Amalie Reedtz-Thott: Mit ritual

Amalie Reedtz-Thott er religiøs omkring tørbørstning, og insisterer på at have tid til at tjekke ind med sig selv hver eneste dag. Læs om Amalies yndlingsprodukter, der tæller alt fra LED-maske til gua sha-sten og hendes morgenrutine, der byder på yoga, meditation og sort te med mælk

 

Hvad tid står du op om morgenen?

“To gange om ugen står jeg op klokken seks og starter dagen med at lave yoga, men de fleste dage ringer vækkeuret klokken 7. I perioder kan jeg også godt lide at stå op en halv time før min mand og min datter, så har jeg lidt tid for mig selv, hvor jeg kan meditere. Det afhænger lidt af, hvor meget jeg har brug for min søvn, og hvad der vægtes højest.”

Hvad er dit morgenritual?

“Jeg har tørbørstet min krop hver evig eneste morgen i syv år. Det er ligesom at børste tænder for mig. Jeg skal gøre det for at vække min krop, og man bliver afhængig af den sitrende følelse, det giver. Det er også med til at skabe en body-mind-connection, som er virkelig vigtig for mig. Jeg klarer morgenritualet mens jeg får min datter i gang og i tøjet også, og så spiser vi alle sammen morgenmad sammen. Min mand afleverer min datter de fleste morgener, og så har jeg en stund for mig selv, når de er gået, hvor jeg drikker min te og kan vende blikket indad, se på nogle mails og være lidt på computeren inden arbejdsdagen begynder omkring kl 9.”

Hvad er din favoritmorgenmad?

“Inden jeg spiser noget som helst, starter jeg med at drikke et glas lunken vand. Indenfor Ayurveda er det en måde, man kan rense giftstoffer ud af kroppen og sætte gang i mave-tarm-systemet. Hvis jeg er det mindste smule stresset, så går det ud over mit mave-tarm-system, så det er virkelig vigtigt for mig, at starte der og have fordøjelsen på plads. Min morgenmad kan være knækbrød med humus, avokado, et æg – det varierer, men jeg skal have min morgenmad. Og så en kop sort te med mælk.”

To_the_moon_honey_Træk_vejret_ordentligt_Jakob_lund_breath_smart_
Læs også

Kære mor, træk vejret

Hvordan tjekker du ind med dig selv?

“Jeg gik ned med stress og da blev det klart for mig, at jeg bliver nødt til at være seriøs med at tjekke ind med mig selv. Derfor skal der være tid til det i løbet af en dag, uanset hvordan dagen ser ud. Jeg gør det, når der er tid til det – om det er om morgenen, om eftermiddagen eller aftenen, når jeg ligger i min seng. Det kan være en meditation, jeg sætter på på min telefon eller en bodyscan, hvor lige mærker efter fra mine tæer til mit hovede. Jeg kan også godt finde på at gøre det, når jeg putter min datter. Der sætter jeg tit en børnemeditation på, og så kan jeg selv sidde og mærke lidt efter.”

To_the_moon_honey_mit_ritual_amalie_r_t_HOney_body_Oil_Amalie_Reedtz-Thott

Hvad består din beautyrutine af?

“Min beautyrutine varierer fra sommer og vinter. Om vinteren skal min hud virkelig fugtes med olie og lag-på-lag. Når jeg står ud af badet, tørbørster jeg min krop med Karmameju Ionic Body Brush og smører mig ind i HONEY Body Oil. Så bruger jeg en rosenvand fra Naturlig Olie, derefter serum og dagcreme fra Karmameju, som jeg gerne dropper nogle dråber olie i. Efterfølgende bruger min gua sha-sten og på den måde får liv i det trætte ansigt. Jeg bruger en BB-cream fra Karmameju og en concealer fra RMS og så måske lidt blush fra Glossier på kinderne. Jeg kan også rigtigt godt lide at bruge en balm, og lige nu bruger jeg den fra Hello Mantle, både på mine kinder, på øjenlågene og på brynene.”

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

Hvordan har du ændret dine beautyrutiner, efter du er blevet mor?

“Jeg synes ikke, de har ændret sig så forfærdeligt meget efter jeg er blevet mor, men fordi jeg er blevet ældre, er jeg begyndt at tænke på, at være mere proaktiv i min hudpleje. Jeg har købt en LED light therapy mask. Den er antiinflammatorisk, og den har gjort underværker for min hud. Jeg sidder med den en halv time om aftenen inden jeg går i seng.”

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

“Om morgenen med min morgente, hvor jeg lige får jeg lov til at lande i mig selv, inden jeg går ud i verden. Her tjekker jeg ind med selv og mærker, hvor jeg er. Hvis jeg er træt eller stresset og har brug for en rolig dag, så kan jeg gribe mig selv inden jeg går ud ad døren. Det er vigtigt for mig at anderkende, hvor jeg er, og så kan jeg indrette dagen, så jeg tager bedst muligt hensyn til det.”

Læs også

“De første år efter hendes død var jeg skrækslagen ved tanken om at få børn”

Hvad er den bedste beslutning, du har truffet for dig selv?

“Det er helt sikkert at lave Nurturevitaviva – som er en serie af kosttilskud, jeg har lavet i samarbejde med VITAVIVA. Jeg er udannet sygeplejerske og har arbejdet flere år i psykiatrien, men jeg har også altid interesseret mig for, hvordan man via kosttilskud, urter, homøopati osv. kan støtte op om kroppen. Da jeg selv gik ned med stress, savnede jeg en sammensat pakke, der kunne støtte min krop rent ernæringsmæssigt. Jeg begyndte at se på, hvordan man kunne lave den samlede pakke jeg manglede. Sådan opstod Nurture. Jeg føler, at jeg på min egen måde, har kombineret min sygeplejefaglige viden med et mere alternativt, holistisk syn på mennesket. Jeg håber, folk vil se produkterne og først og fremmest vide, at dem kan de ty til, hvis de oplever stress. Men også at folk vil blive mindet om at stoppe op og mærke efter, hvordan de egentlig har det. Den reflektion vil jeg være virkelig taknemmelig for. “

Meet’n’greet

Amalie Reedtz-Thott bor på Christianshavn med sin mand og deres datter Bobbie. Amalie er uddannet sygeplejerske og har sammen med Vitaviva skabt kosttilskud-serien Nurturevitavia, som består af tre produkter; Be Mindful, Be Sleepful og Be Nourished.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *