To_The_Moon_Honey_Gua_Sha_Charlotte_Torpegaard_I_Love_Beauty_

Ammeskuldre, appelsinhud og de vise sten

Hun har startet en Gua Sha-bølge i Danmark. Men hvad er det Gua Sha’en kan? Vi har bedt Charlotte Torpegaard om at dele sin viden om appelsinhud, ammeskuldre og de vise sten med os.

 

Hvad er en Gua Sha?

Gua Sha er en mere end 2000 år gammel kinesisk behandlingsmetode, hvor huden ‘skrabes’ med en særlig sten – en Gua Sha. Herigennem udskilles affaldsstoffer samtidig med at blodcirkulationen stimuleres, ubalancer elimineres og hele flowet i kroppen styrkes. Metoden er i familie med akupunktur og udøvere hævder, at det har en positiv indflydelse på inflammation, varmeophobninger, urenheder og overflødigt fedt. Gua Sha er en af mine absolutte yndlingsmetoder til at holde cellulite fra døren, men den kan også meget andet og er et virkelig godt værktøj under graviditet og amning.

Amalie Reedtz-Thott
Læs også

Amalie Reedtz-Thott: Mit ritual

Bliver appelsinhud værre under graviditeten?

Appelsinhud eller cellulite, som det hedder med et fint ord, er buler i bindvævet. Det skyldes en ophobning af affaldsstoffer, men kan også være genetisk disponeret. Det kan syne af mere, hvis der er ophobning af væske i kroppen, som mange oplever under graviditet. Man får således ikke nødvendigvis mere appelsinhud af at være gravid, men det kan syne af mere.

Må man Gua Sha’e mens man er gravid?

Du må gerne bruge Gua Sha stille og roligt, når du er gravid, men vent med at gå all in på cellulite og opstramning til du har født. Og undlad indersiden af underbenene. Gua Sha har alt andet lige en udrensende effekt, hvis du går til den, og det rimer ikke på graviditet. Når du har født og er forbi den første ammeperiode, er Gua Sha’en til gengæld en virkelig god måde til effektivt og hurtigt at få din krop tilbage i den form, du ønsker. Til gengæld er Gua Sha’en virkelig god under graviditet, hvis din krop er øm eller du har væske i kroppen. Du kan massere din ben og arme i en ren, gerne økologisk, olie og køre stenen i nogle baner og frem og tilbage. Gør det så længe det føles rart og tryk ikke til, men lad stenen gøre arbejdet.

Shop

HONEY Body Oil • Nourishing & softening

340 kr

Kan den andet?

Gua Sha er også eminent til ømme ammeskuldre. Vi har rigtig mange gravide, for hvem det er blevet noget nær deres bedste ven. Ofte sidder man i skæve stillinger, når man ammer, eller holder arme og skuldre i samme stilling i lang tid, fordi baby falder i søvn undervejs (for aldrig vække en baby, der – endelig – sover). Her kan Gua Sha’en massere ømme skuldre og overarme, inden det sætter sig til myoser og spændinger. Bærer du ofte din baby på hoften (ofte har vi en tendens til altid at bruge den samme side), er Gua Sha’en også virkelig god til at mindske spændinger her. Bliver vi ved babyer og søvn, kan Gua Sha’en også bruges til netop at få babyer og børn til at falde til ro. Så er det blot et helt andet greb, du skal have på den. Modsat på dig selv, hvor trykket gerne må være fast og kunne mærkes, skal du blot køre stenen helt let og i lange blide strøg hen over babys hud. Det bringer ro – og ofte søvn. Gua Sha-terapi er også kendt for at benyttes til sensitive børn og børn med autisme.

Du kan også bruge din Gua Sha sten på en øm lænd op til fødslen – pak den med i tasken. Sammen med kakaobønner (de giver så meget mere energi til kroppen end de Marie-kiks, du får på hospitalet), kokosvand og en god læbepomade udgør Gua Sha’en et rigtig godt fødselskit.

Her finder du de to Gua Sha variationer:

Gua Sha 349 kr.

Gua Sha To Go 299 kr.

Vigtigt at vide:

Vi går meget op i, at vores sten skal være lavet på klassisk manér og i samme natursten som de sten, de kinesiske Gua Sha-terapeuter bruger i deres behandlinger. Vores sten er håndlavede og ligner derfor ikke de industrislebne sten, du finder langt de fleste steder. Derfor vil du opleve, at stenene kan have årer, farveforskelle og strukturforskelle akkurat som natursten har det. Det er i vores øjne en del af både charmen og virkningen. Hold dig altid fra de industrislebne versioner. Ofte er de slebet med kemikalier for at få dem til at se fine og glatte ud – men du har ikke lyst til at køre kemikalier på hverken din egen eller din babys hud.

 

Tekst og fotografi Liv Winther

Meet’n’greet

Charlotte Torpegaard startede sit beauty univers I Love Beauty i 2009. Det tæller nu både skønhedsblog, bøger, sociale medier og den helt unikke skønhedsboutique i en af de små berømte pavilloner i Kongens Have i København.

Hun er mor til Oskar på 8 år.

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *

Hej To The Moon, jeg er gravid og er virkelig glad for den her type indlæg. Har læst om guasha sten flere gange og tænkt på om jeg måtte bruge dem når jeg var gravid. Føler aldrig jeg har haft mere appelsinhud end nu! Og jeg er i 6. måned.