To_the_moon_honey_Baby_bump_julie__Cillemouse_roskilde_festival_mor_på_roskilde_

Med mor på festival

Festivalsæsonen er i fuld gang, og vi har talt med fire garvede Roskilde-gæster om deres festival-setup, om at få FOMO og om at nyde festen endnu mere, efter at være blevet mor

 

Julie Lillelund (projektleder og forfatter):

Hvor mange dages festival fik du med?

“Det var meningen, jeg bare skulle afsted en enkelt dag, men jeg blev grebet af stemningen og endte med tre dage! Det startede onsdag aften, hvor jeg tog afsted 21.30 med en veninde, fordi vi bare måtte høre Kendrick (Lamar, red.).”

Hvordan kom du frem og tilbage? 

“Jeg kørte en af dagene, en veninde kørte en anden dag og derudover brugte jeg Viggo (taxa-app, red.). Det fungerede super godt.” 

Hvem hang du ud med?

“Jeg var afsted med min mand og gode venner. Men noget af det, jeg elsker ved Roskilde, er at der er simpelthen så mange man kender, som man støder på overalt på pladsen.”

Hvilke bands hørte du?

“Jeg hørte Guldimund og Tobias Rahim for første gang. Jeg var helt på røven over begge dele, og græd to gange til Rahim. Han har virkelig gang i noget rigtig fedt. Derudover hørte vi JAMMJAM, Lizzo og Kendrick Lamar. Jeg var meget, meget tæt på at holde mig vågen til Ukendt Kunstner også, men måtte smide håndklædet i ringen, da de først spillede 01.00 lørdag.”

Hvem passede dit datter? 

“Det gjorde mine svigerforældre og min mand.” 

Hvordan er det anderledes at være på festival nu, sammenlignet med før du fik børn?

“Jeg nyder det på en helt anden måde nu, da jeg hverken er afsted ligeså mange dage eller timer som jeg gjorde før. Jeg har nydt det fra start til slut og det har fyldt mig op med glæde og kærlighed! Min datter har en alder nu, hvor jeg har følelsen af at kunne være afsted med god samvittighed. Det føles helt fantastisk 

Jeg var ikke afsted torsdag og der havde jeg kæmpe Roskilde-fomo. Her på bagkant er jeg dog alligevel glad for jeg ikke har været afsted alle dage, for den er altså lidt hård. Heldigvis fik jeg lov til at sove til jeg selv vågnede efter den sidste dag, og det er jeg dybt taknemmelig for.”

Sidsel Alling (selvstændig fotograf og stylist)

Hvad er dit Roskilde setup?

“Jeg elsker Roskilde Festival og har indtil nu ikke misset en tur siden 2004. I år blev det dog kun til en endagstur torsdag. Ud og hjem samme dag.”

Hvordan kom du frem og tilbage? 

“Jeg tog toget derned og en taxa hjem. Jeg plejer at sove dernede, men i år var det for fristende at vågne i min egen seng.”

Hvem hang du ud med? 

“En blanding af veninder og min kæreste der hver især er der hele ugen. Jeg kom med min endags-energi og insisterer på en fest.”

Hvilke bands havde du set mest frem til at høre?

“Lil Nas x, Tove Lo, Busta Rhymes og Latto.”

Hvem passede din datter? 

“Min kærestes forældre passer Helle med overnatningen og følger hende i børnehave dagen efter, så jeg først skal være frisk når hun skal hentes fredag. Kæmpe luksus! Både min kæreste og jeg elsker festivaler så vi har fordelt det, så jeg fik en Heartland tur og han Roskilde Festival alle dage.”

Hvordan er det anderledes at være på festival nu, sammenlignet med før du fik børn?

“Jeg tror ikke kun, det er efter jeg blev mor – det er nok mere alderens skyld, at jeg gerne vil have en mere komprimeret festival. En dag med fuld skrald på festen og en lang weekend i min mors sommerhus efter er perfekt. Men ved jeg får FOMO fredag aften når mine venner begynder at sende billeder fra Orange Scene.  Mine søde svigerforældre er vidunderlige til at passe, så jeg ved at min datter har det som blommen i et æg. Vi kører efter devicen, intet nyt er godt nyt, og jeg synes jeg er god til at nyde det, når jeg er væk.”

To_the_moon_honey_Baby_Hannah_løffler_Phanta_roskilde_festival_

Hannah Løffler Schmidt (CEO og medstifter af Phanta)

Hvor mange dage var du afsted?

“I år var jeg kun nede onsdag, for at hoste et event sammen med Mads Nørgaard, som vi (Phanta) lancerer et samarbejde med”

Hvordan kom du frem og tilbage? 

“Vi kørte i Partybus ned – bussen var fyldt med fantastiske og festlige mennesker der skulle med ned og fejre vores lancering. Og så tog jeg toget hjem”

Hvem hang du ud med? 

“Jeg skulle hænge ud med kollegaer, branche-venner og venner. Så var jeg så heldig, at jeg skulle have min mand Anders med ned også. Jeg spottede så mange dernede jeg kender, som jeg godt gad have hængt ud med. Men denne tur var en arbejdstur, så jeg var nød til at fokusere på det.”

Hvilke bands hørte du? 

“Ej, men jeg nåede jo slet ikke at høre musik! Men ærligt, jeg er sådan en poptøs og ville bare helst se Tobias Rahim på Orange lørdag. Også en masse andet, men bare den ene koncert havde gjort mig mere end tilfreds.!

Hvem passede dine børn? 

“Min mor og far passede dem. Vi bor ovenover dem, så det er dejlig nemt med pasning for os.”

Hvordan er det anderledes at være på festival nu, sammenlignet med før du fik børn? 

“Altså der er så kæmpe forskel, hvor skal jeg starte? Jeg er kommet på Roskilde Festival siden jeg var 15 år, og har altid elsket det! Jeg har elsket det så meget, at jeg tog en hel Roskilde i kørestol med en kraftig forstuvning for en del år siden. Det var ikke en mulighed for mig at blive væk! Så havde jeg sådan nogle gode år på Roskilde sammen med min mand Anders inden vi fik børn. Ture vi stadig ofte snakker om. Jeg mødte i øvrigt også Anders på Roskilde Festival for 13 år siden. Men så fik vi vores ældste barn lige oven i Roskilde Festival, hvilket har medført at vi har holdt nogle års pause, og så kom Covid. De sidste par år har det ægte kriblet i festival-benet, og det har været så fedt at være tilbage. Jeg har dog ikke et behov længere for at være der flere dage. 1-2 dage og helst de dage alle vores venner er der. Så er jeg lykkelig og tilfreds.” 

To_the_moon_honey_Sofie_bording_roskilde_festival_mor_på_festival_

Sofie Bording (model og uddannet cand.merc.(psyk))

Hvor mange dage kom du afsted?

“Kun en dag, desværre!”

Hvordan kom du frem og tilbage?

“Mine veninder og jeg fik en kold dåseøl i toget derhen og splejsede så en taxa tilbage sent om aftenen.”

Hvem skal du hænge ud med? 

“Jeg har en skøn venindegruppe, som typisk har været mit Roskilde-gang. De fleste af pigerne har fået børn de seneste år, så det er desværre ikke altid, at festivallerne har stået højst på listen, men i år samledes flere af os til en lille tur.”

Hvilke bands havde du set mest frem til at høre?

“Uha, nu havde jeg jo kun onsdagen at se frem til, og der nød vi Blæst, som åbnede Orange med højt humør. Senere stod den på salsarytmer i Arena med artisten Rema, og så sluttede vi af med solnedgang og Kendrick Lamar, igen på Orange. Hvis jeg havde haft partout i år, ville jeg have elsket at danse til D1ma om fredagen og hørt Tobias Rahim og Ukendt Kunstner lørdag.

Hvem passede dine børn? 

“Min søde kæreste holdt skansen hjemme med vores drenge.” 

Hvordan er det anderledes at være på festival nu, sammenlignet med før du fik børn?

“I år var føste gang i fem år, at jeg tog på festival, og to af mine børn er jo stadig ’små’ (1 år og 2 år). Det er lidt ligesom med alt andet; der er et ‘før’ og et ‘efter’, man blev mor. Det er anderledes end før, fordi jeg ikke altid lige er den bedste til at være den mor, der bare lukker øjnene og er i nuet; jeg tjekker ind ofte og i baghovedet ved jeg godt, at jeg er heldig, hvis jeg får lov til at sove til kl. 07 i morgen tidlig. Men jeg synes faktisk, at noget vigtigt, man lærer som mor er, at man kan rigtig meget på rigtig lidt søvn, så det er ikke fordi, jeg føler mig hæmmet. Udover det, har jeg en bonussøn på 10 år, som er dybt fascineret af koncerter og festival, så han var med på FaceTime, da Rema buldrede megahittet ‘Calm Down’ over højtalerne. 

Jeg tror, jeg tager det som en selvfølge, at jeg ikke nødvendigvis er med til alle dagene, fester til den lyse morgen og sover i camp. Selvom mit Roskilde-gang og jeg, onsdag kl. 23:11 foran Orange, takkede af for denne gang og blev enige om, at 2024 skulle vi lave en ægte camp og sove på pladsen. Nogle idéer er nok bedre efter et par kander ‘Berry Bramble’ (drink, red.).”

Foto Sissel Abel og private

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Fine historier men det kunne have klædt artiklen at have bare én forældre med der var dernede lidt mere end én dag og endda måske med barn/børn?