Away we go – sådan pakker du den perfekte feriekuffert!

SPONSORERET AF AWAY

Ligeså skønt det er at have fri og være sammen med sine børn hele, lange dage, ligeså meget hårdt arbejde, er der forbundet med det at skulle på ferie. Ikke alene er der formentlig 10.000 arbejdsopgaver, der skal afsluttes, inden du kan tillade dig at slå mailen fra og holde helt fri. Og hvis I skal på ferie, er der også et par kufferter, der skal pakkes, tøj der skal vaskes og et hjem, der skal forberedes på at ingen vander krydderurter eller smider gammel mælk ud.

 

Sådan starter du din pakning

1. Start ét sted. Det kunne eksempelvis være med at researche om det sted, I skal hen – hvad siger vejrudsigten?  Læg pas, rejsedokumenter, visa, printede flybilletter (hvis du er typen, der ikke stoler 100% på teknikken) og hotelreservationer frem i en bunke for sig.

2. Find en stor flade – en redt dobbeltseng eller skrivebord, hvor du kan lægge frem. Pak først ned til sidst, når du har et komplet overblik.

3. Gør det mere overskueligt for dig selv og giv hvert familiemedlem hver sin farve såkaldte ’rejse cubes’. Små beholdere i forskellige størrelser, der gør det super nemt at inddele din pakning. Især hvis I pakker til flere personer i samme kuffert, kan det være en god hjælp. Og når der skal pakkes ud er det nemt at identificere, hvad der tilhører hvem.

To_the_moon_honey_pakkeguide_Rejse_med_børn_Away_-suitcase_Liv_winther_bea_Fagerholt_

 

4. Beslut dig for om du vil vaske undervejs på ferien eller om du vil have et rent sæt tøj til hver dag, så du har en ide af omfanget af sæt, T-shirts, bodyer, etc.

5. Pak til dig selv: pak let til dagen, hvor du kommer til at være i badetøj, en lang skjorte eller kimono. Fokuser på pænere outfits som kjoler og sæt til om aftenen, hvor temperaturen tillader, at du har tøj på. Begå ikke den klassiske fejl at pakke en masse ting, du aldrig går med derhjemme – for det er der som regel en grund til. Pak dine ’gode’ ting, som du ved passer dig, og du føler dig godt tilpas i.

6. Tag én pakning ad gangen. Start eventuelt med børnenes tøj. Skal I på badeferie, så vil de højst sandsynligt have badetøj på 90% af tiden, pak derfor rigeligt af badebukser, badedragter, UV-dragter til de mindste, solhat og sandaler. Udover tøj kan du pakke yndlingsbøger, bamse og dyne, så I kan bevare putteritualerne på ferien.

7. Lav en teknik-tjekliste: opladere til mobiler, Ipads, lille anlæg, kamera, adaptors, babyalarm (husk oplader), etc. Pak det i en rejsecube, så du har det samlet ét sted.

8. Toiletsager til børnene: du skal selvfølgelig have bleer med til de første dage, samt vådservietter og vaskeklude. Har dit barn meget sensitiv hud eller allergi, kan det være en ide at pakke bleer, der rækker til hele ferien. Solcreme, termometer, panodil – hvis nogen får feber, er det vigtigt at kunne nedsætte den. Neglesaks, myggebalsam, og særlige cremer efter behov. Pak eventuelt lidt håndvasksæbe, hvis der bliver brugt mere rent tøj end beregnet.

9. Vi ved af erfaring at toilettasken nemt kan komme til at fylde halvdelen af kufferten. Spar pladsen og hæl dine yndlingsprodukter over i rejsestørrelser. Pak rens, toner, serum, dagcreme, Spf, neglefil, neglebørste, hårshampoo, balsam og evt. din hårtørrer.

10. Pak en stor pose til vasketøj, så du kan holde rent og beskidt adskilt – især hvis I har flere stop undervejs på ferien eller ikke vasker undervejs. Stofnet er også gode til ture på stranden, legetøj, etc.

Inkluder dine børn

Engager dine børn, små som store, ved at bede dem lave en liste over det de gerne vil have med, eller samle deres yndlingslegesager. Du kan altid sortere i bunken efterfølgende. Det er også en god måde at forberede dem mentalt på ferien, så I kan glæde jer sammen og tale om, hvad I skal lave, spise og opleve. Har dine børn alderen til sin egen lille kuffert, kan du gøre rejsen endnu mere speciel ved at lade dem have sin egen taske med om bord. Away laver børnekufferter i 8 forskellige farver til 1450 kr. her og de kan bruges fra ca. 3 år til barnet er ca.13 år. Se mere her.

I håndbagagen

Pak evt. din håndbagage i en carry-on kuffert, som du kan tage med om bord på flyet og nemt kan trille på hjul. Hav altid skiftetøj med til de små. Dels hvis uheldet er ude eller jeres kufferter (7, 9 13) bliver forsinket. Download underholdning på Ipad til flyveturen. Køb eventuelt et nyt stykke legetøj eller en ny bog til de små, det er altid mere spændende, når det ikke er set før. Høretelefoner til børn kan være guld værd i flyet. Gå aldrig ned på snacks – pak en madkasse med ting du ved dine børn godt kan lide og som ikke smatter alt for nemt ud. Det kan være lidt frugt, en figenstang, en bolle, grønsagsstænger. Pak rigeligt med bleer og vådservietter og et liggeunderlag så du kan skifte i alle slags omgivelser. Har du et lille barn kan det være en ide at pakke babyskeer med også.

To_the_moon_honey_pakkeguide_Rejse_med_børn_Away_-suitcase_Liv_winther_bea_Fagerholt_

 

Tekst Bea Fagerholt Foto Liv Winther

Rejs optimalt med Aways letvægtskufferter, hvor der er tænkt brugervenlighed for hele familien ned til mindste detalje. Du kan eksempelvis oplade din Iphone direkte fra batteriet i kufferten. Derudover laver de geniale rejsecubes, så du kan lave en overskuelig opdeling af familiens pakkenelliker.

Se mere på Awaytravel

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *