Liv Winther: Om at være mor med ADHD og få ro på sit nervesystem

For Liv Winther har meditation og vejrtrækningsøvelser været livsændrende i forhold til at få ro i hovedet og sænke sit ADHD-tempo. Her fortæller hun om sine morgen- og skønhedsrutiner, om periodisk faste og om hvorfor hun er blevet afhængig af HONEY Hydra Serum

 

Hvad tid står du op om morgenen?

“Jeg vågner, når min mindste søn vågner ved 07:00 tiden. Hver dag prøver jeg at minde mig selv om at gå tidligere i seng. Jeg drømmer om at vende min døgnrytme med en time, så jeg går i seng senest 22.30 og kan stå op 06.30, så jeg kan nå at meditere inden, dagen går i gang. Men der er jeg ikke helt kommet til endnu.”

Hvad er dit morgenritual?

“Jeg er generelt ret impulsivt anlagt, så mine morgener er forskellige hver dag. Men hver mandag og onsdag er ’mine morgener´. Der afleverer min mand og jeg kan træne eller løbe en tur. De to morgener giver mig så meget energi. At efterlade alt og alle og løbe en tur og komme hjem til en tom lejlighed, hvor jeg kan gøre mig klar til dagen i mit eget selskab, det elsker jeg.”

Hvad er din favoritmorgenmad?

“Jeg har ikke spist morgenmad i tre år, og jeg har faktisk aldrig haft det bedre end efter, jeg droppede morgenmaden. Både mit stofskifte og min fordøjelse er mere i balance, og jeg har ikke haft migræne, siden jeg begyndte at spise på den måde.

Jeg lever efter et koncept, der hedder intermittent fasting. Det vil sige, at jeg faster 16 timer hver dag fra kl 20.00 til kl 12.00 dagen efter. I virkeligheden springer jeg bare min morgenmad over, som jeg ikke savner, og mit første måltid på dagen er derfor min frokost. Inden jeg spiser frokost drikker jeg et stort glas vand med enten citron eller collagenpulver.”

Liv_winther_vitaminer_magnesium_b_3_puori_
Læs også

“Her er det vitamin jeg anbefaler til alle”

Hvad er selvomsorg for dig?

“Selvomsorg for mig er ofte at få lov til at lukke helt ned for omverdenen. Det kan være alt i mellem at se fjernsyn alene, mens resten af familien sover, eller ved at meditere og på den måde lukke mig lidt omkring mig selv. Men at sidde på sofaen med min mindste søn på skødet og dufte til hans hår, imens han ser fjernsyn, det er også noget der kan få mig helt ned i gear.”

Har du perioder, hvor du glemmer at tage dig af dig selv?

“Jeg har været drevet af et højt energiniveau og desværre også et meget uroligt nervesystem, så længe jeg husker. Jeg kan presse mig selv helt vildt arbejdsmæssigt, men det koster jo på energikontoen. Når jeg ikke har overskud til de små dagligdagsudfordringer der kan være, fx med mine børn eller jeg har tankemylder inden sengetid – så er det et stort rødt flag på, at jeg køre på autopilot og har glemt at mærke mig selv for længe.”

Hvordan tjekker du ind med dig selv?

“Det gør jeg igennem åndedrætsøvelser, som Jakob Lund, der er kropsterapeut og stifter af Breathe SMART, har undervist mig i. Jeg har mediteret og lavet åndedrætsøvelser 20 minutter hver dag de sidste tre år. Igennem åndedrætsøvelserne har jeg mødt nogle følelser i mig selv, som jeg har undertrykt i mange år. Jeg har ADHD og svært ved at finde ro, så det var vildt hårdt at skulle sidde stille og bare trække vejret og mærke den uro uden at handle på den. Det var en stor øjenåbner for mig. Jeg troede, meditation var ro, men i virkeligheden handler det om at turde mærke, hvordan man har det. Og så kan roen begynde at indfinde sig derfra. De første uger var virkelig hårde, men jeg er lykkelig og stolt over, at jeg har holdt ved og over, hvor meget det har reduceret mit stressniveu.

Jeg sidder på min seng, gulvet eller en stol, og så skal jeg trække vejret på tre meget forskellige måder, imens jeg tæller min vejrtrækning i hovedet. Bagefter ligger jeg et par minutter og laver en lille kropsscanning og mærker roen sænke sig.”

To_the-Moon_honey_Liv_winther_beauty_mit_ritual_Hydra Serum_Honey_body_oil_

Hvad består din beautyrutine af?

“Jeg har arbejdet med skønhed i årevis, og er super loyal, når jeg finder noget der virker. Efter jeg selv er blevet involveret i at udvikle produkter for vores eget brand HONEY, er jeg blevet endnu mere kritisk, end jeg var før. Det er særligt produkter med parfume, både de kunstige og naturlige, som jeg er i gang med at eliminere fra min badeværelseshylde.

Jeg elsker serum, og den skal gerne have et højt indhold af hyaluronsyrer og niacinamid. Jeg er afhængig af vores HONEY Hydra Serum, som jeg faktisk har brugt i tre år nu, mens vi har udviklet det. Det indeholder kun effektive ingredienser, der virker hudstyrkende og er samtidig helt fri for parfume og andre tilsætnings- eller allergifremkaldendestoffer, der er på EU kommisionens liste over ingredienser under mistanke for at være hormonforstyrrende. Hydra booster min huds egen kollagenproduktion og lindrer den rødme, som min hud kan have tendens til op til min menstruation.

To_the-Moon_honey_Liv_winther_beauty_mit_ritual_Hydra Serum_Honey_body_oil_

Mit renseprodukt skal være mildt og beroligende. Jeg vasker det af med vand og eventuelt en vaskeklud, hvis jeg har brug for mere dybderensende effekt. De fleste morgener nøjes jeg bare med at skylle mit ansigt med vand for at beskytte min huds mikrobiom, det vil sige dens naturlige bakterieflora, der er med til at beskytte huden. Efter jeg har skyllet ansigtet påfører jeg Hydra Serum, venter et par minutter, og så slutter jeg af med vores Everyday Face Cream, der fungerer som den perfekte base under min makeup.

Om aftenen renser jeg min hud med HONEY Cleanser. Ofte smører jeg den beroligende, mælkeagtige gele ind i huden og lader den sidde som en maske imens jeg børster tænder. Bagefter skyller jeg den af med vand og bruger enten Hydra Serum fra HONEY eller få dråber af EGF Serum fra Bioeffect. Jeg har Ansigtscremen med A-Vitamin fra Beauty Space liggende på mit natbord, som jeg påfører lige inden, jeg skal sove.

En gang om ugen bruger jeg også en ansigtsmaske og her bruger jeg gerne Mantles Exfo maske eller Ren’s Glycolactic Radiance Renewal maske.” 

Hvordan har du ændret dine beautyrutiner, efter du er blevet mor?

“Jeg har to børn, og det er som om, at for hver gang jeg har været gravid og født, har jeg taget et stort skridt mod ’clean beauty’. Da jeg blev mor for første gang, var det parabener man fik besked på at holde sig fra. Jeg var skønhedsredaktør på det tidspunkt og testede et utal af produkter på daglig basis. Det skruede jeg meget ned for og undgik parfume fuldstændig. Dengang fandt jeg ud af, at hvis jeg bare gik over til en økologisk kropsolie, så skar jeg meget af alt det, jeg udsatte min krop for igennem bodylotions med parfume og alt muligt stads, fra. Og det har hængt ved lige siden. Senere blev det til udviklingen af vores økologiske og parfumefri HONEY Body Oil, som jeg bruger hver dag. I min anden graviditet var jeg mere optaget af, at kigge på ingredienslisten på de produkter jeg brugte i ansigtet, for selvom det er et lille område af den samlede hud, så er det vildt, hvad der bliver brugt at unødige ingredienser i skønhedsprodukter, bare fordi de skal dufte godt eller have en særlig konsistens. Det vil jeg gerne være med til at ændre.”

To_the_moon_honey_Træk_vejret_ordentligt_Jakob_lund_breath_smart_
Læs også

Kære mor, træk vejret

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

“Når jeg mediterer, eller ligger på en solseng i vores sommerhus og lytter til en børnelydbog med min mindste søn. Der nyder jeg at være mig selv, men sammen med ham alligevel, og zoomer helt ud. Men alene hjemme med aftensmad i sofaen og 2-3 afsnit af The Kardashians i rap, kan også give mig en følelse af fuld afslapning.”

To_the-Moon_honey_Liv_winther_beauty_mit_ritual_Hydra Serum_Honey_body_oil_

Hvad er den bedste beslutning, du har truffet for dig selv?

“Jeg har truffet mange gode beslutninger i mit liv, og har aldrig været bange for at sadle om, hvis noget ikke føltes godt. At starte To The Moon, Honey sammen med Bea (Fagerholt, red.) er netop et af de livsvalg, som jeg dagligt takker mig selv for at jeg tog. Men jeg ved også, at det at udvikle mig igennem vejrtrækningsøvelser og meditation, har ændret mit liv på et helt andet niveau.”

 

Foto Sissel Abel

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

3 afsnit i rap af The Kardashians…….. 😂❤️🫣
Jeg elsker dig Liv 😍