“Da jeg kom ud i bilen efter scanningen, begyndte jeg at græde” 

Det er kun to måneder siden, Victoria Saceanu er stoppet på p-piller, da hun tager til lægen med en mistanke om blærebetændelse. På vejen ryger hun – uden at vide det – sin sidste cigaret, idet lægen må konstatere, at hun er gravid. Her fortæller Victoria om reaktionen, da hun stik imod egen intuition får at vide, at hun venter en dreng og om, hvordan hun for første gang i sit liv føler tilfredshed med sin krop

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

“Jeg havde været meget træt, og jeg var også begyndt at tisse oftere. Jeg har tidligere haft en forsnævring på min ene nyre, som har gjort, at enhver betændelsestilstand, eksempelvis blærebetændelse, lagrer sig oppe i nyren. Derfor er jeg meget opmærksom på, hvor ofte jeg skal tisse. I april sidste år blev jeg opereret for forsnævringen, og nu er den tæt på at være almindelig. 

Da jeg samtidig var gået to dage over tid, tog jeg en graviditetstest. Der kom to meget svage streger til syne. Den var så svag, at jeg ikke vidste om det var noget, jeg bildte mig ind. Næste dag tog jeg en ny test, som jeg viste til min mand. Han gav mig ret i, at stregen var så svag, at det formentlig ikke var noget.

Derfor tog jeg til lægen for at tjekke, om min øgede tissetrang skyldtes en blærebetændelse. Min læge spurgte med det samme, om jeg kunne være blevet gravid. Jeg var stoppet på p-piller to måneder tidligere, og havde en forventning om, at det ville tage et års tid, fordi man hører om mange, der har svært ved at blive gravide. Jeg fortalte lægen om de to graviditetstest, og hun bad mig om at tage en ny. Hun gjorde det klart for mig, at graviditetstesten er positiv, uanset om stregen er svag eller kraftig.

Det var specielt at sidde hos lægen og få at vide, jeg var gravid. Måske særligt fordi jeg var sikker på, jeg ikke var det. Jeg havde lige røget en cigaret på vej derhen og tænkte “shit!”. Men jeg blev helt vildt glad, og jeg husker dagen som meget lang, fordi jeg gik og ventede på, at min mand kom hjem fra arbejde, så jeg kunne dele den gode nyhed med ham.

Til kønsscanningen fik jeg et chok. Vi var begge 100% sikre på, at vi ventede en pige. Det var næsten overflødigt med en kønsscanning – lige indtil jeg kunne se tissemanden på skærmen. Min reaktion var ikke køn, og da jeg kom ud i bilen efter scanningen, begyndte jeg at græde. Det er helt skørt, at jeg havde det sådan, men det var en meget ægte følelse på det tidspunkt. Det var voldsomt. Det vigtigste er, at han er sund og rask, og det finder man jo ud af, når man går med sin lille baby inde i maven. Det værste, man kan forestille sig, er, at der sker ham noget, eller at han ikke har det godt.”

To_The_moon_honey_baby_bump_victoria_saceeanu_gregersen_

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

“På nær lidt kvalme og træthed har jeg haft det godt. Faktisk har jeg været overrasket over, hvor godt jeg befinder mig i rollen som gravid. Førhen var jeg ofte ude at drikke vin og hygge. Jeg troede, jeg ville have svært ved at lægge den del til side, men det har jeg slet ikke haft. Jeg føler mig meget heldig over, at jeg har det, som jeg har det. Han er også begyndt at sparke, og det er virkelig hyggeligt. Min moderkage sidder placeret ud mod maven, så det kan være svært at mærke ham indimellem, og så kan jeg godt blive ængstelig.

Jeg har været meget bange for, at noget skulle gå galt. Derfor gik der lang tid, før vi fortalte om graviditeten til vores venner. Jeg forestillede mig, at jeg ville miste, hvis jeg sagde det til folk. Jeg har også tænkt meget over, hvordan det, jeg spiser og gør, påvirker ham, fordi jeg har været bange for, om han ville overleve. Det har i virkeligheden fyldt for meget. Nu hvor jeg kan mærke ham hver dag, er jeg blevet meget mere rolig.”

To_the_moon_honey_Baby_bump_gravid_med_Maria_jencel_
Læs også

Maria Jencel – Om strækmærker, forventningens glæde og om at gå all in på sin nye størrelse

Hvordan har du det med din gravide krop?

“Jeg embracer den måde, min krop vokser på. Alligevel kan jeg blive overrasket, når jeg ser mig selv i et vindue eller et spejl. “Hold da op, er det mig?”. Dér går det op for mig, at jeg føler mig mindre, end jeg er. Men på en god måde. Det at blive større betyder jo, at babyen vokser, og det giver mig en ro. Det er et godt tegn.

Jeg har egentlig altid været lidt sur på min krop, og jeg har aldrig været tilfreds med, hvordan jeg så ud. Der har altid været noget galt, på den ene eller anden måde. Den følelse er nærmest forsvundet efter at være blevet gravid, og jeg har været glad for min krop under hele graviditeten. Det er fantastisk, at kvindekroppen skaber liv, og jeg synes, det er smukt. Jeg håber, jeg kan bevare den følelse efter graviditeten. Det har virkelig været en god oplevelse.”

Hvad savner du mest under din graviditet?

“At feste og drikke alkohol. Men det er todelt, for jeg har faktisk ikke haft lyst til det. Jeg kan godt savne det festlige aspekt i alkohol, for en fest er for mig ikke det samme uden. Derudover er jeg mere træt, så der kommer et naturligt tidspunkt, hvor jeg må kapitulere og hoppe i seng før alle andre. Og det ligner mig ikke.

Inden jeg blev gravid, var jeg bange for at skulle give afkald på en masse, heriblandt cola zero og cigaretter, som var daglige laster for mig. Men der er sket noget med min krop og mit hoved. Fra den ene dag til den anden har jeg bare ikke haft lyst. Måske fordi det er dårligt for barnet. Det er fascinerende. Men jeg spiser for meget sukker, så det er ikke, fordi jeg har mistet lysten til ALT usundt.

Jeg savner også parfume. For mig er dufte også en slags garderobe, som jeg savner at kunne bruge.”

To_The_moon_honey_baby_bump_victoria_saceeanu_gregersen_

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

“Farverig, feminin og kun kjoler. Jeg føler mig feminin i kjoler, og jeg er ikke vild med at have bukser på. Mange af mine kjoler har elastik på brysterne eller bindebånd i taljen, så maven kan sagtens være der, og jeg behøver ikke at købe graviditetstøj. Det er meget bæredygtigt.”

Hvilke sko har du været mest glad for?

“Mine New Balance 990. De sidste to måneder har jeg også gået meget i Havaianas. Jeg har dem i alle farver, så jeg har nogle, der passer til alle mine kjoler. Det er generelt min go-to sko.”

Dyrker du motion under din graviditet?

“Motion har der ikke været meget af. Det hænger sammen med, at jeg har været sindssygt træt, og når jeg er kommet hjem fra arbejde, er jeg faldet om på sofaen. Jeg går ture, og så har jeg spillet tennis et par gange om måneden. Min plan er at begynde at svømme her under tredje trimester.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

“Jeg har aldrig været sart med at prøve forskellige sera, dagcremer og masker. På det punkt er jeg blevet mere selektiv. Det skal være naturlige produkter uden parfume. Jeg holder mig til enkelte brands og køber shampoo, deodorant, håndsæbe og vaskemiddel uden parfume, hvilket jeg ikke gjorde før.

Om morgenen bruger jeg en rens fra Ren, en toner fra Embryolisse, en øjencreme fra Embryolisse og til slut en serum og dagcreme fra Ren. Derefter bruger jeg en SPF50 fra Jurlique og en bronzing tint fra Dr.Hauschka, som man enten kan blande i sin dagcreme eller putte på kindbenene. Til slut bruger jeg min body oil fra Honey.”

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til kost og tilskud under din graviditet?

Jeg har taget jern, folinsyre og multivitamin fra apoteket. Og så har jeg sørget for at få mange grøntsager og friske juices for også at få forskellige vitaminer derigennem. Ellers har jeg spist, som jeg plejer – blot mere sukker.

I de første tre måneder skulle jeg have friskpresset appelsinjuice konstant. Ellers er mine cravings nogle, der opstår pludseligt, og så varer de én dag eller to. I går var jeg ude at handle og fik pludselig lyst til mælkesnitter, og så købte jeg en kasse med ti. Allerede nu har jeg det sådan, at jeg ikke skal have flere end de to, jeg spiste i går.”

To_The_moon_honey_baby_bump_victoria_saceeanu_gregersen_

Hvordan har du forberedt dig på fødslen?

“Fødslen har jeg endnu ikke brugt meget energi på, fordi jeg synes, det er så skræmmende at skulle føde. Sammen med en god veninde, som også er gravid, har jeg booket et fødselsforberedende kursus ved Mamaprofylax, som forløber over tre dage. Det glæder jeg mig til. Jeg har også set Dag & Nat på tv2 med min mand, og det har også føltes forberedende.

Jeg drømmer om at føde vaginalt, hvis det kan lade sig gøre, og jeg vil også meget gerne smertedækkes.

Min jordemoder har derudover anbefalet mig at se en række ammevideoer, så jeg også er forberedt på den del.”

Læs også

Cathrine de Lichtenberg – Om at forberede sig mentalt til fødslen

Har du gjort dig nogle tanker om den første tid efter fødslen?

“Min mand og jeg har været sammen i 6 år, og vi har oplevet og lavet mange ting sammen. Men det her må blive det største nogensinde, og jeg glæder mig til det kapitel, vores forhold går ind i. Det bliver spændende at opleve, hvordan vi er i rollen som forældre, og hvordan vi tackler, at vores liv kommer til at ændre sig. Jeg er også lidt ængstelig. Når vi ligger og skal sove, taler vi indimellem om, hvor sindssygt det er, at der snart er en ekstra herhjemme. Det er jo tæt på umuligt at forberede sig på, at der kommer et lille menneske og har brug for dig hele tiden.

Allerede nu knytter jeg mig meget til vores lille dreng, fordi jeg kan mærke ham og har ham med mig hele tiden. Mit liv ændrede sig den dag, jeg sad oppe hos lægen og fik at vide, jeg var gravid. Både fysisk og mentalt. For Christoffer kommer livet først til at ændre sig, når vores dreng bliver født. For mænd må det generelt være lidt sværere. Jeg tror, det bliver et chok for ham.

Christoffer er studerende, så jeg har hele barslen. Men han vil være meget fleksibel, og vi kommer til at have meget tid sammen. Det er jeg taknemmelig for.”

Tekst Julie Teglhus, Foto Sissel Abel og private

Meet’n’greet

Victoria Saceanu Gregersen, 28 år, PR- og SoMe Manager hos TMC Nordic. Hun bor på Vesterbro med sin mand, Christoffer Gregersen, og sammen venter parret en lille dreng til september

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *