To_The_Moon_Honey_Pampering_Sellerijuice_Bladselleri_

Nyt år, ny vidunder kur

Det er en af verdens største klichér med en ny sundhedskur i januar. Men måske er det værd at overveje at starte din dag med en håndfuld bladselleri. Den grønne stængel er nemlig udråbt som noget af et vidundermiddel.

 

Den er måske ikke så eksotisk, men bladselleri er elsket af sundhedsguruer på grund af det høje indhold af polyacetylen, der virker anti-inflammatorisk. Den grønne stængel, der har sæson fra juni til oktober, er også rig på vand, mineraler som calcium, natrium og magnesium. Den indeholder vitamin A, C, E, D, B6, B12 og vitamin K og selvfølgelig antioxidanter og fibre. Altså mineraler og vitaminer der er afgørende for nogle af kroppens vigtigste funktioner, og som virker anti-inflammatorisk, særligt på tarmene.

Læs også

Mig og mit immunforsvar: Ernæringsterapeut Louise Bruun

For at opnå det bedste resultat, skal du drikke din friskpressede sellerijuice lige så snart du står op og allerhelst på tom mave. Men endnu vigtigere skulle det efter sigende være, at du ikke blander andet i din juicer eller blender, end selleri. – Men hvorfor skal man drikke sellerijuice som det første, når man vågner? Og hvorfor bør man ikke peppe juicen op med andre grønsager? Vi har bedt Christina Santini, der er uddannet i Human Ernœring fra Københavns Universitet og certificeret i Biologisk Medicin, om at forklare lidt nærmere:

Hvorfor må man ikke blande andre grønsager i sin sellerijuice?

Lige så snart vi blander fødevarer sammen, ændrer vi på den samlede molekylære struktur, som rammer fordøjelsessystemet. Hvis vi vil udnytte den molekylære struktur af saften fra en enkelt fødevare og optage det indenfor i blodbanen indenfor 20 minutter, så er det bedst ikke at blande den med andre typer. Bladsellerijuice er et naturligt middel, der i sig selv er dokumenteret effektiv, mod lidelser linket til leveren. Der er dog andre scenarier, hvor det er en god idé at blande fødevarer/juicetyper sammen, så man skal ikke bruge dette eksempel til at blive fanatisk.

To_the_moon_honey_første_40_Dage_Mad_
Læs også

De første 40 dage efter fødslen

Kan man bare spise 3-4 stænger bladselleri for samme effekt?

Nej. Friskpresset juice er unikt fordi, det bliver absorberet i løbet af ca. 20 minutter, og dermed kommer de aktive stoffer koncentreret og hurtigt videre ud til cellerne. Friskpresset juice er særlig gavnlig for de af os, der har problemer med fordøjelsen, og ikke får nedbrudt vores mad ordentlig og dermed udvundet næringsstofferne optimalt. Som del af en afbalanceret livsstil, kan det være et fantastisk effektivt element, men går vi over i den anden grøft og begynder at leve af juicekure, vil vi med tiden få andre helbredsproblemer og næringsmangler.

Hvorfor skal juicen helst drikkes på tom mave?

Når du spiser eller drikker på ’tom mave’, er optageligheden maksimeret og uforstyrret af andre madvarer, der er nede i fordøjelsesystemet. Hvis du f.eks. lige har spist en steak & frites, så bliver juicen ikke optaget på de optimale 20 minutter, men fermenteres (der dannes uhensigtsmæssige bakterier, fordi juicen ligger for lang tid i kø i kroppen og venter på at blive viderefordøjet) i systemet, mens steaken bliver fordøjet i løbet af de næste 3-4 timer.

Skål i i bladselleri

 

Tekst og fotografi Liv Winther.

Sådan gør du:

Læg 200 gram bladselleri, cirka 4 stængler alt efter størrelse, i din juicer eller blender. Suppler eventuelt med lidt vand, hvis du bruger en blender. Drik lige efter den er lavet.

Baldselleri har sæson fra juni til oktober i Danmark.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

[…] 1. Jeg har besluttet mig for at hoppe med på hipser juice vognen anno 2019 og drikke bladselleri juice hver morgen. Det samme vil min mand gøre, da han lider af eksem. Bladselleri har nemlig en antiinflammatorisk effekt, hjælper på hudproblemer så som PD, eksem og psoriasis, samt hjælper på fordøjelsen. Og så indeholder den lille snack ikke mindre end både A, C, D, E, B6, B12 og Vitamin K. SÅ nu er vores juicer afstøvet og kommet op fra kælderen. 4-5 stænger skal blendes og drikkes indenfor 20 min. Du kan læse mere om selleri her. […]

Desværre har jeg ikke mærket en eneste af de forbedringer i mit helbred som selleri juice siges at medføre:
1) ingen bedring af min søvn, dvs fortsat uændret indsovnings besvær, opvågnen om natten, tidlig opvågnen.
2) ingen ændring af min fordøjelse, ( diarre`) tværtimod har jeg fået øget diarrè.
3) fortsat sene og muskel smerter.
4) ingen ændringer i sure opstød
Jeg har i nu i 9 måneder drukket selleri juice, helt nøjagtigt efter forskriften: 4,7 dl ren selleri juice på fatende hjerte og ventet en halv time med morgenmad.
Så nu siger min intuition : STOP sellerijuice ! puha, bliver en lettelse.

Hej Camilla, tak for dit spørgsmål og fordi du følger med herinde. Så vidt vi kan læse os frem til, må du gerne drikke sellerijuice når du ammer, Hvis du altså kan få det ned :), det smager jo ikke så godt, men vær opmærksom på om det påvirker eller ændre din mælk eller at din babys mave reagere negativt.
De bedste hilsner Liv og Bea