤯😴💩🤷🏼‍♀️😵😳😭

3-4: 🧐🤪😍😭

4-6: ☺️😊😁😍😭

6-16: ❤️❤️😭❤️😴🤫

Hannah:

Er du gal en tosset uge. Kom (igen) til at ligge for mange møder i min kalender 🤦🏻‍♀. Men Veneda er så nem at have med, så jeg kommer hurtigt til bare at køre derudaf. Men ærlig talt … er lidt træt om aftenen. Det er så optur at være sin egen chef, men det har altså også nogle omkostninger. Forleden gik jeg i seng før Walde, kl. 18.30. Jeg lyver ikke. Hun sover verdens korteste lurer, så der er virkelig meget dikke dikke og øve sjove lyde i løbet af dagen, dog prøver jeg at minimere det under selve møderne. 😂😂😂

Frederikke:

JJ vågner ved 6-7 tiden når min kæreste står op. Han kommer dog bare under dynen og får et bryst i munden, så vi kan sove et par timer mere. Vi vågner ved 8.30-9 tiden for det meste. Lige nu nyder jeg at jeg kan sove længe med ham. Ved godt det nok ikke varer ved. Vi bor til leje hos nogle venner, som er læger og derfor har de mørklægningsgardiner i soveværelset. Ret genialt når man skal forlænge natten lidt. Siden min kæreste begyndte at arbejde, vågner jeg op til en bakke på sengen med morgenmad, vitaminpiller, d-dråber til JJ, noget skåret frugt og varm kaffe på en lille termokande. Altså jeg har aldrig bedt ham om det, men det er så optur at jeg kunne tude.

Hannah:

Det lyder som et fantastisk set up. Der er virkelig de små ting der tæller. Der var også helt andre boller på suppen herhjemme første gang. Nu er det ligesom om vi begge to har nok at se til med to børn. Så ingen morgenbakke til mig. Til gengæld får Walde morgenbakke. Ja, hvad spiser en dreng på 3 tænker du måske. Længe spiste han havregrød med youghurt og kanel på. Men det blev han træt af. Nu spiser han kun grøntsager.😳. Han vil bare have “en tallerken med alt muligt”. Det betyder gulerødder, tomater, agurk, sukkerærter og peberfrugt. Så er han selvfølgelig mega sulten på vej til børnehaven og har total sat sig ind i konceptet børnebolle fra Lagkagehuset. Så går vi gennem Kongens Have på vej til børnehaven og ser hvad soldaterne laver foran Rosenborg og eller om der er nogle fisk i søen. Det er nu meget idylisk at være city barn.

Frederikke:

Hvor er det optur at han bare lige kalder en veggie morgenmad. Blev lige inspireret til at drikke en grøntsagsdrik om morgenen igen. Det er sådan en der er opfundet af en professor på KU. Det skulle være den helt optimale måde at starte kroppen på. Den er helt hellig, men sygt nice!

Frederikke:

I dag er sådan en dag hvor JJ bare kun vil sove i mine arme. Klokken er 12.30 og jeg sidder stadig ved morgenmaden og drikker kaffe, og min ene arm skifter imellem at være i krampe og sove ❤️💪🏻

Hannah:

Min dag startede mellem kl. 4-5. Der har hun ligesom besluttet sig for at de fleste dage skal starte.  Jeg synes kl. 4 er tidligt. Selvom jeg er a menneske.  

Kl. 4 er døds tidligt (‼️) 

Kl. 5 er ok (❗️) 

Kl. 6 er perfekt (💯) 

Anders møder kl 07, så vi har alligevel stået tidligt op i mange år. Da det stadig var sommer var det på en m åde meget hyggeligt at være vågen om natten. Ja, kl. 4 er altså nat.

Frederikke:

Forresten så gik det op for mig at jeg havde en meget absurd lyst til stenfrugt da jeg var gravid. Oliven, kirsebær, blommer, abrikoser og så jordbær. Tror måske jeg har spist 15 kg jordbær…

Hannah:

Tilbage til hvad du nævnte med kærligheden og de første uger. Jeg forstår fuldstændig hvad du beskriver med, at det kan tage lidt tid inden følelserne kommer væltende. Jeg har haft 2 meget forskellige oplevelser med mine 2 børn, Walde og Veneda.

Walde endte med at komme ud med akut kejsersnit. Han havde ikke vendt hovedet nedad, og jeg fik ham vendt ved 2. forsøg et par uger inden fødslen. Han havde nok aldrig fået lagt sig ordentligt på plads og var derfor stjernekikker. Det endte med et kejsersnit efter 36 timer, og vi havde prøvet alt andet. Jeg var så medtaget og fik så meget smertestillende de første par dage, så alt var bare en stor tåge. Men lige dér var chokket over at blive nogens mor ikke særlig stort. Jeg var meget forelsket fra starten. Jeg følte egentlig heller ikke, det var så stor en omvæltning, da det blev hverdag. Det var det jo, men det føltes bare ikke sådan.

Har det været en kæmpe omvæltning for jer? Og hey … hvordan gik din fødsel?

Frederikke:

First things first. Jeg er nok din mors våde drøm, havde nemlig forberedt mig rigtig godt om end lidt sent, bevares. Jeg tog et kursus hos Smertefri Fødsel, og så læste jeg alt muligt om fødsler, fordi jeg blev så optaget af det. Det meste af min graviditet havde jeg faktisk glædet mig til oplevelsen (lyder super irriterende, I know). Jeg havde bare sådan en solid tro på, at jeg godt kunne klare det.

Nå, men 9 dage før termin havde jeg en ordne dag. Jeg fik færdiggjort noget regnskab, trænet i en time (lavede sygt mange squats), hentede stofprøver til vores sofa og så lige mødes med min moster til kaffe. Hun har 5 børn og 8 børnebørn og kommenterede helt tørt, at jeg lignede en der skulle føde MEGET snart. Det slog jeg hurtigt hen, mest fordi jeg nød min chiller barsel og godt gad, at den varede lige et par uger mere. Efterfølgende skulle vi mødes med de andre kvinder i vores familie for at spise, hvilket viste sig at være et cover up for surprise babyshower! Jeg blev så forskrækket. Men det var den bedste eftermiddag med veninder, kage og pizza. Helt i min ånd. Om aftenen havde jeg det ret spøjst i kroppen og fik det lidt panisk.  Jeg sad i sofaen og snakkede med min kæreste og fik helt kolde fødder over projektet. Jeg fik det pludselig sådan, at jeg på ingen måde kunne føde, så det måtte vi ligesom finde en anden løsning på. Heldigvis tog han det ret roligt og fik mig overtalt til at gå tidligt i seng. Jeg vågnede 04 om morgenen og var ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde veer. Det var i det små, så jeg sov videre et par timer. Hele dagen chillede vi bare hjemme, ryddede lidt op, så Star Wars film og hyggede. Veerne tog langsomt til, men jeg gik all in på vejrtrækningsøvelserne, og vi blev hjemme så længe som mulig. Fredag morgen klokken 06 tog vi ind på Riget og blev indlagt med det samme, da jeg var 5 cm åben. Veerne blev kraftigere, men stadig til at holde ud. Timerne gik med badekar, et par lure og lidt akupunktur. Det var meget stille og roligt, og min jordemoder var så sej. Jeg kom igennem veerne ved bare at koncentrere mig sygt meget, og 17.24 kom JJ til verden. Solen bragede ind ad vinduerne, og det kan jeg huske, at jeg bemærkede ekstra meget. Vi blev tjekket op på et par gange, og 3 timer efter tog vi hjem med en baby, 2 dåse colaer og nogle pølsehorn fra 7eleven.

De første dage var virkelig stenede. Vi fik vores hund Winston hjem og prøvede at udskyde besøg så længe som muligt. Så vi kunne nyde vores lille baby først. Det var faktisk en vildt god fødsel og det er først nu her et par måneder efter, når jeg tænker tilbage på det, at jeg føler mig ret sej over at have klaret det. Det er jo det vildeste. Og så har jeg ret meget optur over, at mit instinkt holdt stik. Jeg kunne klare det. Dog vil jeg ikke anbefale andre at lave 70 squats umiddelbart inden, du skal føde.

Hannah:

Hahaha for helvede. Min anden fødsel, var en helt anden sag. Jeg tror, jeg havde forventet, at jeg ville få samme fødsel som første gang. Nok fordi jeg ikke havde prøvet andet. Denne gang tog min fødsel 5 timer fra første ve, og jeg var slet ikke forberedt. Vi havde lidt impulsivt valgt at køre i sommerhus fredag eftermiddag. Det var lige op til modeugen, hvor jeg altid har mega travlt. Der var 5 dage til min termin. Det var så varmt, og vi ville bare op og bade.

Vi havde den perfekte strandeftermiddag med Walde. På vej hjem fra stranden pointerede Anders, at jeg gik virkelig mærkeligt. Klokken 02 vågnede jeg og havde lidt ondt i maven. Jeg tænkte, det måske var veer, men ville lige give det en time. Da klokken var 03, vækkede jeg Anders og sagde: “ikke for at piske en stemning op, men jeg tror, jeg har veer”. “Oh really” sagde Anders. “Det tror jeg virkelig også, du har”. Og hentydede til at jeg så ret presset ud. Vi talte lige veer i 1/2 time, og så vækkede vi Waldes farmor, som også var deroppe og sagde, at vi ville køre ind til byen. Kl. 03.30 kørte vi afsted mod København og havde 1 time foran os på motorvejen. Men jeg tænkte, det tager alligevel minimum 30 timer at føde et barn, så vi havde god tid. På vejen syntes jeg, at veerne tog til. Jeg kunne ikke lige huske præcis hvor lang tid, der skulle gå i mellem veerne, men vidste, at de helst vil have en i observation, når man har fået kejsersnit før. I øvrigt er min mor jordemoder, hun synes, jeg er frygtelig utjekket.

Vi ringede til Riget fra bilen, og de synes, jeg skulle komme direkte. Vi parkerede bilen ved Rigshospitalet kl. 05, skulle selvfølgelig lige købe en parkerings App, mens jeg sad og kæmpede med veer i bilen. Klokken 7 var hun ude. Uden smertestillende eller noget. Jeg var i en form for choktilstand bagefter. Jeg var slet ikke forberedt på, at det kunne gå så stærkt.

Da klokken var 11.00 vraltede jeg ud af Rigshospitalet og vi kørte hjem. Da vi kom hjem, havde vi egentlig besluttet os for lige at sove hjemme en nat. Men det var for mærkeligt ikke at være sammen med Walde, så vi besluttede os for at køre i sommerhus igen. Der blev vi i 2 uger. Vi havde faktisk ikke lagt nogle planer, men det føltes helt rigtigt, at beholde Walde “hjemme” og så bare hygge i sommerhuset sammen. Anders forældre var der, og de lavede mad. Det var faktisk total dejligt, og jeg var lidt lettet over at slippe for alle de barselsbesøg de første uger.

Efter to uger to vi hjem. Walde var lige startet i børnehave og han skulle lige køres ordentligt ind i den. Og så startede hverdagen med to børn, job, indkøb, vasketøj og alt det, man nu skal. Først efter 2 måneder gik det egentlig op for mig, at hun var kommet, Veneda. Lige pludselig kunne jeg mærke forelskelsen indtræde. Jeg havde slet ikke forbundet mig til hende inden. Jeg havde tænkt alt for meget i logistik og planlægning. Og først dér gik det op for mig, at jeg nu var mor til 2 helt vanvittigt dejlige gnomer. Jeg har brugt de første par måneder på at finde ud af, hvordan man giver to små mennesker, der begge har brug for ens opmærksomhed og kærlighed alt det, de har brug for. Den ene skal spise og sove, den anden vil lege Ninjago og soldater. Det har været vildt at finde ud af, hvordan man tilgodeser 4 forskellige rytmer. Hvad gør man lørdag morgen når en skal sove, en vil lege, en er træt, en er sulten, en .. og en .. og en .. og en.

Frederikke:

Forresten, skal kigge på vuggestuer i næste uge. Føler på ingen måde, at jeg er i stand til at tage den beslutning alene. Tror jeg må tage min far med 😭😭😭.

Frederikke:

Jeg havde sådan en ting med at tænke på, hvad jeg ville lave, hvis jeg ikke havde en baby, da JJ var 2-3 uger gammel. Det var nok der, hvor jeg synes, det var hårdest og ikke fik særlig meget søvn. Ren tortur. Så tænkte jeg, at hvis jeg ikke havde en lille baby, så ville jeg cykle ud til min venindes husbåd og bade. Eller drikke en flaske rosé. Eller tage spontant til New York. Eller løbe en tur. Sove længe… osv. Hvis du ikke havde kids, hvad ville du så gøre?

Hannah:

Hvor er det et godt spørgsmål! Hvad ville jeg lave, hvis jeg ikke havde en lille koalabjørn limet til mig hver dag. Jeg tror, jeg er så vant til, at min tid er øremærket børn og arbejde. Så jeg glemmer faktisk ret ofte at lave nogle nice “mig mig mig” ting. Men at løbe en tur når jeg har lyst. Det savner jeg meget. Og så se mine veninder. De er desværre røget langt ned på prioriteringslisten. Men de fleste af mine veninder har selv børn, jobs og alt det der. Så det er svært at finde plads i hinandens dagsrytmer. Jeg værdsætter virkelig, når det lykkes at se en god ven. Jeg går ikke i en mødregruppe. Jeg havde på fornemmelsen, at det ikke var noget for mig. Men gav det en chance, da jeg havde fået Walde. Jeg var der 1 gang. Jeg ville hellere bruge tiden på mine venner. Og måske fordi jeg arbejder, der hvor andre er på barsel, får jeg tilgodeset mit sociale behov. Har du en mødregruppe?

Frederikke:

Tror faktisk det er den der følelse af at gøre noget, når man vil – løbetur, drikke et glas vin med en veninde, tisse, eller se 20 afsnit Modern Family i træk (det har jeg gjort!) – som jeg savner. Jeg er med i en mødre gruppe, og var ret skeptisk inden. Tænkte, at jeg ikke ville have noget til fælles med de andre. Men jeg er så glad for den! Det er perfekt at mødes et par timer og være sådan: ‘Gør jeres baby også sådan og sådan?’, drikke noget kaffe og så sige ‘ses’.

Hannah:

Det gik lige op for mig, at jeg ikke har været i byen (altså party party) i over 4 år.😳😳 Altså: jeg har været til bryllupper og arrangementer, hvor jeg har fyret den af. Men ægte gået ud og set hvor natten bar hen. Over 4 år siden. Anders derimod … hver weekend 😂. Ej lige med undtagelse af de mange weekender, vi er i sommerhus. Jeg har jo været gravid en stor del af tiden. Og så ammet. Resten af tiden tror jeg bare ikke,  jeg har haft behov. Jeg håber, min mojo kommer tilbage igen. Begge mine graviditeter har jeg haft det SÅ dårligt. Første gang kastede jeg op 10 gange om dagen i 4 måneder. Så stoppede det heldigvis mere eller mindre. Anden gang kastede jeg op 10 gange om dagen i 6 måneder, og så fortsatte det ellers ca. 1 gang om ugen, til jeg fødte. Troede aldrig, jeg skulle sige det, men jeg er blevet god til at kaste op. Det er hårdt at have det så dårligt i så lang tid. Hvordan var din graviditet?

Frederikke:

Hvad sker der, for at du har kastet op i 10 måneder? Jeg var bare TRÆT de første 3 måneder og stod op om natten og spiste bananer. Jeg boede hos min søster, og hun syntes virkelig jeg var speciel. Gik i seng kl 20 hver aften og spiste 4-5 bananer om dagen. Jeg havde også en ting med lune boller med smør og ost fra min lokale kaffebar. Hver dag 8.30 stod jeg klar til at bestille BMO (bolle med ost) og en cappucino på havremælk. Nå ja, så havde jeg et glas peanutbutter stående bag min computer, som jeg spiste af hahhaha.

Frederikke:

Har også lige ville spørge dig om, hvordan du har det med kids på sociale medier? Deler du billeder af dine børn, og har du overhovedet tænkt over det? Vi har valgt at holde hans navn og ansigt væk fra min Instagram og bedt alle med åbne profiler om ikke at dele ham. Ret ekstremt, men det føles rigtigt for nu. Begrundelsen er, at han ikke skal indgå i et kommercielt feed, men jeg ved ikke, om det så på en eller anden måde falder til jorden, når jeg alligevel deler hans små fødder eller lignende..? Jeg er på en eller anden måde glad for vores egen beslutning, men samtidig så har jeg jo også lyst til at vise ham frem, når jeg ser, at andre deler deres små nuttede børn ❤️

Hannah:

Ja, hvad er egentlig min holdning til børn på Instagram?

Jeg har aldrig rigtig taget et standpunkt. Men det har føltes naturligt for mig at dele babybilleder. Simpelthen fordi jeg, ligesom de fleste andre mødre, har tænkt, at dem, der følger med i mit liv, vil få ligeså meget optur af at kigge på mine børn, som jeg selv får. Hahahaha. Men jeg lever heller ikke af min instagram, og har heller ikke uoverskueligt mange følgere. Havde det været sådan, kunne jeg godt have gjort det anderledes.

Frederikke:

Okay jeg er helt bagud! Altså i forvejen er jeg en idiot til at huske at svare sms’er men efter baby? OMG 🤯 OMFG.

Hannah:

Puha, jeg skulle lave et fotoalbum til Anders forleden til julegave. Der var et utal af bikinibilleder fra den længste mest amazing ferie, vi engang var på. Jeg kan ikke finde ud af, om det var et opmuntrende trip down memory lane, eller et slag i hovedet over hvor nice, vi engang havde det. – og hvordan jeg så ud i bikini før to børn.

Frederikke:

Ang. krop og looks før og efter baby, så har jeg et billede af mig og min kæreste, der står på en strand i Thailand, helt tanned, helt trænede og en del tyndere, som baggrund på min telefon. Hele min graviditet var det en kærlig reminder om, at jeg engang så sådan ud. Det lille twist er dog, at JJ rent faktisk var i min mave, vi vidste det bare ikke. Lidt hyggeligt. Nu skal vi til Thailand igen om 1,5 måned, og jeg overvejer, om jeg skal skære ned på julemad, kager, snacks og dermed hygge. Eller købe en bikini med en højtaljet underdel og bare leve mit bedste liv.

Altså jeg skal lige spørge om noget andet:  Er det en ting, at man udover at have det SYGT varmt post-baby, også skal lugte af hest? Jeg har seriøst aldrig lugtet så dårligt under armene før. Har købt en psyko deo på apoteket for at bekæmpe det.

Hannah:

Ha ha … kropslugt.

Begge gange jeg har ammet har jeg svedt så meget. Mest om natten. Med Walde måtte jeg skifte sengetøj næsten hver dag i starten, det var drivvådt. Altså ens hormoner stikker jo af! Men synes ikke, jeg lugtede. Måske jeg lige må spørge nogen tæt på mig, det kan være de har været for høflige til ikke at pointere det.

Frederikke:

Nå ja, og er du også blevet helt nyforelsket i din mand, efter i har fået børn? Og sker der også med nummer 2? Jeg synes aldrig, min kæreste har været mere nice, sød, lækker og fantastisk end nu 😻 KH hende der lugter af hest 🐴🐴🐴

Hannah:

Åh gud. Nyforelskelse. Ej for fanden. Første gang, jo! Så meget! Det var sådan en vild følelse at have skabt Walde sammen, og jeg synes det var så vildt at opleve, hvordan Anders var nogens far. Han var så sød, kærlig og betænksom. Og så gjorde han så meget for, at mine dage skulle være nemmere og dejlige. Følte mig helt klart nyforelsket. Den her gang … ha ha, ikke rigtig. Jo, den dag jeg havde født og ugerne efter. Men så synes jeg virkelig også, det blev meget hurtigt hverdag. Meget lidt romantisk og meget lidt baby boble. Skulle minde Anders om at kysse mig farvel om morgenen, og jeg skulle huske, at jeg også kunne ringe med andre ting, end at han skulle huske at købe bleer og gå på apoteket. Men han har jo tidligt fri hver dag. Så vi er gode til lige at hygge os om eftermiddagen. Og vi er gode til at grine og drikke vin! Så det er nu meget godt alt sammen ❤️Men jeg savner nogle gange bare Hannah og Anders tid. Men vi ved heldigvis, at det kommer tilbage.

Hey, føler vi har så meget, vi kunne snakke om. Skulle vi mødes til en ☕️?

Hannah:

Hej ven 🧡Tak for sidst. Mega hyggeligt. ☕️ Hvad laver du i dag? Jeg har været til morgenmøde med arbejdet, blev lidt irriteret. Følte for første gang i 5 måneder, at jeg fortjener en barselsdag. Var oppe siden 4.30, og føler mig for første gang sådan ægte træt. Så overvejer at svare på et par mails og så gøre noget mega barselsagtigt resten af dagen. Tænkte at bage kanelsnegle. Er det ikke sådan ret barselsagtigt?

Frederikke:

Du fortjener så meget en barselsdag. 🙌🏻 Jeg tager fandeme hatten af for, at du får det til at fungere med business og to børn.

Hannah:

Nå ja. Ble update: pt bruger jeg dem fra Netto. Både til V og W. Synes de fungerer. Kan huske det første råd, jeg fik, dengang jeg fandt ud af, at jeg skulle have en dreng. “Husk at lægge tissemanden ned ad i bleen. Så han ikke tisser sig selv op af maven. 😂 Det glemte Anders ret mange gange. Haha.

Frederikke:

Netto it is! Og ja, hahaha det med tissemanden er et godt tip. Den kan godt nok tisse langt den lille ven 😭 Jeg er på vej ud for at besøge vuggestuer. Det synes jeg er vildt weird. Kan slet ikke forestille mig, at JJ skal starte i institution 😭😭😭

Hannah:

Det er spændende! 1. Hvem skal passe ens barn de næste mange år, 2. Hvem skal ens børn være legekammerater med de næste mange år og 3. Hvem af ens børns legekammerater, har forældre man gider drikke vin med, når der er playdates de næste mange år. Vigtige beslutninger!

– Jeg skrev Veneda op i sidste måned. Og ærligt, jeg tjekker pladsanvisningen hver dag (!) om hun er rykket op på listen. 😳Ikke fordi, jeg håber, hun skal starte snart. Slet ikke. Tværtimod. Men fordi jeg føler, at jeg er med i et lotteri. Det er jo mærkeligt ikke at vide, hvordan det ender. Hvornår ens barn får en plads. Har heldigvis haft en mega god vuggestueoplevelse med Walde, så tror virkelig på det bedste. Har så meget respekt for pædagoger. Har du hørt lydniveauet i en vuggestue? Man burde have blomster med til dem, der passe ens børn lidt oftere 💐🙌🏻

Hannah:

Walde spurgte mig i øvrigt i morges, om jeg troede at julemanden kan lide øl. 🎅🏻🍺 ❤️

Frederikke:

Sygt vigtige beslutninger! Jeg har det som om:

1.- Jeg er 5 år gammel og på ingen måde kan tage så vigtig en beslutning på mit barns vegne. 2. -Hvor er de voksne, der skal hjælpe mig? 3.- Kan man overhovedet få en vuggestueplads i KBH these days 🤦🏼‍♀️

Forleden, da jeg besøgte en vuggestue, sagde hende den søde dame, der lavede maden til børnene: “Bare rolig, jeg bruger selvfølgelig ikke salt og sukker i maden” og kiggede dybt og fornuftigt på mig. Min første indskydelse var: “Guuuud hvor kedeligt” indtil det gik op for mig, at jeg skulle synes, det var vildt godt. Så jeg udbrød bare: “Nåååhhh, ej hvor godt, ja det er jo vigtigt… godt godt godt”. Men den, jeg besøgte i dag, virkede helt vildt nice. God stemning og rolige pædagoger. Det hjalp lidt på det.

Du kan hilse Walde og sige, at det kan han😂😂😂😂

Hannah:

Altså den gang Walde skulle skrives op, tog jeg også rundt til et par steder. Kun steder jeg havde fået anbefalet af folk i mit netværk. Jeg følte mig så lallet, når jeg var til de der rundvisninger. Jeg var den eneste, der tydeligvis ikke anede, hvad man skulle spørge om og gå op i. For eksempel om de havde en sukkerpolitik. Eller hvor mange minutter de var ude og få “frisk” city luft hver dag, eller hvor ofte de var ude og være kulturelle. – Altså, de der børn mellem 10 måneder og 3 år, som jo obviously går virkelig meget op i kunst. Jeg tænkte bare, at det var vigtigt, der virkede lidt hyggeligt, og de var søde, når man kom ind ad døren. Det var heldigvis verdens bedste vuggestue Walde fik plads i. De var så søde, og Walde og jeg elskede pædagogerne. Det første forældremøde jeg var til. – Det er mig der gør den slags herhjemme. Jeg er jo gammel elevrådsformand, så jeg elsker formelle sammenkomster. Anders ville komme tilbage med de sløjeste referater (han er den sødeste og sjoveste, men huske officielle ting gør han sig ikke i). Det sidste Anders sagde til mig, inden jeg gik ud ad døren døren var: “Nu melder du dig ikke til bestyrelsen. Du har rigeligt at se til”. Klip til at jeg kommer hjem 2 timer senere. “Ups. Altså, det var virkelig ikke min mening, men der var ingen andre, der rakte hånden op”. Så nu sidder jeg i bestyrelsen. 😂😂 Er du klar over, hvor voksent det er? Vi snakker budgetter, strejke, reformer og den slags.

Walde går i børnehaven nu. Der startede han i sommers. De er også søde, og det er et godt sted. Men jeg skulle virkelig vænne mig til det. Børnehave er virkelig noget helt andet. Der er færre pædagoger og mange flere børn på stuerne. Nogle af dem skal i skole om lidt, og der er altså langt fra en 3 årig til en 6 årig. Men Walde er sej, og jeg elsker at se ham finde sin plads sådan et sted. Det skal du glæde dig til. Det er som om, de skaber deres egen personlighed, når de er væk hjemmefra. Så kommer de hjem hver dag og er blevet lidt sjovere, lidt mere nysgerrig og virkelig meget frækkere. 🤓

Frederikke:

Hahaha. Du er så meget en bestyrelses type. Jeg har ret optur over den vuggestue, jeg har fundet, men jeg kan også godt mærke, at det ikke ville gøre mig noget, hvis han måske var 1,5 år, før han startede. Jeg føler, det er et kæmpe pres, at han bare skal i institution ASAP, og at jeg skal tilbage på arbejdsmarkedet og bare have gang i den igen. Måske er det et typisk tidspunkt at have den slags tanker? Halvdelen af min barsel er jo næsten gået nu. Det føles faktisk ret vildt at skrive sort på hvidt.

Frederikke:

IMPORTANT NEWS: Fastelavnsbollesæsonen er i gang 🙏🏼

Hannah:

Åh wow. Fastelavnsboller. Det lyder så godt, at det nok ikke passer ind i min ‘bliv klar til Thailand’ plan. Men fuck det. Måske vi skulle snuppe en sammen snart? Kalorier skal deles med dem, man kan li ❤️Hvor er det dejligt, du har det sådan, altså har lyst til at være hjemme med JJ i 1,5 år. Jeg kan godt forstå det. Noget i mig har lyst til at trække nogle år ud af kalenderen. Bare hente børn tidligt, og have rigtig meget tid til at lave puslespil og perleplader. Jeg elsker den tid, jeg har med mine børn. Men jeg elsker også mit arbejde. Jeg synes, det er rigtig sjovt, det jeg laver, og jeg bliver tanket op i mit hoved af dem, jeg arbejder tæt sammen med. Med Walde var det perfekt for mig, at han startede i vuggestue, da han var 10 måneder. Kørte ham til gengæld virkelig langsomt ind – altså, han havde ret korte dage. Det kunne jeg jo tillade mig, fordi jeg ikke har en chef, der bestemmer hvornår, jeg skal komme og gå. Men samtidig havde jeg pludselig noget tid til at nå mit arbejde. Det var så fedt, at jeg ikke havde dårlig samvittighed, når jeg var sammen med Walde og liiiige var nødt til at skrive en mail eller liiiiige skulle presse endnu et telefonmøde ind. Det var en meget bedre balance for mig. Tror det bliver det samme med Veneda. Så hellere, at hun får kortere dage i et godt stykke tid, og jeg så ikke behøver maile med den ene hånd og lege med ranglen med den anden. Synes, det er en svær balance. Men efterhånden har jeg sgu meget godt styr på det, og jeg er blevet meget mere afslappet med mit arbejde. Siger meget nej tak, og når det jeg når. Jeg har heldigvis nogle drømmeagtige kollegaer, der hjælper, alt det de kan.

Savner du overhovedet arbejde? 🤭

Frederikke:

Jeg er virkelig splittet. Nogle dage drømme jeg om at tage noget ekstra tid til at gå hjemme med ham, når han er så lille. Men samtidig kan jeg selvfølgelig også mærke, at ’arbejdet’ trækker. I den forstand at arbejde for mig både er netværk, venner og min interesse for mode, retail, marketing og så videre. Og så kan jeg heller ikke lade være med at tænke på, om det betyder noget for min karriere, både som lønmodtager og som influencer at være væk så længe.

Jeg syntes virkelig, der er svært! Men jeg ved ikke om jeg har lyst til at vente med at komme tilbage på arbejde, når jeg når så langt. Men det er virkelig rart at sige det højt. Kender du nogen, der har gjort det. Altså taget længere end et års barsel?

Hannah

Ja, jeg kender en, der faktisk endte med at sig sit job op og blive hjemme med sin søn, til han var et par år. Hun følte, at det var der, hendes kvalitetstid lå, og jeg er ret sikker på, at hun aldrig har fortrudt den beslutning. Jeg var meget fascineret af, at hun tog det valg, men jeg vidste også, at jeg ikke selv kunne gå hjemme med mit barn i 3 år.

Frederikke

Jeg havde egentlig forestillet mig at jeg skulle dele min barsel med min kæreste men det er det ikke endt med og det har jeg det så fint med. Og det er han heldigvis også ok med. Han tager stadig 2 1/2 måned, som vi så tager sammen.

Jeg er så klar på fastelavnsbolledate snart!

Frederikke:

Opdagede lige at JJ er ved at få hjørnetænder som det første. Spurgte min sundhedsplejerske om det i forrige uge, og hun sagde, at det var rigtigt. Googlede lige babyer med kun hjørnetænder, og de ligner vampyrer!!! Shit altså!

Hey for resten, hvad med modeugen…? skal du afsted?

Læs også

Søs Bjerrisgaard – Om at blive hurtig gravid på trods af PCO

Hannah:

Ja manner. Det skal jeg. Ikke sådan helt vildt meget, bare lidt. Men jeg glæder mig. Vi havde slået et gevaldigt stort brød op i mit firma til sidste modeuge. Vi knoklede i døgndrift (mig total højgravid) til det sidste. Fredag inden modeugen var det som om, vi var i bund på to-do listen, og kunne faktisk holde weekend med god samvittighed. Og så fødte jeg om natten 😊. Totalt typisk, og jeg havde det faktisk på fornemmelsen. Derfor var jeg ikke med til noget af det, vi havde planlagt. Det var lidt mærkeligt at følge med på instagram, men jeg var så ok med det. For jeg lavede jo noget, der var meget bedre ❤️Denne sæson har både jeg og min ene kompagnon Pernille (Teisbæk) bitte små babyer. Så vi besluttede for længe siden, ikke at lave så mange opgaver. Men hovsa. Så kom vi alligevel til at sætte alt muligt i gang. Vi kan nok ikke rigtig lade være. Så vi har et par små projekter, og så hoster vi et masterclass med Instagram. Derfor skal Veneda passes lidt hist og pist for første gang. Tror det bliver skide sjovt.

Hannah:

Det er sjovt med modeugen. Jeg gik slet ikke op i den i starten, da Pernille (Teisbæk) og jeg begyndte og arbejde sammen. Altså, jeg har arbejdet for Stine Goya et par sæsoner og været med til at producere hendes shows på freelancebasis. Og så havde jeg lavet produktion for tv-programmet Topmodel nogle sæsoner. Men anden berøringsflade havde jeg ikke med modeugen eller modebranchen generelt. Så mødte jeg Pernille, som obviously levede af at deltage i modeugen. Hun var top motiveret for at tage mig under armen. Og jeg gad bare ikke. Jeg kunne fandme ikke se, hvorfor jeg skulle stå der og spille fandango, når jeg ikke kendte nogle og ikke rigtig interesserede mig for den del. Pernille synes, jeg var ægte irriterende, og at jeg i det mindste kunne prøve at interessere mig en lille smule for sagen 😂. Så var vi i Paris til modeugerne nogle gange, hvor jeg var med til de helt store shows, og så måtte jeg overgive mig! Siden startede vi Social Zoo, og det blev hurtigt en stor del af vores forretning at lave aktiviteter under modeugen. Nu synes jeg, det er mega hyggeligt at have nogle spændende projekter. Så ja .. nu, hvor det har en relevans for mig at være der, nyder jeg det virkeligt.

Hvad med dig? Skal du til modeuge? Og hvad laver du egentlig under sådan en modeuge normalt?

Frederikke:

Haha, er det ik bare den nye version af: ”Jeg skal slet ikke feste under modeugen” og så render man alligevel rundt med tømmermænd. Det er normalt en ret heftig uge, så jeg har faktisk besluttet slet ikke at deltage denne sæson. Og det er på ingen måde for at være hellig, men det er sgu rart. Jeg ved jo hvor tidskrævende, det er, og jeg ville bruge tid på at finde outfits, selv om jeg ville ønske, jeg ikke gik så meget op i det. Har deltaget i modeugen siden 2009, så 10 år 😝 både som indkøber og bloggertype. Og så er der jo både messer, showrooms, salgsmøder, modeshows, events og fester, jeg plejer at deltager i.  Oven i hatten plejer jeg at have nogle samarbejder i  forhold til hvilket tøj jeg har på. I år er det nada. Det er godt nok underligt! Så lige artiklen om Social Zoo i B.T, så sejt. Leandra Medine (ManRepeller.com) er jo mit livsidol 🥇

😍😍 KH hende med fedtet barselshår og vinterstøvler (godt de er fra Céline, hahhaha).

Hannah:

Du skal bare nyde din uge! Fokuser på at pakke klipklappere og bikinier.

Du er alligevel nærmest med i modeugen med et enkelt klik … på Instagram. Føler du ikke nærmest, du er med til alt alligevel, selv når du kigger på billeder derinde? Det gør jeg 😂 Sådan ala … jeg crasher lige, er hang around i 10 minutter og så skrider jeg igen. Det er herre nemt at deltage i alt … på Instagram 🙈.

Nå men apropos instagram, hostede vi en instagram masterclass i morges. Det gik skide godt, og var mega spændede. Der var mødt en masse brands op, og der stod Pernille og jeg bagerst med vores babyer og følte os mega moderne. Men jeg havde faktisk taget pasning med i form af min svigermor, som efter lidt tid gik en tur med V, mens hun sov. Det var total rart lige at være tilstede 1 time.

Et brand havde sendt mig et par bukser, jeg kunne låne en af dagene, så jeg kunne se mega fashion chik ud. Prøvede dem lige … og kunne fandme ikke lukke dem. Så er modeugen ligesom i gang. 😆

Giver op 😆, når nok ikke mine fitnessmål inden Thailand, ha ha. Det er også lige meget. Jeg har det okay med, at det tager lidt længere tid her anden gang.

Vi ses på instagram til en crazy modefest ik? Så tager vi lige en sjus

Frederikke:

Jeg nyder det, og glæder mig totalt til at følge med på Insta. Får jo set alle shows fra alle vinkler på den måde 😭, det så mega sejt ud til jeres event, og fandme sej,t at i begge har en baby med. Det er meget moderne, men tænkte over, at det jo er det, man gør som mor. Man får det til at fungere, hvad end det er, man skal. Om så det er, at holde et stort instagram event, eller at afskære sig fra omverdenen (modeugen) med fedtet hår, så gør man jo det, der skal til. I forhold til vores snak om det med at tage barsel som selvstændig, så er det der, ens beast-mode bliver tændt. For du får jo den vildeste hverdag til at køre, fordi du skal – hvad skulle du ellers gøre? Jeg er imponeret over, at du kan, men jeg kan mærke, at der med mor titlen er kommet en bund solid tro på, at jeg ville kunne få hvad som helst til at fungere, hvis det var nødvendigt for mig og min familie. Det er da ret svedigt.

JJ har haft en lidt møflet dag. Han har været ked af det og grædt meget. Hvilket er helt underligt for mig. Han græder faktisk ikke så meget. Så vi har taget det helt stille og rolig, og han har sovet hele dagen i viklen. Desuden er han blevet et mega mosledyr. Han sidder ikke stille i et sekund. Møver, aser og maser. Har tungen ude af munden, puster spyt ud og tager alt i munden. Han lyder fed nok, når jeg lige beskriver ham ik? 🤯 Nå ja, og så er han en skrige lige nu. Det er ren leg, men han skriger så højt, han kan, og så griner han bagefter. Eller også tager han noget i munden og skriger samtidig. Jesus 🤪, men lader ham bare maxe helt ud. Men det er sgu et lille dæmon, jeg har fået, bare i forhold til sidste måneds dukkebaby haha. Er V begyndt at kravle?

Frederikke:

For resten, kom til at tænke på nogle af de sjoveste modeuge oplevelser, jeg har haft. Fx da mine smækre stramme unika silkebukser FLÆKKEDE foran Rutzou showet (dengang det var ugens store show)… så pinligt. Hej, bleg hud og g-streng 😭😭😭 eller den , jeg kom for sent til Saks Potts show, og skulle snige med ned af catwalken… ahhh!

Hannah:

Hej penne ❤️ Hvad skal I egentlig i sommerferien? Hvis I holder sådan noget. Vi plejer at tage nogle gode forlængede weekender i sommerhus, og så egentlig først holde ferie efter modeugen i august. Men i år gør vi det helt anderledes. Af flere grunde. Vi er blevet svært glade for at holde ferie. Det er jo så optur at komme væk. 😃 Jeg plejede ikke at have brug for det, på nær om vinteren, hvor man savner D-vitamin og sol.  Men nu: alt for at komme væk fra vasketøj, tømme opvaskemaskine, rydde legetøj op osv. 😃.

Derfor skal vi til Grækenland med et vennepar næste uge. De har en pige, der er jævnaldrende med Walde, og de to er bare pot og pande. Vi har lejet et hus og skal knase igennem og bade i pool. Og på stranden. Ej okay, glæder mig helt vildt bare jeg skriver om det her.

Frederikke:

Hej venne! Åhh, det lyder seriøst optur, både med Grækenland og sommerhus. ELSKER sommerhusferier 😍 for det første kommer sommeren bare HELT bag på mig. Tog mig selv i at være helt forvirret over at folk (på min insta) tog på ferie. Men det er jo nu, det er sommer. 😂

Mark har lagt resten af sin barsel sådan, at han har fri hver mandag i hele juli og halvdelen af august. Så planen er at have nogle forlængede weekender i min mors sommerhus, og ellers bare nyde vores nye lejlighed og hood. Tænker vi skal chille i Fælledparken og dimse rundt. Så ingen vilde rejseplaner endnu.

Hannah:

Efter vi havde bestilt turen til Grækenland, kom der lige en ’vi holder lukket 3 uger til sommer’-mail fra børnehaven for et par måneder siden. Og vi holder ALDRIG ferie i juli. Det er den fedeste tid i børnehaven, da der er så få børn, så de mega hygger. Og også fordi vi jo normalt har ret travlt til modeugen i mit firma. Men sådan er det, og jeg har virkelig knoklet hårdt for at 1) sige nej til alle opgaver til modeugen. Det er så noget, vi er blevet enige om indbyrdes, da de to andre ejere også har små børn, så de er også ret låst til ferie i juli. 2) få styr på at Anders kunne få resten af min barsel, da han ikke har så meget ferie tilbage til resten af året 3) sætte os benhårdt på de uger i sommerhuset, så vi kan være deroppe og holde ægte sommerferie. Som man nu gør som selvstændig.

Er dine sommerbarndomsminder i øvrigt ikke det vildeste? Føler hele min barndom om sommeren var jordbær med fløde…altså = perfekt! Og det vil jeg så gerne give videre til mine børn. Overskud på kontoen, endeløse aftener, ingen begrænsninger, fordybelse, skøre indslag og kys ad libitum?

Frederikke:

Da jeg var lille lejede min mor altid sommerhus i Tisvilde, og min moster og onkel og mine 5 fætre og kusiner kom altid på besøg. Så slog vi vejrmøller og spiste krydderboller og chillede på stranden. Det er det bedste at tænke tilbage på. Med min far var vi altid på biltur. Til Bornholm eller Sverige. Og der var én regel. Vi SKULLE have to is om dagen 😂 . Nå ja, et andet sommerminde: min far der ligger på gulvet foran fjernsynet og ‘ser’ touren aka napper for hårdt 😭 men han var altid sådan ‘nej nej jeg SER det’ haha. Glæder mig til at give JJ alle de dejligste minder ❤️

Frederikke forsat:

Skal du på nogle festivaller? Jeg er slet ikke en festivalperson. Første gang jeg var på Roskilde brugte jeg alle mine penge på at købe adgang til et rigtigt bad oppe i sådan en legendarisk MC klub der ligger tæt på. Jeg tror ikke jeg tissede på et festivaltoilet en eneste gang 😭. Hader det! Bortset fra Musik i Lejet som jeg plejer at være til. Men kan ikke overskue det i år. Tre dage med tømmermænd og en baby 🤯🔨 nej tak! Men næste år, så skal jeg tilbage!

  1. Legoland er så optur. Jeg kan, hånden på hjertet, sige at noget af det første jeg glædede mig til ved at få et barn, var ture til Legoland, men også til Disney Land som er min FAVORIT! JJ skal i Jedi Academy og det bliver fedt! Og jeg bliver den vildeste pinlige mor der pacer ham helt sygt til at udleve mine Disney drømme 😭😭😭😭

Hannah:

Jeg er mega festivalmenneske. Dvs. rettelse – jeg er Roskilde Festival langt ind i sjælen. Er kommet der fra jeg var 14 år. Det er Anders også. Vi har haft nogle gode Roskilde Festivaller sammen. Faktisk mødte vi oprindeligt hinanden på Roskilde. Glemmer det aldrig. Vi havde begge to andre kærester-ish. Altså i hvert fald nogle vi så. Men jeg syntes Anders var perfekt. Fra den dag jeg mødte ham i Tuborg lejeren og han sad med sit perfekte smil med giga mellemrum mellem fortænderne, snakkede jeg non-stop om ham indtil april måned året efter, hvor vi mødte hinanden på Bakken (i Kødbyen), sagde hej og snavede efter 5 minutter bag DJ-pulten. Anyways, så lavede vi Walde nogle år efter, som selvfølgelig skulle fødes lige akkurat midt i Roskilde Festival og nu er det vores 4. år vi misser. Men helt ærligt, jeg overlever. Til gengæld var vi til Musik i Lejet sidste år. Det var skægt, på nær jeg var højgravid og rimelig presset i varmen. – Så nej vi skal ikke på festival i år. Mon ikke det kommer tilbage. Men for at være helt ærlig – jeg er begyndt at tænke over hvilke festivaller man alternativt kunne tage på med børn når de er lidt ældre, eller om vi kunne tage en dagstur til Vig Festival næste år og høre noget kitch man hørte da man var ung 😂 Det ville passe mig strålende.

Første gang jeg var på Roskilde, brugte jeg alle mine penge på at købe adgang til et rigtigt bad oppe i sådan en legendarisk MC klub, der ligger tæt på. Jeg tror ikke, jeg tissede på et festivaltoilet en eneste gang 😭 Da jeg var lille, lejede min mor altid sommerhus i Tisvilde, og min moster og onkel og mine 5 fætre og kusiner kom altid på besøg. Så slog vi vejrmøller og spiste krydderboller og chillede på stranden. Det er det bedste at tænke tilbage på. Med min far var vi altid på biltur. Til Bornholm eller Sverige. Og der var én regel. Vi SKULLE have to is om dagen 😂Nå ja, et andet sommerminde: min far der ligger på gulvet foran fjernsynet og ‘ser’ touren aka napper for hårdt 😭 men han var altid sådan ‘nej nej jeg SER det’ haha. Glæder mig til at give JJ alle de dejligste minder ❤️

Hannah:

Jeg er mega festivalmenneske. Dvs. rettelse – jeg er Roskilde Festival langt ind i sjælen. Er kommet der fra jeg var 14 år. Det er Anders også. Vi har haft nogle gode Roskilde Festivaller sammen. Faktisk mødte vi oprindeligt hinanden på Roskilde. Glemmer det aldrig. Vi havde begge to andre kærester-ish. Altså i hvert fald nogle vi så. Men jeg syntes, Anders var perfekt. Fra den dag jeg mødte ham i Tuborglejren, og han sad med sit perfekte smil med giga mellemrum mellem fortænderne, snakkede jeg non-stop om ham indtil april måned året efter, hvor vi mødte hinanden på Bakken (i Kødbyen), sagde hej og snavede efter 5 minutter bag DJ-pulten. Anyways, så lavede vi Walde nogle år efter, som selvfølgelig skulle fødes lige akkurat midt i Roskilde Festival, og nu er det vores 4. år vi misser. Men helt ærligt, jeg overlever. Til gengæld var vi til Musik i Lejet sidste år. Det var skægt, på nær jeg var højgravid og rimelig presset i varmen. Så nej, vi skal ikke på festival i år. Mon ikke det kommer tilbage. Men for at være helt ærlig – jeg er begyndt at tænke over hvilke festivaller, man alternativt kunne tage på med børn, når de er lidt ældre, eller om vi kunne tage en dagstur til Vig Festival næste år og høre noget kitch man hørte, da man var ung. 😂 Det ville passe mig strålende.

Frederikke:

Hey, hvordan går det egentlig med Veneda og institution?

Hannah:

Det går så godt! Lige pludselig var den der bare. Hun synes, det er mega optur at være der. Der er legetøj og homies. Så nu er konceptet, at jeg afleverer Walde, så sover V i sin klapvogn til morgenlur. Jeg sidder på en cafe og arbejder og drikker kaffe. Hendes lur kan så veksle fra 15-45 minutter. Hvem sover 15 minutters lur og vågner frisk og griner? Så afleverer jeg hende stille og roligt, og går når hun hygger sig med leg. Så er hun der i ca. 4 timer. Det fungerer så godt! Og pædagogerne er så overskudsagtige dernede og kan mærke at det bliver ægte godt. Har du i øvrigt nogen ide om, hvor meget arbejde man kan nå på 4 timer effektivt? Egentlig mener jeg at 37 + timers arbejdsuger er så overvurderet nu. Hvad lavede jeg før børn? 😂Hvad er status hos jer? Hvornår skal JJ-musen starte det vilde vuggestueliv? Og er du ved at være klar til lidt ’mig mig mig’ tid?

Frederikke:

Ej hvor godt. Det lyder som en mega god start på dagen ❤️ Åhh ja, JJ og vuggestue. Kan slet ikke forene mig med tanken endnu. Det hjælper, at han er så udadvendt og selvstændig, og når vi er sammen med andre børn, så går det mega godt. Eller altså, han bliver helt klart den, der bider. 😬 Der er 2 måneder tilbage af min barsel. HVOR BLEV TIDEN AF? Jeg glæder mig faktisk til mig tid på den måde, at jeg ikke har dårlig samvittighed, hvis han ikke får al min opmærksomhed. Og så er han seriøst så vild pt, så jeg kan faktisk ikke kigge væk i to sekunder. 😩 Bliver man nogensinde klar til at aflevere sit barn til andre, eller er det bare noget, man skal overvinde?

JA, hvad sker der for korte lure! Små psykopater! Nåede lige at sætte mig med en kaffe i morges og så kigger den lille lort ud af klapvognen med sit smil…

Hannah:

Jeg ved ikke, om du bliver ’klar’. Man var jo på en måde heller ikke ’klar’ til at presse 3-4 kg ud af vagina 😂 Men i mit tilfælde har jeg vænnet mig lynhurtigt, ligesom med alle de andre ’nye’ ting til den kæmpe omvæltning, det er. Jeg synes, det har været sådan en positiv oplevelse. Jeg har ikke dårlig samvittighed over at aflevere dem, jeg ved, de får så meget ud af at være sammen med andre mennesker. Du skal nok klare den ❤️

Frederikke:

Nej det kan jeg love dig for, jeg ikke var, men det gik 😝 Jeg kan mærke, at jeg skal mærke efter, sådan ægte…

Hannah:

I øvrigt, vi var på ferie i sidste uge. Gal det er godt for ens parforhold. Det er hårdt med 24/7 børnewatch, men det er så godt at komme ud af de daglige rammer og drikke lidt for meget rosé og kysse. Men ved du hvad der har været for vildt for os? Vi rykkede Veneda over i hendes tremmeseng i mandags. Første gang i 11 måneder at der ikke ligger en baby mellem os. For VILDT! 🙌🏻😍 Er I et godt sted i jeres parforhold?

Frederikke:

ÅHHHHH jeg glæder mig til den dag, der ikke ligger en ogginok i midten. Og så alligevel, fuck det er hyggeligt. Jeg kan huske, jeg syntes samsovning var så hippieagtigt, inden jeg fik JJ. Nu elsker jeg det. Men han er begyndt at sove i sin egen seng det første stræk, og det er sgu nice. Ja, egentlig er vi et godt sted, men det er nu, jeg begynder at forstå, når andre siger, det tager på forholdet. Vi er begge pænt trætte, og der er mange ting, der bliver lidt hverdagspraktiske. Men vi er gode til at ‘vande’ vores forhold, som en god ven en gang rådede mig til. Det tænker jeg tit på. Og så kan det føles som den største kærlighedserklæring at få lov at sove en time længere ❤️ små glæder ❤️.

Hannah:

Man skal fandeme prioritere det. Det er ret vildt – det kræver lige et ekstra gear at være ’kærester’ oveni det cirkus, man er midt i. 🙃

Jeg tænker meget over, hvordan man lige fletter lidt romance ind. Det føles bare ofte vildt corny, fordi det bliver så impulsivt. ’Hey lægger lige vasketøj sammen, og så kan vi være romantiske i 10 minutter’ 😂. Min løsning har været at tage en lidt ironisk distance til det. Så når det hele er utrolig trivielt, hvilket jeg faktisk godt kan lide, så griner vi af det i stedet for at koge over af depression over, hvor lallet ens hverdag nogle gange kan føles. For jeg synes ægte de lallede hverdage oftest er de hyggeligste.

Frederikke:

Det er så rigtigt. Vi snakker faktisk meget om, at vi skal gøre vores hverdag nice og sådan som vi gerne vil have den, fordi det er jo oftest den, vi er i. Så prioritere de der ting, der giver energi og som dermed også giver overskud. Så kan vi lettere også have plads og gøre noget for hinanden. Men nu du siger det, så skal vi også ud og spise en god middag snart, Mark og jeg. Det kunne vi godt trænge til. Ps. har lært JJ at kysse og skåle, så han er klar til byen.

Hannah:

Der lyder så hyggeligt 😃 I morges da jeg skulle tisse, satte jeg mig på toilettet. Der var helt vådt. Det er så resultatet af en 4-årig dreng, der øver sig i at ramme ned i toilettet, men rammer alle andre steder end dér 😃.

 

Foto Liv Winther

Meet n greet

Hannah Løffler, 35 år er udannet  cand. soc fra Copenhagen Business School. Hun er founder og managing director af  Social Zoo og mor til Walde på 3 år og Veneda på 4 måneder.

Hannah Løffler Instagram.

Frederikke Toftsø, 30 år, udannet Cand. It. Lige nu er hun på barsel med sin søn JJ på 4 mrd. Ellers er hun indkøber og content udvikler hos Rezet Store og blogger på Fredesblog.dk 

Fredes Blog Instagram.

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Hvad er det for en juice Frederikke snakker om? Den vi jeg gerne hav opskriften på 🙂

Hej Emiilie. Her er opskriften Frederikke snakker om. Du kan finde den på livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/professorens-groenne-energigroed

TILBEREDNING
Klargør grøntsagerne og frugterne ved at fjerne kernehuset fra æblerne, skrællen fra kiwierne med videre.
Hæld grøntsagerne i blenderen sammen med urteteen og blend indtil det får karakter af en meget finkornet, grøn og velduftende grød.
Pynt med friske krydderurter alt efter dine smagspræferencer.
INGREDIENSER
0.5 stk.
avocado
0.5 stk.
æble
0.5 stk.
saften fra presset citron
1 knsp.
frisk ingefær
10 stk.
vindruer eller 0,5 stk kiwi
5 stk.
tørret valnødder
ark sushitang
4 bdt.
spinat
1 bdt.
persille
en håndfuld brocooli
en håndfuld bønnespirer
0.5 glas
urtethe