Caroline Bille Brahe – “Jeg var ret nervøs, indtil nakkefoldsscanningen var veloverstået”

Om halvanden måned skal en af Danmarks topmodeller, 25-årige nygifte Caroline Bille Brahe, føde sit første barn. Caroline åbner døren til sin charmerende to-etagers lejlighed, hvor hun bor med sin mand Frederik og hunden Skat. Hun griner og fortæller, at vi er heldige at blive lukket ind, for hun kan faktisk ikke lide at få taget billeder på nuværende tidspunkt i sin graviditet.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

”Det var op til mit bryllup, at jeg begyndte at få en fornemmelse af, at jeg måske var gravid. Men jeg var endnu ikke langt nok henne, til at kunne se det på en test. Jeg besluttede mig for at slå det hen, så godt jeg nu kunne, indtil efter brylluppet. Jeg fik blandt andet mistanken, da jeg var i fitnes og ikke kunne løbe så meget som en meter – og jeg plejer at tage 10-12km på en time. Men det kunne også skyldes mit jetlag, for vi var lige kommet hjem fra ferie. Jeg var hele tiden frem og tilbage i mit hoved. Jeg havde været gravid kort forinden, men jeg aborterede i 6. uge, derfor tænkte jeg, at min menstruation også kunne være utilregnelig. Jeg var meget ked af at abortere. Samtidig blev min lyst til at få et barn forstærket. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville have børn, især da jeg mødte Frederik. Jeg tror, det sker automatisk, når man møder én, man gerne vil være sammen med resten af livet. To dage efter vores bryllup tog vi en graviditetstest. Stregen var meget utydelig, så jeg tog en million tests i dagene efter, indtil stregen blev helt tydelig. Jeg var til en tidlig scanning, hvor vi kunne se hjerteblink, og at den lå i livmoderen. Det gav os en tryghed, men jeg var ret nervøs, indtil nakkefoldsscanningen var veloverstået.”

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”Jeg kastede op i 4 måneder. Før jeg blev gravid spiste jeg mange grønsager og tænkte over min form, men grønsager har stort set været det eneste, jeg ikke har haft lyst til. Lige i starten cravede jeg bagels og thaimad, nu spiser jeg meget normalt. Frederik er sød til at lave god mad til mig.”

Læs også

Mit planlagte kejsersnit

Hvordan har du det med din gravide krop?

”Jeg synes kun, det er en naturlig del af det at være gravid, altså at jeg bliver større. Jeg er rigtig glad for min mave, men jeg kan godt mærke, at det har været lidt svært at tage på på resten af kroppen. Jeg kan godt føle mig stor, og at mine kinder er ved at eksplodere, haha. Jeg ender nok med at tage 25 kg på, men dem skal jeg jo nok smide, når jeg har født.”

To_The_Moon_Honey_Baby_Bump_Skat_Bordercollie_Caroline_Bille_Brahe_Brasch_

Hvad savner du mest under din graviditet?

”Jeg har savnet at kunne arbejde. Frederik og jeg lavede et job i New York for Tiffany’s nye parfume, da jeg var 4 måneder henne. Det sidste job, jeg havde, var for Zaras graviditetstøjslinje. Der kunne jeg mærke, at jeg pludselig ikke brød mig om at blive fotograferet. Det hænger nok sammen med, at jeg har arbejdet som model i over 10 år. Gennem hele min karriere har jeg altid været meget bevidst om min krop. Det sker helt naturligt, når jeg er på en skydning, og på mit sidste job blev jeg pludselig igen meget bevidst om min krop. Det har jeg ikke lyst til at stresse mig selv med, mens jeg er gravid.”

Fortæl om dit andet job, din vintage shop?

”Jeg har altid haft en kæmpe shoppelyst, og jeg elsker at bruge timevis på nettet på at kigge efter tøj og accessories. Jeg har rejst verden rundt, hvor jeg altid er gået på opdagelse i diverse vintagebutikker. Det endte med, at jeg havde en lidt absurd tøjsamling, så jeg tænkte: Hvorfor ikke gøre en forretning ud af det? Derfor startede jeg CBN Vintage, hvor jeg sælger vintage tøj via Instagram og i mit showroom efter aftale.”

Hvordan kommer tiden efter fødslen til at se ud?

”Når jeg har født, skal jeg selvfølgelig være på barsel og bruge rigtig meget tid sammen med Sonya og lære hende at kende. Jeg vil gerne lande stille og roligt i rollen som mor. Forhåbentligt kan jeg kombinere barslen med lidt arbejde i CBN Vintage. Når jeg har tabt mig og er kommet ovenpå igen, er planen, at jeg skal rejse lidt igen på modeljobs. Så kan enten Frederik eller min mor tage med og hjælpe med den lille. Men jeg tager det, som det kommer. Det kan også være, at det eneste jeg vil er at være hjemme med hende i det første lange stykke tid. Det er mit første barn, og jeg bliver nødt til at lytte efter og se, hvad hun har brug for, hvordan jeg har det, og hvad jeg har lyst til. Derfor har jeg ikke lagt så mange planer.”

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

”Jeg har hele tiden tænkt, at jeg ville starte til noget forberedelse, når jeg var 8 måneder henne. Det er jeg om to uger. Jeg har ikke kunne lide at gøre det for tidligt. Sonya har endnu ikke vendt sig, og jeg har en skillevæg i livmoderen, der muligvis er forklaringen på, at hun ikke ligger med hovedet nedad. Derfor kan det være, at jeg ender med et kejsersnit. Jeg vil helst føde naturligt, men tingene går, som de skal gå – hvis det ikke kan lade sig gøre for hende at vende sig, så må jeg føde ved kejsersnit. Jeg er meget rolig og har aldrig tænkt så langt frem i tiden. Jeg kan ikke engang lave en aftale med en veninde i næste uge. Siden jeg var 15 år, har jeg ikke vidst, hvad jeg skulle i morgen – skal jeg til New York, ok så gør jeg det, Paris – fint, afsted med mig. Derfor generer det mig ikke, at jeg ikke ved, hvad der skal ske.”

Læs også

Iris Gold om at turde at skille sig ud

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

”Jeg går normalt aldrig i stramt tøj, men det har jeg gjort under min graviditet. Jeg synes faktisk, man ser større ud i stort tøj, når man er gravid. Min veninde Amalie gav mig tippet om Saks Potts leopardbukser, så dem har jeg mange af. Jeg synes, det er svært at have en stil lige nu, for tøjet sidder bare helt anderledes. Jeg er blevet mere ligeglad med, hvad jeg har på, og det har jeg aldrig været før. Jeg går mest af alt op i, at det er rart at have på. T-shirts, en striktrøje og mine leopardbukser fra Saks Potts har været uniformen langt hen ad vejen.”

To_The_Moon_Honey_Caroline_Bille_Brahe_Caro_Brash_Gravid_med_Baby_Bump_Model_kollage.

Hvad var det første stykke graviditetstøj, du købte?

”Jeg troede aldrig, det skulle ske, men jeg har købt et par graviditetsjeans i Enula9.”

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

”Sneakers eller mine Céline gummistøvler, som jeg går rigtig godt i.”

Dyrker du motion under din graviditet?

”Jeg har ikke haft lyst til at træne under min graviditet, men jeg kan godt savne at løbe en tur om morgenen. Til gengæld har jeg gået mange ture, det har jeg altid været glad for. Jeg har lyttet meget til min krop og været god til at hvile mig, når jeg har været træt. Generelt har jeg undgået at overanstrenge mig selv.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

”Jeg har aldrig rigtig brugt makeup. Jeg smører min krop ind i olie fra Buly, og til mit ansigt bruger jeg Fabulous Oil fra Aesop. Jeg har lidt af spændingshovedpiner under min graviditet, men det har hjulpet at gå til massage en gang om ugen. Så dejligt afspændende.”

Emilie Meldgaard Jacobsen ammer sin søn
Læs også

Emilie Melgaard: ”Vi stiller store krav til søvnen og det tror jeg kan gøre det værre.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig ift. Kost og tilskud under din graviditet?

”Jeg tager D-vitamin, Bio-gravid og Amino jern dagligt.”

Hvem har du kunne spørge til råds under din graviditet?

”Jeg har talt meget med min veninde Amalie, som fødte i november. Min mands moster, som også scanner inde på Rigshospitalet, har jeg også kunne ringe til, når jeg har haft spørgsmål. Jeg kan godt lide at snakke med folk og høre om deres oplevelser fremfor at læse en masse bøger. Jeg ender altid med at udspørge dem i min omgangskreds, der har børn, om alverdens ting.”

 

Tekst Bea Fagerholt Foto Liv Winther

Meet’n’greet

Caroline Bille Brahe, 25, har termin den 22. april med sit første barn. Hun venter en pige med sin mand, kokken, Frederik Bille Brahe. Caroline startede sin modelkarriere som 15-årig og har de sidste 10 år arbejdet for de største internationale modehuse som Chanel, Céline, Balenciaga, Prada og Louis Vuitton.

Du kan følge Caroline her @caroline_brasch

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *