Lotte_barnholdts_mahony_beauty_sleeper

”Ligesom jeg aldrig kører bil uden sikkerhedssele, sover jeg ikke uden min sovemaske”

En angst for mørket og ønsket om en bedre søvn blev startskuddet på The Beauty Sleeper, et luksuriøst silkeunivers til den gode nattesøvn. Her fortæller stifteren bag, Lotte Barnholdt Mahony, hvorfor en sovemaske i hendes verden er på lige fod med en tandbørste og en hovedpude og om hvordan søvnen er nøglen til bedre fysisk og mental velvære

 

Hvorfor er det en god idé at have en sovemaske?

“En silkesovemaske har mange fordele: Først og fremmest er en sovemaske en af ​​de nemmeste måder at blokere lyset og dermed sikre, at søvnhormonet melatonin stimuleres og fortæller kroppen, at det er tid til at sove. Sovemasken hjælper med at fremme den vigtige dybe søvn, som er så afgørende for vores generelle velbefindende og minimerer de natlige forstyrrelser, der kan være forårsaget af lys fra vores telefoner, fjernsynet eller måske lysene fra gaden.

For nogle af os bliver det at sove med en sovemaske hver nat det mest hellige sengetidsritual og en absolut nødvendighed for at sikre den gode nattesøvn. En søvn som er med til at reparere din krop og dit sind efter en lang dag. For andre er den en nyttig rejseledsager på fly, eller når der er brug for en lur i dagtimerne, som for eksempel nybagte mødre og de, der arbejder om natten og skal sove om dagen. For mig er en sovemaske ikke en luksusting. Stort set alle vil have glæde af en sovemaske og alle burde have en, ligesom vi alle har en tandbørste og en hovedpude.”

Beauty_sleeper_To_the_moon_honey Silke sovemaske sort, THE BEAUTY SLEEPER 850 kr.

Hvordan opstod ideen til The Beauty Sleeper?

“Søvn, eller manglen på søvn, har altid fyldt meget i mit liv. Jeg har en grundlæggende angst for mørket, som specielt da mine børn var små resulterede i alt for mange søvnløse nætter alene i et hus med to børn og en mand, der var på farten med sit job 200 dage om året. Vi boede i London dengang og til trods for, at vi havde en stor hund og alarm på om natten, følte jeg mig aldrig tryg, og tryghed er en af de mest fundamentale kriterier for en god nats søvn. 

Ofte lod jeg fjernsynet i soveværelset køre indtil klokken 5 om morgenen og overbeviste mig selv om, at hvis der var indbrudstyve uden for på villavejen, ville de tro, at vi stadig var vågne, og derfor ville de vælge et andet hus. Typisk ville jeg falde i søvn, når jeg puttede vores piger, for så at vågne igen ved 22-tiden og derefter blive mere og mere vågen og urolig og ende med at ligge og glo på ligegyldigt fjernsyn, indtil jeg udmattet faldt i søvn langt ud på natten. 

Da vi flyttede til København, skete der en markant ændring. Jeg følte mig tryg ved at bo i lejlighed og min angst fortog sig, nu var det snarere lyset og larmen fra gaden, som stjal min nattesøvn. Jeg startede med at snuppe de gratis sovemasker, som min mand altid fik på sine mange flyveture. 

Jeg opdagede hurtigt, at det kunne noget at sove med en sovemaske, men de var små og irriterende og lavet af syntetisk materiale og faldt konstant af. Der startede min jagt på den ultimative sovemaske – som jeg endte med at lave selv, og det blev begyndelen på The Beauty Sleeper.”

Hvornår bruger du selv din sovemaske?

“Jeg bruger min sovemaske hver eneste nat uden undtagelse. Hvis jeg har glemt den og er væk hjemmefra går jeg næsten i panik. Jeg bruger den også, hvis jeg en sjælden gang tager en lur i weekenden eller hvis jeg har meget hovedpine og har brug for at lukke alt lys ude og give mine øjne og mit hoved ro.”

Hvad har gjort størst indtryk på dig af al den viden, du har opsamlet omkring søvn?

“Da jeg begyndte at dykke ned i emnet søvn, fandt jeg hurtigt ud af, at uden god søvn er alle andre anbefalinger omkring sundhed og skønhed irrelevant. Søvn er ganske enkelt menneskets fundament for mentalt og fysisk sundhed.

Personligt er gode søvnvaner lige så vigtigt for mig som sund mad og motion, og det er egentlig ganske simpelt: Får vi ikke nok søvn i nat, vågner vi op i morgen og føler os udmattede, i dårligt humør og med et højere niveau af stresshormonet kortisol i kroppen. Og så kender alle forskellen på ens trætte og veludhvilede spejlbillede.

Men det er ikke den ydre skønhed, som interesserer mig mest, mit fokus ligger meget mere på, hvordan manglen på søvn påvirker vores fysiske og mentale helbred. Vi kender det alle sammen, når vi kaster os over usunde og fede sager, fordi vi er trætte og har brug for et quick fix for at få mere energi. Vores rygrad forsvinder, og spiser vi for meget usundt, begynder vi at sove uroligt og så daler søvnkvaliteten og forbrændingen ligeså, og så kører det i ring.

Som nybagt mor bliver ens søvn unægteligt udfordret. Hvad er dit bedste tip til de babymødre, du møder, når det kommer til søvn?

“Det er hårdt at blive mor og fuldstændig uvant at skulle vågne flere gang om natten for at amme eller give en flaske til den lille ny, og det bliver nok aldrig en vane for nogen. Det blev det bestemt heller ikke for mig. Ikke to historier er ens, men det vigtigste er vel at prøve at slappe af i situationen med viden om at denne søvnløse tid ikke varer for evigt. Og så bør man ikke stille for store krav til sig selv som nybagt mor. For os var løsningen at begge piger sov i midten fra første dag, på den måde skabte vi tryghed og ikke for meget aktivitet i de sene nattetimer. Så mit bedste tip er at følge dit hjerte og prøve dig frem.”

Hvad er det bedste søvn-tip du selv har fået?

“Jeg er vokset op med forældre som begge var iværksættere og vores hverdag var bestemt ikke præget af rutiner, da der altid var fart på. Men de passede altid deres sengetid, og det har jeg taget med mig hjemmefra.

Mit mål er i hverdagen at ligge i sengen senest kl. 22 og slukke lyset kl. 22.30, for mit vækkeur ringer 6.30. I weekenden ville jeg gerne gøre det samme, da man anbefaler at holde en fast rytme, men det sker meget sjældent, for det er jo også skønt at mærke ’friheden’ og hygge til sent og sove, indtil jeg vågner af mig selv søndag morgen.”

To_the_moon_honey_shop_the_beauty_sleeper_sovemaske_

Silke sovemaske blå THE BEAUTY SLEEPER 850 kr

Hvordan ser din egen aftenrutine ud?

“Når dagen er gået og alt det praktiske i forbindelse med aftensmaden, vasketøjet og hundeluftningen er overstået, begynder jeg så småt at lukke ned for dagen og prøver at finde roen. Min hverdagsluksus er et langt varmt brusebad, hvor jeg forkæler mig selv med hår- og hudplejeprodukter fyldt med afslappende æteriske olier, som sammen med badet får min krop og mit sind til at slappe af.

Så hygger vi sammen i stuen med en fælles serie, som ikke er for uhyggelig. Her om vinteren er det tit, at vi går tidligt i seng og læser bøger. Jeg elsker at læse, og det får tankerne væk fra dagens mange gøremål og gør det lettere for mig at falde i søvn.

Når jeg lægger mig i sengen for at læse, tager jeg altid min sovemaske på og har den omkring halsen, så ved jeg, hvor den er, og så jeg ikke skal til at finde den, når mine øjenlåg bliver tunge. Masken blokerer alt lyset ude og sender et signal til mig og min hjerne om at nu skal jeg sove. Det sker helt uden slingren i valsen, ligesom jeg heller ikke kører i bil uden at tage min sikkerhedssele på. Min silkesovemaske er min sikkerhed for, at jeg får en god nats søvn.

En ekstra del af min godnat rutine er, at jeg ca. 30 min før sengetid tager 3 Magnesium M3 fra danske Puori – de giver mig en dejlig tung søvn, og jeg kan virkelig mærke en forskel, hvis jeg i perioder har været løbet tør. Da jeg er lidt af en frossenpind, gemmer der sig mange nætter både en lille gravhund og en varmepude under min dyne, og jeg ved det ikke er sexet, men jeg sværger også til mine bløde cashmere sokker om natten. Der er intet værre end kolde tæer, når man skal falde i søvn.”

 

Tekst Bea Fagerholt

Meet’n’greet

Lotte Barnholdt Mahony er grundlægger af The Beauty Sleeper og derudover distributør af brands som Mason Pearson, Less is More og Gaelle Organic. Lotte er gift frisør Cim Mahony og sammen har de to døtre.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *