To_The_Moon_Honey_Deo_alluminiumsfri_Gravid_skønhed_Deodorant_

De bedste deodoranter uden aluminium

Der er et hav af aluminiumsfri deodoranter, og nogle er bedre end andre. Vi har testet og fundet vores 5 favoritter. Christina Santini gør os også klogere på, hvorfor man bør undgå aluminium og hvorfor du bør overveje at skifte deodorant, hvis du ønsker at blive gravid

 

Deodoranter burde ikke indeholde aluminium

Deodoranter og antiperspiranter bliver ofte brugt som synonymer, men det er egentlig to forskellige produkter. De såkaldte antiperspiranter indeholder nemlig aluminium, der virker meget effektivt, fordi de hæmmer svedproduktionen. At svede er en naturlig proces og bidrager bl.a. til udskillelse af affaldsstoffer. En deodorant derimod, har til formål at kamuflere og mindske svedlugt ved hjælp af bakteriehæmmende ingredienser, såsom æteriske olier, forskellige former for vegetabilsk pulver, ler eller olier. Sved lugter ikke, men når det kommer i kontakt med kroppens naturlige bakterier, så dannes den karakteristiske svedlugt. Fordi en deodorant ikke går ind og påvirker kroppens naturlige udskillelse af sved, kan du måske føle, at du sveder mere, hvis du skifter fra en antiperspirant til en deodorant uden aluminium.

Som udgangspunkt burde en deodorant altså ikke indeholde aluminium, men du bør tjekke ingredienslisten alligevel. Eksempelvis indeholder krystaldeodoranter ofte aluminium i form af alun, der er et aluminiumsulfat. For at undgå alle former for aluminium skal du kigge på ingredienslisten efter; aluminium chlorohydrat, aluminum zirconium pentachlorohydrat, potassium alum, ammonium alum og alun.

Vi har testet og fundet vores 5 favorit deodoranter uden aluminium

Real Purity

Deodoranten over dem alle! Denne deodorant har fundet vej til mange badeværelser takket være sin effektive formel, der tager dig sikkert gennem dagen. Deodoranten har en let konsistens, der trænger hurtigt ind i huden.

Shop

Roll-on deodorant uden aluminium • Real Purity

179 kr

Karmameju

Indeholder rispulver, der virker svedabsorberende, magnolia og salvie, der både dufter mildt, men også har en bakteriehæmmende effekt.

SOFT Deodorant 02 fra Karmameju, 179 kr.

Soapwalla

En deodorent-creme, som maseres ind i armhulen. Lavet af vegetabilsk pulver og ler, som absorberer fugt, og indeholder æteriske olier fra lavendel, pebermynte og tea tree.

Original Deodorant Cream fra Soapwalla, 215 kr.

Lavera

Specielt udviklet til sensitiv hud med ingredienser som økologisk aloe vera og morgenfrue, der modvirker svedlugt. Den har en meget diskret duft og en budgetvenlig pris.

Sensitiv Deodorant Roll On fra Lavera hos Helsebixen, 70 kr.

Dr Hauscka

Dejlig duft af naturlig mynte og salvie, der også virker antimikrobiel og dermed mindsker lugten af sved. Deodoranten er oliefri og indeholder et lavt indhold af alkohol.

Sage Mint Deodorant fra Dr. Hauschka, 140 kr.

Hvorfor undgå aluminium i deodoranter?

Aluminium findes naturligt i vores drikkevand og fødevarer, men bekymringen opstår, hvis vi optager for høje mængder af aluminium. Ét af de steder vi kan kontrollere, hvor meget aluminium kroppen eksponeres for, er i vores valg af deodorant.

Tidligere har aluminium været sat i forbindelse med at kunne øge risikoen for brystkræft og andre sygdomme, men uden tilstrækkelig dokumentation. Ifølge miljøstyrelsen, er man i gang med at undersøge, hvordan aluminium optages gennem huden, men det er endnu ikke bevist, hvordan høje niveauer af aluminium kan påvirke kroppen. Miljøstyrelsen anbefaler dog, at man undlader at bruge deodorant med aluminium, hvis huden er beskadiget efter eksempelvis barbering, hårfjerning, eller hvis man har eksem eller udslæt. Her er huden mere sårbar og optager derfor mere aluminium.

To_the_moon_honey_tanja_gregersen_miild_baby_bump_gravid_med_gravid_produkter_
Læs også

Tanja Gregersen – Om at ønske sig at føde hjemme med både kæreste og mor

Bør man skifte til en deodorant uden aluminium op til, at man ønsker at blive gravid?

Vi har talt med Christina Santini, der står bag konceptet The Nutrition Clinic med speciale inden for biologisk medicin, hvor hun bl.a. arbejder med test af tungmetaller i kroppen i samarbejde med amerikanske læger. Hun forklarer:

”En af grundene til, at man skal være opmærksom på, om ens deodorant indeholder aluminium er, at man påfører deodorant under armene, som er lige ved lymferne ved vores hormonsensitive brystvæv. Der er flere forskningsforsøg, der linker til, at tungmetaller hænger sammen med infertilitet, fordi de kan gå ind og påvirke hormonreceptorerne. Derfor er det en god ide at skifte til en aluminiumsfri deodorant allerede inden, man ønsker at blive gravid. En anden vigtig ting i forhold til graviditet og aluminium er, at man som mor giver sine tungmetaller videre til sine børn. Ligeledes er der flere studier, der sætter aluminium i forbindelse med ADHD, autisme og Alzheimers. Vi optager aluminium gennem rigtig mange ting, bl.a. vacciner, og en nem måde at mindske ens niveau af tungmetaller er at vælge en deodorant uden aluminium.”

 

Tekst Katrine Ravnborg Yde

NICE TO KNOW

Vær opmærksom på at krystaldeodoranter ofte indeholder aluminium i form af alun, der er et aluminiumsulfat. For at undgå alle former for aluminium skal du kigge på ingredienslisten efter; aluminium chlorohydrat, aluminum zirconium pentachlorohydrat, potassium alum, ammonium alum og alun.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Jeg må vist igang med at bruge Dr. Hauschkas det igen. Den var virkelig god, men jo langt fra lige så effektive som samtlige af dem med aluminum. Og tak for en god blog!

Hej Caroline, ja det er svært at hamle op med en aluminiums deo, men hvor er det dejligt når man har været igennem den første svære uge. Selv bruger jeg dog Amazing Space’s Natural Do-2 crystal Deo, de enkelte dage jeg har brug for en ekstra effektiv deodorant. Nu da jeg hverken er gravid eller ammer. Den indeholder aluminium, men i en lidt mildere form, af alun, der er et aluminiumsulfat.
De bedste hilsner Liv
To The Moon

Jeg er begyndt at bruge en deodorant fra et nyt hollandsk mærke, Nuud Care. Den er helt fantastisk og helt naturlig! Kan klart også anbefales 🙂 Tak for en skøn blog!

Hej Julie, den ser virkelig spændende ud. Den skal prøves ASAP. Tak for tippet 🙂

Hej,
Må man mon bruge den fra Real Purity mens man ammer også?
På forhånd tak for svar 🙂
Vh Lærke

Hej Lærke, dejligt at du følger med herinde! Real Purity deodoranten indeholder ikke aluminium og er derfor et sikkert valg når du ammer. Der er delte meninger om brugen af rene aromatiske olier i forbindelse med graviditet. Real Purity er tilsat aromatisk olier fra lavendel og rosmarin, dog vi ville bruge den uden bekymringer.
De bedste hilsner
To The Moon

Hej. Ved I, om der ikke findes nogle mere budgetvenlige deodoranter uden aluminium? Zanex har noget “Zero”, men der er måske alun i…?

Den bedste og mest effektive deo uden aluminium fandt jeg fra den tyske mærke i+m. Den hedder Freistil Deo Creme. Laver heller ikke pletter på tøjet. OG er budget venlig. Stærk anbefalet! https://iplusm.berlin/produkt/freistil-sensitiv-deo-creme/
Også til alle som gerne vil bibeholde deres egen duft (som babyer elsker mest!) og bruge deo uden parfume 🙂

Fremragende deo uden aluminium til 25 kroner fra Organic Circle hos Rema1000: https://shop.rema1000.dk/varer/133677
Det er pinligt for Coop at de ikke tilbyder deo uden aluminium via Änglamark, men dum-stædigt holder fast i at aluminium er ufarligt. Kontakt gerne Coop, og bed dem tilføje deo uden aluminium til deres varesortiment. Hvis vi er mange nok som presser på, skal de nok høre efter.