What's up mama? - Lærke og Sidsel (1) - TO THE MOON, HONEY
To_the_moon_lwhats_up_mama_Lærke_Bagger_sidsel_Alling_2
Sponsoreret af Simple Feast

What’s up mama? – Lærke og Sidsel (1)

Med kun et par husnumre mellem sig, i det grønne funkishus på Frederiksberg, bor to nybagte mødre. Andengangsmor Lærke Bagger og førstegangsmor Sidsel Alling. Udover at følge hinanden på Instagram kender de ikke hinanden, men vi har bedt dem indlede en snak over sms. Kom med ind i deres barselsboble af amningens ups and downs, store fødder og behovet for at se godt ud.

 

Lærke Bagger:
Hej Sidsel, hvordan går det derinde? Kh Lærke

Sidsel Alling:
Det går godt 🙂 sundhedsplejersken har lige været her til 14 dages besøg – Helle vejer imponerende 4480kg!

Lærke Bagger:
Simpelthen så sejt gået! Det er no joke at amme. Vi har først sundhedsplejerske næste fredag. Andengangsfødende har ikke så mange konsultationer. Men Lars er da begyndt at få en god lille dobbelthage.

Sidsel Alling:
Lars og Helle! lyder som et forældrepar i 50’erne!

Lærke Bagger:
Ahahahahaha ja. Hvor meget ammer du egentlig? Altså tid?

Sidsel Alling:
Om natten hver 3. time – cirka. Fordi hun er så stor, skal vi ikke vække hende for at amme, hvilket er virkelig rart. Så i de tidlige morgentimer kan jeg være heldig at strække til 4 timers søvn. Om dagen er det lidt mere, fordi hun jo ikke har lært at lave andet end at spise endnu. Men jeg har virkelig meget mælk, så hun spiser korte og meget effektive måltider, hvor hun bader sig i brystmælk. Hvad med jer? Kører amning?

Lærke Bagger:
OMG, hvor er du heldig!!! Jeg kæmper (endnu en gang) med amningen af Lars. Ammer hver 2. time i dagstimerne. Men han ligger til omkring en time HVER gang. Så i virkeligheden ammer jeg faktisk hele tiden. Og når jeg ikke ammer, så pumper jeg ud for at opretholde mælkeproduktionen 🥂 Regulær partytime for Lars. Og han vil ikke tage sut. Han bruger jo mig som sut i stedet.
Så jeg er ret spændt op. Men ved til gengæld alt om, hvad der ligger af nye ting på Vestiaire Colletive og er ret opdateret på Hollywood gossip.

Sidsel Alling:
Breaking News: Helle har suttet på en sut i over en time!!! Har brugt dage på at prøve at mose den ind i munden på hende uden held indtil nu.
Hvordan går det i ammestuen?

Lærke Bagger:
HOLY shit! Beklager mit fravær. Men har lige gennemgået de hårdeste 4 døgn i mit liv (som jeg kan huske). Har været i Aalborg og besøge mine forældre alene med to børn, OMG. Lars er så PSYKO morsyg og græder konstant, når han ik blir ammet. Så ammer ham hele tiden, og så vil han kun sove, når han ligger hos mig, så jeg sover slet ik. Og Lulu giver mig the silent treatment. Det er jo supersvært med den store omvæltning. Det var en rimelig dårlig beslutning at tage afsted, så vi kommer hjem en dag tidligere. Men Hey i nat har jeg sovet 4 EN HALV TIME!
Stilen, langt fra de nye Gucci sko, der står i skabet. Syntes ikke det var så hårdt med Lulu.
Hvordan går det hos jer? Er MEGA misundelig over det med sutten. Nogen tips?

Sidsel Alling:
Det lyder ærligt talt skrækkeligt! Og ambitiøst at tage til Aalborg med en 3 uger gammel baby! Jeg er stolt af at have være ind på Strøget i dag, uden meltdowns. Godt I er hjemme igen.
Helle skriger som en besat dæmon efter amning, ved ikke, om hun er ved at blive kvalt i al den mælk (ja sorry for at gnide salt i dit ammesår med min egen overproduktion) eller om hun er bange for aldrig at få mad igen – i hvert fald ret hårdt.
Vi prøvede tre forskellige sutter, før vi fandt en hun ville tage på en barnevognstur – naturligvis den dyreste i noget svensk økologisk gummi. Helle er allerede fin på den.

Lærke Bagger:
Kan du huske mærket? Jeg er totalt desperat, og vi har nok prøvet 7 forskelige mærker, har brugt en formue på sutter. Vi skal holde jul i år, hvor vi fuldstændig selv bestemmer og kan skabe egne traditioner. Glæder mig helt vildt, havde sat næsen op efter at lave risalamande, men det er nok for ambitiøst med morsyge Lars.
Hva skal I? Har heller ikke købt en eneste julegave endnu, shit, kan man komme afsted med at give hele familien hjemmelavede “klippekort” til opvask og kram?

Sidsel Alling:
Ecoviking hedder sutten – en stor satan (ligesom Helle). Har du prøvet at putte lidt brystmælk på, inden du giver ham den? Det anbefalede sundhedsplejersken. Vi havde held med at give den til hende, mens hun ikke var sur, men mere lidt-ved-at-vågne-agtig. Men altså hvad ved jeg?
Vi tager til Kaspers familie i Charlottenlund og ser, hvordan det går. Har allerede planlagt at tage både slyngevugge og Babynest med! Fuld oppakning! Det lyder totalt hyggeligt med hjemmejul – jeg havde bare brug for at blive serveret, og vi kan pakke alle tingene sammen og køre hjem, hvis hun (eller moren) synes, det er for voldsomt. Vi har jo også joker-kortet i form af svigermor, som er sundhedsplejerske – hun er på speed dial de her uger og står klar juleaften til at holde og vugge og pusle. Virkelig en luksus!

Lærke Bagger:
Tak! Vi har faktisk prøvet det med modermælk, men han er sgu for snu. Sune gik lige en tur med ham og Lulu, hvor han tog sutten i måske 10 min, inden han blev sur, så jeg krydser alt, hvad krydses kan
Btw så fik jeg lige halvanden times uforstyrret søvn, BANG!
Du er seriøst en meget mere rutineret og tjekket mor, end jeg er. Føler nærmest jeg har begået alle de klassiske fejl allerede: For mange besøg, for mange ture, for ambitiøs rengøring og madplan osv… På trods af, at jeg faktisk har et barn allerede og burde vide bedre. – Måske var jeg lidt for cocky omkring at få et barn til, jeg synes i hvert fald, det er hårdere, end jeg lige havde regnet med

Sidsel Alling:
Vi har jo en hel familie og en del søde venner som er kommet med lasagne og vasketøj – det er det gode ved første barn, alle vil jo hjælpe til! Tænker det er så hårdt at skulle have energi til et barn mere! Hvor lang tid har Sune barsel?

Lærke Bagger:
Jeg tænkte faktisk, at jeg skulle lave en masse frysemad til den her tid, men var for træt og tung den sidste tid. Så vi har spist rugbrødsmadder og risengrød i 3 uger nu. Drømmer søde drømme om fem retters antipasti og cordon bleu fra kanton27 hver nat. Rettelse: Dagdrømmer!
Sune skal faktisk have 4 måneder, det er så fedt for både ham, Lars og mig. De får et fantastisk bånd lige fra starten, og jeg vil gerne starte arbejde op igen. (+ jeg slipper for indkøring i institution, det er benhårdt)
Hva med Kasper og dig?

Sidsel Alling:
Kasper har barsel og ferie indtil 6. Januar, og så tager han også noget, når jeg skal tilbage på arbejde (om et år ). Ved slet ikke, hvad jeg havde gjort hvis han var tilbage på arbejde nu! Især ikke efter en nat som i nat, hvor jeg græd af træthed, mens Helle var mega fucking vågen og besværlig til kl 3.

Lærke Bagger:
Åh hvor dejligt! Sådan havde vi det også med Lulu, Sune var hjemme i næsten en måned hen over julen, da hun var nyfødt. Den her gang sku han tilbage på arbejde efter 14 dage og havde MEGA lange dage den første uge.
Fy for den lede, jeg har også grædt meget. Men ikke lige i nat faktisk
Hov jo vent faktisk, det var i går nat, jeg ikke græd.
Hvor mange timer sover hun om natten?

Sidsel Alling:
Haha jeg græder normalt virkelig meget, men tror på en måde, jeg har noget autopilot på, så det er faktisk overraskende lidt jeg har grædt, efter hun blev født. Men i nat var jeg færdig!
Hun er god nok, hun sover 3-4 timer i streg, når hun endelig er faldet i søvn
Jeg er bare kæmpe A-menneske – har det som om jeg bliver tortureret, hvis jeg er vågen efter 23

Lærke Bagger:
Holla, nå, så har jeg også fået brystbetændelse.
Superfedt! Det der amning, er bare ikke mit game. Tjek til feber, hovedpine, kulderystelser og bryster der er brandvarme og stenhårde
Kommer lige fra vagtlægen, jeg skal bare amme og pumpe og håbe på det bedste 🤓

Sidsel Alling:
Nej! Hvor er det dog skrækkeligt
Altså, det kan jo heldigvis snart ikke blive meget værre.

Lærke Bagger:
OMG hvor er brystbetændelse NEDEREN. Har haft høj feber on and off 5 gange de sidste 3 dage, og mit venstre bryst er helt hævet og plettet!
NÅ, men efter udmalkning, non stop amning og 2 vagtlæge besøg + sundhedsplejerskebesøg er jeg startet på antibiotika, og Lars er begyndt at blive suppleret med erstatning. Jeg var først VILDT ked af det, men efter en lang snak med sundhedsplejerske og Sune, blev vi enige om, at det var nødvendigt for at familien skulle kunne klare det. Han er jo sulten konstant og vil ikke sove, så hele familien er jo presset, og i nat har jeg sovet 6 timer i alt, og han er allerede blevet mere rolig og tilfreds.
Det er bare lidt som en fiasko at skulle give sit barn erstatning, selvom jeg godt ved, det er det ikke. En god mor tar jo den beslutning, der er bedst for hendes børn, og måske var det mest mit behov.
Så jeg fejrede i dag med første gåtur i en uge og verdens bedste Mimosa på friheden
Og nu er jeg også færdig med at snakke om mig selv.

Sidsel Alling:
Kan virkelig godt forstå, du har været ked af det, og synes, det var en svær beslutning. Der er så meget fokus på, at amning er den eneste rigtige løsning, men det er jo kun fordi det er nemmest, hvis det fungerer. Hurra for flaske, fejring og søvn!
Helle skriger fortsat efter hver amning, så er ved at være godt træt af det. Det er jo for helvede det eneste, hun har på sit program, så det er meget frustrerende, at hun ikke kan falde til ro bagefter. Så vi vandrer rundt i lejligheden med hende og bruger den Sway vugge en del, for at få hende til at sove. Hun elsker sin barnevogn, hvor hun sov 4 timer i går, hvilket er sygt fedt, men det er også mega langt, man så skal trave rundt! Især postfødsel og graviditet, bliver så forpustet af alle de gåture.

Lærke Bagger:
Det lyder godt nok også hårdt, at hun skriger efter amning, er det noget med maven eller? Hva sir svigermor?

Sidsel Alling:
Det er mega synd for hende, for hun får ondt i maven af alt den mælk. Heldigvis har det hjulpet, at hun bliver gladere og gladere for sutten, nu er hun gået over til Bibs sutter – hvordan går det med Lars og sut? Sundhedsplejerske (og svigermor) siger, det nok går over, når mælkemængden har fundet sig lidt mere til rette. Fingers crossed.
Hvordan går det med flaske? Er det ikke en lettelse?

Lærke Bagger:
Det er en kæmpe lettelse! I går aftes havde jeg to en halv time ude af huset med to veninder, helt vanvittig luksus, og lige nu sidder jeg og strikker lidt, mens Lulu spiser aftensmad og Lars sover i Swayen. Jeg har stadig mælk på det ene bryst og ammer ham stadig fortrinsvis, og så bliver han toppet op med erstatning, hvis han er mere sulten. Men jeg har næsten ikke noget mælk på det betændte bryst, selvom det næsten er helt raskt.
Men altså, jeg er også flippet ud et par gange tidligere i dag. Hvor mange gange dagligt vil du sige, du flipper ud? Jeg flipper nok mellem 2 og 5 gange, tror jeg…

Sidsel Alling:
Ej hvor dejligt, at du har været ude! Det har jeg stadig til gode. Kasper gik tre timer med Helle, mens jeg så Matador i sengen. Virkelig fedt. Indtil jeg fik dårlig samvittighed over, hvor rart jeg synes, det var. Kom også til at læse en instagrammers kommentarfelt om at være bange for at gå ud med barnevogn blandt andre. Sådan har jeg det overhovedet ikke – er ikke særlig pylret, så blev jeg nervøs for, om det var et tegn på, jeg var en dårlig mor. Måske jeg burde være mere nervøs og pylret?! Den slags kan jeg flippe over, men så længe Kasper er hjemme og fixer ting, og hun sover sine lange lure, flipper jeg ikke så meget, som jeg havde forventet.

Lærke Bagger:
Det lyder MEGA sundt! Og som om du har helt tjek på, hvordan man er en Go mor. Den dårlige samvittighed vil forsvinde en dag, og lige pludselig en aften står man nede på rouge og er LYKKELIG for at være ude uden dårlig samvittighed
Sune står heldigvis for ALT! Og så står jeg for Lars (og lidt Lulu). Hva gør i nytårsaften?
Nå, så har jeg sgu fået brystbetændelse i det andet bryst. Til gengæld har Lars gerne ville tage sut siden i går. Nu håber vi, det varer ved.

 

2. afsnit kommer 23 januar.

 

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET AF SIMPLE FEAST

 

Vil du gerne spise flere plantebaserede måltider i løbet af din uge –  men har du svært ved finde ud af, hvor du skal begynde?

Så er Simple Feasts måltidskasser måske noget for dig. Det er supernemt: Du modtager en kasse ved din hoveddør søndag eftermiddag, hvori der er linet tre plantebaserede og velsmagende måltider op til den kommende uge. Madvarerne er opdelt praktisk og bæredygtig i emballage med tal, alt efter hvilket af de tre måltider de tilhører. Baserne som saucer, dressing eller fars er allerede tilberedt eller forberedt, mens de friske grønsager, krydderurterne og resten af tilbehøret skal snittes på dagen. På den måde har man stadig en følelse af selv at have lavet maden, når man sætter sig ved spisebordet. Det er så simpelt at følge opskrifterne, at børn sagtens kan være med i køkkenet. Ofte med det resultat, at de føler ansvar for retterne og er mere åbne for at prøve nye smage og teksturer. Måltiderne tager max 10-15 minutter at tilberede.

 

Køb 4 kasser, der hver indeholder 3 måltider, og få den 5. kasse gratis.  Gælder kun ved første køb hos Simple Feast. 

 

Foto Liv Winther

MEET’N’GREET

Lærke Bagger, 34 år, er kæreste med Sune Christiansen, og sammen har de datteren Lulu på 3,5 år og Lars på 7 uger. Lærke er uddannet fra Danmarks Designskole og er fuldtidsansat hos Hjertegarn, hvor hun blandt andet udvikler opskrifter.

Du kan følge Lærke på instagram her.

 

Sidsel Alling, 31 år, bor sammen med sin kæreste gennem 6 år, Kasper Schou. Sammen har de datteren Helle på 6 uger. Når Sidsel ikke er på barsel, arbejder hun som Head of Communications hos Mads Nørgaard, og derudover har hun sin egen blog Fashionpolish.dk

Du kan følge Sidsel på instagram her.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Hvis man har svært ved at få ideer til vegetarisk mad, kan jeg varmt anbefale Simple Feast. Prøvede dem efter at have læst en anbefaling her: https://holdhus.dk/maaltidskasser/ og jeg blev virkelig positivt overrakset. Synes det er virkelig svært at komme i gang med at spise vegetarisk engang i mellem uden inspiration og hjælp, men det er selvf’lgelig bare en vanesag 🙂

Luk

Ingen varer i kurven.