Vibe Dabelsteen – “Min alder har fyldt meget i min graviditet”

Der dufter af nybagte hindbærsnitter i huset i Tisvilde, hvor Vibe bor med sin mand Jakob og deres søn Atlas. Efter 8 år i New York flyttede familien direkte til ro, hav, skov og stilhed i Nordsjælland.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

”Jeg har psoriasisgigt, som jeg tager medicin for. Så da jeg fik taget min spiral ud, var jeg meget opmærksom på, om jeg nu blev gravid, for så skal jeg stoppe med min medicin. Jeg tog graviditetstests hele tiden. Jeg håbede, det ville gå ligeså hurtigt og nemt anden gang, som det gjorde første gang, og heldigvis ventede vi ikke længe, før der var en positiv test. Jeg var 34 år, da jeg blev gravid med vores søn Atlas, og den gang blev der ikke gjort noget ud af min alder. Men i denne graviditet har min alder fyldt meget, og jeg har været i en særlig risikogruppe siden første scanning. Du er gammel, fik jeg ligesom at vide. Jeg har en jævnaldrende veninde, der mistede sit barn i 9. måned, og det har påvirket mig meget, og jeg har haft flere bekymringer i denne graviditet, end jeg havde sidst. Der er ingen, der ved hvorfor, det skete – man kalder det vuggedød i maven.”

To_the_moon_honey_baby_bump_gravid_med_alona_vibe_Liv_winther_
Læs også

Alona Vibe – Om hvordan god kropsforståelse førte til hurtig graviditet

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”Den har været god. Jeg led dog af kvalme i de første 4-5 måneder, og det eneste der hjalp, var at spise, men når man var færdig med at spise, så kom den igen. Jeg har haft helt vildt lyst til rugbrød med ost. I starten af gravidteten havde jeg nogle få blødninger, som bekymrede mig meget, og så kan jeg godt mærke, at jeg er blevet 4 år ældre. Eller også har jeg bare mærket mere efter, fordi jeg ved, jeg er blevet ældre. Her få uger op til termin er jeg tung og kan godt mærke de fysiske begrænsninger. Min første søn Atlas var ikke planlagt, det var helt uventet og min mand og jeg arbejdede så meget – vi havde slet ikke tid til at tænke på det.”

To_the_moon_honey_vibe_dabelsteen_baby_bump_gravid_med_Liv_winther_bea_fagerholt_

Hvordan har du det med din gravide krop?

”Jeg har det godt med min krop, jeg elsker at få lidt større bryster, end jeg normalt har. Jeg har spist mere under denne graviditet end under min første, fordi jeg ved, hvor meget jeg taber mig af at amme. Her til sidst har det været lidt hårdt med Atlas, og jeg vil så gerne have, at han skal glæde sig, men det gør han bare ikke. Han er begyndt at forberede sig på, at der kommer en lillebror ved at skrive sit navn på alt sit legetøj, haha. Vi har også altid været sammen. Vi boede i New York, da han var baby, og han var bare med os på arbejde og lå på skrivebordet og hyggede. Vi arbejdede på højtryk med vores 10 års jubilæumsudgave i hans første år. Det er nok det år, jeg har arbejdet mest i mit liv. Jeg kørte på et adrenalinrush over, at jeg kunne have en baby, udfylde min rolle som moderedaktør på VS og levere gode tal på bundlinjen. Atlas var med på skydninger, til møder med kunstnere, fotografer og andre samarbejdspartnere 24/7. Kun til annoncemøder med vores største samarbejdspartnere som Armani, Cartier og Dior, måtte han blive på kontoret. Eftersom at han hverken tog sut eller flaske, og kun lige var et par måneder gammel, måtte jeg ræse imellem Chelsea, hvor vores kontor lå og Uptown Manhattan, hvor de fleste af modegiganterne havde hovedkontor. Da det stod på, var det hårdt, men det var også forbundet med en stor glæde, at det faktisk kunne lade sig gøre. Vi solgte VS til et stort mediehus i New York og flyttede hjem til Danmark, da Atlas blev et år. Vi flyttede direkte til Tisvilde, og tog et halvt år, hvor vi ikke arbejdede. Tisvilde har alt det New York ikke har – skov, plads, frisk luft og strand. Stilhed. Vi elsker det. Jakob er født og opvokset i Tisvilde, og det var det eneste sted, jeg havde lyst til at bo i Danmark. Hans forældre bor her og mine forældre og min lillesøster som har to børn, bor her også. Når vi alle sammen er samlet, er vi 50 mennesker.”

Hvad savner du mest under din graviditet?

”Jeg savner at kunne sove godt. Spise parmaskinke og drikke vin. Jeg døjer med kramper og uro i benene, og her til sidst er det forstyrrende, at jeg skal op og tisse flere gange om natten. Jeg ligger og glæder mig til, at det bliver morgen. Normalt kan jeg sove hvor som helst, jeg har altid haft et godt sovehjerte – jeg faldt engang i søvn under en forretningsmiddag, og jeg havde altså ikke drukket noget! Jeg har en anden bevidsthed omkring, hvad der venter her anden gang – med Atlas havde jeg kun tænkt på fødslen, og slet ikke på alt det, der ventede på den anden side. Nu er jeg mere klar over, hvordan det påvirker ens søvn og resten af ens liv for den sags skyld.”

To_The_Moon_Honey_Deo_alluminiumsfri_Gravid_skønhed_Deodorant_
Læs også

De bedste deodoranter uden aluminium

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

”Jeg har altid været en jeans og T-shirt pige. Jeg arbejder som stylist, så i mit job har jeg med det vildeste tøj at gøre hele tiden, men når det kommer til mig selv, er jeg ret afslappet. Jeg savner at gå i højhælede støvler, men mine fødder kan ikke være i dem. Jeg gik meget mere op i at klæde mig på, inden jeg blev gravid. Min stil har ikke ændret sig det store under min graviditet. Det sødeste og frækkeste jeg ved, er at have det samme tøj på som man plejer, men så titter maven bare frem. Jeg har kunnet gå med mine jeans, men med de øverste knapper åbne.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj du købte, og hvor langt var du henne?

”Det er ikke decideret til gravide, men mit sportstøj fra Arket er som skabt til gravide. De laver leggings, man kan hive op over maven, så de ikke strammer. Og så har jeg fået et par gravidjeans af min svigerinde. Jeg har købt mange smykker fra Jerome Vintage – jeg har en kæmpe kærlighed for vintage. Jeg køber også vintage tøj og kjoler, som jeg aldrig får på, men for mig er det lige så fint at kigge på det.”

To_the_moon_honey_vibe_dabelsteen_baby_bump_gravid_med_Liv_winther_bea_fagerholt_

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

”Mine tanktoppe fra JBS til mænd, fordi de er lange. Men dem har jeg haft siden jeg var 13 år.”

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

”Henover sommeren har jeg levet i klip-klappere og Birkenstock sandaler. Ellers har jeg gået i mine støvler, så længe jeg kunne.”

Dyrker du motion under din graviditet?

”Jeg er med i et træningsforsøg som Nordsjællands Hospital tilbyder. Det er stiftet af et hold Ph.d studerende og jordemødre og handler om, at de gerne vil bevise at motion under graviditeten er sundt, og resulterer i en både sundere mor og baby. Når du dyrker motion, kommer der mere ilt til moderkagen og Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at man dyrker motion i 30 minutter om dagen. Med Fit-Mom, som forsøget hedder, har jeg siden, jeg var 10 uger henne trænet tre gange om ugen på holdtræning på Hillerød Hospital, og en gang om ugen er vi i vand. Jeg har altid været glad for at svømme, og især efter jeg fik Atlas. Men jeg har aldrig dyrket så meget motion som under denne graviditet. Jeg har følt mig vildt stærk gennem hele min graviditet, og jeg bliver i godt humør af det.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

”Jeg elsker parfume, men det har jeg ikke brugt – kun et par enkelte gange i håret. Jeg har skiftet shampoo og bodylotion ud med nogle uden parfume, og så har jeg været vildt glad for Andrea Rudolphs produkter. Jeg bruger aldrig makeup, så det har været nemt.”

GAVEÆSKE tør efterårshud
Shop

Gaveæske der giver blød hud med glød

499 kr

Hvilke overvejelser har du gjort dig ift. kost og tilskud under din graviditet?

”Jeg har taget Matas graviditetspiller og jern fra uge 10. Jeg har ikke taget kalk, fordi jeg spiser ost og smør og mælk. Min mand laver mega sund og varieret mad. Jeg har været opmærksom på listeria bakterier i råt kød og røgede ting. Jeg mødte en, der havde været udsat for en listeriabakterie, og det har forårsaget, at barnet har udviklet autisme. Så jeg har virkelig haft respekt for det, selvom risikoen selvfølgelig er ekstrem lille. Jeg glæder mig til at spise citrusfrugter igen, men jeg har holdt mig fra dem, efter jeg læste nogle nye undersøgelser om, hvor meget de er sprøjtet.”

 

To_the_moon_honey_vibe_dabelsteen_baby_bump_gravid_med_Liv_winther_bea_fagerholt_

Hvordan har du forberedt dig på fødslen og hvilke tanker har du gjort dig?

”Da jeg var gravid med Atlas forberedte jeg mig med nogle åndedrætsøvelser, som jeg fandt online. Jeg ville gerne have født i vand, men smerterne var for intense, og jeg fik en epiduralblokade. Det var vildt fedt, og jeg havde det, som om jeg var høj – men fødslen gik i stå. Derefter fik jeg et ve-stimulerende drop, men jeg fik aldrig presseveer, så jeg skulle presse ham ud uden presseveer, og det endte med en hård sugekop, og det viste sig, at Atlas havde navlestregen to gange viklet rundt om halsen. Så der var lidt drama til sidst. Jeg håber, det bliver en nemmere fødsel her anden gang.

 

Tekst Bea Fagerholt Foto Liv Winther og privatfotos.

Meet’n’greet

Stylist Vibe Forup Dabelsteen, 39, mor til Atlas på 4 år, som hun har med sin mand Jakob Forup Stubkjær. Sammen venter de en lille dreng.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Smukkeste! Ville ønske jeg også havde haft mulighed for (og overskud til) at træne så meget under min graviditet. Så sejt! Håber du får en dejlig, rolig barsel denne gang kære Vibes xx