To_the_moon_honey_Roede_kors_juleindsamling_Sara_rostrup_skilsmisse_Jul

Sara Rostrup “Jeg har virkelig været nede og skrabe bunden og fået vendt op og ned på mit liv”

Vi har talt med 5 kvinder om, hvad julen betyder for dem i år, om at føle stik i hjertet i december, juletraditioner og næstekærlighed.

 

Hvad betyder december for dig i år?

“I år betyder det mest at være så tæt på mine børn som muligt. Det er en meget særlig jul i år, fordi det er 1 års-dagen for bruddet med min eksmand. Det har været mit livs hårdeste år, hvor jeg virkelig har været nede og skrabe bunden og fået vendt op og ned på mit liv. Men heldigvis har jeg også fået reflekteret og rykket rundt på mig selv, så jeg i dag er endnu mere bevidst om, hvem jeg er, og hvad jeg kan.”

Vi samler ind til Røde Kors Julehjælp, der hjælper udsatte børnefamilier. Du kan støtte vores indsamling med 100 kr. ved at skrive MOON til 1290 eller med MobilePay til 735183. Læs mere om indsamlingen her

Hvornår mærkede du sidst et stik i hjertet ved tanken om julen?

“Det stik mærker jeg hele tiden. Min familie bor i Norge og på grund af corona har jeg ikke set dem siden juli, og jeg skal selvfølgelig heller ikke hjem i julen. I mange år har min eksmand og jeg hvert andet år fejret jul hos hinandens familier – og det bliver ikke anderledes i år. Det er dansk jul hos svigermor. Og selv om jeg elsker min eks-svigerfamilie af hele mit hjerte, bliver det også en meget anderledes jul og et konstant minde om noget, der ikke længere er.”

Læs også

Sara Rostrup: Min kamp med amning

Hvad er den vigtigste juletradition at give videre til dine børn i julen?

”Jeg elsker Lucia, som bliver fejret meget mere i Norge end i Danmark. Jeg er ikke religiøs, så for mig er julen lysets fest i den mørkeste tid på året. Vi skal lave lussekatter og tænde masser af lys. Det gør vi generelt hele december, og der er masser af lyskæder rundt om huset.”

Hvordan var det at holde jul i din familie, da du var barn?

”Vi er 4 søskende og holdt ofte jul med både fætre og kusiner, så jeg husker mest oceaner af gavesække, og at vi pakkede gaver op hele aftenen.”

Har du en særlig juletradition?

”At give en helt særlig hilsen til alle, jeg elsker. Jeg er vokset op i en familie, som sender fotojulekort hvert eneste år, og den tradition har jeg bragt med mig videre. At tage sig tid til at få taget et særligt billede af børnene, lavet et kort med en personlig hilsen, som sendes fysisk med posten, er en sjælden vare i dag. Det er specielt for mig, men bringer også glæde til dem, der modtager. Håber jeg i hvert fald. 

To_the_moon_honey_roede_kors_CAroline_Corinth__juleandsamling_roede_kors
Læs også

Caroline Corinth “Sidste år havde du din mor, og næste år har du din søn.”

Har du et julebudskab? 

“At tage sig tiden til at gøre noget ekstra. Det gør jeg med mine julekort, og jeg plejer også at give masser af skønhedsprodukter til Mødrehjælpen og Dannerhuset.”

 

Meet’n’greet

Makeupartist Sara Rostrup, 39, mor til Sølve, 7, og Finn, 3. 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *