To_The_Moon_Honey_Lisbeth_Hecksher_Liv_Winther_Mommy_Blog_Bea_Fagerholt_Zoneterapi_Fødsel_Amning_Fertilitet_Fertilitetsbehandling_

Zoneterapeut Lisbeth Hecksher: ”Jeg ved, hvor mange ting, der skal gå op i en højere enhed for at blive gravid”  

Zoneterapeut Lisbeth Hecksher er efterhånden noget af en legende. Hun har klinik i sin lejlighed på Østerbro, og har haft mere end 3600 fødder mellem sine hænder, gennem de sidste 25 år. Lisbeth har speciale i fertilitet, gravide og babyer, og vi møder hende til en snak om zoneterapi, kosttilskud og fertilitetsbehandlinger.

 

”Jeg startede med at læse traditionel kinesisk zoneterapi for 25 år siden. Samtidig læste jeg biomedicin. Jeg havde fået alle mine børn og vidste ret tidligt i min uddannelse, at jeg skulle have med gravide og præmature babyer at gøre. Jeg savnede en behandlingsform til alle de børn med ondt i maven, kolik og øreproblemer og, derfor tænkte jeg, at det måtte jeg gøre noget ved. I dag er mit speciale fertilitet, gravide og babyer. De første år af min karriere var jeg blandt andet frivillig på Glostrup Hospital, hvor jeg arbejdede med igangsættelser, og jeg var med til mange fødsler. Der sidder nogle punkter på kroppen, og når du trykker på dem, sker der er en naturlig smertelindring. Efter få år fik jeg henvendelser fra lesbiske par, der skulle i fertilitetsbehandling. Dengang var der kun Stork Klinikken (fertilitetsklinik, red.) og ingen IVF-behandlinger som i dag. Jeg syntes det lød spændende og tog derfor en overbygning med fertilitetsbehandling. I dag er fertilitet eksploderet fuldstændig. Hver fjerde mand har forringet sæd, og kvinderne bliver ældre, inden de vil have børn.

Zoneterapi og fertilitetsbehandling

Zoneterapi er et godt supplement til kvinder der er i fertilitetsbehandling på en klinik. Man kan påvirke hormonsystemet, livmoderen og æggene. Derudover er det også en form for selvomsorg, hvor kvinden føler at hun gør noget der rækker udover selve fertilitetsbehandlingen, samtidigt med at kroppen får lov at slappe af, og tankerne får en hvilepause – det er nemlig benhårdt at være i fertilitetsbehandling. Vi planlægger behandlingerne ud fra, hvornår klienten skal have taget æg ud, og hvornår æggene skal tilbage. Disse klienter er typisk mellem 35-40 år. I Danmark går grænsen for fertilitetsbehandling ved 40 år i det offentlige og 45 på privatklinikker, så de af mine klienter, der er over 45, er typisk i behandling i udlandet.

Forberedelse til graviditet

Jeg har mange klienter, der ønsker at blive gravide og helst ikke vil ende i en fertilitetsbehandling. En kvinde på 37 år har ikke ’råd’ til at spilde tiden, for der kan være års ventetid på fertilitetsbehandling i det offentlig og du må altså ikke være over 40 år. Det er kvinder bevidste om i dag. Kvinder der gerne vil være gravide, kommer gerne en lille uge inden ægløsningen. Vi ved, at sædceller kan leve i flere døgn, så man skal gerne starte med at dyrke sex cirka 4-5 dage inden ægløsningen. Jeg stimulerer kvindens hormonsystem, æg, og livmoderslimhinde, for at gøre situationen helt optimal. Hvis du har prøvet at blive gravid i et halvt år og har ramt ægløsningen hver gang uden resultat, vil jeg anbefale et besøg hos en gynækolog. Mine klienter henvises til Morten Hedegaard. Har du endometriose, PCOS, for højt eller for lavt stofskifte, så skal der tages hånd om det. Der er masser af kvinder, der har brug for at vide, at alting ser ud som det skal.

to_the_moon_baby_bump_stine_legarth_baby_bump
Læs også

Stine Legarth: “Infertiliteten gav mig en ydmyghed over for det at være til” 

Hver fjerde mand har dårlig sæd

Da jeg fik mine børn, fandtes der ikke en deklaration som Svanemærket. Vi drak vin og øl og farvede hår og klaskede alt muligt i hovedet, og der var hormonforstyrrende stoffer i alt fra vaskepulver til kropsprodukter. I dag er det en konstatering, at hver fjerde mand har forringet sæd, og undersøgelser fra Rigshospitalet viste allerede for mange år siden, at årsagen blandt andet er hormonforstyrrende stoffer, som kan påvirke forplantningsevnen allerede i fosterstadiet.

Bedre sædkvalitet

Sæd og varme er ikke gode venner, for høj varmepåvirkning, som feber kan have negativ effekt på sædceller. Mine bedste råd er at holde igen med rygning,  ikke for meget alkohol og for meget træning i tætsiddende lycra bukser. Der er en grund til, at naturen har sørget for, at pungen hænger udenpå, så sædcellerne ikke skal blive for varme.

Velvære til gravide

Jeg har mange gravide klienter, der kommer til behandling hos mig. Det kan være de er plaget af kvalme, har hovedpine, væske i kroppen, en let bækkenløsning eller andre gener. Nogle kommer også bare for velværens skyld og for at have det godt i graviditeten. Jeg arbejder også meget med modning og igangsættelse af fødsler. Det er en god ide at komme forbi og få en fødselsmodnende behandling et par gange inden termin. Kvinderne er blevet lidt skræmte ved udsigten til medicinsk igangsættelse af deres fødsel. Det kan undgås i mange tilfælde ved at få zoneterapi i ugerne op til fødslen.

Shop

On Cloud Nine • Kimono i cream

1.000 kr

Efter fødslen

Nogle vælger at komme til en behandling efter fødslen, da en behandling kan hjælpe til med at få livmoderen til at trække sig sammen, øge mælkeproduktionen og sætte fordøjelsessystemet i gang igen med zoneterapi. De kommer som regel med deres baby, og så får barnet også en behandling. Babyer bliver født med et umodent tarmsystem, og zoneterapi er smaddergodt til lige af få kickstartet systemet.

Altid nysgerrig

Jeg videreuddanner mig hele tiden, dels fordi jeg skal for at blive godkendt af Sundhedsstyrelsen hvert andet år, men jeg gør det mest af alt, fordi jeg synes, det er spændende. Lige nu læser jeg orthomolekylær medicin, en uddannelse i, hvordan man bruger kosttilskud i stedet for konventionel medicin. Hvis du har for højt stofskifte, ved jeg hvilke tilskud der hjælper, har du en blærebetændelse, du ikke kan komme af med efter 100 forskellige antibiotikakure, så ved jeg hvilket mærke af tranebær, du kan tage for at komme af med den, osv. Derfor går en klient sjældent ud ad min dør uden et råd om kosttilskud.

Kosttilskud

Hvis du spiser sundt og varieret, så er der ingen grund til at tage mange tilskud. Jeg spiser næsten 100% økologisk og er super duper sund, men jeg får ikke engang 600 g frugt og grønt om dagen og slet ikke om vinteren. Desuden er vores jord blandt andet meget fattige på selen, og det har en stor betydning for bla. sædceller. Flere og flere private klinikker er også begyndt at anbefale kosttilskud til deres klienter.

Tilskud til gravide

Der forskes lige nu i mælkesyrebakteries indflydelse på tidlige aborter, og risikoen for at dit barn får allergi. Jeg anbefaler et tilskud af mælkesyrebakterier, en god multivitaminpille, omega 3 fedtsyrer og D-vitamin hver dag, året rundt. Det multivitamin, jeg anbefaler, indeholder de 400 mg folsyre, man skal have under graviteten. Ny forskning viser, at gravide kun skal have jerntilskud fra uge 10, hvis jernniveauet ligger under normalværdien. Spørg derfor din læge, hvordan dit jernniveau ser ud, når du får taget en blodprøve.  Jern er et tungmetal, og det udskilles kun, når du bløder, og det gør du ikke under din graviditet, eller når du ammer. Man skal ikke have tungmetaller i kroppen, så hvis du ikke har brug for jern, skal du ikke have det som tilskud. Fra uge 20 skal du have et tilskud af calcium magnesium citrat.

GAVEÆSKE tør efterårshud
Shop

Gaveæske der giver blød hud med glød

499 kr

Uforskammet at lukke barselsafsnittet

Der er som regel altid noget, der optager mig særligt. Lige nu er jeg tosset over, at barselsafsnittet på Rigets Patienthotel er lukket. Det er fuldstændig uansvarligt – selv inden de lukkede, hvor de havde skåret ned på vagterne, så der ikke var personale eller jordemødre halvdelen af døgnet på Patienthotellet – hvad skulle du så ligge der for med din nyfødte baby? Vi ser så mange dehydrerede børn, super frustrerede mødre, amning der ikke kommer godt i gang og genindlæggelser. De har skudt sig selv i foden. Jeg fatter det ikke, det er decideret uforskammet og en skandale!

 

 Tekst Bea Fagerholt  Foto Liv Winther

Meet’n’greet

Lisbeth Hecksher bor på Østerbro med sin mand. Hun er mor til tre børn og har 6 børnebørn. Lisbeth har dyrket yoga og pilates siden hun var 13 år og gør det stadig i stor stil. Hvert år tager hun på roadtrip til USA med sin mand i en måned. Se mere om hendes klinik her.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Karin Winther Andersen

En kvinde med en rigdom af supervigtig viden og erfaring 🙏🏽
Meget spændende læsning 💛🌙

Meget spændende læsning!! mvh en zoneterapeut studerende, der også er tosset med urter og natur-medicin.