Redaktionen holder sommerferie: Hvad skal der ses, læses og opleves?

Sommerferien banker snart på døren, og i den anledning deler To The Moon, Honey-redaktionen sine yndlingsdestinationer i Danmark, børnevenlige kulturanbefalinger og hvilke bøger, der skal læses i sommerferien

 

Bea Fagerholt, medstifter af To The Moon, Honey. Mor til Frank, 7 år, Woody på 4 og Grace på 10 måneder.

Hvad er din yndlingsdestination i Danmark? 

“Vores sommerhus i Kikhavn som ligger en time fra København. Vi kalder det faktisk ikke vores sommerhus, men bare ‘Kikhavn’ fordi vi bruger huset hele året. Hver årstid kan noget – om vinteren er der ild i pejsen og masser af indendørshygge og om sommeren er vi i haven, på cykelture, på stranden eller nede på havnen og fange krabber. Alle kommer helt ned i tempo, når vi er deroppe og hvis det ikke står ned i stolper eller er under 18 grader, så synes jeg ikke man finder noget bedre sted om sommeren end Danmark. Jeg vil til hver en tid hellere rejse sydpå på andre tidspunkter af året og så nyde Danmark, når det er bedst.”  

Hvad skal du læse i sommerferien?

“Jeg har haft Maren Uthaugs 11% liggende længe og håber, at jeg får tid i ferien til et par stunder på solsengen med den. Jeg føler mig super-gammel, men er begyndt at læse fra Mofibos Reader, som gør det nemt at skifte mellem titler, den vejer ingenting og jeg kan læse om aftenen uden at have lys tændt.”    

Kulturelle anbefalinger? 

“Det er ikke ligefrem kulturelt, men et smut forbi besøgsgården Tothaven er altid et hit hos børnene. Der er både kaninunger, man kan holde, masser af søde dyr der går frit, hesteridning, legeplads og ikke mindst god kaffe og hjemmelavet is i caféen.” 

Liv Winther, medstifter af To The Moon, Honey, mor til Liam 16 år og Eddie, 7 år.

Hvad er din yndlingsdestination i Danmark? 

“Jeg elsker Rørvig, hvor vi har sommerhus. Det er tilpas langt væk fra København og jeg føler, at jeg går i et helt andet mood hver gang, jeg rammer byskiltet. Vores lille hus ligger tæt på vandet på en naturgrund med masser af lyng og fast besøg af hjorte og kaniner. Her sænker jeg skuldrene og går ind i det mest afslappende gear, jeg har.”  

Hvad skal du læse i sommerferien? 

“Jeg elsker Delphine de Vigan og har netop læst ’Børnene er konger’ og nu glæder jeg mig til at læse hendes bog ’Underjordiske timer’ fra 2020, som jeg stadig har til gode.  Jeg skal også læse ’At leve med ADHD som kvinde’. “ 

Kulturelle anbefalinger? 

“Hvis du er i Rørvig, skal du slå et smut forbi Kunsthal Brantenbjerg, hvor der altid er Tarte Flambee på menuen og kunstudstillinger, hvor børnene kan være med.” 


Anna Laura Rolin, redaktør. Mor til Anton, 5 år og Laurits 3 år.

Hvad er din yndlingsdestination i Danmark?

 “Min svigerfamilies sommerhus på Vestsjælland. De bedste somre, er dem, vi har haft her, nærmest uanset om vejret er med os eller det står ned i stænger .“ 

Hvad skal du læse i sommerferien? 

“Jeg er lige blevet færdig med to af Alex Schulmans autofiktive romaner, Brænd alle mine breve og Glem mig. Jeg har slugt dem begge og glæder mig til at læse den tredje, Overleverne, i ferien.” 

Kulturelle anbefalinger? 

“Det er ikke ligefrem finkultur men ikke langt fra sommerhuset, ligger et sted, der hedder Strids Mølle. Det er, som navnet angiver, en gammel vandmølle der er blevet restaureret og nu er både en virkelig fin café og ishus, men også har en dejlig naturlegeplads og vandrestier i den omkringliggende skov.” 

Kristine Anthoni, Brand Manager. Mor til Vigga, 10 år og Sigurd, 6 år.

Hvad er din yndlingsdestination i Danmark? 

“Jeg elsker stranden i Dronningmølle med det klare vand, en bred sandstrand og hyggelige klitter. Her kan man næsten få det for sig selv på en varm sommerdag.” 

Hvad skal du læse i sommerferien? 

“Jeg har en hylde med bøger, jeg længe har haft lyst til at komme i gang med, og i sommerferien skal det være. Jeg skal læse ‘Et livsværk’ af Rachel Cusk, om overgangen til moderskabet. Martin Kongstads roman ‘Fryser jeg’ står også på hylden og efter mange anbefalinger, vil jeg i gang med den i ferien.” 

Kulturelle anbefalinger?

“I min familie er vi glade for Glyptoteket. Mine børn har begge meget energi, men der er noget ved de smukke rum med højt til loftet og store statuer, der giver noget ro. Og så får man de bedste kager i caféen.” 

Andrea Theodora Smidt, Content Creator. Mor til Merle, 2 år.

Hvad er din yndlingsdestination i Danmark? 

“Et hvert sted ved havet. Især Vesterhavet synes jeg er smukt. Vi elsker også at tage til stranden ved Liseleje, hvor min far bor. Der kan en dag hurtigt gå med dyp i vandet og et smut forbi iskiosken. Jeg smiler helt ved tanken om sådanne dage.”   

Hvad skal du læse i sommerferien? 

“Min datter er helt vild med Peddersen og Findus, så den bliver nok læst om og om igen denne sommer. Selv drømmer jeg om at genlæse ‘’Let my people go surfing’’ af Yvon Chouinard, hvis tiden er til det.”   

Kulturelle anbefalinger? 

“Min kollega Katrine har tippet mig om at Statens Museum for Kunst har en afdeling i Thy. Den skal vi uden tvivl besøge og jeg glæder mig!” 

Katrine Ravnborg Yde, Communication & B2B Manager. Mor til Kamma, 7 år og Sylvia, 5 år.

Hvad er din yndlingsdestination i Danmark? 

“Mit favoritsted er uden tvivl Thy, hvor jeg er vokset op. Naturen er ubeskrivelig smuk, rå og helt sin egen – noget jeg først rigtig har opdaget efter, jeg flyttede derfra. Jeg elsker at besøge mine forældre, der stadig bor i mit barndomshjem, med min mand og børn, og opleve mine barndomsminder på ny. Det føles som om, at tiden står stille, og dagene går med ture på stranden, plukke svampe i skoven og spise danske ærter ad libitum.” 

Hvad skal du læse i sommerferien?

“Jeg skal læse den ikoniske “Blå, blå øjne” af forfatter og nobelprismodtager Toni Morrison. Og så skal jeg genlæse “En vej ud af tågen” af Kristian Leth, der er en rørende og personlig bog om barndom, minder og faderskab.” 

Kulturelle anbefalinger? 

“Restaurant Tri i Agger har netop fået en michelin-stjerne. En virkelig sej bedrift i et område af Thy, hvor det til tider har været svært at lokke turisterne til. Jeg håber at få mulighed for at spise der i løbet af sommeren, selvom der allerede nu er lang venteliste. Hvis man befinder sig i København, kan jeg også varmt anbefale Marionetteatret i Kongens Have, hvor kunstnerparret Tal R og Emma Rosenzweig har opsat det fineste teaterstykke, der bliver vist frem til den 23. juli. Det er gratis og bjergtagende for både børn og voksne.” 

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *