Andrea Smidt – Mit ritual

Hjemme hos model Andrea Smidt starter dagen altid med en morgenkaffe i sengen. Her fortæller hun om sin morgen- og skønhedsrutine, om at tæmme tankemylder på cykelturen til arbejde og om at få det bedste ud af hendes et-årige datters interesse i gua sha og tørbørster

 

Hvad tid står du op om morgenen?

“Jeg står op når mit vækkeur ala min 1-årige datter, Merle, vågner ved 6-tiden. Vi putter altid videre i sengen en halv times tid, hvorefter jeg er så heldig at få serveret kaffe på sengen af min kæreste. Jeg vil ikke bytte denne særlige stund for ekstra søvn. Også selvom Merle pt er ved at få kindtænder, og nætterne derfor er noget mere urolige, end de plejer at være. For tiden vågner hun ved midnatstid og kommer op i smørhullet. Hun vender og drejer sig, så jeg sørger for at gå tidligt i seng for at få så meget søvn som muligt.”

Hvad er dit morgenritual?

“Jeg skal helst vågne langsomt eller i hvert fald roligt, så mens min kæreste og Merle spiser morgenmad, tager jeg mig et langt varmt bad og drikker et stort glas vand på badeværelset. De der fem minutter alene er så rare og vigtige for resten af min dag. En god start på dagen betyder ofte en god dag og omvendt for mig. Jeg står først rigtigt op efter mit morgenbad, så det undlades ikke. Bagefter gør vi os alle tre klar til lyden af Norah Jones, som min kæreste spiller på repeat hver morgen. De dage, hvor jeg skal aflevere Merle i vuggestue, cykler jeg gennem Utterslev Mose og derfra videre på arbejde. Jeg cykler altid afsted i god tid, så jeg har tid til at aflevere i ro og mag og lege lidt med, inden jeg cykler videre.”

Hvad er din favoritmorgenmad?

“Min favoritmorgenmad består af en bolle med ost, et blødkogt æg, en frisk juice og vigtigst – god tid til at nyde det hele og selvfølgelig i godt selskab. Jeg bryder mig virkelig ikke om at spise hurtigt så i hverdagene, hvor tiden oftest er knap, spiser jeg som regel ikke morgenmad. Jeg bliver sjældent sulten før frokosttid, så det passer godt ind i hverdagsrutinen, når hele familien skal nå ud ad døren.”

Hvordan tjekker du ind med dig selv?

“Jeg tjekker ind med mig selv hver dag på cykelturen til og fra arbejde. Turen tager en halv time hver vej, så der er rig mulighed for at tænke dagen igennem og til tider dukker der også en god idé op. Hvis jeg kommer i tanke om noget, jeg har glemt at gøre, stopper jeg op og skriver det ned på en note på min telefon, så jeg har ro i hovedet til resten af cykelturen. I weekenden prøver jeg at holde mini-pauser, hvor jeg lægger mig ned med en hånd på min mave og lukker øjenene et øjeblik. Det er noget jeg har taget med mig fra yogaens verden, som jeg har dyrket meget førhen.

Hvad består din beautyrutine af?

“Min beautyrutine er meget simpel og består af HONEYs Hydra Serum, Everyday Facecream og Tromborgs Brow Fix. Om vinteren tilsætter jeg ind i mellem en dråbe A Hint of Summer fra Rudolph Care, som giver en dejlig glød i de mørke måneder og om sommeren slutter jeg af med solcreme fra La Roche-Posay. I badet bruger jeg Mantle’s The Ex Exfoliator, som jeg lader sidde i ansigtet, mens jeg vasker hår. Efter badet smører jeg min krop ind i mandelolie, HONEY Body Oil eller castor olie, som jeg også sværger til i håret. 

I weekenden kan jeg godt lide at forkæle mig selv lidt ekstra ved at ordne mine negle med Sesame scrub fra Licia Florio og sove med ansigtsmasker. Jeg veksler imellem forskellige efter behov – for tiden er mine favorit The Dream Mask fra Mantle. Derudover gør jeg en dyd ud af at drikke meget vand og spise sundt for at hydrere min hud indefra. Til det formål har jeg altid en drikkedunk med mig.

Har jeg fået en bums eller en lille urenhed, så presser jeg citronsaft ud i et glas og dupper det direkte på. Jeg har læst, at citronen virker rensende på huden og det har altid fungeret for mig.” 

Shop

Hemen Biarritz • Top

269 kr - 299 kr

Hvordan har du ændret dine beautyrutiner, efter du er blevet mor?

“Efter at jeg er blevet mor er jeg uden tvivl blevet mere opmærksom på tilsætningen af parfume i mine kosmetiske produkter. Jeg finder tilsætningen overflødig, selv de naturlige, og kan godt lide selv at kunne vælge parfume til eller fra. 

Jeg ELSKER mine beautyrutiner. Det er den største selvforkælelse for mig. Efter at jeg er blevet mor, har jeg heller ikke skruet ned selvom jeg har mindre tid alene, men har prøvet at gøre mine beautyrutiner til en fælles aktivitet, som min datter og jeg kan lave sammen. Idéen startede da Merle rakte sin hånd frem gang på gang når hun så mig tage ansigtscreme på. Derfor er det også ekstra vigtigt for mig at størstedelen af produkterne i hjemmet kan bruges af hele familien. Nu tager vi fællesbade og leger med tørbørster og gua sha sammen. På den måde får jeg lidt ekstra selvforkælelse ind i en travl hverdag. Det er selvfølgelig mindre afslappende med en 1-årig til selskab, men lidt har også ret. Jeg nyder det, så længe det varer ved.”

 

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

“Hvis jeg har en hel time for mig selv om sommeren vil jeg aller helst bruge den på et tæppe nede i vores gårdhave. Der vil jeg ideelt set gerne bare ligge og lytte til ingenting, højst lyden af fugle, mens jeg mærker solens varme. På den måde føler jeg, jeg få tømt lidt ud i hovedet og giver plads til nye idéer. Før jeg blev mor kunne jeg godt lide at lytte til podcast eller musik, når jeg var alene, men nu skal der helst bare være helt ro, for det er der så sjælendt længere. Heldigvis for det. Med det sagt så kan en snackskål og en film også noget godt.” 

Hvad er den bedste beslutning, du har truffet for dig selv?

“Den bedste beslutning jeg nogensinde har taget, er at få Merle Babett. Hun gør mig nemlig til den bedste version af mig selv. Min kæreste og jeg var henholdvis 24 og 25 år da ønsket om en baby opstod, så relativt unge efter statistikkerne i København. Selvom vi stod midt i en vennegruppe, hvor tanken om børn langt fra var strejfet endnu, faldt den os meget naturligt. Efter at Merle er kommet til verden, er hun blevet en naturlig del af vennegruppen og det gør at vi ikke føler os udenfor. Derudover er jeg glad for at have taget beslutningen om altid at gøre mig umage. Jeg foretrækker enten at gøre ting fuldstændig ellers ikke. Det føles bedst for mig.”

Foto Andrea Smidt og private

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *