To The Moon, Honey fylder 1 år!

Hvad har stifterne af To The Moon lært om hinanden, hvilke historier husker de bedst og hvad byder fremtiden på. Bea Fagerholt og Liv Winther fortæller her om deres første år.

 

Bea & Liv, tillykke med jeres første år med To The Moon, Honey. Hvordan er det gået?

Liv: “Det har været et vildt år. Vi har arbejdet en masse og formet To The Moon, Honey hen ad vejen. Det føles lidt som at have redet på én lang kærlighedsbølge. Vi har mødt så mange spændende kvinder, været med til at sætte ord på deres historier og mærket den positive feedback, de får tilbage fra dem, der læser eller lytter med. Hverken Bea eller jeg er typerne, der har sat konkrete målsætninger for To The Moon, men vi har overgået alle mine drømme om, hvor langt vi ville nå på et år.

Hvad har været den mest skelsættende begivenhed?

Bea: “Det er svært at pege på én ting, for jeg synes virkelig, der er sket meget det sidste år. Det er lidt ligesom med en baby, der vokser, mens man kigger på den, og pludselig kan den både tale og gå. Men da vi, med støtte fra Zalando, fik muligheden for at producere podcasts, nåede vi en milepæl. Podcastformatet har været på tegnebrættet, før vi vidste, hvad To The Moon skulle hedde. Det et genialt format for vores målgruppe, som primært består af kvinder, der enten er på barsel eller har børn og job og en travl hverdag, og vi havde et ønske om at skabe en kanal, som fungerer som en forlænget del af vores eksisterende univers. Og så tror jeg ikke, man kan undgå at blive rørt, især af vores efterfødselssamtaler.”

Liv: “Jeg tager de fleste af billederne til sitet, og det elsker jeg. Det er en fed måde at lære vores “cases” bedre at kende på. Men da vi i foråret var i London og lave interview med Caroline Flemming fik jeg den vildeste præstationsangst. Hun er vant til at arbejde med nogle virkelig dygtige fotografer, og vi havde pludselig kun 15 minutter til at tage alle billederne. Jeg kunne mærke, at hun stolede blindt på, at jeg var en superdygtig fotograf, men mit kamera drillede, og jeg kunne have lagt mig i fosterstilling og tudet. Jeg havde ondt i maven flere dage efter og turde ikke kigge på billederne. De blev heldigvis fine, men der forstod jeg, at vi ikke bare legede mere.”

To The Moon handler især om at være ærlige og dele sine oplevelser, både de positive og de mere mørke. Hvilken historie har gjort størst indtryk på jer?

Bea: “Jeg er stolt over den opbakning, vi fik, da vi valgte at sætte fokus på de store besparelser på barselsafsnittene koster mange nybagte mødre og babyer. Julie Cordes’ personlige beretning kan stadig gøre indtryk på mig, som hun skrev om i artiklen “Hvorfor den første nat på hospitalet betyder noget”  som bla. DR.dk valgte at dele. Vi følte, vi havde gjort en forskel, da regeringen og flere andre partier kun 14 dage efter meddelte, at de ville indføre en garanti for førstegangsfødende om at blive på barselshotel i 48 timer.”

Liv: “Jeg havde Cecilie Lassens historie flyvende rundt i kroppen flere dage efter, at jeg havde interviewet hende i vores podcaststudie. Hendes historie var barsk, og alle der var i studiet den dag græd sammen med Cecilie. Men det var også en helt vildt vigtig fortælling om at blive mor og handler om, at vi kvinder bliver bedre på til at forstå og rumme dem, der har helt andre oplevelse end os selv.”

Hvad har I lært om hinanden?

Liv: “Bea og jeg er vidt forskellige og arbejder også meget forskelligt. Det er fedt, men ligesom med så mange andre relationer i livet, er vi klar over, at den forskellighed kan ende som et irritationsmoment. Jeg kan godt føle mig lidt klodset i de rammer, hvor Bea er superdygtig, og jeg ikke er. Men jeg husker mig selv på, at det er det, der er vores styrke. At vi er forskellige. Og så minder jeg mig selv om, at hvis vi var to Liv’er eller to Bea’er, var vi ikke kommet så langt, som vi er i dag.”

Bea: “Vi kendte i virkeligheden ikke hinanden vildt godt, da vi lancerede To The Moon, men jeg tror, vi begge to havde en god mavefornemmelse. Liv er helt vildt kvik, skarp og kærlig og jeg tror ikke, jeg vidste, hvor sjov hun er. Jeg kunne helt sikkert ikke have fundet en bedre partner og jeg føler mig meget heldig.”

Hvad sker der ske i det kommende år?

Liv: “Vi skal forsætte med at tale om og kæmpe for, hvor vigtig den første tid efter fødslen er. Vores podcastepisoder vil fortsætte som en fast del af vores univers, og det er noget, vi glæder os meget til at arbejde mere på. Vi skal også have mere fokus på vores engelske site. Vi oversætter en stor del af vores artikler til engelsk og kan mærke en stigende interesse fra udlandet.”

 

Tekst  Louise Stenbjerre  Foto Dennis Morton

Meet’n’greet

Bea Fagerholt, 31 år, kærester med Taus, som hun har sønnerne Frank på 2,5 år og Woody på 6 uger med.

Liv Winther, 43 år, gift med Sven, som hun har Eddie på 2,5 år med. Liv har Liam på 12 år fra et tidligere forhold og Sven har datteren Luka på 10 år.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Det er så vildt hvor meget i har favnet i To The Moon, Honey, på bare et år! Senest jeres vildt rørende, spændende og vigtige Podcasts!! Nyd jeres 1års fødselsdag 🇩🇰 Som jeg helt havde glemt! Men selvfølgelig må der være gået et år med alt det I har præsteret! God vind også fremover seje Mammas !! Love you to The Moon…. 🙃💛🌙💫