Foundation guide - Liv Winther - TO THE MOON, HONEY
To_the_moon_honey_LIV_selvomsorg_beauty_liv_winther_

Foundation guide – Liv Winther

Liv Winther, medstifter af To The Moon, Honey og tidligere skønhedsredaktør og makeupartist, er fortaler for, at hudpleje og makeup bør gå hånd i hånd, særligt hvis du ønsker et helt naturligt look. Her deler hun det foundation kit, der i årevis har givet hendes hud glød.

 

En af de ting, jeg går allermest op i, når det kommer til min makeup, er min foundation. De farvede dråber skal give ekstra glød, udjævne min hudtone, blende natuligt ind i min hud og det skal tage lige præcis 2 minutter at påføre. Dagcreme, foundation, mineralpudder og cremeblush i nærmest samme bevægelse. Der ligger noget ret selvkærligt i de 2 minutter. Her kigger jeg på mig selv i spejlet, jeg er – for det meste – alene på badeværelset, og jeg bliver mindet om, at jeg har behov, som udelukkende handler om mig selv. Det handler ikke om, at jeg ikke vil stå ved min træthed, eller at jeg er bange for, at nogle skal se den rødme eller tørhed, som manglende søvn kan medføre. Det handler om, at den tid med mig selv, er en af de måder, jeg viser mig selv omsorg på. 

Mine makeup-rutiner er de samme som for 10-15 år siden. Der har været perioder med lidt for meget mørkebrun kohl, bronzer og lipgloss (men heldigvis ikke på samme tid), og min foundation base har altid været den samme. Jeg kan varmt anbefale den til alle, der har behov for at lægge en hurtig, men effektiv, makeup, man ikke kan se med det blotte øje. Den lyder således:

Påfør dagcreme eller olie på nyrenset hud og gå i samme bevægelse til at påføre din foundation. En founadtion skal smøres på fugtmættet hud, så pigmenterne kan fordele sig jævnt.

Lad din creme og foundation absorbere sig lidt ind i huden, hvis du har tid. Påfør derefter et tyndt lag mineral foundation på kinder, hage og pande. Det er kun et lille drys der skal til, som fordeles på en blød kabuki børste. Jeg anbefaler altid at have to forskellige mineral foundations i spil: en der er en tone lysere end din hud, og en der er en anelse mørkere. Så kan du altid tilpasse dem efter, om du er lysere eller mørkere i huden, alt efter tiden på året.

Jeg har lige skullet minde mig selv om, at nu er den sidste rest af sommeren forbi, og jeg skal skrue ned for den mørkere af mine to mineral foundations og i stedet tilføre en dråbe ansigtsolie til mine hudplejerutiner.

Favoritnuancer

Det er en god idé at spørge ekspedienten om, hvilke nuancer der er mest populære inden for den hudtone, du har, for farvesammensætningen er lige så vigtig som tonehøjden. Jeg fortrækker at købe min foundation, der hvor jeg ved, at der står en dygtig makeupartist bag ved kassen, og derfor ender jeg for det meste hos Mac eller Kirsten Kjær Weis. Men hvis du er det mindste i tvivl, så bed om en tester, så du, inden du køber en ny foundation, kan afprøve den et par dage for at se om den passer sammen med resten af din makeup.

To_the_moon_foundationguide_Liv_winther_Face_and_body_foundation_mineral_foundation_tromborg_

Foundation: Face & Body Foundation fra Mac 279 kr.Mineral Foundation fra Tromborg 380 kr. eller Mineral Foundation fra Youngblood 420 kr., hvis du har brug for mere dækkeevne.

Hvis du er gravid vil jeg anebfale dig at bruge Compact Foundation 236 kr. fra Kjær Weis

Ekstra info:

Du kan også mikse din dagcreme med en concealer, og på den måde blande din egen foundation på din håndryg. Det gør nogle af verdens bedste makeupartister, når de skal skabe et helt naturligt look. På den måde kan du selv skrue op for intensiteten, og det koster det halve. Vælg en concealer, der er fast og cremet, f.eks. Mac’s Studio Fix Concealer eller RMS Uncovered concealer.

Concealer: Studio Fix Concealer fra Mac 179 kr. 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Luk

Ingen varer i kurven.