Marianne Theodorsen – “Jeg ville virkelig ønske, at jeg elskede at være gravid, men it is, what it is”

Norske Marianne Theodorsen fandt ud af, at hun var gravid et par måneder efter, at hun var stoppet med at amme sin første søn. Hun har ikke købt et eneste stykke graviditetstøj, og nogle dage magter hun ikke at komme ud af sengen, alligevel er det ’business as usual’ på hendes farverige og stilfulde Instagram profil, der i øvrigt også er hendes fuldtidsjob.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

Min mand og jeg skulle til Bergen en weekend for at se Elton John – vi havde skaffet babysitter, og jeg glædede mig helt vildt til en weekend med musik, afslapning og en længe savnet fest med øl og god mad. Jeg havde for nylig fået min menstruation tilbage, efter at ha’ stoppet med at amme min søn to måneder tidligere, så jeg tænkte ikke så meget over, at jeg var lidt forsinket, men bestemte mig alligevel for at ta’ en test dagen inden, vi skulle af sted. Overraskelsen var meget stor, da det viste sig, at jeg var gravid, og jeg blev både glad og chokeret. Det blev ikke til øl i den weekend, haha.

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

Tja, jeg skal være ærlig og sige, at det har vært mega hårdt. De første fire måneder døjede jeg ekstremt med kvalme og udmattelse. Kvalmen er væk, men jeg har dage, hvor jeg slet ikke kan overskue at komme ud af sengen, og selv den mindste aktivitet gør mig helt nedslidt – oven i har jeg mange smerter i bækkenet, og jeg synes, det er ret krævende at bevæge sig. Alt bliver også meget forstærket, når man har et lille barn at tage sig af, og jeg kæmper med konstant dårlig samvittighed, fordi jeg ikke orker at være den mor, jeg ønsker at være. Jeg ville virkelig ønske, at jeg elskede at være gravid, men it is, what it is, og jeg må bare tage en dag af gangen – sådan er det med det!

Læs også

Charlotte Jagd Engberg – “Hjertet vokser med hvert barn man får”

Hvordan har du det med din gravide krop?

Det er med lidt blandede følelser – jeg har ingen problemer med, at mit spejlbillede forandrer sig. For mig er det mere det, at jeg ikke kan genkende min krops måde at fungere på – at jeg har mange smerter, blir hurtigt træt, og at det er så vanskeligt at bevæge sig. Jeg føler det som om, jeg konstant bevæger mig i slow motion, haha, og selv om du havde holdt en pistol mod mit hoved og sagt: løb!, så havde det alligevel været helt umuligt. Dog er jeg helt utrolig taknemlig over min krop, som klarer at skabe endnu et barn, og at gå igennem det her.

Hvad savner du mest under din graviditet?

Min garderobe! Jeg, der er så glad for at mikse mit tøj på mange forskellige måder, synes det er en reel udfordring, når jeg ikke kan bruge hele min favoritgarderobe, men samtidig ser jeg på det som en sjov udfordring, jeg må igennem. Det at jeg gør mig umage med, hvad jeg tager på igennem hele graviditeten, hjælper så meget på humøret. Ja, og så savner jeg vildt en blodig bøf, dejlige oste og salami! Alt sammen ting, jeg ikke kan spise.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

Jeg faldt netop over en artikel, hvor min stil blev beskrevet som «Scandi-Candy» og det synes jeg var ret passende. Den er ever-changing, og jeg klæder mig komfortabelt og efter humøret. Jeg elsker stand-out pieces og farver, og der skal altid være en lille quirky detalje. ‘Aldrig sige aldrig’, er mit motto – det handler om at ha’ det sjovt og prøve nye ting af.

Hvad var det første stykke graviditetstøj, du købte?

Jeg har faktisk ikke købt et eneste stykke graviditetstøj. De stykker tøj, jeg har købt, er ting som kan bruges også efter graviditeten, f.eks. stretchy kjoler, mine rosa Saks Potts bukser med elastik i taljen eller oversizede trøjer.

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

Mine sweatpants i forskellige farver. Jeg er så glad for, at vi lever i en tid, hvor det er acceptabelt at bruge sweatpants ude blandt folk, haha. Jeg kan slet ikke klare tøj, der strammer over maven, så de har været en lifesaver.

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

Sneakers! Komfortable sko er et must.

Dyrker du motion under din graviditet?

Jeg er desværre alt for dårlig til at være planlagt aktiv, men man sidder jo sjældent stille, når man har små børn. Dog har det nu i slutningen af min graviditet været helt umuligt, så jeg håber endelig at kunne starte med Pilates om nogen måneder. Det har stået på min plan i mange år – jeg er bare håbløs.

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet ?

Nej, ikke nævneværdigt. Jeg har mine favoritprodukter, som jeg sværger til, og dem har jeg stadig med i graviditeten. Jeg har en omfattende hudplejerutine, som jeg elsker at overholde – for mig er det luksus i hverdagen. Jeg har dog undt mig selv lidt ekstra massage, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med – endelig smører jeg min mave med en body oil fra Kora Organics hver aften.

Læs også

Mit ritual – Bea Fagerholt

Hvad er din hudplejerutine?

Jeg bruger Freshly Juiced Vitamin Drops fra dear Klairs. Denne serum er et absolut must – gravid eller ej. Den giver min hud en utrolig fin glød, og er pakket med fugtighed og gode ingredienser. Efter at jeg er begyndt at bruge en face roller hver morgen og aften, kan jeg simpelthen ikke leve uden. Den sætter gang i blodcirkulationen og fjerner puffiness. Jeg opbevarer min i et lille ’skincare fridge’ på badeværelset, så den er altid kold, når jeg skal bruge den. Det er sådan en dejlig måde at starte dagen på, og en rigtig opkvikker. Jeg bruger også de små SkinRise Bionic Tonic Pads fra Exuviance. De er lidt pricey, men alle pengene værd. Jeg klipper dem i to stykker, så holder de dobbelt så længe. PHA og antioxidanter giver både anti-age effekt og en masse fugtighed. Elsker dem!

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til kost og tilskud under din graviditet?

Ud over at skære det væk, som man ikke skal spise såsom: råt kød, enkelte oste, salami og andre røgvarer, spiser jeg for det meste det, jeg føler for. Alt med måde, tænker jeg. Som udgangspunkt spiser vi ikke meget usundt, men vi er heller ikke afvisende overfor en juicy burger eller slik, hvis det skulle friste. Jeg tar et særligt kosttilskud for gravide, og sørger for at spise meget frugt og mange grønsager, men har ikke noget strict regime, jeg ønsker at forholde mig til. Mad er sådan en glæde!

 

To_the_moon_honey_Marianne_theodorsen_gravid_med_baby_bump_gravid_stil_jacket

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

Eftersom jeg har været igennem det en gang før, tænker jeg, at man har en nogenlunde idé om, hvad man går ind til, men jeg er meget forberedt på, at alle fødsler er forskellige, og min indstilling er, at ta det, som det kommer. Forrige gang fødte jeg min søn på en standard fødeafdeling, men denne gang har jeg fået plads på ABC klinikken – en lille fødeklinik, som fokuserer på naturlig fødsel, og smertelindringen består af akupunktur og varmt vand. Min forrige fødsel var lang, men jeg kom igennem den uden smertelindring, og er indstillet på, at det også vil gå fint denne gang. For mig er der en enorm kraft i at mærke kroppen arbejde sig igennem en fødsel, og jeg håber, jeg ikke vil fortryde min beslutning, men jeg kender ret mange, der har født på ABC, og alle har haft en fantastisk oplevelse.

Har du gjort dig nogle tanker om de første tid efter fødslen?

Her i Norge ligger man op til 2 dage på fødestuen, inden man tager hjem. Da jeg skal føde på ABC, får min mand og jeg et lille familieværelse på afdelingen, så vi kan være sammen i tiden efter fødslen, og han kan sove der med mig. Det almindelige er at dele stue med andre fødende, og at manden bliver nødt til at tage hjem, eller at man bor på et barselshotel i tilknytning til fødestuen. For mig er der en enorm tryghed i at ha’ min mand nær mig, men også at ha’ jordemødre og læger lige udenfor døren. Det er en meget lille afdeling, så man får rigtig god opfølgning, og det ser jeg frem til. Jeg har barsel i otte måneder, men kommer til at kombinere den med arbejdet. Når man er selvstændig og arbejder med sin egen Instagram, kan man jo simpelthen ikke sætte den «on hold», så jeg kommer til at fortsætte med at være aktiv og tage opgaver. Om end i et noget roligere tempo.

 

Tekst Liv Winther Foto privatfoto

Meet’n’greet

Marianne Theodorsen bor i Oslo med sin mand Ståle. De har snart været gift i 5 år, men været kærester i 18 år. Sammen har de sønnen Till, som lige er blevet 2 år.

Du kan følge Marianne på instagram her.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Hei!
Jeg blev nysgjerrig på å lese om norske Marianne Theodorsen og hennes opplevelser av fødsel i Norge og Oslo. Hun beskriver fødsel på norsk sykehus feil. Jeg har selv født to ganger på Ullevål sykehus ( i samme hus som ABC-klinikken) og ALLE fødende får gratis tilbud om et familierom for flere netter på Barselhotellet. Det er ikke bare ABC som tilbyr dette.
Fødestuen er riktignok et rom du får være minst to timer etter fødsel, en stille tid for den nye familien. Dette er viktige opplysninger å få med i en artikkel om fødsler på sykehus i Oslo.