Annsophie Stoltenberg Roest – Om at blive gravid da hun slap kontrollen

Først da Annsophie lagde kontrollen på hylden og mærkede efter i sin krop, viste de to streger sig på testen. Hun deler sin stilfulde graviditet i billeder og de mange tanker, der har præget graviditeten. Annsophie elsker at gå rundt og strutte med sin mave og vi mødes i hendes hyggelige lejlighed da hun kun har få uger til termin.

 

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid?

“Min kæreste og jeg havde længe talt om, at vi gerne ville have en baby. Allerede i maj bestilte jeg tid hos lægen forat få fjernet min spiral, men jeg fik først tid i august. Hele sommeren gik med at glæde os, og forestille os hvordan det ville blive den dag, der var to streger. Det blev august, og jeg fik taget spiralen ud. I starten tog jeg bare en test to uger efter sex, men det stressede mig, og jeg kunne mærke, at jeg blev utålmodig, så vi besluttede, at jeg kun skulle tage en test, hvis jeg havde symptomer. Alle havde sagt at ’boom’ så blev man gravid, men jeg havde ikke haft menstruation, siden jeg havde fået min hormonspiral, så der gik to måneder, før min cyklus var til at regne med. Jeg brugte en app, der kunne vise mig, hvornår jeg havde ægløsning, men det virkede ikke, så til sidst købte jeg en ægløsningstest. Alt foregik oppe i mit hoved, og ligeså snart jeg begyndte at have min krop med og mærke efter, hvornår jeg havde ægløsning, så skete det. Tror også det havde noget at gøre med, at jeg slap kontrollen. Jeg kender min krop ret godt, og lige inden jul kunne jeg mærke, at jeg nok var gravid. Jeg havde en test liggende og tog den, to minutter inden jeg skulle møde på job. Jeg fik det SÅ varmt og blev helt rød i hovedet, min kæreste kørte mig på job, så vi lige havde to minutter til at glæde os og være i chok sammen.”

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

”De første 12 ugers tid havde jeg voldsom kvalme. Jeg havde ingen appetit og havde konstant dårlig samvittighed over ikke at kunne spise sundt, eller bare noget. Jeg sov cirka 20 timer i døgnet. Kvalmen var virkelig ubehagelig, men også en tryghed for mig, da jeg vidste, at min krop arbejdede hårdt for at få det lille frø til at gro. Jeg havde ikke troet, at jeg ville være så bekymret, som jeg har været. Jeg har været præget af tanker om alt var ok, ville han sidde fast, lever han stadig, og det har fortsat ret lang tid. Jeg har følt, at min graviditet var meget privat, og det var grænseoverskridende, at skulle dele det med andre end min kæreste Alecs. Underligt nok. Det føltes også vildt at sige det til mine veninder – det var nok en blanding af at sige ordene, men det havde  nok også noget med mine tanker om alt var godt, at gøre. Jeg følte, at det var totalt dårlig karma, da jeg lagde mit første graviditetsbillede op i uge 22 på instagram, og jeg blev sindssygt nervøs. Nu trives jeg totalt, har virkelig fundet ro i min graviditet, og jeg har en god kontakt til vores lille dreng i maven, det gør mig rolig.”

Amalie Reed
Læs også

Amalie Reedtz-Thott – Om babymoon og om at bekymringerne ikke må overskygge glæden

Hvordan har du det med din gravide krop?

“Er mega stolt af min mave og elsker at gå rundt og strutte med den. Synes den er så nuttet og rund. Jeg er bare så stolt af, at kunne bære vores barn. Min krop har ikke forandret sig særlig meget, så jeg kan stadig kende mig selv og hviler meget i min krop. Min kæreste og jeg har grint meget af mine store mørke nipples, der gør sig klar til at amme. Det er bare fantastisk, hvad kvindekroppen kan, og jeg tror, det er vigtigt at have selvironi og bare slappe af og grine af, at kroppen ændrer sig i denne periode.”

Hvad har du savnet mest under din graviditet?

“ Tid. Jeg har haft stor trang til at pleje mig selv, bygge rede og komme ned i gear. Efter en lang arbejdsdag var jeg så træt, og tog gerne en lur inden aftensmad og gik i seng, lige efter vi havde spist. Så var den dag gået. Tiden gik så hurtigt, og jeg følte i en lang periode, at jeg ikke fik lyttet ordenligt til mig selv og min baby. Og så var jeg gravid juleaften, og kunne kun lige med nød og næppe spise et lille stykke flæskesteg uden sovs på. Det var trist.”

To_The_Moon_Honey_Gravid_med_Annsophie_Stoltenberg_Roest_saks_potts_Liv_winther_b_fagerholt

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

“Jeg elsker både print og farver, men er også minimalistisk. Elsker faktisk sort tøj, jeg har bare for lidt af det. Jeg er blevet mere casual i min stil, og ’styler’ ikke mine outfits, så meget som jeg plejer.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj du købte og hvor langt var du henne?

“Jeg har faktisk ikke købt et eneste stykke graviditetstøj. Jeg købte en sports-bh i ARKET, i uge 14-ish, men den voksede, jeg hurtigt ud af igen. Nu går jeg kun i Sloggi undertøj, som man ikke kan mærke, at man har på.”

To_The_Moon_Honey_Gravid_med_Annsophie_Stoltenberg_Roest_saks_potts_Liv_winther_b_fagerholt

Hvilket item har du haft mest glæde af under graviditeten?

“Mine Milsted og Ficus Folium pyjamasser. De er så bløde. Milsted bruger kun de lækreste kvaliteter og farver, og selv om det er en pyjamas, føler man sig stadig velklædt.”

Læs også

Er SoMe for børn?

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

“Faktisk bare dem jeg havde i skabet. Jeg burde nok have haft købt et par gode sneakers, dem har jeg tilgode til barslen, når jeg skal rulle lange ture med barnevognen.”

Dyrker du motion under din graviditet?

“Her ville man jo gerne sige ja, men uh jeg har godt nok været doven. Inden jeg blev gravid, lavede jeg reformer cirka to gange om ugen, men det stoppede, da jeg havde så meget kvalme. Dog har jeg anskaffet mig en cykel, så jeg har fået cyklet en del. Det har været en kæmpe frihed, og jeg elsker at cykle rundt, her i uge 36 bliver jeg vildt træt i benene af en kort gåtur.”

Har dine skønhedsrutiner ændret sig under din graviditet?

“Jeg har altid haft lange skønhedsrutiner og nyder det. Mine produkter er helt rene, så jeg har ikke skulle skifte så meget ud. Tromborg og Amazing Space er mine to favoritter, de dufter af spa, er helt rene og virkelig effektive. Ud over det tørbørster jeg mig med Karmameju tørbørste, den har været guld værd her i slutningen til ømme fødder og lægge.

Kost og tilskud

“Da jeg vidste, at jeg ville være gravid, startede jeg med at spise ’Baby me now’ fra Solaray. Jeg har altid været lille og tynd så på grund af mitlave BMI, fik jeg taget en del blodprøver lige i starten af min graviditet. I starten tog jeg det vildt personligt, troede de jeg sultede mig selv? Jeg er jo gravid! Men det var nu meget rart med den ekstra opmærksomhed, og jeg har egentlig altid gerne ville have taget nogle prøver, der kunne vise om jeg manglede noget. Resultaterne viste, at jeg havde super flotte værdier og faktisk ikke behøvede ekstra tilskud. Jeg har dog suppleret anyways, og jeg spiser multivitamin fra Solaray med jern i, mælkesyrebakterier fra Bio-Kult, og calcium/magnesium også fra Solaray. Vi lever utrolig sundt herhjemme, og starter dagen med friskpresset grøntsagsjuice, så det har været naturligt for mig at leve sundt, men jeg har også nydt at spise is fra Social Foodies, masser af mørk chokolade og en croissant søndag morgen. Jeg har lyttet meget til min krop, og har jeg haft en craving, så har jeg spist det, jeg har haft lyst til.”

To_the_moon_honey_Baby_bump_gravid_med_bea_fagerholt
Læs også

Bea Fagerholt: Vandet gik uventet tre uger før terminsdatoen

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

“Jeg er faktisk ret rolig, jeg stoler meget på min krop. Jeg glæder mig helt vildt til at få denne oplevelse med Alecs, jeg ved, han bliver den bedste føde-partner. Jeg har læst rigtig meget og hørt andre kvinders erfaringer, så jeg føler mig godt informeret om alle stadier og om smertelindring. Min tanke er, at jeg gerne vil have en naturlig fødsel, uden medicin, men jeg tager det, som det kommer. Det vigtigste er, at jeg har mig selv med og kan sige til og fra. Jeg har gået til privat fødselsforberedelse hos jordemoder Heidi Meyer, som også arbejder på Herlev Hospital, hvor jeg skal føde. Det er primært partneren, der bliver undervist i Meyermetoden for at smertelindre kvinden under fødslen ved dybe tryk i panden og hele vejen ned ad kroppen. Vi har kun været der en gang og har to gange igen før min termin.

Hvordan ser dine første uger af din barsel ud?

“Jeg har bidt mærke i andres erfaringer, og synes det går igen, at folk fortryder, at der var for mange besøg og for meget run på de første uger efter fødslen. Vi planlægger at det bare skal være os tre derhjemme de første 14 dage, og så vil jeg gerne en tur til osteopat med ham, for at få ham rettet ud efter fødslen.”

 

Tekst Bea Fagerholt Foto Liv Winther

Meet’n’greet

Annsophie Stoltenberg Roest, 26 år. Kæreste med Alecsander Delfs i 6,5 år. Annsophie har termin den 8. august og venter sit første barn, en dreng. Når Annsophie ikke er på barsel, arbejder hun som fashion editor på Eurowoman.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *