Trine Tuxen – Om at blive gravid 7 måneder efter at hun mødte sin kæreste

Trine Tuxen har kun kendt sin kæreste Joacim i 7 måneder, da hun bliver gravid, og det kræver flere snakke og overvejelser, før de to beslutter sig for at beholde barnet. Vi møder højgravide Trine kort før hendes termin i parrets hyggelige lejlighed i hjertet af Nørrebro.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

”Jeg var alene hjemme. En tirsdag morgen. Jeg tissede på 3 tests. Den var stensikker alle 3 gange! Jeg blev både glad, nervøs, bange og overrasket. Det var ikke planlagt, (så der er tale om en enkelt smutter!). Joacim og jeg havde kun kendt hinanden i 7 måneder, men havde allerede vendt børnesnakken, da jeg er 7 år ældre end ham. Jeg ville vente med at fortælle det til Joacim, til vi stod ansigt til ansigt, og for at det ikke skulle være løgn, var han i Odense for at lave en reklamefilm om fødsler! Da han kom hjem sent samme aften, røg det ud af mig i gråd, og vi blev begge overvældede. Det er den største beslutning, man kan møde i livet, og vi tog os lang tid til at vende alle tænkelige scenarier og måtte konfrontere hinanden med svære, men reelle spørgsmål – så vi kom virkelig til at lære hinanden at kende. Beslutningen om at beholde barnet må siges at være virkelig velovervejet, hvilket jeg sætter helt utrolig stor pris på.”

Læs også

Annelise Hartmann Eskesen – om sin fødsel med offentlig jordemoder på Riget

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”Jeg har været virkelig heldig; jeg har kunnet arbejde og stadig haft overskud til mere end det. Her de sidste 2 måneder har jeg haft så meget vand i kroppen, at det føltes, som om mine fortænder også er hævede! Nu har min veninde Luna fikset mig med akupunktur. Gravidkløe havde jeg to nætter – helt forfærdeligt og nældefeberagtigt. Det føltes, som om en person brugte en kratrydder over hele min krop, som så blev helt byldet og rød. Det forsvandt heldigvis af sig selv igen, hvilket jeg er SÅ taknemmelig over. Jeg tror helt klart, at mere afslapning ville gøre godt, og det er jeg ked af, at jeg ikke har lettere ved. Det er nok det hårde lod ved at være selvstændig.”

To_the_moon_honey_Gravid_med_trine_tuxen_Joacim_Fougne

Hvordan har du det med din gravide krop?

”Jeg er ret vild med den. Min kæreste synes heldigvis også, at det klæder mig at tage på, eller også charmer han mig bare. Jeg synes, det er helt vildt at få lov til at være beskyttelseshylster for et lille menneske. Det er en stor ære. Jeg har aldrig nusset min mave, som jeg gør nu. I morges tænkte jeg på, om jeg mon vil savne at have babyen indenfor, og om jeg fortsat vil nusse maven, når jeg har født. Men omvendt er der jo pludselig et lille menneske her, som skal have SÅ ufatteligt mange kys hele tiden, så det er der nok ikke tid til.”

Hvad savner du mest under din graviditet?

”Jeg savner nok mest min gamle fysik – balancen og min adræthed – at kunne hoppe hurtigt op i vindueskarmen eller op på stiger uden at tænke. Nu er det ret anstrengende, og jeg har skullet finde nye metoder, som selvfølgelig tager længere tid. Det passer ikke helt mit temperament!”

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

”Jeg går op i, hvad jeg har på. Jeg kan godt lide at klæde mig efter mit humør, og jeg tænker over, hvad jeg gerne vil udstråle. For mig er der forskel på at skulle til møde med min revisor, eller bare være hjemme en søndag. Jeg synes, det er vildt sjovt at kunne ændre karakter med påklædning. Det er vel egentlig en barndomsting, der hænger ved. Jeg elskede at klæde mig ud som barn.

Hvad var det første stykke graviditetstøj, du købte?

”Den 16. maj fik jeg et par trompetgamacher fra Mango med ekstra mavelængde – det føltes helt som at gå til jazzballet igen. Det er faktisk det eneste deciderede graviditetstøj, jeg har købt.”

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

”Jeg har boet i to kjoler fra mit yndlingsmærke Mr. Larkin – nu er jeg godt nok snart på vej ud gennem knaphullerne!”

To_the_moon_honey_sharing_is_caring_2_adoption_Adiotivbarn_Bliver_mor_MICHALA_Yun-Joo_
Læs også

“For første gang i mit liv vil der være en i min familie, der fysisk ligner mig”

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

”Jeg ville nok foretrække at have min Birkenstock på hele tiden, det er bare ikke helt alle outfits, hvor det svinger. Hvis jeg ikke havde butikken, så havde jeg klart gået i dem 100% af tiden.”

Dyrker du motion under din graviditet?

”Jeg må, hånden på hjertet, sige at jeg har været ualmindelig dårlig til at træne. Jeg tror, det er blevet til 6 pilatestimer og 3-4 ture i svømmehallen. Min tid har simpelthen ikke tilladt det, eller jeg ved godt, at det måske mere er et spørgsmål om prioritering. Min kæreste, mit arbejde, familie og veninder har fyldt det hele. Jeg er også god til at forsvare mig selv med, at jeg bor på 5. sal og stadigvæk cykler!”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet (i så fald, hvordan)?

”Jeg føler, det er sket meget intuitivt. Parfume er jeg bare stoppet med! Jeg har ellers ikke kunnet gå ud ad døren uden Le Labo i 8 år. Men ellers er der ikke sket de store ændringer. Jeg tror, at jeg i min tid som danser blevet mættet godt og grundigt med make-up og hårlak!”

 

To_the_moon_honey_Gravid_med_trine_tuxen_Joacim_Fougne

Hvilke overvejelser har du gjort dig ift. kost og tilskud under din graviditet?

”Jeg er vegetar / pescetar til tider, så det er utroligt vigtigt, at jeg får rigeligt med proteiner. Derfor har jeg indtaget rigeligt med bønner, linser, grønne grøntsager og sardiner. I forhold til kosttilskud har jeg fulgt sundhedsstyrelsens anbefalinger og suppleret med ekstra fiskeolie.

Shop

Take Care • Uldslippers Voksne

600 kr

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

”Min kæreste og jeg har gået hos MamaProfylax, og det var både sjovt og givende. Jeg håber, at kunne tage værktøjerne i brug, men prøver egentlig mest at indstille mig på, at alt kan ske. Jeg håber, at jeg kan være nogenlunde i smerten og være omstillingsparat. Jeg har hørt så mange historier fra kvinder, som i detaljer har visualiseret deres fødselsforløb og fødselsstilling, og så er det endt med 23 timers veer efterfulgt af akut kejsersnit. Derfor tænker jeg, at det må mindske panikken, hvis jeg er åben for alt, og hvis jeg ikke har for mange forventninger, risikerer jeg ikke at blive skuffet.  Lige nu taler Joacim og jeg enormt meget om det at blive og være forældre. Der er så meget fokus og mange forberedende kurser i forhold til selve fødslen. Men hvad med tiden efter, samt den helt vilde og ansvarsfulde nye titel som forældre? Jeg er så glad for, at vi begge to har et behov for at tale om det og læse om det. Joacim har i øvrigt den fineste svenske bog “Innan du föder” af Anna Wilsby. Den kan virkelig anbefales.”

 

Tekst Julie Teglhus Foto Liv Winther og Joacim Fougner

Meet’n’greet

Trine Tuxen, 35, bor i København med kæresten Joacim Fougner. Parret har kendt hinanden i 16 måneder og er netop blevet forældre til deres første barn. Trine er smykkedesigner og indehaver af smykkebrandet Trine Tuxen Jewelry.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *