Sponsoreret af L'Oréal Paris

Hej forårsglød

Liv Winther, medstifter af To The Moon, Honey, er fortaler for, at huden skal have ro til at gøre det, den er bedst til – nemlig at være hud. Men hvis du savner glød, er der nogle helt basale trin, der kan gøre en stor forskel. Her deler den tidligere skønhedsredaktør og makeupartist de hudplejetrin, hun selv tyer til, når huden skal have lidt ekstra glød

 

Rens og eksfoliering

Nøglen til en smuk, glødende hud er som det første at fjerne døde hudceller, så dine produkter rent faktisk bliver påført en hud, der kan optage de aktive ingredienser, og så huden ser levende og glat ud. Men der har i årtier været en kedelig tendens, hvor alt for skrappe renseprodukter er blevet solgt til kvinder med normal/kombineret hud. Det, kombineret med at vi ofte bliver fortalt at nøglen til smuk hud er at ’man skal rense sin hud 2 gange om dagen’, har været med til udtørre mange kvinders hud og frarøve den sin naturlige balance og barriere. Hvis du har normal hud, så kan du i min optik sagtens nøjes med at bruge et helt mildt renseprodukt, der skal skylles af med vand og kombinere det med noget så enkelt som en våd vaskeklud, når du har brug for ekstra eksfoliering. Jeg renser selv min hud med et renseprodukt en gang om dagen, helst om aftenen inden jeg skal sove, så min hud får en nat uden makeuprester. Når jeg går i bad om morgenen, vasker jeg bare mit ansigt med vand.

Maskedag

Til gengæld er jeg stor fan af at bruge en eksfolierende fugtmaske en gang om ugen. Masken skal helst være tyk og have peelende egenskaber fra frugtsyrer og gerne også med små, naturlige skrubbekorn. Jeg starter altid med at følge tidsanvisningerne på pakken, men lader gradvist masken sidde længere og længere for at få den mest optimale effekt ud af produktet. Hvis det ellers passer til min dag, lader jeg gerne masken sidde op til en halv time.  Jeg renser af med en lunken vaskeklud, og sørger for at gnubbe blidt i bryn, på kinder, hage og i næsefløjen, hvor der kan sidde rester af produkt og tør hud.

 

Fake tan

Jeg elsker selvbruner. Det er den hurtigste vej til at give huden glød. Særligt i foråret, hvor solen kommer frem, og huden stadig er bleg efter vinterhalvåret. Jeg elsker dem på spray eller i dråbeform. De kan bruges efter behov og sammen med mine vanlige produkter. Jeg vil anbefale at blande et par dråber eller et par pift i din dagcreme hver 2.-3. dag for at vedligeholde gløden. Brug en våd vatpind til at rense hårene og huden ved dine bryn efter påføring, så hårene ikke bliver rødlige.

Liv_winther_vitaminer_magnesium_b_3_puori_

Foundation

En af de ting jeg går allermest op i, når det kommer til min makeup, er min foundation. Den skal give ekstra glød, udjævne min hudtone, blende natuligt ind og det skal ikke tage meget mere end 2 minutter at påføre. Min hud er tør, så jeg kigger efter foundations med fugtgivende ingredienser som hyaluronsyre og naturligt glycerin, der kan hjælpe min hud med at bevare fugten og sin glød i løbet af dagen.

Jeg starter med dagcreme, så lægger jeg et let lag foundation og til slut lidt mineralfoundation. Jeg lader kun min dagcreme og serum trænge ind et par minutter, inden jeg påfører min foundation. En foundation skal have den samme nuance som din egen hudtone, ikke lysere eller mørkere, og den skal smøres på fugtmættet hud, så pigmenterne kan fordele sig jævnt. Jeg bruger  L’Oréals nye True Match Nude Plumping Tinted Serum i den nuance der hedder  2-3 Light. Den blender let ind i huden takket være de lysreflekterende mineralpigmenter, der lader din naturlige hudtone skinne igennem. Hvis du er på udkig efter en ny nuance eller mærke, er det er en god idé at spørge ekspedienten om, hvilke nuancer der er mest populære inden for den hudtone, du har, for farvesammensætningen er lige så vigtig som tonehøjden.

Concealer

Jeg bruger en lys og fugtgivende concealer under øjnene og på det øverste af mine kindben. Det giver en highlightende effekt, og så behøver jeg ikke at bruge øjencreme.

Blush

Den letteste vej til at få gløden tilbage i kinderne er en kombination af en solpudder/bronzer, der skaber sommerglød og skygge under kindbenet, og så lidt frisk rosa eller lyserød cremeblush på æblekinderne. Blushen kan også bruges på læberne kombineret med lidt læbepomade.

Tekst og foto Liv Winther

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *