Mig og mit immunforsvar: Ernæringsterapeut Louise Bruun

Louise Bruun, 44, yogalærer, ernæringsterapeut og forfatter med eget akademi, som udbyder uddannelser indenfor mad og yoga. Louise er mor til fire børn i alderen 3 til 17 år.

 

Hvad er dit forhold til dit immunforsvar?  

”Jeg tænker mit immunforsvar som en stor del af mit overordnede helbred. Hvis min fordøjelse for eksempel fungerer dårligt, tænker jeg, at jeg er mere modtagelig for forskellige sygdomme, hvis min søvn er forstyrret, tænker jeg, at mit immunforsvar er svækket osv. Jeg føler mig ret tæt på mig selv og i kontakt med, hvordan jeg har det og tænker immunforsvaret som en del af alle mine vitale processer, der er indbyrdes afhængige. Jeg kan sagtens have perioder, hvor jeg ikke kan overskue at reagere på det, eller hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved en eller anden ubalance. Men som hovedregel er jeg meget nysgerrig på mig selv, og jeg arbejder hele tiden med mit sind og min krop.”

Er der nogle særlige madvarer du går efter af hensyn til dit immunforsvar? 

”Jeg tror ikke på, at der findes særlige madvarer, der kan helbrede særlige tilstande. Men jeg tror på at mad, urter og planter i varierende form og farve kan helbrede og forebygge sygdomme og skabe et stærkt legeme og sind. Den tanke er noget jeg virkelig tror på, og som jeg synes er afsindig smuk! Det selvhelbredende menneske.”

Hvilke kosttilskud tager du? 

”Jeg tager kosttilskud i korte perioder, som i overgang fra vinter til forår eller fra efterår til vinter. Eller i perioder, hvor jeg føler mig presset eller stresset. Jeg er helt klart mest til de naturlige sager som hvidløg, kombucha, gurkemeje, chili, ingefær, grønt, grønt, grønt, frugt, bladselleri, koriander, bukkehornsfrø og hvad jeg ellers kan finde på af spændende sager. Jeg tager sjældent piller, men hvis jeg gør, er det D-vitamin, zink som helende mineral, magnesium som afslappende og afbalancerende, mælkesyrebakterier til tarmene, fordøjelsen, hjernen og immunforsvaret.”

To_the_moon_honney_Mig_og_mit_immunforsvar_Moe_brandi__
Læs også

Mig og mit immunforsvar: Moe Brandi

Har du gjort noget ekstra for at holde dit og din families immunforsvar oppe under coronakrisen?

”Masser af mælkesyrebakterier, søvn og grønt og bare god mad! Drop sukker, alkohol – det stresser og overbelaster dit system, dit helbred og nedsætter immunforsvarets evne til at slå bakterier og virus ned.” 

Hvad er dit nemmeste tip til noget, man dagligt kan gøre for sit immunforsvar? 

”Drop sukker og alkohol. Gå tidligere i seng. Bevæg dig hver dag, gerne i naturen og mindst 10.000 skridt om dagen. I naturen er der ro, lys, dufte og farver som alle beroliger dit nervesystem. Der er endda lavet forskning på, hvordan naturen og udsigt til træer, skov og hav gør os mere lykkelige. Når du går en tur i naturen bruger du dine sanser; synet, lugtesans og høresans på en helt anden måde end på gaden med biler susende om ørerne.”

GAVEÆSKE tør efterårshud
Shop

Gaveæske der giver blød hud med glød

499 kr

Hvordan ved man om man har et godt immunforsvar?

”Trænger dit immunforsvar til lidt kærlighed, vil din krop højst sandsynligt vise dig det ved følgende ting: Hvis du ofte bliver ramt af forkølelse eller andre infektioner, flere end to til tre om året. Hvis du oplever smerter og ømhed i kroppen, har nedsat fordøjelse, føler stress og sover dårligt.”

 

Tekst Bea Fagerholt

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *