Vores bedste råd til at rejse med børn: Om rutiner, snacks og ‘lomme-spil’

For en børnefamilie betyder ferie sjældent fri fra havregrød, vasketøj og konflikter. Men hvad kan man forvente, når man holder sommerferie som familie? Og hvad skal med i tasken for at sikre ro på bagsædet? Her giver vi vores bedste råd til at rejse med små børn og har samtidig samlet en håndfuld artikler og podcasts med inspiration til sommeren

 

Bea Fagerholt, medstifter af To The Moon, Honey

Hvad er dit bedste råd til at rejse med børn?

“Åh, jeg har efterhånden en lang liste. Både hvad angår pakning, destinationer og selve turen derhen. Grundlæggende tror jeg, det handler om at sænke sine forventninger. Ferie er også putninger, masser af behov og nedsmeltninger, men hvis man kan sænke skuldrene og forsøge at være i nuet uden de store idéer om, hvad ferien skal kunne, så tror jeg, man kommer langt, og så opstår lykkestunderne. Man kan godt have en ide om, at nu skal vi lykkes med alt, bare fordi det er ferie, og sådan er virkeligheden sjældent.”

11 gode råd til den bedste ferie

Læg mødetider, madpakker og hverdagsjag på hylden – og ånd ud. Her giver parterapeut Fie Hørby sine bedste råd til at skabe optimale rammer for en ferie for hele familien.

Læs også

11 gode råd til den bedste ferie

 

Kristine Anthoni, Brand manager

 

Hvad er dit bedste råd til at rejse med børn?

“Jeg har altid rejst meget med mine børn og ofte alene med dem. Det vigtigste, jeg pakker, er børnenes putteting. Jeg har deres babydyner med, også selvom de er for store til dem eller bare dynebetrækket. Det er hyggeligt at få noget velkendt over sig, der dufter af hjem, når de bliver trætte. Jeg synes også de er gode at have, når man kommer et nyt sted hen og børnene skal vænne sig til det.

Jeg pakker en stofpose med skiftetøj til alle mand, og den kommer med op i flyveren. Jeg pakker 3-4 hyggelige små ting ind som gaver, meget gerne noget krea, og så åbner de pakkerne i løbet af flyveturen. Jeg giver dem pakkerne i løbet af turen, når tålmodigheden begynder at svigte. Jeg pakker selvfølgelig også en kæmpe snackpose med gulerødder, agurker, kiks, figenstænger osv.”

Podcast: Om søskendekonflikter

Det kan ikke undgås, at søskende skændes og har konflikter – og måske lidt ekstra meget i ferien, hvor vi bruger mere tid sammen. Men som forældre er det ikke altid lige nemt at navigere i, for hvem har ret? Hvordan hjælper man børnene bedst videre, når alt slår knuder? Og skal man overhovedet blande sig?

Podcast

Ego: Om søskendekonflikter

 

Andrea Smidt, content creator

 

Hvad er dit bedste råd til at rejse med børn?

“Med en et-årig feriemakker sørger jeg for at have pakket godt med tålmodighed, mange snacks og husker på på at holde fast i vores rutiner hjemmefra. Jeg husker mig selv på, at det er mig og min kæreste, der kender vores datter bedst og mavefornemmelsen er den samme, selvom rammerne ser forskellige ud.”

Artikel: Nedsmeltning!

Ferie som børnefamilie betyder som bekendt mere af det hele – også store følelser og nedsmeltninger. I denne artikel fortæller Mette Marie Thornam, der er cand.pæd.psyk og par- og familieterapeut, hvorfor børn reagerer, som de gør, og hvordan vi bedst støtter dem gennem de store følelsesudbrud

Læs også

Nedsmeltning! Sådan hjælper du dit barn igennem

 

Liv Winther, medstifter af To The Moon, Honey

 

Hvad er dit bedste råd til at rejse med børn?

“Jeg smider al dårlig samvittighed, når jeg stiger ombord på flyveren, det er for mig et time-out for alle normale regler, der omhandler mad og skærme. Til gengæld har jeg altid nye ’lomme-spil’ med på rejsen til ventetid i lufthavnen og ved gaten. Animal Yatzy, Uno, Double og Small talk kort er gode til at samle familien og gøre ventetiden hyggelig. Og så har jeg lært, at der går nogle dage før vores familie, kommer helt i feriestemning. Vi kan alle fem være lidt ’cranky’ og stressede når vi ankommer, og det er ok.”

Podcast: Sådan tuner i ind på hinanden i parforholdet i sommerferien

Hvad skal der til, for at vi i parforholdet kan tune ind på hinanden i ferien? Få brugbare og konkrete råd til, hvordan du kan skabe kontakt med din partner og hvorfor det er vigtigt at forventningsafstemme allerede inden ferien går i gang.

To_the_moon_honey_podcast_ego_Stephanie-Green-Lauridsen
Podcast

Ego: Sådan tuner I ind på hinanden i parforholdet i sommerferien

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *