Cecilie Milsted Lind – Om at tage medicin under graviditeten

Vi møder designeren og grundlæggeren bag tøjmærket Milsted, Cecilie Milsted Lind, i hendes lejlighed i København. Udover at skabe farverige og behagelige pyjamasser, feminine blomsterskjorter og kjoler, arbejder Cecilie også som arkitekt. Selv er hun højgravid, og vi møder hende på selve terminsdatoen, dagen inden hun føder sin anden søn

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

”En måned inden jeg fandt ud af, at jeg var gravid, sad jeg på Apollo Bar og spiste frokost. Jeg fik det pludselig mærkeligt, og besvimede kort efter. Jeg blev hentet i en ambulance, og de spurgte mig, om jeg kunne være gravid, men jeg havde lige haft min menstruation, så jeg sagde nej, at det var jeg helt sikkert ikke. Det skulle dog vise sig, at jeg var 6 uger henne med en graviditet udenfor livmoderen. Jeg blev akut opereret, og min ene æggestok blev fjernet. Jeg blev rigtig nervøs for, om jeg ville kunne blive gravid igen, for det gør det jo lidt sværere med kun én æggestok. Men heldigvis blev jeg gravid i den følgende cyklus. Jeg havde på fornemmelsen, at jeg var gravid, som om min 6. sans fortalte mig det. Jeg tog en test på vej hjem fra mit arbejde, inden min kæreste, Troels og søn, Vilhelm, kom hjem. Men da jeg så den positive test, ringede jeg med det samme til Troels og fortalte det.”

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”Jeg har haft en rigtig god graviditet. Den har selvfølgelig været lidt hårdere end min første graviditet, fordi vi har en søn, Vilhelm, som snart fylder to år. Jeg har ikke haft samme muligheder for at hvile mig. Jeg fødte Vilhelm tre uger for tidligt, og derfor har jeg gået til nogle ekstra scanninger under min graviditet. I den forbindelse fandt vi ud af, at jeg har en kort livmoderhals, og derfor blev jeg sygemeldt, en måned før jeg oprindeligt skulle være gået på barsel. Så jeg er faktisk gået på barsel tre måneder før min termin. Helt frem til uge 37 har jeg taget noget medicin, fordi min livmoderhals er for kort, og det har jeg haft lidt blandede følelser over. Er egentlig ikke så glad for tanken om at skulle tage medicin under min graviditet, men det har været en nødvendighed. Nu er jeg nået til min terminsdato og det havde vi faktisk ikke regnet med, det er så dejligt.”

To_the_moon_honey_gravid_med_Cecilie_milsted_Baby_bump_designer_ventetøju_kjole_

Hvordan har du det med din gravide krop?

”Jeg har det ok med at være gravid, jeg ser dog frem til at få min krop ’tilbage’. Jeg glæder mig til at have jeans på igen, og det der med, at man ikke kan bøje sig ned og binde sine sko, det begynder jeg at blive træt af. Glæder mig også til at kunne sove godt. Men jeg synes omvendt også, det er virkelig hyggeligt at være gravid!”

Læs også

Mathilde Torp Mader – Om at have opgivet at få børn

Hvad savner du mest under din graviditet?

”Jeg har savnet mine løbeture! Selvom jeg godt ved, at man godt kan løbe, når man er gravid, så kan jeg bare ikke rigtig lide det. Er nok også lidt bange for at falde eller lignende. Jeg savner virkelig at få sved på panden. Inden jeg fik min søn, løb jeg 12 km hver dag, men det har ikke været det samme siden. Til gengæld har jeg gået meget mere, især da han var helt lille.”

To_the_moon_honey_gravid_med_Cecilie_milsted_Baby_bump_designer_ventetøju_mogens_koch_reol

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

”Klassisk, og så går jeg KUN i behagelige ting, som pyjamasser. Jeg går ikke i noget der strammer, og jeg kan godt lide striber og blomster. Siden jeg var helt lille, har jeg været glad for Liberty stof, det kommer nok fra min mor. Min kæreste synes nogle gange, jeg ligner en klovn, tror ikke han synes, min stil er særlig klassisk.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj,du købte,og hvor langt var du henne?

”Jeg har ikke købt noget decideret graviditetstøj. Heldigvis har jeg også begge gange været højgravid i sommermånederne, hvilket må være nemmere tøjmæssigt, da man nemt kan tage en løs skjorte eller kjole på.”

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

”En Crista Seya skjortekjole, som også sagtens kan bruges, når man ikke er gravid, men den har bare været virkelig god hen over sommeren med stor mave. Jeg har også været glad for store T-shirts, og så har jeg taget nogle pæne smykker eller sko på, hvis jeg skulle noget finere.”

Læs også

11 gode råd til den bedste ferie

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

”Mine Salt Water sandaler, som jeg nu ikke kan lukke længere pga. maven, eller dovenskab.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

”Nej ikke rigtigt, jeg er meget naturel. Jeg bruger ikke sminke og kun økologiske produkter, så det har jeg også bare gjort her under graviditeten.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til kostog tilskud under din graviditet?

”Det er lidt det samme som altid. Jeg spiser generelt meget sundt og kun økologisk, så det har jeg forsat med – måske er jeg en smule mere restriktiv, når jeg ikke er gravid med ting som is og smør, begge dele noget, jeg ikke har spist så meget før. Jeg har cravet ristet brød med tandsmør! Og rigtig meget is. Jeg har spist lige præcist det, jeg har følt, at jeg havde behov for.”

Læs også

Cathrine de Lichtenberg – Om at forberede sig mentalt til fødslen

Hvordan har du forberedt dig på fødslen og hvilke tanker har du gjort dig?

”Desværre har jeg ikke fået forberedt mig til fødslen, men jeg gik til fødselsforberedelse sidst, så jeg håber, jeg kan bruge noget af det, samt erfaringen fra sidst. Det handler meget om at føle sig tryg ved fødslen, og denne gang er jeg ikke så nervøs som sidst. Alene af den grund, at jeg har prøvet det før. Men jeg skal lige se at få læst op på de forskellige faser, jeg kan godt lide at have overblik over fødslen, og vide hvilken fase jeg er i. Jeg fødte på Riget sidst, og det skal jeg igen. Jeg havde en god oplevelse og en super god jordemoder, men jeg glæder mig ikke til fødslen eller nyder det – jeg skal bare igennem det og helst med en epiduralblokade igen, hvis det gør ligeså ondt som første gang. Jeg kan ikke lide at have ondt, så jeg tog imod det, jeg kunne få. Jeg fik kvalme af lattergas, men epiduralblokaden var min redning. Det var vildt at se, hvordan mine veer blev styret via et apparat. Det virkede meget kunstigt, men det passer mig fint, at der er kontrol over det.

Jeg blev sat i gang tre uger før min termin med Vilhelm, da de ikke mente, han voksede nok. Han vejede dog 2600g, så det havde de ikke behøvet, men det gjorde ikke noget. Han havde gulsot, og jeg husker den første tid som meget voldsom – han tabte sig på grund af gulsoten og ville ikke ammes. Jeg fødte om aftenen kl. 23, og vi var på barselshotellet til dagen efter, og så blev vi sendt hjem. Dog kom vi tilbage hver dag i de efterfølgende uger. Det er jo lidt fjollet, det kan ikke betale sig at sende nyfødte hjem så kort tid efter, især ikke når amningen ikke kører. Min stedfar er fødselslæge, og han siger altid, at man ikke sparer noget ved at bruge denne model.”

Hvordan ser din barselud?

”Jeg skal bare have fuld barsel i et år, og så skal jeg tilbage på mit arbejde – jeg har mange veninder der lige har født, så det er hyggeligt. Vilhelm snakker meget om lillebror og baby, men jeg tror ikke han forstår det helt.”

 

Cecilie fødte sin søn lørdag den 24. august

Tekst Bea Fagerholt Foto Liv Winther

MEET’N’GREET

Cecilie Milsted Lind, 38 år, arbejder til daglig som arkitekt og er derudover også designeren og grundlæggeren bag pyjamasmærket Milsted. Cecilie venter sit andet barn med Troels Nyboe Andersen, sammen har de sønnen Vilhelm på knap 2 år.

Du kan følge Cecilies univers på instagram her

 

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *