Derfor kan glidecreme blive din nye bedste ven

Glidecreme har i manges øre nok en temmelig usexet klang. Men vaginal tørhed er helt normalt og kan opstå igennem alle faser af livet og særligt, hvis man er gravid eller ammer. Her fortæller de to kvinder, der står bag sex-wellnessbrandet Sitre om skam, selvkærlighed og om at have skabt den naturlige og parfumefri glidecreme, de selv savnede

 

Hvad er intentionen bag Sitre? 

Julie Herskin: “Ideen opstod i første omgang, fordi jeg selv havde brug for glidecreme. Jeg følte rigtig meget skam, og det samme gjorde min partner. For den historie, vi var blevet fortalt om glidecreme gjorde, at vi følte os forkerte. Desværre hjalp produkterne på markedet på ingen måde, da de kun understregede, hvor usexet det er at bruge. Enten var de meget vulgære eller også mindede de noget fra et medicinskab. Jeg fandt også hurtigt ud af, at de fleste havde ingredienser i sig, som ikke burde komme i nærheden af ens intime områder. Derfor tog jeg fat i Cecilie og spurgte, om vi ikke skulle skabe et nyt kapitel for sex wellness”

Cecilie Hjelmager: “Jeg var selv begyndt at dykke ned i sundhed fra et nyt perspektiv efter en periode med stress. Jeg begyndte at tænke meget mere holistisk omkring sundhed, og det blev klart for mig, at velvære handler om meget mere end at løbe en tur. Intimitet er ekstrem vigtigt for både for fysiske og mentale helbred, men desværre er det svært at prioritere for mange af os, bl.a. fordi samfundet har opsat så mange barrierer i form af skam af tabuer. Hvorfor er der f.eks. mange, der føler det er skamfuldt og forkert at prioritere solosex – særligt når man er i et forhold? Eller hvorfor er det så svært at snakke om impotens? Det gør jo kun problemet sværere.”

Peech sexlegetøj og vibratorer
Læs også

Sexlegetøj og selvkærlighed: En begynderguide til vibratorer

Hvem er Sitre skabt til?

“Alle har ret til et godt sexliv. Vi er vokset op med at se en meget snæver beskrivelse af, hvad det betyder at være ‘sexet’, og det er tit baseret på skønhed. Men sexiness er en følelse – ikke et udseende, og det er vigtigt for os, at vise intimitet fra et nyt perspektiv. Vores første shoot med dygtige fotograf Petra Kleis inkluderede derfor både en gravidmodel, en model i midt 60’erne, en kvinde i 20’erne og en mand i 30’erne. Vi håber, at den respekt, som vi giver nydelse, kan være med til at hjælpe andre med at føle sig frie til at prioritere intimitet.”

Hvorfor skal man bruge bruge glidecreme?

“Glidecreme ses som en løsning på vaginal tørhed, men faktisk er det bare virkelig skønt at bruge, da det er med til at reducere friktion og gør de intime øjeblikke dejlige fra første sekund. Om man så er sammen med en partner eller solo. Derfor har vi også valgt at navngive vores glidecremer gels. Vi oplever, at ordet glidecreme er en barriere i sig selv – det lyder jo ikke som noget, som man har lyst til at bruge. Vi ønsker, at vores produkter skal ses som noget, der gør sex bedre, og det er præcis den feedback, vi får.”

Hvorfor opstår vaginal tørhed?

“Vi håber, at vi kan bevæge os væk fra at se vaginal tørhed som et stort problem. For det er virkelig normalt. Vaginal tørhed kan opstå hele vejen gennem livet. Det er meget hormonbaseret, men kan også forekomme pga. stress eller medicin. Det er også meget normalt at opleve under graviditet og amning. En undersøgelse fra BMC Pregnancy and Childbirth fra 2018 viste faktisk at 43% oplever tørhed under graviditet – det beviser jo bare, hvor normalt det er.”

Hvilke gener kan opstå ved vaginal tørhed?

“Vaginal tørhed kan skabe irritation og svie både i hverdagen og under sex, hvad enten det er solo eller med en partner. Når man oplever friktion, hvilket kan opstå pga hud mod hud, eller en anden overflade, eksempelvis et stykke sexlegetøj, er det vigtigt, at man er fugtig for at undgå ubehag. Vi ved, at mange bruger vores vandbaserede gel ikke kun til nydelse, men også daglig fugt.”

To_the_moon_podcast_vores_panel_snakker_om_ Sex_panel_Silja-Eriksen_
Podcast

Vores panel snakker om lyst, intimitet og sex efter fødslen

Hvad kan man som kvinde selv gøre for at blive mere våd?

“Først og fremmest handler det om ikke at føle skam, hvis man har problem med tørhed. Undersøgelser viser, at 49% af de kvinder, som oplever smerter under sex, ikke har delt det med deres partner (Journal of Sexual Medicine, 2019, red.). Nydelse er så vigtigt, men det er jo svært at prioritere, hvis man ligefrem oplever smerter, og pres og angst kan i sidste ende føre til mere tørhed. Vores produkter er skabt til at stå fremme på natbordet, da vi ser det som første skridt mod at skabe mere åbenhed. Man skal ikke gemme nydelse væk eller være flov over at bruge gel.

Derudover handler det om tid. Vi er vant til at se de her vilde ‘quickies’ i de store Blockbusters, men sandheden er, at det for mange tager lidt længere tid for den mentale del at blive tændt. Og hoved og krop hænger sammen. Derfor kan man også bruge gel til at starte med og så kommer ens egen fugt måske lidt efter.”

Hvilke forskellige typer af glidecreme producerer I? Og hvad kan de hver især?

“Vi har to typer: en vandbaseret og en silikone gel. Den vandbaserede gel er en naturlig glidecreme, som bruger økologisk aloe vera i stedet for glycerin til at skabe skøn og silkeblød fugt – og så har den en helende og antiinflammatorisk effekt, hvilket er perfekt, når man bruger den intimt, da den beskytter huden. Der er en del undersøgelser, som påviser, at man skal undgå glycerin, både den naturlige og syntetiske, i intimprodukter, da det kan være med til at vokse bakterier, som medbringer infektioner. Da denne gel er vandbaseret, bliver den absorberet af huden og føles meget naturlig at bruge. Det var vigtigt for os at kunne tilbyde et så naturligt produkt som muligt, og den er faktisk så ren, at man kan spise den.

Shop

Sitre • Vandbaseret glidecreme 150 ml.

270 kr

Vores silikone gel er skabt til langvarig nydelse, da silikonen ikke bliver absorberet – dvs. fugten ikke trækker ind i huden. Gelen består af over 80% silikone, så det bliver på huden, men er også tilsat naturlig olie og e-vitamin, så huden samtidig bliver plejet. Disse ingredienser er med til at skabe fugt og har en helende effekt, som er særlig vigtig for at undgå ubehag.

Begge gels er produceret i Danmark og er allergivenlige, uden parfume og skadelige ingredienser og kan bruges under amning og graviditet. De er begge skønne, men de er forskellige. Vi håber, at vi kan invitere alle til at finde ud af, hvad der føles bedst for dem, eller hvordan de kan bruge dem forskelligt. Præcis som man nok har flere produkter til ens ansigt eller krop.”

Shop

Sitre • Silikonebaseret glidecreme 150 ml.

290 kr

Hvor meget skal man bruge?

“Det kommer an på produkt eller behov. Vores silikone gel er meget drøj i brug, hvor man måske skal pumpe et par gange med den vandbaserede gel, da den trækker ind i huden. Man skal bare teste, hvad der føles godt.”

Tekst Anna Rolin, Foto Petra Kleis

Meet’n’greet

Danske Sitre er stiftet af Cecilie Hjelmager og Julie Herskin. Sitre skaber sex-wellness produkter, som er allergivenlige, uden parfume og fri for skadelige ingredienser og kan sikkert bruges under amning og graviditet. Du kan shoppe Sitres produkter i To The Moon, Honeys webshop eller på Sitres egen webshop her, hvor du også kan læse mere om brandet.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *