Noell Elise Wakeroots – Mit ritual

Noell er meditationsmentor og står bag det spirituelle univers Noell Crystals. Her deler hun sine hverdagsritualer, der bl.a. består af daglige ture i naturen og rolige morgener i sit eget selskab, og fortæller om nødvendigheden af at mærke hun er sin egen, før hun er nogens mor

 

Hvad tid står du op om morgenen?

“Min døgnrytme og mine ritualer er øjebliksbilleder af der, hvor jeg er i mit liv lige nu. Da jeg ikke havde børn, eller da de var små, så levede jeg på en helt anden måde. Ligesom livet er konstant dynamisk, så er min relation til mig selv og min hverdag det også.

Men jeg er et sted i livet, hvor mine store børn sover igennem, og jeg står derfor op klokken 5.30, så jeg har tid til mig selv og kan få en rolig start på dagen. Det er virkelig livskvalitet og kæmpe værdi for mig at være en del af den stilhed, der er hver morgen, mærke hvordan lyset tager til, fuglene vågner og dagen går igang.”

Hvad er dit morgenritual?

“Jeg dyrker først 15-30 minutters yoga, så 10-20 minutters meditation. Derefter skriver jeg i min journal – ‘Et års buddhistiske belæringer’ som hver dag har en ny læresætning, der virkelig støtter mig i at få mere indsigt, dybde og klarhed i min hverdag. Der skriver jeg tanker, følelser og betragtninger ned.

Journalen passer til mig, fordi den ikke har datoer, og derved ikke er forpligtende. For dét er nok en af mine kerneværdier. Frihed. Selv i livets hverdag og rutiner, ønsker jeg at give mig selv friheden til hver dag at tjekke ind med mig selv. Har jeg eksempelvis menstruation, så er 15 minutters stræk måske, hvad min krop har overskud til, mens jeg, når jeg har ægløsning, er fyldt med energi og nemt klarer 30 intense minutter.”

Amalie Reedtz-Thott
Læs også

Amalie Reedtz-Thott: Mit ritual

Hvad er din favoritmorgenmad?

“Det første jeg gør hver morgen er at drikke en liter vand i stuetemperatur og derefter presse en citron og drikke saften med kogt vand blandet i. Det har jeg gjort i et årti, og min tandlæge fik et chok, da jeg fortalte det, for hun kan ingen skade se på mine tænder.

Jeg elsker at se de smukke farver, når andre deler billeder af deres morgensmoothies, men jeg har virkelig lært, at min krop har det bedst med varme måltider. Jeg er primært Vata i dosha indenfor Ayurveda, og jeg har et sensitivt tarmsystem. Det har jeg haft hele mit liv, men som yngre vidste jeg bare ikke, at kolde måltider, chili og kød var grunden til, at jeg led så livsforstyrrende meget af forstoppelse. Det ved jeg heldigvis nu, og derfor spiser jeg grød hver morgen. Det er nemt, sundt og hurtigt. Oftest er det havregryn med den fede havdredrik, bipollen, kanel, gojibær og honning. Det giver mig virkelig den bedste start på dagen, fordi jeg kan mærke, min krop siger tak. I weekenderne er det bedste jeg ved bananpandekager med peanutbutter, marmelade og nøddecreme, men jeg er også glad for en god croissant fra bageren; hellere dét end brød.”

Hvordan tjekker du ind med dig selv?

“Bevidste vejrtrækninger. Du ved, lige stoppe op flere gange i løbet af dagen og “zoome” ud – og med dét mener jeg egentlig zoome ind i mig. Flere gange dagligt oplever jeg, hvordan verden ligefrem inviterer mig til at tjekke ind med mig selv. Det kan være, når solen står op. Eller går ned. I stedet for bare at skynde mig forbi eller tage et foto og så er videre, når der eksempelvis er en smuk solnedgang, så stopper jeg op. Og er til stede i øjeblikket. Observerer. Mærker. Dufter. Sanser. Egentlig er alle mine sanser en direkte vej til nuet og til at tjekke ind med mig selv.”

Læs også

Dea mad: Ammebar med nøddesmør

Hvad består din beautyrutine af?

“Der er den daglige og så er der den ugentlige og den månedlige!

Allerførst er jeg meget bevidst om, at de tanker, jeg dyrker, også påvirker min krop og mit ansigt. Det samme gælder maden, jeg indtager. For år tilbage var jeg så stresset og levede alt for hektisk. Det resulterede i voldsom eksem i mit ansigt, som tydeligt blussede op, hver gang jeg havde for meget at se til. Hver sjette uge får jeg ansigtsbehandling hos enten David eller Coco ved Holistic Beauty. Det er takket været Coco, at eksemen er under kontrol. Behandlingerne hos dem varierer, for de bestemmes ud fra tilstanden på min hud og, hvor jeg er i min cyklus. Men det vigtige arbejde udfører jeg. Det er det daglige.

Jeg vasker ansigt hver morgen og aften med pH formula EXFO Cleanse. Og så bruger jeg øjencreme fra Dermaquist, og Bioeffect day serum om morgenen, pH formula C.R. recovery om aftenen, samt min elskede fugt creme fra Zoskin. Hver morgen vasker jeg mig også under armene – gider ikke udsætte mig selv for stress med morgenbad – og for år tilbage fandt jeg endelig den bedste roll on, nemlig den fra Karmameju. Jeg bruger fugtmaske SOS fra pH formula en gang om ugen, og så bruger jeg også lysterapi maske fra Medicoline, den kan jeg virkelig anbefale. Jeg bruger altid solcreme, og den første solcreme, der ikke svier om mine øjne, er den fra This Way, som er lavet specifikt til øjnene. Siden mit eksem for år tilbage smed jeg alt make up ud og har siden kun brugt Miild makeup, som jeg er rigtig glad for, og Nilens Jord jumbo volume mascara. Jeg bruger aldrig læbestift eller glosh men lip balm fra Ecooking, som jeg elsker. Jeg bruger altid tørbørste inden bad, body scrub fra Noell Crystals og så vasker jeg hår max en gang om ugen, hvor jeg bruger de grønlige Oribe produkter.

Men masser af vand hver dag, 8 timers søvn og varieret mad og selvkærlige tanker, daglig meditation, det er den billigste og nemmeste måde til en sund hud.”

Hvordan har du ændret dine beautyrutiner, efter du er blevet mor?

“Det har ikke været bevidst, men der er automatisk kommet flere skønhedsrutiner til. Jeg tror det skyldes, at jeg, da jeg blev mor, pludselig blev enormt bevidst om, hvor vigtigt det er, at jeg behandler mig selv godt – for ellers kan jeg ikke være noget for de her børn, jeg har fået det kæmpe store ansvar for. Og for mig handler mine skønhedsrutiner ikke om, at jeg skal se smuk ud – men om at jeg vil have oplevelsen og følelsen af, at jeg og min krop er i balance. Når det er sagt, så er der selvfølgelig også nogle ting jeg er blevet mere opmærksom på med alderen, som eksempel hvordan min krop har det, og konsekvenser med rynker hvis jeg ikke bruger solcreme eller drikker nok vand. Det tænkte jeg ikke over som 23-årig og gravid.”

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

“I naturen. Så tit som muligt, så det er næsten dagligt. Nogle gange kan det være, der kun er tid til tyve minutter. Så tager jeg dem. Andre dage halvanden time. Men der connecter jeg med mig selv og naturen, som er en del af mig. Jeg kigger på fuglene, der svæver på himlen. Jeg observerer de dyr, jeg møder på min vej. Jeg elsker at være mig selv. Jeg kunne være alene i flere uger, hvis jeg fik lov.”

Hvad er den bedste beslutning, du har truffet for dig selv?

“At jeg er MIG, før jeg er mor. Jeg tror på, at jeg giver mine børn en gave, når de oplever, at jeg ikke kun identificerer mig med rollen mor, men at jeg er meget mere end dét. At de også får lov til at lære mig at kende som kvinde, som passioneret selvstændig, som musikelsker, som engageret i verden og andre mennesker. At den kvinde, de kommer fra, er meget mere end mad, godnathistorier og sang og opdragelsesansvarlig.

Derfor giver jeg mig selv tilladelse til, uden dårlig samvittighed, at tage på meditationsretreats, skrivekurser, weekendture med venner eller med deres daddy uden dem. Jeg var hjemme med dem begge og ammede begge til de var tretten måneder, så jeg oplever, jeg har lagt et rigtig solidt fundament i vores relation. Men det er også bare vigtigt for mig, at jeg nogle gange om året tager væk i nogle dage eller otte, og har fuld fokus på mig. Min daglige praksis, og så de her ture nogle gange om året er det der gør, at jeg resten af tiden er en nærværende mor og kvinde.”

Meet’n’greet

Noell Elise er 34 år og indehaver af Noell Crystals, som bl.a. forhandles i To The Moon, Honey’s webshop. Noell er desuden vært på den holistiske podcast ENHED, uddannet meditationsmentor og mor til Travis på 10 år og Charliye på 7 år.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *