Gravid med Niki Hedin – “Jeg er nervøs for, om jeg kan føle en tilknytning til babyen”

Hvordan reagerer man på en positiv graviditetstest tre måneder inde i et langdistanceforhold mellem København og Sverige. Niki Hedin er i uge 24, da vi møder hende i hendes lejlighed på Vesterbro, hvor hun bor, når hun ikke er sammen med sin kæreste på Marstrand og i Göteborg.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

”Jeg havde ikke fået min menstruation, så jeg købte en test, men tog den ikke med det samme. Min kæreste Hugo og jeg havde på det tidspunkt kun været kærester i 3 måneder, men vi havde kendt hinanden i 10 år forinden, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville have børn med ham. En morgen mens Hugo stadig lå og sov, kunne jeg ikke vente længere, så jeg tog testen alene. Den var positiv. Jeg gik lidt rundt om mig selv, og kl. 9 vækkede jeg Hugo og viste ham pinden med de to streger. Jeg kunne næsten ikke formulere ordene ’jeg er gravid’, og vi var begge ret chokerede. Vi snakkede meget om det og chokket over at jeg allerede var gravid blev hurtigt til en glæde over, at vi skulle have et barn sammen.”

To_the_moon_honey_niki_hedin_tekla_baby_bump_gravid_med_stil_Liv_Winther_

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”Jeg har det rigtig godt nu. I uge 8, 9 og 10 var jeg både tung og træt. Jeg kunne ligge i sengen  i 24 timer, hvis det stod til mig. Jeg led også af kvalme, og det skyldtes tit sult. Ligeså snart jeg fandt ud af, at der skulle mad til for at tage den, sørgede jeg for at spise regelmæssigt. Men nogle dage kan jeg stadig få kvalme, selvom jeg nu er i uge 24. Et par måneder inden jeg blev gravid, startede jeg på antidepressiv medicin. Det hjalp mig ud af en svær periode i mit liv. Jeg var overrasket over at finde ud af at rigtig mange gravide kvinder er på antidepressiv medicin og efter at have konsulteret læger og jordemødre besluttede jeg mig for at fortsætte på medicinen. Det betyder, at vi efter fødslen skal være ekstra opmærksomme på mine og barnets reaktioner, men derudover følger jeg under graviditeten, præcis samme procedure, som alle andre.”

Shop

Take Care • Uldslippers Voksne

600 kr

Hvordan har du det med din gravide krop?

”Jeg har det lidt mærkeligt. Det er vildt at se hvordan kroppen forandrer sig. Pludselig har jeg både mave og bryster, alt vokser bare, og det er ikke altid, jeg føler, det er på den pæne måde. Det var især mærkeligt i starten, hvor man ikke kunne se en mave og at jeg var gravid. Men det, at der er en forklaring på vokseværket, gør at jeg bare nyder det.”

Hvad savner du mest under din graviditet?

”Jeg savner at feste og ikke mindst have energien til det. Nu begynder det at blive sommer, og når solen skinner, kan jeg godt savne at sidde og nyde et glas vin.”

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

”Jeg har altid været en jeans og T-shirt pige, og nu er jeg gået over til at være en skjortepige.Jeg er glad for alt, hvad der har elastik i livet og er behageligt, jeg går også i pyjamasbukser. Jeg er normalt ikke så meget til kjoler, men jeg har købt et par, som jeg tænker, jeg kan bruge til sommer. Det er underligt at undvære jeans, når jeg er så vant til at have dem på.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj, du købte?

”Min svigerinde fødte for to måneder siden, og hende har jeg lånt nogle mom-jeans af. Det var faktisk virkelig dejligt. Der er mange udgifter i forbindelse med barnet, så jeg har ikke haft brug for at købe så meget til mig selv.”

To_The_moon_honey_lærke_bagger_Strik_strikdesigner_Gravid_med_baby_bump_Liv_winther_bea_fagerholt_
Læs også

Lærke Bagger: “Jeg elsker at være mor, men ikke at være gravid”

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

”For nogle uger siden fik jeg to skjorter af Ulrika, som ejer Rika. Hun boede i min lejlighed, da hun var i Danmark for at åbne sin pop-up butik i Cafe Atelier September. Hun var så sød at efterlade to fine skjorter som tak, og dem har jeg være rigtig glad for.”To_the_moon_honey_niki_hedin_tekla_baby_bump_gravid_med_stil_Liv_Winther_Bea_fagerholt_ventetøj_

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

”Stan Smith og ternede Vans, de bærer mig altid rundt.”

Dyrker du motion under din graviditet?

”Jeg havde tænkt, at jeg skulle købe et medlemskort til Fysisk Form, men idet jeg rejser så meget i mit arbejde og til Sverige i weekenden, er det svært at få en rutine op at køre. Når jeg går på barsel, vil jeg gerne lave noget gravidyoga.”

Du driver firmaet Tekla med din bror, beskriv hvad det går ud på?

”Tanken bag Tekla er at skabe et nyt univers indenfor interiør og tekstil. Vi laver både sengetøj, håndklæder og morgenkåber. Laver vi et håndklæde er den primære opgave at finde en kvalitet, som absorberer vand – bagefter kommer det visuelle udtryk. Min bror Charlie startede firmaet i 2017, men det var først i starten af 2018, at jeg kom med om bord som kommerciel direktør. Jeg arbejder meget med vores wholesale kunder, agenter og distributører og har ansvaret for hvilke markeder, vi skal udvikle og fokusere på.”

To_the_moon_honey_niki_hedin_tekla_baby_bump_gravid_med_stil_Liv_Winther_Bea_fagerholt_skønhedsprodukter_

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

”Jeg har ikke så mange rutiner. Jeg køber mange cremer, men jeg ender tit med ikke at bruge dem. Jeg har købt nogle fugtgivende cremer på apoteket og jojobaolie til kroppen, men jeg har ikke skiftet ud i mine makeupprodukter.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig ift. kost og tilskud under din graviditet?

”I starten tænkte jeg at min træthed skyldtes mangel på jern. Derfor fik jeg taget blodprøver hos min jordemoder, men de viste dog, at jeg havde et højt jernniveau,  og ikke havde brug for tilskud. Jeg tog folinsyre i de første to uger, men det var også der, hvor jeg havde så meget kvalme, og tabletterne var så store, så jeg var ikke så flittig til at få dem taget. Jeg har spist alt på nær råt kød og ikke pasteuriseret ost. I begyndelsen af min graviditet havde jeg kun lyst til salat og kylling med citron og vinaigre– jeg har aldrig været til søde sager.”

To_the_moon_honey_niki_hedin_tekla_baby_bump_gravid_med_stil_Liv_Winther_Bea_fagerholt_

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

”Jeg har ikke gjort mig de store tanker endnu. Jeg kan godt forestille mig, at jeg gerne vil have noget smertestillende, men mit problem er, at jeg er super bange for nåle. Jeg er nu ikke som sådan bange for smerterne – jeg er godt klar over, at det kommer til at gøre ondt. Jeg kan blive mere nervøs for tiden efter. Og om jeg vil føle tilknytning til babyen med det samme. Det er jo ikke altid det sker med det samme.

Hvordan ser din barsel ud?

”Tanken er at jeg skal holde barsel i et år i Sverige – i det omfang man kan som selvstændig. Min kæreste Hugo driver også sit eget firma, så vi har muligheden for at gøre det lidt mere fleksibelt. Han arbejder meget i weekenden og kan nemmere holde fri i begyndelsen af ugen. Vi har mange projekter kørende i Tekla, som jeg forhåbentlig får mere tid til at tænke igennem. Og så er København jo kun en togtur væk, så jeg kommer også til at være der en gang imellem.”

To_the_moon_honey_niki_hedin_tekla_baby_bump_gravid_med_stil_Liv_Winther_Bea_fagerholt_ventetøj_

Tekst Bea Fagerholt Foto Liv Winther  

MEET’N’GREET

Svenske Niki Hedin, 30, bor i København og venter i slutningen af juli sit første barn med sin kæreste Hugo Johansson.Parret har kendt hinanden i 10 år og været kærester i 9 måneder. Niki er kommerciel direktør hos firmaet Tekla, som hun har sammen med sin bror og en god ven. Niki er uddannet fra CBS i International Business, og har blandt andet arbejdet for Acne Studios og smykkedesigneren Sophie Bille Brahe.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *