Stephanie Visbjerg – Om at trives i sin gravide krop

Stephanie Visbjerg troede, hun havde fået madforgiftning. Det viste sig, at hun var gravid. Her fortæller hun om døgnkvalme, følelsen af nyforelskelse, og hvorfor hun trives så godt i sin gravide krop.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

”I midten af januar havde vi salgsmøde, hvor vi sluttede dagen af på restaurant Formel B med vinmenu og det hele. Da jeg kom hjem, havde jeg det virkelig skidt. Jeg kastede op hele natten og troede, jeg havde fået en madforgiftning. Jeg sad på kontoret dagen efter og var svimmel og havde kvalme. På vej hjem fra kontoret tænkte jeg pludselig ”shit” og købte en graviditetstest. Det var først, lige inden jeg gik i seng om aftenen, at jeg tog testen. Da jeg så, at den var positiv, gik jeg i panik. Jeg læste manualen 50.000 gange for at sikre mig, at 2 streger betyder positiv. Jeg var alene hjemme, Malkit var i Paris til modeuge. Jeg ringede til ham midt i en forretningsmiddag og tudbrølede. Han blev SÅ glad og endte med at komme hjem dagen efter, selvom han først skulle have været hjemme 3 dage senere. Det var en helt vild følelse, og der gik lidt tid, før det virkelig gik op for os, at vi skulle være forældre. Jeg blev ramt af dårlig samvittighed over, at jeg dagen forinden havde drukket, og at jeg nytårsaften fik alt for meget champagne. Jeg havde kun lige fået fjernet min spiral i starten af december, så jeg havde virkelig ikke regnet med, at jeg allerede kunne være blevet gravid. Vi timede det ikke, og vi havde ikke stress med at blive gravide. Vi havde bare taget beslutningen om, at vi så småt skulle i gang med det nu. Jeg har senere kunnet regne mig frem til, at jeg er blevet gravid den weekend, hvor vi var til Scoop Models julefrokost. Meget romantisk.”

To_The_moon_Honey_The_experts_Marianne_Tromborg_Gravid_Sikker_Skønhedsprodukter_Blød_hud_Baby_Balm_Body_
Læs også

Marianne Tromborg om sikker skønhed til gravide

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”Jeg har overordnet haft en fantastisk graviditet, men de første 3 måneder var ret hardcore. Jeg havde hørt om morgenkvalme, men jeg havde kvalme hele dagen. Jeg havde rigtigt meget madlede, så jeg levede af hvidt brød og frugt det første stykke tid og spiste lidt hele tiden for at holde kvalmen nede. Og så var jeg ekstremt lugt-sensitiv. Jeg kunne ikke holde ud at være nogen steder, fordi jeg syntes, alt og alle lugtede. Når jeg åbnede mit køleskab, var jeg ved at kaste op. Jeg var også ekstremt træt og havde ikke det samme overskud, som jeg plejede.

Efter de første 3 måneder forsvandt kvalmen, og jeg fik det godt igen. Jeg kunne træne igen og spise normalt. Hvis jeg har været for aktiv i løbet af dagen, kan jeg mærke det i mit bækken, men jeg skal bestemt ikke klage, jeg tror, jeg har været rigtig heldig, fordi jeg har virkelig nydt hver dag”.

Hvordan har du det med din gravide krop?

”Det var lidt svært de første 3 måneder, hvor jeg havde en lille topmave, og min krop ændrede sig meget, uden at folk vidste, at jeg var gravid. Men jeg har det vildt godt med min gravide krop. Det er vildt at se og mærke, hvordan kroppen ændrer sig fra uge til uge, og jeg synes, det er imponerende, hvad kvindekroppen kan. Jeg har også en mand, som er super opmærksom og kærlig, og det gør jo også, at min graviditet har føltes ekstra tryg. Man bliver jo næsten nyforelskede igen, og tanken om, at vi nu er bundet sammen for evigt, er ret romantisk. Det er en vild kærlighed at mærke. Jeg har altid gået meget op i at træne og leve sundt, så nu hvor min krop har ændret sig meget, har hans støtte klart været med til, at jeg har været afslappet i det.”

Hvad savner du mest under din graviditet?

”Jeg savner at kunne være mere aktiv. Før jeg blev gravid, havde jeg en personlig træner, som jeg trænede med flere gange om ugen. Træningen var en kombination af cardio og styrketræning. Under graviditeten har jeg byttet løb ud med lange gåture, fordi det ikke har føltes rart at løbe. Så jeg glæder mig til at komme i gang med cardio og løb igen. Jeg savner også at kunne nyde et godt glas vin. Det bliver så rart at kunne spise en middag uden at skulle tænke over alt det, jeg ikke må spise eller drikke.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

”Min stil er feminin, meget skandinavisk og casual. Den er klassisk med et twist. Og så er det vigtigt for mig, at jeg er komfortabel i det tøj, jeg har på. Min garderobe består primært af sorte, hvide og neutrale nuancer. Jeg hopper ikke med på alle tendenser. Jeg går mere op i, hvad der er klædeligt til min krop.”

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

”Jeg har en travl hverdag, og jeg er meget på farten, så jeg har skiftet hælene ud med sneakers og Havaianas. Og så har jeg investeret i et par Birkenstock-sandaler, fordi mine fødder indimellem kan hæve lidt.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj. du købte?

”Jeg har endnu ikke købt graviditetstøj. Jeg har til gengæld købt en masse slip dresses og kjoler i stretch, som jeg primært går med. Det gør det en del lettere at klæde sig på, fordi vi venter en sensommerpige.”

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

”Til hverdag har jeg haft mest glæde af mine kjoler, men derhjemme lever jeg i mine sweatsuits og SV tights fra 7 Days Active.”

To_the_moon_honey_mama_profile_laura_laweatz_lalaby_børnetøjsmærke_Liv_winther_bea_fagerholt_
Læs også

Laura Lawaetz – om at sige sit 9-17 job op og blive selvstændig

Dyrker du motion under din graviditet?

”De første tre måneder havde jeg ingen energi til at træne, fordi jeg havde det så dårligt.  Derefter har jeg dyrket yoga herhjemme, og min personlige træner har også lavet et program til mig, som jeg kunne lave hjemme. Primært med egen kropsvægt, elastikker og kettlebells. Jeg stoppede min træning, da jeg var omkring 6 måneder henne. Jeg var til tjek hos min læge og fik for første gang målt symfyse-fundus-målet, som er et udvendigt mål af livmoderens størrelse og dermed fosterets vækst. Mit mål var for lille i forhold til, hvor langt jeg var henne, og jeg blev anbefalet at få det tjekket på Rigshospitalet. Jeg ventede i 2 dage på at komme til scanning, og jeg sov nærmest ikke i de dage, fordi jeg var så bange for, at der var noget galt. Alt viste sig heldigvis at være i fineste orden, og hun var ikke for lille. Så selvom lægerne sagde, at det ikke havde noget med min kost eller træning at gøre, hvis hun havde været for lille, fik jeg alligevel lyst til at stoppe med træningen.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

”Mine skønhedsrutiner har ikke ændret sig specielt meget, men jeg er holdt op med at bruge parfume, fordi jeg har været super sensitiv over for lugte. Og jeg er også holdt op med at få lavet shellac. I stedet får jeg bare lavet manicure og pedicure. Jeg bruger kun hudpleje- og makeup-produkter fra Tromborg, da alle Tromborgs produkter kan bruges, når man er gravid. Jeg bruger Tromborgs Herbal Cleansing Water, Tromborgs Anti-Aging Glow Serum, Tromborgs Anti-Aging Wrinkle Cream og supplerer med Tromborgs Peptide Mist. Under graviditeten har jeg tilføjet Tromborgs Face Sun Protection SPF 20 for ikke at få pigmentforandringer i ansigtet og deres multibalm, som forebygger strækmærker. I forhold til makeup har jeg altid en smule Mineral Foundation fra Tromborg og lidt blush på kinderne, lidt lip balm, måske med lidt farve, og så bukker jeg mine vipper og reder mine bryn.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forhold til kost og tilskud under din graviditet?

”Jeg tager Vitamama fra Vitaviva, og så tilføjer jeg jern. Før min graviditet spiste jeg primært vegetarisk og indimellem fisk, men jeg har slet ikke haft lyst til fisk. Jeg spiser derfor mere kød og fjerkræ end normalt. Jeg har altid spist ekstremt sundt, men under graviditeten har jeg haft mere lyst til junkfood, hvidt brød og syrlige ting.”

Hvordan har det været at være gravid i en tid med corona?

”Der har jo både været positive og negative ting ved det. Det positive er, at vi har kunnet være herhjemme, og at vi ikke har haft den samme stressede hverdag, som vi plejer. Vi har haft det meget roligt og nydt graviditeten. Der har selvfølgelig været andre bekymringer, end der ville have været under normale omstændigheder. Det har været ærgerligt, at Malkit ikke har kunnet være med til scanninger, særligt 20 ugers-scanningen. Hun lå og puttede sig, så de ikke kunne få et ordentligt billede af hende. Derfor var jeg næsten derinde i en time, og Malkit var jo rædselsslagen, fordi han troede, der var noget galt.”

Hvordan har du forberedt dig på fødslen?

”Vi har en jordemoder i familien, som arbejder på Rigshospitalet. Hun skal være med til fødslen, så hende har jeg talt meget med. Lige nu er jeg egentlig ret afslappet omkring det at skulle føde. Hun har guidet mig til at tage det, som det kommer, og forsøge ikke at stille for mange regler op for, hvad der skal ske og ikke ske. Jeg finder stor tryghed i, at hun skal med. Jeg vil forsøge at gennemføre fødslen så naturligt som muligt, men jeg er ikke afvisende over for eksempelvis smertestillende.
I mit tilfælde har det været fantastisk at have en privat jordmoder tilknyttet, da mine jordemodersamtaler har foregået telefonisk på grund af corona. Det vil jeg klart anbefale alle førstegangsfødende, hvis man har muligheden for det. Nu glæder jeg mig bare til at møde vores datter.”

Læs også

Søs Bjerrisgaard – Om at blive hurtig gravid på trods af PCO

Har du gjort dig nogle tanker om den første tid efter fødslen?

”Jeg føder til september, og jeg tænker, vi primært skal være her og hygge os og være en familie. Vi har et ekstremt tæt forhold til vores familie og vores venner, og de skal helt klart stadigvæk være en stor del af vores liv, selvom vi får travlt. Malkit har en datter på 18 år fra et tidligere forhold. Hun har 3 små brødre hos sin mor, så hun synes, det er fantastisk, at der kommer en lille pige i familien. Hun bor hos sin mor, men vi ser hende tit og har et super tæt forhold til hende. Jeg ved, at det kan lyde som en naiv tilgang til det at blive forældre, men vi vil prøve så vidt muligt at leve det samme liv som før. Man ved jo aldrig, hvad der sker, før man står i det, men vi håber, at vi kan få vores travle hverdag og forældrelivet til at gå op i en højere enhed.
Jeg tager kun 6 måneders barsel fra mit job. Jeg elsker mit arbejde, og jeg ved, at jeg kommer til at elske livet som mor, så hvis jeg kan kombinere de to ting, er det helt fantastisk.”

 

Tekst Julie Teglhus Foto Liv Winther & Olivia Rohde

Meet’n’greet

Stephanie Visbjerg, 30 år, PR- og kommunikationschef hos Tromborg. Hun bor i København K med sin kæreste gennem snart ti år, Malkit Singh, 48, stifter og kreativ direktør i 7 Days Active. Sammen venter de en lille pige i midten af september.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *