Livet som småbørnsmor

Tilværelsen som småbørnsmor er – intens. På alle fronter er der tryk på, og det kræver dagligt en kæmpe indsats at få alles behov til at gå op i en nogenlunde højere enhed. Tredje del af vores sommertema handler om livet med små børn. Her deler en masse interessante kvinder i podcastepisoder og artikler deres tanker, følelser og erfaringer med at have små børn og samtidig skulle jonglere arbejde, parforhold og hverdagens mange gøremål.

 

I en forrygende korrespondance mellem direktør Hannah Løffler og influent Frederikke Toftsø fra juni 2019 skriver de to nybagte møde – som ikke kendte hinanden, inden vi satte dem sammen – ærligt, sjovt og meget tankevækkende om, hvordan deres liv er som hhv. mor til to små børn og om at blive mor for første gang. Lav en kop kaffe til dig selv og lad dig underholde her:

Læs også

Hannah Løffler og Frederikke Toftsø: What’s up, mama?

Moderskab på højeste blus

Det er og bliver jordens sværeste nød at knække, hvordan man navigerer i det, når moderskabet er på sit højeste blus samtidig med, at man også har nogle karriereambitioner, man gerne vil indfri, et parforhold der skal overleve, veninder man gerne vil holde fast i og tusind andre ting. Eller som grundlægger af Dusk, Sine Cecilie Laub, og medstifter af Phanta, Louise van Hauen, klogeligt pointerede, da de medvirkede i en panelsnak om at være småbørnsmor: At være mor til små børn handler så meget om forventinger vs. virkelighed og om engang imellem at kunne åbne mors ventil og lukke noget luft ud. Lyt med her:

TO_THE_MOON_PODCAST_VORES-PANEL_SNAKKER_OM_LIvet_som_småboernsmor
Podcast

Vores panel snakker om livet som småbørnsmor

Når godstoget kører i hverdagen, kan man godt lidt glemme at tage sig tid til at se sit barn i øjenene og oprigtigt spørge ind til, hvordan det har det og lytte nærværende til det, de fortæller. I artiklen ‘Sådan får du gang i gode samtaler med dit barn’ får du seks håndgribelige råd til, hvordan du konkret gør. Det handler om empati, timing, nysgerrig og fremfor alt om at lytte, som vi ifølge familieterapeut og forfatter til den populære bog ‘Drop opdragelsen’, Fie Hørby, der medvirker i artiklen, skal blive meget bedre til.

Læs også

Sådan får du gang i gode hverdagssamtaler med dit barn

Moderintuition og erfaringer

Hvordan omfavner andre mødre moderskabet, og hvor de finder inspiration til morrollen? I artiklen ‘Hvad siger din mavefornemmelse dig?’ fra maj 2019 fortæller syv kvinde om, hvad de har lært af deres egen mor, om deres leveregler og hvad moderintuition er for en størrelse. Som Amanda Borberg, printdesigner og mor til lille Clio, siger: “Da jeg var barn, mindes jeg en stor afslappethed i vores hjem, hvor man fik lov til at lave det, man havde lyst til og være sig selv, når man var hjemme. Ingen tvungen hygge, leg eller forventninger til at skulle nå alt muligt. Det prøver jeg virkelig også at praktisere. Det er så vigtigt at give de små børnehoveder et afbræk fra det hektiske institutionsliv.” Hvor har hun ret.

To_the_Moon_Rebecca_Hein_Mors_Dag_
Læs også

Hvad siger din mavefornemmelse dig mor?

Karriereambitioner og moderskab

Mange af os får børn, mens vi er i færd med at positionere os på arbejdsmarkedet. Og det er en tilbagevendende udfordring, hvordan man udlever sine karriereambitioner, samtidig med at man er mor, uden at man knækker midt over. I podcastafsnittet ‘Vores panel snakker om børn & karriere’ taler vi med to ambitiøse kvinder og mødre om, hvordan de har gjort, og hvad deres opskrift er på at få arbejds- og småbørnslivet til at gå op. Vi taler også om at være på barsel med livline til jobbet, om at stille krav til omgivelserne og om at opnå mere fleksibilitet jo mere ansvar, man får. 

Foto: Sine Cecilie Laub fra podcasten Vores panel snakker om at være mor til små børn

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *