Sådan sover baby bedst i varmen: 10 gode søvntips

Sommervarmen er over os – for mange betyder det strandture og dasen på et tæppe i skyggen, mens det for andre betyder lange puttekampe af en varm og utidig baby. Her deler søvnplejerske Sine Ditlev Bihlet sine bedste tips til babysøvn i varmen

 

Søvnplejerske Sine Ditlev Bihlet er uddannet sundhedsplejerske og har beskæftiget sig professionelt med børn i over 15 år, her især børns søvn. Her giver hun nogle af sine bedste råd til at hjælpe baby på vej med søvnen i de varme sommerdage og -nætter:

Dyne, tæppe, svøb?

1. Når det er varmt, kan du i stedet for en dyne svøbe dit barn i en tynd stofble, et dynebetræk eller anden form for tyndt bomuldssvøb.

2. Reguler temperaturen ved at lægge en dyne eller tæppe over barnet, hvis det pludselig bliver køligt.

Hvad skal baby sove i, når det er varmt?

3. Afklæd dit barn, så det blot ligger i en body, kortærmet body eller en ble.

4. Vær opmærksom på, om dit lille spædbarn har det for varmt ved at mærke det i nakken. Det må gerne være lunt, men ikke svedigt.

TO_the_moon_honey_boern_og_soevn_Soverutiner_i_ferien_Sine_Ditlev_Bihlet
Læs også

Soverutiner i ferien: frit fald eller fast rytme?

Skab et køligt sovemiljø

5. Put dit barn i det køligste rum (nordvendte værelser er oftest køligst). Brug evt. en blæser. Det er helt okay, at dit barn sover i et rum med åbne vinduer, så længe det ikke trækker.

6. Mørklæg soveværelset hele dagen. Det kan gøre en stor forskel på rumtemperaturen.

7. Luft ud, når der er skygge eller i de tidlige, kølige morgentimer.

Læs også

Sådan kommer baby gennem varmen

8. Hvis dit barn sover lur ude, så put dit barn i skyggen og undgå stofble og regnslag på barnevognen. Vær også opmærksom på brug af myggenet, da det også kan øge temperaturen.

9. Du kan hælde iskoldt vand i en ’varmepude’ og lægge den i dine arme mens du putter dit barn i dine arme. Du kan også lægge ’varmepuden’ i barnets seng, inden barnet puttes for at gøre sengen dejlig kølig for barnet.

Ekstra amninger

10. Babyer kan have brug for flere mindre tåre mælk om natten, særligt ammebørn. Dette er IKKE tegn på, at (amme)barnet har brug for vand ved siden af mælken – modermælk består af ca. 80% vand og er helt fantastisk i sommervarmen.

Shop

Karmameju • Solcreme SPF30

169 kr - 289 kr

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *