To_the_moon_honey_Whats_up_mama_Noor_yassin_Down_with_Hugo_Anna_Mezin_Om_at_opdage_at_ens_barn_har_Downs_

What’s Up Mama: Noor og Anna – Om at opdage at ens barn har Downs

Noor Yassins verden gik i stå, da hun og hendes mand fem uger efter sønnen Daniel blev født, fik beskeden om, at han har Downs syndrom. Samme nat tog hun på Instagram kontakt til Anna Mezin, der står bag den populære profil Down With Hugo om at være en familie, hvor et af børnene har Downs. Læs med her, hvor Noor og Anna tager os med tilbage til deres første korrespondance. Dette er første afsnit ud af tre.

 

Noor:

Hej Hugos mor, hvor er jeg glad for, at jeg fandt jeres side. Jeg fødte den 27. marts en dejlig dreng, 8 uger før termin. Vi var indlagt på neo men kom hjem på åben indlæggelse – alt var normalt, og vi blev sendt hjem med en rask dreng, der bare skulle lære at spise. Da vi kom hjem, undrede jeg mig over hans snorkelyde og kom tilbage til observation, da han var 4 uger gammel. I går var han 5 uger, og vi fik beskeden om, at han har Downs syndrom. Min verden gik i stå i går. Mest af alt, fordi at det var et stort chok. Alt er nyt lige nu, og jeg har grædt og grædt – en blanding af bekymring for ham, for os som familie, som par og vores fremtid. Men også af skam, fordi jeg føler mig snydt, nu hvor alt gik, som jeg troede, det skulle med en nyfødt. Det har gjort mig stærkere at finde jeres profil og se Hugos udvikling. Jeg har virkelig brug for at tale med folk, som har stået i vores sted om, hvordan vi sikrer vores lille baby den bedste fremtid. Jeg har så mange spørgsmål. Håber at høre fra jer ❤️

Anna:

Hej! Hvor er jeg glad for, at du skriver. Det er nemlig fagre nye verden for jer lige nu, og det betyder bare alt, at man har nogen at snakke og sparre med. Jeg har ikke så meget tid lige nu, men skriver til dig senere 🙂 Vil dog lige sige én ting: Alt det du har gået og drømt om ved at blive mor, bliver lige præcist så skønt, som du havde forestillet dig. Det kommer til at tage lidt tid, og du skal vænne dig til alt det nye, men du vil opdage, at din lille dreng er lige præcis som alle andre børn. Han vil bare være lidt længere tid om at lære forskellige ting. Og så vil han være ekstra kærlig. Det er nogle meget kærlige børn❤️ Der findes et forum på nettet, hvor jeg har samlet en masse forældre til små børn med downs syndrom. Det er et lukket forum, hvor vi deler erfaringer, tips og tricks og opture nedture og alt, hvad der hører med til forældrelivet. Hvis du vil lukkes ind, skal jeg bare bruge dit navn. Så adder jeg dig på FB, og så kan jeg adde dig til gruppen 🙂 Og jeg mødes også meget gerne med dig, når jeg går på barsel og har mere tid. Går på barsel den 16. maj. Igen… så fedt, at du skriver! Jeg bliver altid glad for at høre fra andre mødre i samme situation ❤️ Kh Anna

To_the_moon_honey_Noor_yassin_daniel_yassin_
Podcast

Efterfødselssamtale med Noor Yassin – Om at føde for tidligt og finde ud af at hendes søn har Downs Syndrom

Noor:

Tusind tak, Anna, for at svare! Jeg glæder mig til, at jeg bliver glad igen. Han er så dejlig! Det er ikke ham, der er noget galt med. Det er mig og mine forventninger og planer for fremtiden, som jeg har svært ved at forholde mig til, nu bliver anderledes. Du må meget gerne tilføje mig til gruppen – jeg hedder Noor Yassin på FB. Og vil meget gerne mødes med dig, når du har tid og overskud. ❤️ Tak!

Anna:

Jeg forstår udmærket, hvad du mener❤️ Og jeg lover dig, at du bliver glad igen. Jeg finder dig på FB og tilføjer dig gruppen nu 🙂 Det er som sagt et lukket forum, vi kalder Kromosomklubben 😉 Og da det er lukket, er der ikke andre på FB, udover dem der er medlem af gruppen, der kan se, hvad du skriver. Vi tales ved 🙂 Har netop addet dig.

Noor:

Kære Anna, håber at du havde en rigtig god sidste dag på arbejde i dag. Vi vil meget gerne mødes med dig, hvis du selvfølgelig har tid og overskud. Ved godt, hvor hårdt det er den sidste mdr inden fødsel ❤️ Bh Noor

Anna:

Hej Noor 🙂 Jeg vil meget gerne mødes. Hvad med fredag den 24. maj? Jeg skal bare aflevere ungerne i børnehave først. Jeg er færdig ved 9.15-tiden. Jeg kan komme hjem til dig, eller vi kan mødes et sted, det er helt op til dig. Det er jo dig, der har en lille baby på armen, så jeg synes, du skal bestemme 🙂 Jeg glæder mig til at møde dig/jer og guldklumpen. Kh Anna

Noor:

Kære Anna, hvor er du sød. Det passer perfekt. Du må meget gerne komme hjem til os, hvis det ikke er til for meget besvær ❤️Så sørger jeg for frisk kaffe og morgenkage 🙂

Anna:

Det er slet ikke til besvær 🙂 Jeg regner med at være hos jer ved 10.00 tiden, da jeg er med bus. Men jeg skriver lige en SMS når jeg er færdig med at aflevere og er på vej. PS. Lad være med at stresse over oprydning/rengøring! Jeg er vant til rod herhjemmefra, og ved hvordan det er med små børn, så er ikke så sart 😉

Noor:

Tusind tak, Anna! Vi sætter kæmpe pris på, at du ville bruge din tid på os ❤️ Må jeg poste et af billederne med dig og Daniel? Vil gerne henvise folk ind på jeres side ❤️

Anna:

Hahaha, man kan bare se, jeg er helt forelsket i ham på billederne 😂❤️ Ligner jo en der slet ikke kan styre mig!😂👌 Han er simpelthen også bare SÅ sød, altså! Minder mig så meget om Hugo, da han var lille. Seføli må du poste dem. Og det var så hyggeligt at se jer. Jeg glæder mig til at se jer igen. Mange knus til jer.

Noor:

Vi glæder os også så meget ❤️

Anna:

Jeg viste billederne til Jamel, og også det billede, I har på profilen. Han smeltede fuldstændig og udbrød “Det er jo fuldstændig ligesom at se Hugo, da han var lille!”. Så de minder altså lidt om hinanden 😉 Jeg håber, I har en dejlig aften. Vi tales ved. Knus

Noor:

Åh jamen jeg havde det på fuldstændig samme måde, da jeg fandt jeres profil og så de første billeder af Hugo ❤️ Er simpelthen så glad for, at vi fandt jer. Hav en skøn aften og hils derhjemme❤️

Anna:

Hvor er I bare skide seje. Elsker jeres gå-på-mod og at følge med hos jer ❤️

Noor:

Tusind tak sødeste Anna! Du har betydet så meget for min familie og jeg, og hvordan vi har valgt at tackle dette. Mere end du aner. Og jeg er dig evigt taknemlig. Du og din familie er virkelig forbilleder for os. Vi tager vores fremtid i stiv arm og prøver at få det bedste ud af det. Og jeg har fået så meget mod på at oplyse, så meget jeg kan, for jeg var selv uoplyst. Og hvis jeg kan have den effekt på nogen, som du har haft på mig, så er det det hele værd ❤️

Anna:

Det er nok den sødeste besked, jeg nogensinde har fået her på IG ❤️🌞🌻

 

Foto Liv Winther

Meet ’n’ greet

Noor Yassin, 34 år, mor til Gabriel, 5 år og Daniel, 1 år. Rekrutteringschef i Boston Consulting Group. Noor fødte i 2019 Daniel 8 uger for tidligt og først fem uger senere fandt hun og hendes mand, Talal, ud af at deres søn har Downs. Følg Noor her

Anna Mezin, 39 år, mor til Hugo, 5 år, Lou, 4 år og Madeleine, 1 år. Journalist. Anna og hendes mand, Jamal, blev i 2015 forældre til lille Hugo og startede Instagram-profilen Down With Hugo, hvor de generøst lægger billeder og fortællinger ud om Hugo og familielivet. Profilen blev hurtigt blev populær og har i dag 18.000 følgere. Se mere her.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *