Anne Staunsager – Mit Ritual

Makeupartist Anne Staunsager fortæller om at gå tidligt i overgangsalderen, om kolde styrtebade, og om at meditere hver dag

 

Hvad tid vågner du om morgenen?

Jeg elsker at stå tidligt op og starte dagen med at meditere. Når min datter er hos mig, står jeg op en halv time, før hun normalt vågner, ved halvsyvtiden. Det giver mig tid til mig selv, inden jeg skal tage mig af hende og forholde mig til verden igennem nyheder eller sociale medier”.

Læs også

Amalie Bendixen – Mit Ritual

Hvordan tjekker du ind med dig selv?

“Det vigtigste er, at jeg starter dagen med at få kontakt til mig selv. Jeg mediterer i alt imellem et til 30 minutter. Det gør det lettere for mig at holde fast i roen i løbet af dagen. Hvis min datter vågner tidligt, kommer hun ind til mig, imens jeg mediterer. Hun ved, hun altid er velkommen, men at hun ikke skal forstyrre mig. Nogle gange lægger hun sig bare ved siden af mig. Jeg tror, at det er sundt at vise hende. at jeg prioriterer den tid til mig selv”. 

Hvad er din favoritmorgenmad?

Jeg laver altid en grøn smoothie med mango, grønkål, spinat, avocado, flydende multivitamin fra Mivi Total samt Cod Liver Oil med vitamin D. Min datter spiser det med granola ovenpå og hele portionen ryger altid ned”. 

Hvad er dine skønhedsrutiner?

“Jeg kunne aldrig drømme om at gå i seng uden at rense min makeup af. Jeg elsker den fede Naughty Alchemists Balm, som jeg masserer ind i huden og vasker af med vand. Bagefter bruger jeg Jurliques Moisture Replenish Day Creme, den har jeg brugt i over 15 år. Jeg har holdt en lang pause med Bio Effect EGF Serum, men nu er det tid til at starte op igen. Jeg begynder med deres 30-dages kur, og så går jeg over til den almindelig serum. Jeg elsker, at den har så få ingredienser og ikke dufter af noget. Den er sindssygt effektivt og gennemfugter huden i dybden. 

Min makeuprutine er ret enkel: Jeg kan godt lide at se helt naturlig ud, så jeg bruger først en farvet dagcreme fra Laura Mercier. Derefter dækker jeg urenheder med Youngblood mineral foundation, lidt blush til at give friskhed og så min yndlingsmascara So Couture fra L’Oreal. Hvis jeg skal til fest, kommer jeg lidt blød, brun eyeliner langs vipperne og en naturlig farve på læberne, så det er ikke det vilde skift fra dag til aften”.

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

Hvad gør du for din krop?

Jeg tager et koldt styrtebad hver dag. Jeg elsker at mærke min krop, og man får en helt særlig følelse i kroppen og hovedet af koldt vand. Bagefter smører jeg mig ind Body Balm fra Rudolph Care eller HONEY Body Oil. Jeg elsker varme, så Bikram yoga eller træning i et varmt rum, fungerer godt for mig. Jeg træner hos The Wolfpack Gym på Østerbro, som både har blid Yin yoga og hård styrketræning, samt reformertræning, som jeg også elsker. To-tre gange om året tager jeg på retreat i Sverige hos Jesper Westmark, hvor vi mediterer og går i svedhytte og bader i en sø. Jeg skal nogle gange helt derud, for at komme ud af hovedet og ned i kroppen”.

Hvordan har du ændret dine skønhedsrutiner, efter du er blevet mor?

Jeg gik i for tidlig overgangsalder, efter jeg fik min datter, da jeg var 37 år. Jeg fik aldrig min menstruation igen og begyndte at få hedeture, humørsvingninger og ledsmerter. Jeg måtte til sidst overgive mig til brugen af hormoner, da min krop ellers ville ældes før tid. Hormonerne gav mig uren hud, men det fik jeg styr på ved at justere min dosis af hormoner og ved at bruge mine yndlingsprodukter fra Bioeffect, som både tog tørheden og gav fugt til de dybere hudlag. I dag er jeg ikke længere mærket af at være i overgangsalder, men jeg kan godt ærgre mig over, at jeg ikke nåede at få et barn mere. På den anden side er jeg sindssygt taknemmelig for, at jeg overhovedet nåede at få min datter Edith”.

Liv_winther_vitaminer_magnesium_b_3_puori_
Læs også

“Her er det vitamin jeg anbefaler til alle”

Du har arbejdet som makeupartist i mere end 20 år, men du er begyndt at videreuddanne dig til face reader. Hvorfor?

“Jeg har kigget på ansigter i så mange år, og pludselig fik jeg muligheden for at lære at kigge et lag dybere. Face reading tager udgangspunkt i traditionel kinesisk medicin, som giver et indblik i hvem du er, hvor dine styrker ligger samt dine balancer og ubalancer, både i krop og sind. Det har været en lærerig og spændende rejse først at skulle lære at studere mig selv og mit eget ansigt, og derefter at bruge den viden om, hvad vores ansigter fortæller os, for at hjælpe andre”.

Meet’n’greet

Anne Staunsager, 42 år, er makeupartist, maler og certificeret face reader.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *