Christine Sofie Johansen – Om at blive glædeligt overrasket over graviditet

Christine Sofie var på sin modelkarrieres foreløbige højdepunkt, da hun opdagede, at hun var gravid. Hun endte med at arbejde frem til 5. måned, før den lille bule rigtigt kunne ses. Allerede i 2014 besluttede hun sig for at droppe den evige kamp for at passe størrelse 36. Hun var fast besluttet på, at der ville være kunder nok til hendes naturlige kropsstørrelse. Siden har hun fået en masse nye kunder og arbejder med en fuldt booket kalender. Senest for italiensk Vogue. Vi mødte højgravide Christine Sofie, kort inden hendes termin.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

“Jeg var i sommerhus i Tisvilde, lige kommet hjem fra New York, og skulle tilbringe en solrig weekend i selskab med min kæreste og nogle venner. Jeg havde bemærket, at mit tandkød blødte hver gang, jeg børstede tænder og studsede over, at det kunne blive ved i flere uger. Vi havde gæster til gril, og jeg tog mig selv i at hamstre stort set alt maden. Jeg have virkelig fråderen på over de store røde bøffer, som jeg normalt ikke spiser, men jeg kunne lige pludselig ikke styre min lyst til kød. Der var en lille stemme i mit hoved, der manede: “Kød, kød, kød!” Dagen efter cyklede vi til stranden, og jeg blev nærmest forpustet af at cykle ned af bakke. Min mystiske opførsel resulterede i, at jeg tog to graviditets test med to tydelige streger. Vi blev begge to glædeligt overraskede, da vi ikke havde regnet med, at vi skulle have børn lige nu. Vi var netop blevet forlovet i Nice og havde planlagt den klassiske: bryllup først, og så baby. Men sådan blev det ikke. Vi fejrede det i haven med et glas champagne, og to timer senere kørte Rasmus mig i lufthavnen, da jeg skulle videre til Barcelona på en skydning.”

To_the_moon_honey_Baby_bump_gravid_med_Maria_jencel_
Læs også

Maria Jencel – Om strækmærker, forventningens glæde og om at gå all in på sin nye størrelse

Hvordan var det og arbejde og være gravid?

“I starten var det ret hårdt, fordi jeg var så træt og havde super travlt. Jeg fløj fra New York til Europa, for så at flyve til LA også tilbage til New York, hvor jeg boede på det tidspunkt. Jeg havde en del kvalme og kunne kun spise koldt frugt og røde bøffer. Det er ret svært at få fat i, når man flyver indenrigs i USA, og de kun har Annies Pretzel med “cheddar” ost og nødder. Jeg har ikke rørt en salty peanut siden.”

Hvordan har din graviditet påvirket dit arbejde som model?

“Jeg var så heldig, at jeg var i 5. måned, før man kunne se den store forskel på min krop. Derefter passede det mig fint at skrue lidt ned, særligt fordi, de mange jobs betyder mange udenlandsrejser. Jeg har ikke lavet deciderede gravidjobs. Vinduet for, hvornår man kan lave den slags jobs, er så kort og derfor svært at planlægge. De bruger for det meste en gravid pude til gravidtøj. Jeg havde jo fuld fart på karrieren, lige da jeg blev gravid og skulle skyde Vogue Italia med Craig Mc Dean nogle måneder inde i min graviditet. Jeg havde så slem kvalme den dag, at jeg intet kunne holde i kroppen. Jeg havde det helt pres over æg, og der var så meget æg på buffeten, at jeg slet ikke kunne nærme mig den. Derudover fik jeg påsat to parykker og skulle svinge med håret, mens jeg spillede bongotrommer.Det var en intens arbejdsdag.”

To_The_Moon_Baby_Bump_Christine_Sofie_Johansen_Model_Gravid_med_Plus_Size_Model_vougoe_Italia_

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

“Jeg føler selv, jeg har haft en relativt nem graviditet. Jeg var plaget af kvalme i første trimester og ekstrem træthed. Det føltes som om, jeg havde fløjet en tur til Beijing hver dag og boksede med jetlag. Men det er jo ganske normalt, og hvad man kan forvente, når kroppen er i gang med at skabe et nyt liv. Det hjalp heller ikke, at jeg arbejde rigtig meget og fløj mellem Europa, NYC og LA konstant i de første 12 uger. Jeg stoppede egentlig først rigtigt med at arbejde i 6. måned, selvom at det mest var et par småjobs hvor man kunne se jeg var gravid til sidst. Det var så svært pludselig at lave ingenting og bare slappe af. Jeg er jo gået fra at arbejde fuld tid og rejse så meget, til at gå hjemme. Jeg flyttede tilbage til Danmark i september, for at være sammen med Rasmus op til fødslen. Jeg har for meget fostervand og føder muligvis før tid, og går derfor til kontrolscanning hver 14. dag, så hele julen har vi besluttet os for at være i Tisvilde. Så får vi en masse ro og er tæt på hospitalet i Hillerød, hvor jeg skal føde. Det er først her til sidst i graviditeten, at jeg er begyndt at blive rigtig generet af den ekstra tyngde.”

Hvordan har du det med din gravide krop?

“Rigtig godt. Jeg føler mig meget kvindelig og stolt over den udvikling, der sker med min krop.  Det er vildt at mærke alle de forandringer, kroppen gennemgår for at kunne skabe og bære et barn. Kvindekroppen er virkelig fantastisk.”

Hvad savner du mest under din graviditet?

“Jeg har cravet østers gennem hele min graviditet, så det glæder jeg mig til at skulle nyde igen. Med et glas bobler til!. Jeg har måtte gå på kompromis med neglelak på grund af mit arbejde som model, hvor jeg ofte har haft neglelak på. Da jeg arbejdede for Vogue Italia var en del af looket at jeg skulle have vild nail art på neglene. Det tog flere timer at lave, med masser af ildelugtende lim. Det havde jeg lidt stres over. Nu savner jeg mest at dyrke motion og min bevægelsesfrihed. Og jeans!”

 Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

“Mit typiske go-to outfit er vintage jeans og T-shirt. Ellers kombinerer jeg meget mønstrer og stærke farver. Jeg dresser mine jeans og T-shirt op eller ned med sko og jakker. Prøver altid at gå efter rene kvaliteter såsom uld og silke.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj du købte og hvor langt var du henne?

“Jeg har ikke købt noget, der var decideret graviditetstøj. Jeg har gået en del i de stribede klassiske Mads Nørregaard kjoler over sommeren. Ellers cashmere kjoler og løse strikbluser med tights. Her i slutspurten er min kærestes sweat-pants en sikker vinder.”

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

“New Balance 990, mine vandrestøvler fra Danner og UGG’s.”

Dyrker du motion under din graviditet?

“I starten dyrkede jeg meget hot yoga, som jeg normalt også praktiserer. Ellers har jeg cyklet og gået ture ved vandet. Der er cirka150 trappetrin til og fra vandet i Vejby, hvor vi bor, så jeg har haft god mulighed for at træne udendørs.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet

“Jeg har brugt langt færre skønhedsprodukter end jeg plejer. Jeg har brugt Aesop i badet og RAW by Trice olier til ansigtet. Weledas mandelolie og Pure Papayacare er fantastiske til kroppen og modvirker strækmærker. Min hud er blevet mere problemfri, efter jeg er blevet gravid, så jeg har ikke haft brug for så mange renseprodukter og fugtgivende dagcremer som normalt.”

Har du gjort dig nogle overvejelser om din kost imens du var gravid?

“Jeg har spist mere eller mindre, hvad jeg har haft lyst til. I en periode var det eneste, jeg kunne spise tebirkes, og så gjorde jeg ligesom bare det. Mine smagsløg har opført sig ret underligt. De ting jeg normalt elsker som asiatisk, stærk mad og æg, har jeg ikke kunne spise i lange perioder. Jeg har spist en multivitamin, Baby Me Now, fra Solaray. Og ekstra tilskud af folinsyrer, C-Vitamin, Omega og B Multi fra Novo Vita. Jeg har drukket Kraüterblut som jerntilskud. Det har virkelig virket helt super på min energibalance her i de mørke måneder, og det er helt sikkert noget, jeg vil anbefale alle og gøre.” 

Julia Werup
Læs også

Julia Werup: om at genvinde tilliden til naturen

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

“Jeg har brugt The Positive Birth Company som tilbyder en Hypno birthing digital pakke, man nemt kan downloade. De guider dig med videoer om vejrtrækning og giver dig en række redskaber, man kan bruge op til og under fødslen. Jeg er meget tiltalt af den tankegang, som Hypno Birthing står for. Efter at have set afsnittet “Science” hvor de forklarer præcis hvad der sker i kroppen, når man går i fødsel, og hvordan man bedst muligt kommer igennem, føler jeg mig ret klar. Det koster omkring 350 kroner at blive medlem, og så kan man selv bruge det som det passer ind i ens egen rytme.”

 

Tekst Liv Winther

Meet ‘n’ greet
Christine Sofie Johansen, 28, venter sin første datter med kæresten, designeren Rasmus Robert. Christine Sofie arbejder til daglig som model.
Følg hende her @christinesofiej

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *