To_the_moon_honey_mors_dag_Kaere_mor_Mors_dag_fulvia_kryger__

Kære mor, hold en pause

I anledning af mors dag minder Fulvia Kryger os kærligt om at huske os selv – også mens det hele står på, du er træt og føler moderskabet i alle dets afskygninger. Følg Fulvias opfordring om at holde en fridag. Uden børn, uden ansvar, hvor du kun laver det du har lyst til. Lyder det som noget du kunne bruge? Så læs med her

 

Kære mor,

Du er helt sikkert lidt træt lige nu og overvældet af alle de ting, du allerede har klaret i dag. Sådan er det at have små børn, ik? Det føles som én lang gentagelse af de helt samme aktiviteter. Det kan være så udmattende.

Men hvornår bliver det din tur til at holde en pause? Hvornår kan du tillade dig at lave noget, som du virkelig længes efter og har lyst til?

Hvis du læser det her, så tænker jeg, at du nok er træt. For det er de fleste mødre med små børn. Derfor vil jeg ikke kræve så meget læsearbejde af dig. Til gengæld vil jeg tage dig i hånden og invitere dig til at drømme lidt sammen med mig.

Tænk på noget, der føles rigtigt godt. Som giver dig lidt glade sommerfugle i maven, men ikke kræver ret meget.

Hvad du længes mest efter for tiden? Skriv det ned på et lille stykke papir og sørg for, at du har ro omkring dig og ikke har ansvar for noget lige nu. Jeg vil gerne se lidt på din længsel sammen med dig.

Har du skrevet det ned? Godt. Nu vil jeg invitere dig til en lille leg, hvor du skal sammensætte den perfekte fridag for dig selv.

Reglerne er, at du godt kan opleve din fridag sammen med en anden. F.eks. din kæreste eller en veninde. Og du kan i allerhøjeste grad også nyde den alene, hvis det er muligt. Det vigtigste er, at børnene ikke er med. Desværre. Børnene skal noget andet den dag.

Vælg mindst 3 ting fra denne liste, som skal indgå i din fantasidag:

(  ) Alenetid (obligatorisk og kan ikke fravælges, dvs. noget af dagen skal bestå af lidt alenetid)

(  ) Se en udstilling (f.eks. på Gl. Holtegaard, Charlottenborg eller Louisiana)

(  ) En gåtur med høretelefoner og din yndlingspodcast (f.eks. To The Moon, Honey eller Politikens Poptillæg)

(  ) En hel dag alene hjemme

(  ) 3 timer uden at kigge på telefonen

(  ) Besøge den restaurant, du længe har drømt om

(  ) Gense en film eller serie ,du elskede, da du var teenager

(  ) Roadtrip til et smukt sted med playliste, madkurv, tæppe og frisk frugt (f.eks. en roadtrip til Nivaagard, hvor alle de ældgamle rodhodendron-buske blomstrer i maj og juni)

(  ) Drikke varm, uforstyrret kaffe i solskin. Enten på en café, du virkelig elsker, men som overhovedet ikke er barnevognsegnet, og som du derfor aldrig besøger mere – eller på din altan eller i din have.

(  ) Sove længe. Så længe du vil. Børnene er ude af huset, før du står op den dag. Det har en anden sørget for.

Har du sat dine 3 krydser? Godt. Så ved vi, hvordan din fridag kommer til at se ud. Hvis du har lyst til det, så print det ud og giv det til din kæreste, mor eller bedste veninde. Du behøver ikke at forklare så meget. Bare giv det til den person, du kan mærke, allermest brænder for at hjælpe dig. Der er altid mindst én person i vores liv, som drømmer om at gøre noget rigtigt godt for os, men ikke rigtig ved, hvad det skal være. De vil som regel gerne gøre noget meget konkret for os.

Og ved du hvad er meget konkret og let at planlægge efter? En liste. Og den her liste er slet ikke så urealistisk. Den kan sagtens lade sig gøre. Nok ikke i dag eller i morgen, men måske næste måned.

Hånden på hjertet: Kunne det ikke være superdejligt at have noget at glæde sig til? Savner du ikke det?

Jeg håber virkelig, din dag bliver til noget i løbet af sommeren. Du fortjener et roligt liv med en rigtig fridag en gang imellem.

Og nu hvor du stadig læser med… så vil jeg lige snakke med dig om det her med at være nænsom og sød mod sig selv. Altså selvomsorg.

Selvomsorg er nemlig ikke kun en ansigtsmaske og en dejlig kop te, selv om begge dele er ret vidunderlige. Går man lidt dybere i selvomsorg, så kan det komme til udtryk på mange måder.

6 former for selvomsorg, du har brug for:

1. Følelsesmæssig selvomsorg: Handler om, at du er opmærksom på dine egne følelser. At du kan tale til dig selv (og andre) på en kærlig måde.

2. Fysisk selvomsorg: Handler om, hvordan du passer på din krop. At du bevæger dig, når kroppen kalder på det. At du får nok søvn og spiser varieret. Det handler også om, at du kommer til eftersyn hos tandlægen og taler med din læge, hvis du mærker nye signaler fra din krop.

3. Intellektuel selvomsorg: Handler om, at du investerer i din egen faglige kompetenceudvikling, at du udforsker nye interesser og er nærværende overfor dig selv. Men også at du tilfredsstiller din lyst til at læse og udtrykke dig kreativt.

4. Social selvomsorg: Handler om at åbne op for venner og familie, som støtter dig, når du har brug for sparring, omsorg eller kærligt modspil. Det handler også om, at du kan føle dig som en del af et fællesskab, som accepterer og respekterer dig.

5. Spirituel selvomsorg: Handler om dine værdier; dem som guider dig her i livet og hjælper dig med at tage de lidt større beslutninger. Det handler om at lytte til din mavefornemmelse og intuition.

6. Praktisk selvomsorg: Handler om at omgive sig med ting, som gør dig godt tilpas og afslappet. Stearinlys, bløde tæpper, tøj du kan lide, smukke ting til dit hjem osv. Det handler også om at give dig selv gode oplevelser, behandlinger, mini-ferier, restaurantbesøg og koncerter. Alle de ting, som gør dig glad.

To_The_Moon_Honey_Sharing_is_caring_Amning_Anika_lori_Liv_Winther_Bea_fagerholt_Gravid_fertilitet_amning_-1
Læs også

Et brev til dig selv som nybagt mor

Tekst Fulvia Kryger, grundlægger af The Glow Inst.

Meet ’n’ greet

Fulvia Kryger er indehaver af The Glow Inst. Hun bor i Hillerød med sin mand, Esben, og datteren Laura på 14 og sønnen Viggo på 5 år. Se mere på theglowinst.dk eller følg Fulvia på Instagram her

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *