Mangler du inspiration til efterårsferien? Ny bog af Shane Brox og Ditte Isager

Gør dig klar til at blive kreativ med Shane Brox – manden der kan forvandle en papkasse til et eventyrligt fantasiland. De fine billeder i bogen er fotograferet af Ditte Isager, som her fortæller om tankerne og formålet med bogen

 

Hvordan fik I ideen til denne bog?

“Shane havde lige lavet en udstilling til børn om verdensmålene på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Shane og jeg drømte om at lave en børnebog sammen, og da bæredygtighed er noget, der optager os begge, var det oplagt at omsætte udstillingen til en bog. Formålet er, at forklare verdensmålene på en måde, så de bliver nemme at forstå og lette at huske. Både Shane og jeg synes, det er vigtigt at oplyse om, hvordan man kan gøre en forskel med hensyn til bæredygtighed og miljø, uden at skræmme. Børn i dag har nok angst, som det er med corona, klima og ufred i verden.”

Byg_EN_BEDRE_VERDEN_SHANE_BROX_TO_THE_MOON_SHOP_

Hvordan bruger man den?

“Det er en bygge- og samtale bog til børn og deres forældre eller skolen. Den skulle gerne kunne inspirere børn til at gøre noget selv og hjælpe både børn og voksne til at tale om og forstå målene, og at vi alle kan gøre en forskel. Bogen kan flere ting. Den forklarer hvert verdensmål på en enkel måde: Der er 17 handlinger, du og jeg kan gøre, der er 17 tilhørende kreative byg, hvor alle materialer er i genbrug, og der er portrætter af børn med deres unikke historie.”

Hvad er din yndlingsting ved bogen?

“Det er nok børnene, der medvirker. Jeg synes, det fantastisk at læse deres historier, den ordblinde hvis yndlingsfag er dansk, pigen med angst, der laver loppemarkeder og giver pengene til en hjemløs dame. Børn er fantastiske, og det giver håb om en generation, der er klar til at gøre noget.”

Hvorfor er det vigtigt at tale med sine børn om de her ting?

“Det er vigtigt, fordi de skal lære, at vi skal passe på hinanden og vores planet. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.”

 

’Byg En Bedre Verden’ kan købes her og koster 200 kr. 

Shane Brox, som du måske kender fra programmet ’Shanes Verden’ på DR1, og fotograf Ditte Isager har netop udgivet en samtale- og byggebog til både børn og voksne med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål.

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *