Mit ritual - Bea Fagerholt - TO THE MOON, HONEY

Mit ritual – Bea Fagerholt

To The Moon, Honeys medstifter Bea Fagerholt afviger aldrig fra sin morgenrutine, som bl.a. består af sort te og dybe vejrtrækninger. Bea fortæller her om at hoppe i karbadet, når der er behov for selvomsorg, og om at spise sin morgenmad sent om aftenen 

 

Hvad tid vågner du om morgenen?

“Mine børn på 2 og 4 år er vores vækkeur. De vågner som regel mellem 6 og 6:30, og så kan vi nå det hele og samtidig have en hyggelig morgen. Jeg ville ønske, jeg var typen, der stod op før familien vågnede, kunne tage et dejligt bad og få en stund for mig selv, inden dagen for alvor begynder. Men jeg elsker simpelthen min varme dyne for meget. Ofte har jeg også et barn halvt viklet ind i mig, når jeg vågner, og jeg hader tanken om at vække mine børn.“

Hvad er dit morgenritual? 

“Jeg kan ikke vågne uden min te og mit bad. Først min te – jeg starter dagen med en kande sort te med mælk og honning. Jeg drikker den, mens mine børn spiser havregrød og bananpandekager. Jeg drikker også en halv liter vand, og jeg er på det sidste blevet rituel med at tilføje en skefuld collagenpulver fra Puori. Inden mit bad tager jeg altid en hurtig tørbørstning, som er den dejligste måde at vække kroppen på, og fem dybe indåndinger helt ned i maven. Det giver mig en dejlig ro til at møde dagen. Badet afsluttes konsekvent med et iskoldt vand, det er både vanedannende og ekstremt opkvikkende.”

To_the_moon_honey_MIT_RITUAL_ANNE_STAUNSAGER_
Læs også

Mit Ritual – Anne Staunsager

Hvad er din favoritmorgenmad? 

“Jeg spiser sjældent morgenmad. Det lyder lidt sært, men jeg spiser min morgenmad sent om aftenen. Vi spiser middag meget tidligt, mellem 17.15 og 17.30, hvor mine børns appetit peaker, og når de så sover, og jeg har fået ordnet det, jeg nu skal, så laver jeg min bakke som altid består af en kop urtete og så enten en skål yoghurt, og noget frugt eller knækbrød med ost. Jeg spiser også altid noget sødt – lakrids eller chokolade. På den måde har jeg ubevidst vendt min rytme, så jeg sjældent er sulten om morgenen, og derfor er dagens første måltid min frokost mellem 12-13. Det er også praktisk fordi tiden er knap om morgenen, hvor vi er fire mennesker, der skal ud af døren og det passer mig fint, at jeg ikke skal bruge tid på en stor morgenmad.”

Hvordan tjekker du ind med dig selv?

“Jeg prøver at holde fast i to ting: at finde fem minutter til mig selv i det skifte, der ligger mellem job og hentning af børn, og min aften. Jeg har haft for vane at tjekke mailen eller tale i telefon helt op til det øjeblik, hvor jeg står foran døren til vuggestuen. Det har bidt mig i rumpen, fordi jeg kan mærke, at der stadig kører alt for meget arbejdsmæssigt rundt oppe i mit hoved, så jeg ikke kan være fuldt ud til stede. Når jeg tager mig tiden, mærker jeg en tydelig forskel, og der er bare mere ro på. Om aftenen tager jeg mig tid til at slappe helt af. Hvis jeg kan klemme det ind elsker jeg at tage et karbad, som er den bedste afslapningsmanøvre for mig.”

Hvad består din beautyrutine af?

Når jeg kommer ud af badet smører jeg min krop ind i HONEY Body Oil. Så giver jeg min hud fugt med en mist og derefter et serum. Inden jeg går videre, reder jeg vores senge – det giver lige en pause på to minutter, hvor olie og serum kan tørre ind.

Honey body Oil
Shop

HONEY Body Oil 100 ml

340 kr

Hvis jeg har vasket hår, bruger jeg Protein Spray fra Less is More inden jeg føntørrer og giver håret en tur med glattejernet. Jeg bruger dagcreme lige inden, jeg lægger makeup. Jeg sørger altid for at smøre cremen godt ind, og hvis tiden tillader det, giver jeg mig selv en mini-ansigtsmassage, som egentlig bare består i at jeg vækker huden med nogle tryk. Min makeuprutine er meget simpel og har ikke ændret sig de sidste 15 år. Jeg bruger YSL’s Touche Eclat under øjnene og dækker rødme omkring næse og hage med min foundation stick fra Bobbi Brown. Hele ansigtet får en tur med Tromborgs mineral foundation i farven ‘favourite’ og så lidt blush fra Nars på æblekinderne. Kindbenene kan også få lidt bronzer, og så afslutter jeg altid med en mist fra Amly.

Hvordan har du ændret dine skønhedsrutiner, efter du er blevet mor?

Jeg er blevet drøneffektiv og derfor er det dejligt at have en rutine, jeg ved fungerer. Jeg kan gøre det i mørke, hvis det skulle være. Samtidig er det noget, jeg virkelig prioriterer. Jeg vil simpelthen have tiden – også selvom det ofte er under 20 minutter, til at gøre mig ordenligt klar om morgenen, og kunne aldrig finde på at undlade at rense mit ansigt eller gå ud af døren uden at have været i bad. Det betyder meget for mig, at jeg føler mig velplejet, det er en meget tilfredsstillende følelse.

Shop

Protein Spray

200 kr

Hvordan tilbringer du bedst en time i sit eget selskab?

En nyredt seng med rent sengetøj, en bakke med te og snacks og en god serie i sengen uden børn. Det er luksus.

Hvad er den bedste beslutning, du har truffet for dig selv?

At jeg sammen med Liv (medstifter af To The Moon, Honey, red.) tog chancen og sagde mit fuldstidsjob op for at forfølge drømmen om at skabe et fællesskab og univers for kvinder omhandlende moderskabet. Jeg elsker mit arbejde, som faktisk sjældent føles som arbejde, min hverdag er altid fuld af glæde og udfordringer og jeg har en fleksibilitet i forhold til at jonglere børn og job, som jeg ikke ville være foruden.

To_the_moon_honey_mama_profile_laura_laweatz_lalaby_børnetøjsmærke_Liv_winther_bea_fagerholt_
Læs også

Laura Lawaetz – om at sige sit 9-17 job op og blive selvstændig

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Luk

Ingen varer i kurven.