To_the_moon_honey_pampering_moon_journal_hola_luna_charlotte_torpegaard

Danse i måneskin

Hvad er et månebad, og hvad kan man få ud af at føre månedagbog? Vi har talt med skønhedsekspert Charlotte Torpegaard, der tager os med på en guidet tur til stjernerne og Stine Legarth, der forklarer hvordan, vi kan bruge månens cyklus til at styrke vores indre

 

Hvad har månen med skønhed at gøre?

”Efter en årrække med et skønhedsfokus, der har drejet sig om rynker, rutiner og resultater, er vi igen begyndt at søge magien i skønhedsverdenen og alt, hvad den (også) byder på af velvære, ro og feel good. Personligt er det den del, jeg holder allermest af. Og det kan være, at det er mig, der har særligt fokus, men lige nu lander der en del produkter med referencer til månen på mit bord. Vi taler alt fra neglelakker i månefarver, dufte med måneskin, cremer med måneskær, og sågar har vi et månebad på hylden hos os. Månen er symbol på drømme og femininitet, og det er jo om noget i skønhedsverdenens – og tidens ånd.

Hvorfor er vi pludselig så tiltrukket af månen?

”Egentlig er der intet nyt i det. Månen har altid haft en mystisk og mytisk tiltrækningskraft på os. Månens faser hævdes at have indflydelse på mange ting i og omkring os. Biodynamiske haver bliver plantet og passet efter månen, og kvinders cyklus hævdes ofte at være månebestemt. Nogle siger sågar, at månen har indflydelse på, hvornår og hvordan vores hår gror, eller hvornår vi skal booke vores skønhedsbehandlinger (efter sigende detox, når månen er aftagende, fordi vi lettere smider ting af os her). Månen siges også at have indflydelse på fødsler – selv fødte jeg i fuldmåne, og min søn vågner stadig om natten, når fuldmånen regerer. Månen og dens faser kan have forskellig betydning for os alle. Måske er det ren hokuspokus for dig. Måske har du lagt din jaderulle til opladning i fuldmåne. Måske oplever du et anderledes søvnmønster eller en anden stemning i kroppen altafhængig af, hvor månen er i sin cyklus. Måske har du prøvet en indiansk svedhytte, en månedagbog eller et andet ritual i forbindelse med månen.”

Har du selv prøvet noget af det?

”Jeg er altid nysgerrig, når det kommer til tendenser og strømninger, og månen har altid været en fascinerende del i mit liv. Så lige nu stikker jeg næsen i månedufte, og ved sidste nymåne tog jeg endda et månebad. Bare ordet gjorde mig nysgerrig. Noget med at bade i lys og månestråler. Hvem kunne ikke tænke sig det? At tage et månebad er et spirituelt ritual, der handler om at rense og om at bringe energien tilbage. Det inkluderer badesalt, salvierøgelse, krystaller og vand, men allermest handler det om at tage lidt tid ud til sig selv, stoppe op et øjeblik og lige kigge på, hvor man er, og om det er det rigtige sted at være. Det kan vi alle sammen have godt af indimellem, ikke mindst i en hverdag med børn, job, masser af praktik og typisk ikke så meget tid til én selv. Du kan tage dette bad, når som helst du ønsker eller føler, du har brug for det. Eller du kan følge månens faser, hvor nymåne står for nye begyndelser, nye projekter eller nye frø, mens fuldmåne er et godt tidspunkt for manifestationer, beslutninger og at lade ting passere. Ifølge eksperter er denne slags ritualer mere rationelle, end de måske umiddelbart lyder. Psykologer har påpeget, at de kan være yderst effektive til at reducere stress og angst, opbygge selvtillid og hjælpe til at ændre uhensigtsmæssige tankemønstre eller blot til at klare en hektisk hverdag. På den måde passer det godt i tiden lige nu.”

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

Stine Legarth er stifter af Hola Luna. Stine har tidligere arbejdet som HR og konsulentchef i en stor international virksomhed, men tog for 2 år siden en selvvalgt pause fra karriereræset og har nu lavet månedagbogen Hola Luna – A Moon Journal. Vi taler med hende om, hvad vi kan bruge nymånen til og hvordan man fører månedagbog.

Hvad er det, der sker ved nymåne?

”Nymånen er starten på en ny månecyklus og repræsenterer en ny begyndelse. Månen har netop været igennem hele sin cyklus og skal nu til at starte forfra. Selvom man ikke kan se månen ved nymåne, så er der masser af energi at hente i denne månefase. Energien omkring nymånen er igangsættende, inspirerende, kreativ og spirende, og det er et perfekt tidspunkt til at sætte intentioner, starte på nye gode vaner og nye projekter. Nymånens spirende energi har altid en række nye tanker og ideer med sig, og jeg sørger altid for at få noteret disse i min månedagbog. Derfor sætter jeg ved nymåne tid af, til at skrive de intentioner og ønsker jeg har for den kommende månecyklus ned. Udover at skrive i min månedagbog, tager jeg altid et ekstra dejligt bad, så jeg er frisk og klar på en ny cyklus. En ny begyndelse.”

To_The_Moon_Honey_Gua_Sha_Charlotte_Torpegaard_I_Love_Beauty_
Læs også

Ammeskuldre, appelsinhud og de vise sten

Hvorfor er månen særligt interessant for kvinder?

”Månen repræsenterer den feminine energi, hvor solen repræsenterer den maskuline. Vi har alle både den feminine og den maskuline repræsenteret i os, og for, at vi kan føle os i balance, bør der være ligevægt mellem de to. Ligesom med yin og yang. Jeg tror, mange kvinder finder månen interessant og dragende, fordi den repræsenterer en side af os, som vi i en verden domineret af det maskuline, har det med at undertrykke og gemme lidt af vejen. Månen kan netop minde os om styrken ved de feminine energier og få os til at dyrke dem mere. Endvidere er det ikke helt uinteressant at månens cyklus på 29,5 dage, svarer nogenlunde til længden på kvinders menstruationscyklus. Nogle vil strække sig til at sige, at hvis en kvinde er i balance, vil hendes menstruationscyklus automatisk følge månens cyklus. Så hun vil menstruere ved nymåne og have ægløsning ved fuldmåne. Dette er der dog ikke videnskabeligt bevis for.”

To_The_Moon_Honey_Deo_alluminiumsfri_Gravid_skønhed_Deodorant_
Læs også

De bedste deodoranter uden aluminium

Hvorfor skal man føre månedagbog?

”Man skal føre månedagbog, fordi det for det første ikke kan betale sig at lade god ‘måneenergi’ gå til spilde, uden at omsætte den til noget konkret og positivt. Altså sætte gode intentioner ved nymånen og give slip på de ting som ikke længere virker for dig ved fuldmånen. For det andet, fordi det at skrive månedagbog, i en travl hverdag, er et lille magisk pusterum, hvor der er fokus på ro og refleksion, og hvor man kan få sine tanker, ideer og drømme ned på papir.”

Duft af månen med See The Moonlight.

Dup kinderne i måneskin med highlighteren fra Kjær Weis.

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

To_the_moon_honey_pamering_Charlotte_Torpegaard_I_love_beauty_Charlotte Torpegaard startede sit beauty univers I Love Beauty i 2009. Det tæller nu både skønhedsblog, bøger, sociale medier og den helt unikke skønhedsboutique i en af de små berømte pavilloner i Kongens Have i København.

Hun er mor til Oskar på 9 år.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *