To_the_moon_honey_Roede_kors_juleindsamling_Louise_T_Johansen

Louise T. Johansen “Jeg fornemmer en helt anden ro for os som familie”

Vi har talt med 5 kvinder om, hvad julen betyder for dem i år, om at føle stik i hjertet i december, juletraditioner og næstekærlighed.

 

Hvad glæder du dig særligt til i december?

“December starter altid tidligt for mig, eller julen gør. Vi henter vores træ allerede i weekenden op til 1. søndag i advent, så på det tidspunkt, er julen flyttet helt ind. Efterårsmånederne er ikke særligt spændende, vejret er gråt, træerne nøgne, de lyse timer er få og regnen er der en del. Så derfor synes december som sådan et frirum, hvor vi alle trækker indenfor og skruer ekstra op for hyggen og varmen. Pynt, gran og stearinlys sætter en særlig stemning, og jeg elsker det. Som voksen er det ikke juleaften, og gaverne der trækker, men jeg elsker den der særlige stemning som pynten bringer med sig. Jeg holder meget af gammeldags jul med flag og glitter på juletræet, børnenes hjemmelavede pynt fra børnehaven, vintagekugler og loppefund blandet med papirspynt og hjemmesyede ting.”

Vi samler ind til Røde Kors Julehjælp, der hjælper udsatte børnefamilier. Du kan støtte vores indsamling med 100 kr. ved at skrive MOON til 1290 eller med MobilePay til 735183. Læs mere om indsamlingen her

Hvornår mærkede du sidst et stik i hjertet ved tanken om julen?

“Julen har også sine lidt heftige øjeblikke. Der forlanges ekstra af os forældre om deltagelse i alverdens arrangementer, kalendergaver, raflepakker, julefrokost og hvad der ellers forventes af skolen. I år, hvor corona er her, er den slags skruet betydeligt ned, og jeg fornemmer en helt anden ro for os som familie, fordi der ganske enkelt ikke er så mange ting, man forventes at møde op til. Men det gør ondt, når jeg tænker på de familier, som ikke har den samme nærvær og hygge, hvor overskuddet ikke er der, måske økonomien ikke tillader så meget eller andre omstændigheder, som gør, at det for børn ikke er rart at være i den her tid, hvor man kan se sine kammerater, få store fine gaver og mødes med sine kære, og de ikke selv oplever den samme kærlighed og omsorg. Det gør ondt på mig hvert år.”

To_the_moon_honey_roede_kors_CAroline_Corinth__juleandsamling_roede_kors
Læs også

Caroline Corinth “Sidste år havde du din mor, og næste år har du din søn.”

Hvad er den vigtigste juletradition, du giver videre til dine børn?

“At huske nærværet, at være der for dem, man har kær og altid sørge for, at der emmer af hygge, gran og masser af pynt. Lige så længe jeg kan huske, har min far og jeg taget en hel dag, hvor vi kører fra Hedensted til København. Vi har en god køretur hver vej, så snakken er altid god og uddybende i bilen, og så har vi hele dagen til at nyde den smukke julede by, og så følger min far bare med rundt i alle mine favoritbutikker.”

Hvordan var det at holde jul i din familie, da du var barn?

“Jeg er født i en lillebitte familie. Jeg er enebarn, og jeg har ingen fætre og kusiner. Min familie bestod, da jeg var barn, kun er otte mennesker. Jeg husker julen som en dejlig aften med god mad, gode snakke, hygge, sange og gaver. Jeg har aldrig manglet noget – udover lidt mere familie – jeg har altid følt mig ekstra elsket, fordi der kun var mig som det eneste barn.”

To_the_moon_honey_Roede_kors_juleindsamling_Sara_rostrup_skilsmisse_Jul
Læs også

Sara Rostrup “Jeg har virkelig været nede og skrabe bunden og fået vendt op og ned på mit liv”

Hvilke tanker gør du dig om næstekærlighed i julen?

“Der er mange, som ikke nyder den her tid, og jeg synes, det er så dejligt, når der gøres noget godt for at hjælpe dem. På mine pigers skole, samles der hvert år også ind til gaver – ’Giv det videre’ hedder det. Her kigger børnene hjemme i deres sager, om der er noget, de kan undvære, og hvis der er det, pakker de det ind og skriver en alder på, således at et barn i den rette alder kan få gaven. Her finder mine piger altid en masse fine sager, som de giver videre, og det ved jeg, at stort set alle på skolen gør. Det er et dejligt tiltag.”

 

 

Meet’n’greet

Influencer Louise T. Johansen, 41, bor med sin mand og døtrene Neel, 10, og Merle, 12, i Hedensted.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *