Amalie Bendixen – Mit Ritual

Amalie Bendixen er vært på podcasten Astropod. Hun er uddannet beklædningsdesigner og er snart færdiguddannet astrolog. Her deler hun sine hverdagsritualer, der giver hende kropslig ro og næring til livet som selvstændig og mor

Hvad tid vågner du om morgenen, og hvad er det første, du gør?

“Jeg vågner mellem 7-7.30 ved, at min 2-årige datter, Carmen, vækker mig. Jeg ammer stadig, og hun er ret specifik på sit behov. Efter jeg har ammet, har jeg brug for at have mit helt eget space. Min kæreste tager Carmen, og jeg bliver liggende 10-15 minutter i sengen for mig selv. Jeg ligger og blunder lidt videre eller kigger ud i luften, eller jeg åbner min Insta, hvis jeg slet ikke kan lade være. Jeg har brug for at være noget for mig selv, inden jeg skal være noget for andre resten af dagen.”

Hvad er dit morgenritual?

“Jeg har haft hormonel akne, siden jeg var 24, så det første, jeg gør, er at rense min hud med Ultracalming Cleanser fra Dermalogica – og så trykker jeg på kaffemaskinen. Før jeg blev mor, var det grøn te, jeg drak, nu er det sort kaffe.”

Mit_ritual_amalie_atsropods_beauty_

Hvad består din beautyrutine af?

“Jeg har brugt mange penge i håbet om at få pæn hud. Men efterhånden har jeg mistet tilliden til kosmetologer. De siger alle sammen noget forskelligt, så jeg er begyndt at stole mere på, hvad der føles godt og holde fast i det. Masker, der renser i dybden, er min favorit ting – Amazing Space laver en fantastisk Red Clay-maske. Jeg prøver at lade være med at røre for meget ved min hud og piller kun, hvis jeg har dampet min hud over varmt vand. Og altid med et rent bomuldsklæde omkring fingrene, hvis jeg skal presse noget, som er det eneste skønhedstip, min hippemor har lært mig.”

Hvordan checker du ind med dig selv?

“Jeg finder ro, når jeg kigger på mit lille alter med sten og orakelkort. Dem har jeg sat i øjenhøjde dér, hvor jeg vasker op. Så bliver jeg mindet om, at der er mere imellem himmel og jord, og om den ro der kommer til mig, når jeg tager mig tid til at sidde og fordybe mig i dem. Det er også helende for mig at være udendørs. Vi er flyttet til Amager for at komme tættere på havet, hvor jeg går aftentur, og jeg elsker også at være ude i vores lille have og vande mine planter, selvom at det er et lille frimærke. Den er mit safe space.”

Hvad gør du for din krop?

“Jeg har altid taget kropolie eller creme på lige efter, jeg kommer ud af badet. Berøring giver hver centimeter af min krop noget kærlighed. Jeg har ikke trænet siden, jeg blev mor, men jeg skal købe mig et par rulleskøjter, og så har jeg fået penge af min far i fødselsdagsgave til at købe et supboard. Vi bor 800 meter fra vandet, og det skal udnyttes.”

Hvad er den bedste beslutning, du har truffet for dig selv?

“At turde prøve at være herre i eget hus. Det har været skræmmende at sige mit faste job op som stylist på DR, men hvor har jeg været glad, siden den dag jeg gjorde det.”

 

Tekst og Foto Liv Winther

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *