Julie Pallesen – ”Jeg føler mig i gode hænder her i Costa Rica”

Julie Pallesen bor i en tropisk jungle i Costa Rica. Hun surfer hver dag og har haft bare tæer stort set hele sin graviditet. Hun venter sit første barn og har planlagt en hjemmefødsel med et fødeteam, der har fulgt hende gennem hele graviditeten

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?  

”Jeg havde netop fejret min fødselsdag med en gruppe venner på Mykonos. Jeg drak og festede hver dag i 10 dage og havde ingen anelse om, at jeg var gravid. Dagen efter jeg kom hjem købte jeg to graviditetstests, fordi min menstruation var udeblevet. Jeg græd og grinte på samme tid da jeg så, at begge tests var positive. Jeg ringede til min kæreste, som sagde, at alt sker for en grund, og at han følte sig som den lykkeligste i verden. Vi havde kun kendt hinanden i et lille halvt år, men fra første gang jeg mødte ham havde jeg på fornemmelsen, at det var ham jeg ville være sammen med. De første måneder vi var sammen snakkede vi om børn, bryllup og om hvor i verden vi gerne ville bo. Vi var meget ærlige og åbne, og vi vidste begge to, at vi gerne ville stifte familie med hinanden. Vi føler begge at vi har fået en speciel gave og kan ikke vente til at møde den sjæl, der har valgt os som forældre.”  

Hvordan vil du beskrive din graviditet?  

”Jeg havde det svært fra uge 7 til 16. Jeg kunne tydeligt mærke, hvordan hormonerne eksploderede i min krop, og det gjorde mig helt vildt utilpas. Jeg var også ekstremt træt og led af kvalme. Min appetit var enorm, og jeg spiste alt det jeg havde lyst til. Hvidt brød og smeltet ost var især et hit. Fra uge 16, helt nøjagtigt, begyndte jeg at få energien tilbage og generelt føle mig mere tilpas i min krop. Min mave blev mere synlig og det elskede jeg. At se min krop udvikle sig for at skabe en baby er noget af det smukkeste, jeg har oplevet.” 

Hvad savner du mest under din graviditet?  

”Jeg savner at drikke alkohol. De der hyggelige aftener med min mand eller veninder, hvor vi sidder ude sent og drikker vin eller drinks. Der er så meget lækker frisk fisk i Costa Rica, hvor jeg bor, så det glæder jeg mig også til at kunne spise igen. Surfing er helt klart også noget, jeg ikke kan ikke vente med at komme tilbage til. Normalt surfer jeg stort set hver dag, men i starten af min graviditet var jeg for træt og ville også gerne være lidt forsigtig. Jeg tog det stille og roligt op igen og har surfet frem til 6. måned. Men det er slet ikke det samme, det har mest været for at føle bølgerne og mærke et rush ved at surfe med min baby.” 

Hvordan vil du beskrive din stil under din graviditet? 

”Jeg bor i en tropisk jungle, så er det ret nemt at være gravid. Min stil er ’jungle-mama’ bestående af badedragt med kimono, shorts eller sarong. I løbet af min graviditet har jeg købt nogle løse behagelige bukser, sportsbh’er fra H&M og nogle jumpsuits fra Freepeople, som jeg har levet i. Det er det mest praktiske og behagelige tøj at have på. Jeg har været meget opmærksom på at skåne mit ansigt for solen, og derfor har jeg haft hat på det meste af min graviditet.” 

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?  

”I Costa Rica foregår det meste uden sko og ellers har jeg klipklappere på.”

Dyrker du motion under din graviditet? 

”Jeg har altid dyrket sport, og det ville jeg gerne fortsætte med under min graviditet. Jeg har dyrket yoga næsten hver dag helt frem til nu, hvor vi bare venter på, at baby kommer. Jeg er god til at lytte til min krop, så yogaen i sidste trimester har været mere rolig og ikke med hovedstand. Jeg har også gået til pilates to gange om ugen. Fra 6. måned gik jeg over til gravidpilates og stoppede i uge 38. Jeg synes det har været med til at vedligeholde min krop, og jeg har følt mig stærk og pæn hele vejen igennem. Jeg har en pilatesbold, som jeg hopper på og laver øvelser med for mit bækken og hofter. Den har været genial i min graviditet.”   

”Jeg har også gået til svømning én gang om ugen. Jeg savnede at surfe og være i vandet, og jeg havde læst, hvor godt det er for baby at være i vandet. Jeg startede først, da jeg var seks måneder henne og ville ønske, at jeg var startet før. Jeg tog en privattime med en svømmelærer, der gav mig en masse forskellige øvelser. Jeg kunne mærke min krop blive stærk og baby have en fest imens jeg svømmede. Det var så fantastisk.” 

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet? 

”I starten af min graviditet var min hud utrolig tør. Og jeg havde det svært med de dufte, der var i nogle af mine cremer, så det krævede en del udskiftning. Hver aften efter bad smører jeg min krop ind i økologisk mandelolie. Jeg har ikke fået nogle strækmærker eller cellulitis under min graviditet, og jeg tror selv, at olien har hjulpet.”

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

Hvilke overvejelser har du gjort dig om kost og tilskud under din graviditet?  

”Jeg spiser generelt meget sundt og varieret. Jeg er ikke fanatisk med noget mad, og sådan ville jeg heller ikke være under min graviditet. Jeg tror på, at hvis kroppen har lyst til noget specifikt, så skal man give den det. I første trimester fik jeg ikke særlig meget grønt, men i andet trimester begyndte jeg at spise mere varieret igen, og jeg har især været glad for spinat.” 

To_the_moon_honey_Baby_bump_julie__

Hvordan har du haft det med at være væk hjemmefra under fødslen?

”Lige da jeg fandt ud af, at jeg var gravid, fyldte tanken om hvor jeg ville føde rigtig meget. Edan har været meget støttende og sagt, at det er op til mig, hvor og hvordan jeg vil føde. Vi fik vores første graviditetstjek i Danmark og derefter i Costa Rica. Jeg har hele tiden følt mig i gode hænder her i Costa Rica, og derfor føles det trygt at skulle føde her. Min mor og bror og Edans forældre er allerede ankommet hertil og venter på, at deres barnebarn kommer. Det er virkelig dejligt, og jeg føler mig bestemt ikke alene eller væk hjemmefra.”  

To_the_moon_honey_slider_Sharing_is_caring_Moe_Brandi_artkel
Læs også

Mit liv i San Francisco

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

”Her i Costa Rica foregår alt privat. Man vælger selv sin læge, og hvis man vil have en doula eller jordemoder, så vælger man også selv dem. I starten var det kompliceret at finde rundt i systemet, men efter at have talt med flere mødre fandt jeg ud af, hvilken vej jeg ville gå. Jeg vil gerne have en så naturlig fødsel som muligt. Derfor valgte jeg en læge med den filosofi, at moderen selv bestemmer, hvordan hun vil føde. Om det er i en squad, på alle fire eller i vand. Fødslen skal være så uforstyrret som muligt. Det er individuelt hvordan hver mama-to-be vil føde, og der er stor forskel på hvad folk vælger, hvilket jeg synes er fantastisk. Det vigtigste er, at man finder en læge, der har samme filosofi.” 

Læs også

Dahlia Dudas – om sin hjemmefødsel med jordemoderstuderende

“Vi bor i en lille surfby, Santa Teresa, som ligger fire timers kørsel eller 20 minutter i fly fra hovedstaden, San Jose. I Santa Teresa er der læger men ikke hospitaler. Alle der bor i Santa Teresa tager derfor til San Jose for at føde. Og lægerne anbefaler, at de fødende er i San Jose to uger før terminsdato. Vi har planlagt en hjemmefødsel og har lejet en villa i San Jose, så vi kan være tæt på et hospital i tilfælde af, at der skulle opstå komplikationer. Jeg har også en doula og en jordemoder, som er standby og klar til at komme hjem til os, når fødslen går i gang. De har alle sammen fulgt mig gennem min graviditet og har givet os amme- og fødselsforberedelse. De vil også være tilgængelige i tiden efter fødslen, hvis der skulle opstå behov for deres hjælp.”

To_the_moon_honey_Baby_bump_julie__

“Vores doula har også hjulpet os med at forberede det lejede hus på fødslen. Vi har gjort plads til et fødekar og i værelset ved siden af, er der en seng med plastiklagner. Vinduerne er dækket til for at gøre rummet mørkt. Der er en højtaler, diffuser, stearinlys, olier, krystaller, håndklæder, lagner, m.m. Og vi har en taske klar, hvis nu det ender med, at vi skal på hospitalet. Jeg føler, vi har forberedt os, så godt vi kan, og nu er der ikke mere vi kan gøre – andet end at vente på at vores lille dreng vil holde fødselsdag.”

Har du gjort dig tanker om de første dage efter fødslen?

”Når jeg har født, bliver vi i det lejede hus i ca. 2 uger inden vi tager tilbage til Santa Teresa. Jeg vil gerne kunne slappe af, finde en rutine og få hjælp til amningen samt være tæt på læger, hvis der skulle opstå noget.” 

Shop

On Cloud Nine • Pyjamas lyserød og hvid stribet

1.000 kr

Hvordan bliver din barsel? 

”Jeg har ikke et 9-17 job og tager derfor ikke en decideret barsel. Jeg arbejder fra computeren med meget af mit arbejde. Jeg har nogle modeljobs, hvor jeg selv skal stå for produktion, og kunderne har givet mig en lang deadline, da det hele kommer an på mig og baby. Edan har sit eget firma, og alt hans arbejde er i Santa Teresa, hvilket gør det meget fleksibelt. Han tager ikke decideret barsel, men han har taget færre projekter ind, så han kan være sammen med sin søn. Jeg glæder mig også til at få besøg af flere veninder, der kommer indenfor de første par måneder efter, jeg har født. Jeg kommer ikke til at være helt væk fra mit firma og modelarbejde, men jeg kommer til at tage det i mit nye mor-tempo.”

Tekst Bea Fagerholt

Meet’n’greet

Julie Pallesen arbejder som model og er stifter af rejsebrandet This Way, som laver rejsevenlige produkter – alt fra solcremer til sovemasker. I dag bor hun med sin kæreste Edan i Costa Rica og sammen venter de deres første barn, en lille søn med termin den 8. februar.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *