Isabelle Lewenhaupt – om at finde sin passion i den svenske skovbund

Vi møder den svenske mor til to, Isabelle Lewenhaupt, CEO for beautymærket Björk & Berries, der laver produkter, som blandt andet indeholder urter fra Michelinrestauranten Fäviken – hendes forældres landsted og restaurant, som hele verden flyver til for at opleve.

 

At Isabelle vælger at møde os i den over 30 år gamle botaniske cafe, Rosendals Trädgård i Stockholm, som laver bæredygtig mad af råvarer fra lokale gårde, giver god mening – hun er nemlig CEO i det svenske beautymærke Björk & Berries, der er baseret på økologiske ingredienser fra den svenske natur. Isabelle elsker Sveriges bjerge, at hoppe i havet, gå i sauna og spille tennis og fortæller her om, hvordan hun brugte sine graviditeter til at havne på sin rette hylde.

”Den dag jeg skrev under på papirerne, fandt jeg ud af at jeg var gravid”, fortæller Isabelle Lewenhaupt, der for 6 år siden stiftede sit eget reklamebureau sammen med to partnere. Hun var netop hjemvendt fra flere år i Londons reklamebranche, efterfulgt af to år i Bangladesh, hvor hun arbejdede i en investeringsfond med sin mand. Den svenske natur og drømmen om at skabe en familie trak i parret, der har været sammen i 15 år, men kendt hinanden siden de var 16. ”Jeg stod med en positiv graviditetstest og et nystartet firma. Jeg var lykkelig over at være gravid, men gjorde mig mange tanker om, hvordan det hele skulle gå med firmaet.”

To_the_moon_honey_gravid_med_paulina_lykke_angst_mor_til_to_
Læs også

Paulina Lykke: Om at skrue ned for forventningerne som andengangsmor

Med fuld opbakning fra sine to mandlige partnere og seks måneders barsel med sin datter, forklarer Isabelle, at det hele flaskede sig. ”Efter seks måneders barsel med min datter begyndte jeg så småt at arbejde. Seks måneders barsel i Sverige er ikke meget. De fleste forældre tager halvandet år, som de fordeler mellem sig. For mig fungerede det rigtig godt, at jeg kunne være i min egen bobbel det første halve år, og så begynde at arbejde, og på den måde få det bedste fra begge verdener. Jeg blev hurtigt rigtig god til at sætte grænser og prioritere min tid benhårdt. Min mand startede sit eget firma samtidig med mig, og selvom det på mange måder var dårlig timing, så gav det os også en kæmpe fleksibilitet. Vi havde kontor i samme bygning, så vi kunne dele vores datter mellem os i arbejdstimerne, og så havde vi også en barnepige.”

Shop

Take Care • Uldslippers Børn

250 kr

Isabelle tænker tilbage på sine graviditeter som en livsændrende begivenhed i sig selv, ”Det lyder måske religiøst, men jeg havde det som om, at jeg havde fået en gave, der gav mig superkræfter og en selvsikkerhed, jeg aldrig har oplevet før. Jeg har aldrig følt mig så kreativ og inspireret, som da jeg var gravid.” Isabelle supplerer med, at hun dog på ingen måde var forberedt på de følelser, der fulgte med moderskabet, ”Da jeg havde født, havde jeg det som om, at jeg var blevet kørt ned af en lastbil. Jeg kunne ikke mærke noget, og jeg havde ikke en særlig stærk tilknytning til min datter med det samme. Jeg var meget usikker, og jeg var bange for bare at løfte hende. Det varede en lille uge, og på tredjedagen græd jeg hele dagen. Min mand var virkelig støttende og hjælpsom, og når jeg tænker tilbage på den første tid, husker jeg, at jeg havde det som om, at det aldrig ville stoppe – jeg ville aldrig lykkes med det her. Der var en, der sagde til mig, ’du vil altid være den bedste mor for dit eget barn’, og det gjorde stort indtryk på mig. Jeg skulle lære at stole på min intuition.”

Skov på krukke

Da muligheden for at indtage stolen som CEO hos det svenske beautymærke Björk & Berries bød sig, greb Isabelle den, ”Jeg har fulgt Björk & Berries fra deres begyndelse og siddet i deres bestyrelse. Jeg har altid haft en stor kærlighed til mærket, og jeg kunne mærke, at det var her min passion lå. Det var samme sommer, jeg fik mit andet barn, at jeg valgte at træde ud af mit firma og blive CEO hos Björk & Berries”, griner hun og forklarer, ”…mine graviditeter har givet mig nogle åbenbaringer omkring livet.”

Det naturlige hud- og kropsplejemærke Björk & Berries tager afsæt i den svenske natur, hvor en af hovedingredienserne er birk, der kendetegnes ved dets helende, blødgørende og beroligende effekt på huden.

 

Karriere og familieliv

Inden Isabelle begyndte hos Björk & Berries tog hun et års barsel med sin, på det tidspunkt, nyfødte søn. Isabelle begyndte gradvist at arbejde og først da hendes søn var to år, startede hun fuldtid i sin nye stilling. ”Som chef vil jeg altid være glad på kvinders vegne, når de bliver gravide. Jeg leder en arbejdsplads, hvor 90% af mine ansatte er kvinder, og de fleste har små børn. I Sverige har kvinder på barsel gode forhold, og du er garanteret at komme tilbage til dit arbejde. Én ting er selve barslen, men det handler ligeså meget om det arbejdsliv, man som arbejdstager vender tilbage til, når man har fået børn. Det ligger mig meget på sinde, at skabe et attraktivt og fleksibelt arbejdsmiljø for mine ansatte. Det er utrolig vigtigt med et trygt arbejdsmiljø, hvor der er forståelse for, at man også skal hente sine børn eller har brug for at være hjemme med sit syge barn. Har en ansat et balanceret familieliv, så kommer det godt igen til arbejdspladsen.” Det med at balancere arbejde og familieliv kan selv for dem med de bedste intentioner, være en udfordring, ”…jeg forsøger virkelig at lægge mobilen væk, når jeg kommer hjem og først tage den frem igen, når børnene sover. Vi går meget op i at være tilstede overfor vores børn. Det kan være en udfordring, at få tid til alt det man gerne vil, men for mig handler det om planlægning. Min mand og jeg skiftes til at aflevere og hente, og når jeg ikke skal aflevere, spiller jeg tennis om morgenen eller boksetræner. Det er vigtigt for mig at skabe tid til mig selv. Jeg henter mine børn omkring kl. 16, og hvis det ikke er mig der henter, så er jeg typisk hjemme omkring kl. 18.”

Læs også

Marianne Theodorsen – “Jeg ville virkelig ønske, at jeg elskede at være gravid, men it is, what it is”

Michelin-køkkenhave til ansigtet

Isabelle mindes selv en barndom med forældre, der altid havde mange jern i ilden, ”…men de har også altid haft tid til mig og mine to søskende. Det står meget klart for mig. Og det er noget jeg virkelig gerne vil give videre til mine egne børn.” Drivkraften er ikke en forældrene har lagt på hylden, de er nemlig personerne bag den verdenskendte to-stjernede Michelin restaurant Fäviken, hvor man også kan overnatte. Det er ikke et sted, du bare svinger forbi og spiser en middag – når der endelig bliver åbnet for reservationer, ryger de på under en time, og gæster fra hele verden flyver til Fäviken i Jämtland for at opleve stedet.

Det er også her på familiestedet Fäviken, at Isabelle har dannet bro til Björk & Berries. ”Den svenske natur nær Fäviken er ret vild, det kan sne den ene dag og være varmt den næste. Naturen har altid været en del af Björk & Berries DNA, som er baseret på de rene og naturlige råvarer. For mig var det oplagt at skabe bro mellem Björk & Berries og Fäviken, og vi bruger mange af de ingredienser, der findes i området og i urtehaven, i vores produkter. Duften Moon Flower er blandt andet skabt ud fra den sjældne blomst, som ikke har duft om dagen, men om natten dufter den, og så kommer sommerfuglene og drikker af den. Vores badesalt er lavet af urter og blomster fra Fäviken.”

”Fäviken er en gammel landejendom, som ligger 7 timers kørsel fra Stockholm. Min mor og far forelskede sig i stedet og dets fantastiske beliggenhed, midt i den svenske natur omringet af bjerge. Der er vildt smukt på alle årstider. Der er plads til ca. 10 gæster, og det er meget simpelt med store familieværelser og køjesenge. Min mor har indrettet det personligt og stilfuldt. Mine forældre besluttede sig for at åbne restauranten og ansatte en lokal kok, Magnus Nilsson, som bruger lokale råvarer med det svenske køkken for øje. Desværre er eventyret snart slut, da Magnus Nilsson har besluttet sig for at trække sig tilbage og fokusere på sin familie og nye eventyr.”

Til stor skuffelse for verdens ypperste feinschmeckere, blev det i maj måned annonceret at den verdenskendte restaurant Fäviken lukker den 14. december i år. Nyheden blev bragt i et eksklusivt interview i L.A. Times.

Bedste tips til Stockholm

Restauranten i Rosendahls Trädgårdar har åben hele dagen og de har en legeplads og en smuk have, hvor du kan plukke blomster. Børnene er vilde med deres ‘pizza nights’ og julemarked i løbet af vinteren.

Jeg foretrækker en kaffe to-go og en gåtur i Stockholms gader. En af de bedste kaffebarer ligger i Diplomat Hotels Deli

Kommer man til Stockholm vil jeg altid anbefale et besøg i Svensk Tenn, det er en vidunderlig butik med design og interiør og jeg kan nemt spendere en lørdag eftermiddag derinde.

Fornylig besøgte vi Nationalmuseet, de har en hel afdeling for børn, som er hel fantastisk.

 

Tekst Bea Fagerholt Foto Fredrik Skogkvist

Meet’n’greet

CEO hos Björk & Berries, Isabelle Lewenhaupt, 38, mor til Livia på 6 år og Bastian på 3 år, som hun har sammen med sin mand Adam Lewenhaupt.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *