Vintage i små størrelser – Worn Threads

I søgen efter brugt tøj i god kvalitet til sin egen datter endte Fie med at skabe Worn Threads. Et vintageunivers til de mindste af lun strik, fløjl fra Osh Kosh, denim fra Levi’s og slidstærke smækbukser fra Carhartt – alt sammen til enten salg eller leje.

 

Hvordan fik du ideen? 

”Under min barsel med Alma havde jeg mange tanker om, hvilken hylde jeg skulle passe ind på, på den anden side af min barsel. Jeg havde lyst til at starte mit eget, men det var meget vigtigt for mig ikke at producere nyt ’bare fordi’, og ideen skulle kunne vokse sikkert og langsomt uden en stor kapitalindsprøjtning. Min mor har gemt tøj, fra jeg selv var barn, som Alma nu også har haft på, og jeg syntes, at det var så fint, at hun havde tøj, der havde en lang historie og sentimental værdi. Derudover var det også tydeligt, at noget tøj bare holder i generationer, og jeg fik en lyst til at finde mere vintage og brugt tøj til Alma. Men jeg manglede en butik, hvor jeg kunne finde det, jeg havde i tankerne, ægte vintagefund, der virkelig var blevet brugt og elsket. Så jeg satte jagten ind og endte med at åbne den selv.”

Hvor finder du udvalget?

”Det er meget forskelligt. Vi er altid på udkig, når vi besøger markeder og genbrugsbutikker, og nogle gange køber vi også fra private, som har haft fine ting liggende i generationer. Det er vores mission at tage tøjet, der er blevet ‘kasseret’ eller lagt i gemmerne og give det ny værdi og få det i brug igen. Vi er altid interesserede i at høre fra private, hvis de har noget liggende derhjemme, der måske kunne passe ind i vores univers. Derudover tilbyder vi altid at købe vores fund tilbage, når vores kunders børn er vokset ud af dem.”

Hvordan behandler du tøjet, inden det sælges videre? 

”Jeg vasker tøjet i neutral vaskemiddel og laver reparationer, hvis det er nødvendigt. Jeg har en lille bunke liggende, som jeg ikke har kunnet få helt fri for pletter, og jeg har en idé om at forsøge at farve dem naturligt med for eksempel løg eller kaffe. Det er et projekt, jeg glæder mig til at eksperimentere med.”

Hvad skal man efter din mening ikke købe brugt, og hvad kan rigtig godt betale sig at købe brugt? 

”Som udgangspunkt synes jeg altid, at man skal overveje at købe brugt fremfor nyt. Dog kan der være ting, som af forskellige grunde ikke er særligt gode at købe brugt til børn. For eksempel har vi altid købt nye eller ”næsten ubrugte” sko til Alma, da jeg har hørt, at det er bedst for de små helt nye fødder – men det er ikke noget, jeg vil kloge mig på! Det secondhandtøj, vi sælger, har altid været brugt. Det er vigtigt for os, at det har en historie. Derfor vælger vi kun de materialer, der kan tåle at blive brugt igen og igen som klassisk denim, da det kun bliver bedre af at blive brugt. Når det så er sagt, er brugt for det meste en god idé i min verden.”

 

Tekst Bea Fagerholt

Meet’n’greet

 To_the_moon_honey_Worntreads_

Fie Brabrand, 27, er uddannet indenfor design og tøjkonstruktion fra KEA, hun bor i Vanløse og er mor til Alma My på 21 måneder, som hun hjemmepasser.

@wornthreadscph

www.wornthreadscph.com

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *