Julie Morille “Jeg er nødt til at finde en balance mellem at være mor og selvstændig”

Som 16-årig var Julie Morille med til fødslen af sin lillebror og fik tidligt et indtryk af, hvad en fødsel er for en størrelse. Nu venter hun sit første barn, som hun har haft en udpræget nem graviditet med, og derfor lurer bekymringerne i baghovedet for at noget skal gå galt 

 

Egentlig havde Julie termin den 25. december, to dage efter sin egen fødselsdag. Hun havde glædet sig til at dele sin decemberfødselsdag med sin søn, for december er efter hendes mening årets hyggeligste måned. Men nu får den lille fyr i maven fødselsdag i januar, Julie er nemlig gået over tid og er ved at blive utålmodig. 

“Jeg er nok bare den utålmodige type, som gerne vil have, at alt skal ske så snart, når jeg har sat mig det for. Men lige pt. er jeg kun gået fem dage over tid, har endda fået en hindeløsning, er allerede to cm åben, spiser seks dadler om dagen, drikker hindbærblad te hver dag og holder oxytocinen højt! Jeg følger alle de gode råd om, hvordan man kan sætte en fødsel i gang, og jeg håber bare snart, at der sker noget.”

Til daglig driver Julie tøjmærket Babett, som hun stiftede med sin veninde Nanna Frimodt Kristiansen i 2019. Det startede med, at de to veninder faldt over et restparti af stribede kanvasstoffer hos en gardinmager, som skulle på pension, hvorefter de opkøbte hans lager. Så stod de der med en masse stof, uden at vide hvad de egentlig skulle bruge det til. 

“Det var for unikt og smukt til, at vi kunne lade det gå, så vi fyldte Nannas Saab med to paller stof og var helt høje og oppe at køre hele vejen hjem til København. Kort efter syede vi jakker ud af det, som vi hurtigt fik solgt ind til Holly Golightly – og det var startskuddet til Babett. Babett er et unisex brand, skabt ud fra restpartier og vintagematerialer, der bærer på en historie om et tidligere liv. Mange af materialerne har været i hænderne på flere generationer af primært kvinder, som har passet rigtig godt på deres ting – og der er noget enormt værdifuldt og inspirerende ved at få lov til at give disse små skatte et nyt liv.” I dag forhandles Babett i tre butikker i København, en i Amsterdam og på Babetts webshop.

“Vi er ret gode til at følge vores mavefornemmelse og intuition, når det kommer til det kreative, og det er så fedt at have skabt Babett med en så tæt veninde og samtidig kunne være så godt et team.”

Hvordan fandt du ud af, at du var gravid? 

“Første gang, jeg kunne mærke at et eller andet var anderledes ved min krop, var efter en middag hos min far. Jeg fik det ret skidt efterfølgende og maden sad helt oppe i halsen på mig. Et par dage senere sendte jeg min kæreste ned efter en test, da mine bryster begyndte at spænde. Jeg var ikke i tvivl om at den var positiv med de to ret så tydelige streger. Vi var begge helt vildt glade, men også en smule i chok, da det kun var 14 dage siden, vi havde besluttet os for ikke at passe på. Jeg havde ikke regnet med, at det ville gå så stærkt med at blive gravide og nu skulle være forældre. Men det var stadig verdens bedste nyhed.”

To_The_moon_honey_baby_bump_victoria_saceeanu_gregersen_
Læs også

“Da jeg kom ud i bilen efter scanningen, begyndte jeg at græde” 

Hvordan vil du beskrive din graviditet?

“Jeg har haft den nemmeste graviditet, og jeg har kunnet arbejdet helt til det sidste. Jeg føler mig vanvittigt privilegeret og har nok en lille frygt for, at det vender. Så heldig kan jeg ikke have lov til at være, tænker jeg. Jeg frygter, at jeg får en forfærdelig fødsel, eller at jeg får en søn med kolik eller at et eller andet slemt og uventet vil ske. Det er en åndssvag tanke, men jeg har svært ved at lægge det fra mig. Det har været tydeligt at mærke, at hormonerne har pumpet rundt i min krop, og jeg har haft super let til tårer. 

Til misdannelsesscanningen kunne jordemoderen se at vores baby kun har to blodkar i sin navlestreng i stedet for tre. Jordemoderen var selv meget afslappet omkring det, og derfor tog vi det også rimelig roligt. Vi blev tilbudt fire ekstra scanninger i løbet af graviditeten, så de kan holde godt øje med hans vægt og udvikling, og om han følger kurven, hvilket han heldigvis gør, så det har ikke været den store alarm.”

 

Hvordan har du det med din gravide krop?

“Jeg er stolt af min gravide krop, og jeg nyder at være gravid. Hele processen i at kunne se udviklingen og transformationen på egen krop er utrolig fascinerende, og jeg har så meget respekt for kvinder, der går igennem en graviditet. Det er livsbekræftende at kunne mærke ham sparke og bevæge sig derinde. Jeg har taget 10 kg på under min graviditet, men jeg har haft god appetit og spist det, jeg har haft lyst til. To uger inden termin fik jeg to strækmærker, og det var noget, jeg lige skulle acceptere. Men ret hurtigt tænkte jeg på, at det egentlig kan betragtes som hans visitkort eller fingeraftryk på min krop, og det er jo virkelig fint.”

Hvordan vil du beskrive din stil under din graviditet?

“Oversize og komfortabelt. Løse jeans og en T-shirt har været min go-to under graviditeten, og jeg har ofte mixet det med en overskjorte eller blød sweatshirt. Min kærestes jeans har været geniale, og jeg føler, at jeg har kunnet bevare min tøjstil, som er ret unisex, igennem hele graviditeten.”

Hvad var det første stykke graviditetstøj, du købte?

“Det er nok lidt atypisk, men jeg har ikke købt et eneste stykke graviditetstøj. Jeg har til gengæld selv syet mig nogle dejlige Babett-bukser med elastik i noget deadstock fra Paris. Det var nok i uge 25, at jeg syede dem, og jeg har kunnet passe dem hele vejen igennem.”

Hvilket item har du haft mest glæde af under din graviditet?

“Min kærestes Carhartt-jeans.”

Hvilke sko har båret dig rundt under graviditeten?

“Jeg har haft stor glæde af mine Marni-slippers, som er totalt behagelige at have på.”

Dyrker du motion under din graviditet? 

“Før graviditeten foretrak jeg at dyrke motion om formiddagen. Det var en vild dejlig måde at starte dagen ud på og gav mig god energi til en lang arbejdsdag, som tit kunne trække ud hen på aftenen. Men efter jeg blev gravid, har jeg ikke haft det samme energiniveau, og jeg har derfor trænet om eftermiddagen i stedet og stoppet dagen lidt tidligere. En løbetur og lidt øvelser har kunnet slå mig helt ud, og jeg følte, jeg kunne falde i søvn, så snart jeg bare trådte ind ad min hoveddør.”

Hvilke overvejelser har du gjort dig om kost og tilskud under din graviditet?

“Det har været en kamp for mig at huske at tage alle mine vitaminer hver morgen. Det er jeg nok bare ikke så god til. Jeg har både taget ekstra multivitaminer for gravide, jern, magnesium, C-vitamin, D-vitamin og kalktilskud. ”

Har dine hudplejerutiner ændret sig under graviditeten?

“Jeg har skambrugt Body Oil fra HONEY til kroppen. Derudover bruger jeg også en økologisk mandelolie til hele kroppen og har altid brugt Avène-cremer til mit ansigt. Generelt bruger jeg ikke kemikalier og parfume i min hudpleje, og det er jeg fortsat med her i graviditeten.”

Hvordan har du forberedt dig på fødslen, og hvilke tanker har du gjort dig?

“Jeg har ikke gået til fødselsforberedelse. I stedet har jeg snakket enormt meget med veninder om deres fødselsberetninger og føler, at jeg får helt vild meget ud af at høre dem. Min mor er sundhedsplejerske og har født tre børn. Hun er min fødeguru og levende ’baby-leksikon’. Hun står mig meget nær. Derudover har efterfødselspodcasts fra To The Moon Honey virkelig været gode at lytte til.

To_The_moon_honey_baby_bump_Featured_cille_fjord_Liv_winther
Læs også

Cille Fjord – ”Jeg var ikke voksen da jeg blev mor første gang, men det er jeg nu”

Min kæreste, Carsten, og jeg har snakket en del om fødslen, hvad vi ønsker og ikke ønsker, og har forberedt os så godt, man nu kan. Når alt kommer til stykket, så ved kroppen heldigvis, hvad den skal gøre, og jeg stoler fuldstændig på, at jordemødrene guider os igennem det. Jeg har et kæmpe ønske om selv at kunne tage imod ham og gerne i vand. 

Ellers har jeg sat alle mine forventninger helt ned i forhold til fødslen, så jeg ikke bliver skuffet, hvis tingene ikke udvikler sig som forventet. Jeg var med til min lillebrors fødsel, da jeg var 16 år, hvilket var den vildeste oplevelse nogensinde. Jeg så ham komme ud af fødekanalen. Det var så ekstremt at se min mor i så voldsomme og ubeskrivelige smerter, og jeg prøver ikke at tænke så meget på det, som jeg selv skal igennem snart. 

At se min lillebror komme til verden har klart givet mig en forståelse for, hvad en fødsel går ud på. Det er en super syret oplevelse. Min mor fødte ham på fire timer, hvilket er meget hurtigt, så derfor har jeg nok været lidt overrasket over at høre fødselsberetninger på fødsler, der varer 15-20 eller flere timer. Jeg har altid troet, at det gik ret tjept for alle. Jeg håber at kunne have en længere og roligere fødsel end min mors og gerne en fødsel, hvor jeg kan være til stede i processen og ikke bare skrige i smerte.”

Har du gjort dig tanker om de første dage efter fødslen?

“Jeg tænker, at de første dage handler meget om at få amningen op og køre og falde helt ned i gear. Slukke telefonen og bare være i en kærlighedsrus og tresomhed. Jeg glæder mig til langt om længe at møde mit barn og lære ham at kende.”

Hvordan bliver din barsel?

“Da jeg er selvstændig, holder jeg en kortere barsel end normalt. Jeg tænker at være tilbage på kontoret sammen med den lille efter ca. fire måneder. Det bliver sandsynligvis en stor udfordring at få det hele til at passe sammen i starten. Det med at komme ind i en god, fast rutine, men så snart den er oppe, er jeg sikker på, at det nok skal spille. Jeg håber på at få en glad og nem baby, som kan komme med mor på arbejde, og pigerne på kontoret glæder sig til at have en sød Babett-baby i huset. 

Min kæreste holder en måneds barsel og derudover forsøger han at få noget barsel ind, når den lille skal starte i institution om et år. Der vil han gerne tage en-to måneder, hvis det er muligt i forhold til hans arbejde. Heldigvis har han kun dagarbejde, selvom han er i restaurationsbranchen, og min hverdag som selvstændig er ret fleksibel.

Generelt har jeg nok ret meget krudt i røven. Jeg har altid haft gang i meget på én gang, men jeg ved også godt, at jeg automatisk skal falde ned, når han kommer til verden. Det er en hel naturlig proces. Jeg kan ikke køre i samme gear, som jeg har gjort indtil nu, så jeg er nødt til at finde en balance mellem at være mor og at være selvstændig.”

Shop

HONEY Hydra Serum • Hyaluronic acid & niacinamide

560 kr

Tekst Bea Fagerholt Foto Nanna Frimodt 

Meet’n’greet

Julie Morille, 30 år, venter sit første barn med Carsten Duelund Sand, som er kok og køkkenchef på Restaurant Delphine i København. De har været kærester i syv år. Julie er uddannet designer fra Det Kongelige Akademi og står bag unisex brandet Babett.

 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *